افسردگی/ دوقطبی

4 دوره اصلی افسردگی

ایا افسرگی در همه دوره های زندگی قابل درمان است؟

  • 4 دوره اصلی افسردگی

    افسردگی در تمامی سنین که شامل کودکی تا پیری میشود توانایی درگیر کردن فرد را دارد به دلیل اینکه افسردگی همراه با اضطراب از جمله رایج‌ترین واکنش‌های سطح روان به انواع فشارها و استرس‌های محیطی است.  با این حال افسردگی زمینه‌های ژنتیکی نیز دارد؛ به این معنا افرادی که زمینه این بیماری را در خانواده خود دارند در مراحل مختلف زندگی بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.

    این افراد حتی بدون حضور رویدادهای محیطی و آسیب‌زا امکان اینکه باز هم به افسردگی مبتلا بشوند وجود دارد در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد افسردگی در سنین مختلف اشاره کرده‌ایم. نکات قابل توجه در رابطه دارو های ضد افسردگی این است که داروهای ضدافسردگی همیشه تنها راه‌حل ممکن نیست؛ بلکه گاهی صحبت با یک مشاور متخصص می‌تواند از هر دارویی موثرتر باشد.

    افسردگی در سنین مختلف : ۴ دوره اصلی

    در هر سن و سالی که هستید باید به نشانه های افسردگی دقت داشته باشید به دلیل اینکه ابتلا به افسردگی امکان دارد در هر دوره از زندگی اتفاق بی افتد.

    نشانه های افسردگی که معمولا در تمام دوران زندگی اتفاق می افتد شامل: ناتوانی در لذت بردن از زندگی، عدم تمرکز، خلق غمگین،ناامیدی، تغییراتی در خواب و اشتها،فکار مرگ و خودکشی نشان می‌دهد. البته امکان بروز افسردگی به روش هایی مانند پرخاشگری در کودکان و نوجوانان وجود دارد.

    در ادامه مقاله به توضیحات بیشتری در مورد بروز افسردگی در هریک از دوره‌های زندگی خواهیم پرداخت.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    افسردگی کودکی

    عوامل مشخصی برای به وجود امدن افسردگی در کودکان وجود ندارد بلکه مجموعه‌ای از عوامل این توانایی را دارند تا با دست به دست دادن عواملی سبب افسرده شدن کودک شوند. از جمله این عوامل عبارتند از: زمینه های ارثی،مرگ والدین یا یکی از اعضای خانواده،اختلافات والدین و… است.

    به دلیل اینکه کودکان افسرده امکان دارد نشانه هایی مانند آنچه که در بزرگسالان رخ می‌دهد را از خود نشان ندهند افسردگی در کودکی معمولاً نادیده گرفته می‌شود.موضوعی که بسیار حائز اهمیت است این است که پدر و مادر به تغییرات رفتاری و خلقی فرزندان توجه داشته باشند.

    این مطلب را هم ببینید  اختلال دو قطبی نوع دو

    در بیشتر مواقع کودکان با بهانه‌گیری‌های بیش از حد، بی‌انرژی بودن و انزوا طلبی،بی‌قراری غمگینی خود را نشان میدهند. علاوه بر این‌ها پرخاشگری به خصوص در پسران به هنگام افسردگی به میزان زیادی افزایش می‌یابد به دلیل اینکه معمولا دختران درونگرا هستند و مشکلات خود را درون‌ریزی می‌کنند و برعکس پسران با برون‌ریزی این مشکلات را نشان می‌دهند.

    اگر فکر می‌کنید کودکتان به اختلال افسردگی دچار شده است به یک روانشناس رای دریافت تشخیص و خدمات درمانی حتما مراجعه کنید.

    افسردگی نوجوانی

    در دوران نوجوانی تشخیص افسردگی آسان نیست. متخصصان در این  دوره بیشتر از هر دوره دیگری مراقبت های لازم در جهت تشخیص اختلال افسردگی میکنند، به ویژه در زمانی که درمان دارویی بخواهد صورت بگیرد به دلیل اینکه نوجوانی مرحله گذر فرد از کودکی به بزرگسالی است؛

    در این مرحله امکان اینکه فرد به صورت طبیعی چالش‌هایی را تجربه کند که با علائم افسردگی اشتباه گرفته شود وجود دارد. حال آن که ممکن است ایننشانه ها فقط نشان‌دهنده فرایند رشد طبیعی فرد باشند.

    با تمام این توضیحات افسردگی در دوران نوجوانی مثل دیگر دوره های زندگی اتفاق می افتد. هیجانات منفی شدید در نوجوان افسرده،بی‌علاقگی به حضور در جمع دوستان،تغییرات رفتاری نظیر گوشه‌گیری،پرخاشگری و رفتارهای پرخطر مشاهده می‌شود.

    به دلیل حساسیت های بالایی که در این دوره وجود دارد و اهمیت بهداشت و سلامت روان در گذر کردن از نوجوانی لازم است که نوجوان در این شرایط تحت نظر یک روانشناس قرار بگیرد تا بتواند با کنترل علائم خود بزرگسالی سالم و بی‌دغدغه‌ای را تجربه کند.

     افسردگی در جوانان

    در دوره جوانی مثل دیگر دوره‌های زندگی امکان اینکه افسردگی به سراغ افراد بیاید وجود دارد. در دوره جوانی دقیقا هنگامی است که افراد طالب استقلال بیشتری هستند و با تصمیمات مهمی مثل ادامه تحصیل، ازدواج یا پیدا کردن یک شغل مناسب ، رفتن به سربازی و… در تلاش هستند که این استقلال را بگیرند.

    این مطلب را هم ببینید  مشاوره افسردگی

    همچنین این دوران قبل از ورود به بزرگسالی قرار دارد و با گذشت زمان بحران های بزرگسالی موجب اضطراب و پریشانی شخص در زندگی میشود. با توجه به مرحه ای که تصمیمات سرنوشت فرد را تحت تاثیر قرار میدهد امکان دارد افسردگی به دلیل تصمیمات اشتباه یا فشار بیش از حد به سراغ فرد بیاید.

    انجام تست عشق و ازدواج

    دیگر عواملی که موجب افسردگی در جوانان میشود عبارتند از: مشکلات اقتصادی،مشکلات خانوادگی،ضربه‌های روحی و عاطفی، اعتیاد، و حتی عوامل ژنتیکی.

    به همین دلیل به خانواده ها پیشنهاد میشود که بیشتر به فرزند خود در این دوران تا دچار چنین مشکلاتی نشوند.

    افسردگی بزرگسالی

    در بزرگسالی به دلیل چشم پوشی از زمینه‌های زیستی و ارثی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد به این دلیل که در این مرحله فرد درگیر مسائل گوناگونی میشود، فشار و استرس‌ های زیادی را تجربه میکند که به دلیل وجود چنین مسائلی فرد دچار افسردگی میشود. عوامل مهمی که فرد را دچار افسردگی میکند عبارتند از

    • جربه مشکلاتی در روابط عاطفی مثل جدایی
    • مواجه شدن با سوگ عزیزان
    • تجربه استرس‌های مزمن نظیر استرس‌های شغلی و مالی
    • بروز تغییرات اساسی در زندگی مثل تولد فرزند یا از دست دادن شغل

    باید به این مسئله توجه داشته باشید که نشانه های افسردگی همیشه ضعیف نیستند. و اگر به بیمار رسیدگی نشود و یا اقدامی برای درمان صورت نگیرد میتواند شدت افسردگی به قدری افزایش یابد که فرد دچار سایکوز یا روان‌پریشی شده و حتی هذیان و توهماتی را در ارتباط با اختلال خود تجربه کند.افسردگی همراه با علائم روان‌پریشی در افرادی که زمینه ژنتیکی در این باره دارند بیش از دیگران اتفاق می‌افتد.

    این مطلب را هم ببینید  اختلال افسردگی اساسی

    میانسالی و پیری

    در دوره های میانسالی و پیری افسردگی به میزان زیادی اتفاق می‌افتد، ولی اکثرا توجهی به آن نمیشود. متاسفانه در جامعه ما به سلامت روان در دوره های میانسالی و پیری توجهی نمیشود. تغییرات زیادی در این مرحله در زندگی افراد رخ میدهد که در افسرده شدن آن‌ها تاثیر دارد. به عنوان مثال ازدواج فرزندان و بازنشستگی دو اتفاق مهم هستند که تا حد زیادی منجر به تجربه خلق غمگین می‌شوند.

    برای آنکه در دوران پیری و سالمندی خود بتوانید از سلامت روان مناسبی برخوردار باشید باید از همین الان رنامه‌ریزی برای آن کنید. به عنوان یک فرصت به دوران بازنشستگی خود نگاه کنید و تلاش کنید تا برای روز های خود هدف و برنامه ریزی دقیق داشته باشید. افسردگی در هر دوره ای توجه داشته باشید قابل درمان است.

    روش‌های مختلف روان‌درمانی به‌خصوص درمان شناختی- رفتاری از طریق تحقیقات علمی تأثیرگذاری بالای خود را در درمان افسردگی ثابت کرده‌اند. اگر در هر دوره ای از زندگی دچار افسردگی شدید بدانید که مشاوره افسردگی  پیش روی شما قرار دارد که گزینه خوبی است و در مرکز حامی هنر زندگی به صورت تلفنی و حضوری انجام می‌گیرد.

    سوالات متداول

    افراد در سنین جوانی بیشتر به چه نوع افسردگی مبتلا می‌شوند؟

    جوانان در معرض نمونه های مختلفی از افسرده خویی،افسردگی اساسی فصلی و… قرار دارند ولی  افسردگی اساسی از بقیه انواع افسردگی شایع تر است. ضمن اینکه باید به تفاوت افسرده خویی با افسردگی هم توجه داشته باشید و آن‌ها را اشتباه نگیرید.

    بهترین شیوه درمان افسردگی چیست؟

    تست های شغلی

    از روش های روان درمانی و دارو درمانی برای درمان افسردگی استفاده می‌شود و تلفیقی از این دو در کنار تغییرات در سبک زندگی می‌تواند بسیار موثر باشد.

     

    4 دوره اصلی افسردگی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا