کرونا

ویروس کووید 19 و ارتباط آن با پیری مغز

  • ویروس کووید 19 و ارتباط آن با پیری مغز

    اگر به کرونا مبتلا شویم احتمال بروز بیماری پیری مغز می‌شویم یا خیر؟ براساس یک تحقیق جدید که در MedRxiv منتشر شد، ویروس کرونا می تواند روی عملکرد مغز تاثیر بگذارد و باعث نوعی زوال ذهنی مساوی با ۱۰ سال پیری مغز شود. البته این تحقیق هنوز بازبینی نشده است.

    آدام همپشایر، محقق و پزشک کالج تجربی لندن، در گفتگو با مجله تایمز لندن می گوید: “نتایج با مه مغزی که حتی بعد از گذشت چند ماه از بهبود توسط بسیاری از افراد گزارش شد هم راستاست. آن ها می گویند نمی توانند روی کار تمرکز کنند یا عملکرد ذهنی شان مثل قبل نیست.”

    یافته ها نشان می دهد حتی کسانی که بعد از ابتلا به کووید ۱۹ بهبود پیدا کرده اند، با “پیامدهای شناختی مزمن” همراه می شوند. در بدترین شرایط، زوال ذهنی مشابه با کاهش ۸.۵ درصدی IQ بود.

     

    در این تحقیق، تست شناختی بیش از ۸۴ هزار نفر در بریتانیا مورد ارزیابی قرار گرفت که مشکوک یا مبتلا به کووید-۱۹ بودند و بهبود یافتند. یافته‌ها حاکی از این بود که عملکرد بیماران بهبود یافته در تست های شناختی نسبت به سن و عوامل دیگر بدتر از میزان انتظار بود. تست شناختی شامل سوالاتی بود که توانایی حل مسئله، حافظه، توجه گزینشی و پردازش احساسات را اندازه می گرفت.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    نتایج نشان داد زوال شناختی “تاثیر قابل توجهی” در پی داشت و اندازه تاثیر بسته به شدت علائم کووید-۱۹ بیشتر بود. این تغییر به خصوص در میان کسانی مشهود بود که بستری شده بودند، اما علائمی در بین کسانی که بستری نشده بودند هم دیده شده است.

    این مطلب را هم ببینید  راه‌های سرولوژیک نظارتی به واکنش پاندمی ویروس SARS-CoV-2 و کاربرد بالینی آن

     

    میانگین امتیاز کسانی که بستری شده و از دستگاه اکسیژن استفاده کرده بودند معادل ۱۰ سال کاهش عملکرد مغز بود. این میزان با کاهش ۸.۵ امتیاز از تست IQ عادی برابر است. بیشترین میزان تفاوت در توانایی حل مسئله و توجه بصری بارز بود که در تحقیقات قبل روی بیمارانی که به دلیل بیماری تنفسی بستری شده بودند نیز مشاهده شده بود.

     

     

    پیری مغز

    تیم تحقیقاتی می نویسد: “نتیجه مشاهده پیامدهای ابتلا به ویروس در بین افرادی که مجبور به استفاده از دستگاه اکسیژن شده بودند مایه تعجب نبود. برعکس، انتظار نداشتیم کسانی که مجبور به استفاده از دستگاه اکسیژن نشده بودند، مخصوصا کسانی که احتیاج به بستری نداشتند، دچار عوارض شوند.” بنابراین می‌توان گفت ارتباط بین کووید-۱۹ و پیری مغز غیر قابل انکار است.

    بر اساس نوشته تیم تحقیقاتی نتایج بسیاری از تحقیقات در شرف وقوع است. مثلا محدودیت موجود در این تحقیق این است که محققان نمی توانستند امتیاز شناختی افراد را قبل و بعد از ابتلا با هم مقایسه کنند.

    جوانا واردلاو، استاد عکس برداری عصبی در دانشگاه ادینبورگ، در گفتگو با رویترز اعلام داشت: “ما از عملکرد شناختی شرکت کنندگان قبل از کووید-۱۹ اطلاع نداشتیم و نتایج هم نشان دهنده بهبودی بلند مدت نیست. بنابراین ممکن است هرگونه تاثیر روی عملکرد شناختی موقتی باشد.”

    درک هیل، استاد علم تصویربرداری پزشکی در دانشگاه کالج لندن، در گفتگو با رویترز گفت این تحقیق “جالب اما فراگیر” است. او اظهار داشته است :

    انجام تست عشق و ازدواج

    “درحالی که محققان در تلاش برای درک بهتر تاثیر بلند مدت کووید-۱۹ و پیری مغز هستند، لازم است طی هفته ها و ماه ها بعد از ابتلا به بیماری میزان تاثیر آن روی عملکرد شناختی افراد و احتمال آسیب دائمی به عملکرد مغز در بعضی از افراد را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.”

    این مطلب را هم ببینید  علائم اصلی کرونا

    نتایج جدید به دست آمده از علائم کرونا را مطالعه کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x