افسردگی/ دوقطبی

5 عامل تحریک کننده افسردگی

عوامل تحریک کننده افسردگی کدام موارد هستند؟

  • 5 عامل تحریک کننده افسردگی

    چه عواملی منجر به تحریک افسردگی میشود؟ در چه شرایطی باید نسبت به بروز افسردگی هوشیاری بیشتری داشته باشیم؟ یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی افسردگی میباشد بر همین اساس تحت عنوان سرماخوردگی ذهن نیز شناخته می‌شود. بسیاری از عوامل دارای توانایی هایی هستند که در محیط فرد باعث تحریک یا بیشر شدن ان شوند.

    همه افراد در تمامی سنین در معرض خطر این عوامل تحریک کننده قرار دارند و اجتناب از ان بعضی اوقات امری غیر ممکن است. در چنین شرایطی لازم است تا با شناخت نشانه و علائم افسردگی از ابتلا به اختلالات افسردگی جلوگیری کنیم.

    ضمن اینکه اگر بطور صمیمی با یک مشاور متخصص درد و ‌دل کنید و عوامل تحریک کننده خود را بگویید،مشاور با توجه به شرایط خودتان میتواند راهکارهای عملی برای درمان افسردگی ارائه دهد.

    چند عامل اصلی

    در به وجود امدن خلق افسرده و شروع دوره‌های افسردگی عوامل مختلفی میتواند دخیل باشند. با توجه به نکاتی متوجه خواهید شد که شرایط شما قابل مقایسه با هیچ فرد دیگری نیست. یک روانشناس خوب میتواند  مثل یک دوست صمیمی با شما وارد گفتگو شود و با ارائه روش های مناسب بتواند برای بهبود روحیه شما عمل کند. در این مقاله به چند مورد از اصلی‌ترین عوامل تحریک افسردگی خواهیم پرداخت.

    1- ایجاد تغییرات اساسی در زندگی

    در زندگی سازگاری با هر تغییری کار اسانی نیست. به عنوان مثال شرایطی مانند بازنشستگی یا از دست دادن شغل فرد را مجبور می‌کند تا به روشی زندگی کند که به آن عادت ندارد. ناتوانی در ناسازگاری علاوه بر اینکه منجر به اختلال سازگاری میشود باعث اختلال افسرگی هم میشود.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    از تغییرات مهم در زندگی افراد می‌توان به تولد فرزندان اشاره کرد. ضمن اطلاعات بیشتر باید توجه داشته باشید که افسردگی فقط به زنان پس از زایمان اختصاص ندارد بلکه مردان را نیز درگیر خود می‌کند. جدا از تغییرات هورمونی که پس از زایمان زنان را نسبت افسردگی آسیب پذیر می کند، کنار آمدن با شرایط، مسئولیت ها و وظایف جدید در بروز این اختلال نقش بسیار مهمی دارد.

    این مطلب را هم ببینید  علائم و درمان اختلال دو قطبی پیشرونده

    تا قبل از به دنیا امدن کودک زن و مرد در مرکز توجه یکدیگر قرار داشتند ولی با به دنیا امدن کودک تمام توجه و انرژی خود را صرف کودک میکنند برای تحمل شرایط جدید به انعطاف‌پذیری ذهنی و دریافت حمایت عاطفی از جانب دیگران نیاز دارند تا بتوانند از بروز افسردگی جلوگیری کنند.

    اگر هرگونه از نشانه های افسردگی را بعد از تولد کودک  در خود مشاهده کردید حتما باید به یک مشاور روانشناس برای دریافت خدمات روان‌درمانی مراجعه کنید چرا که افسردگی به میزان زیادی بر رابطه شما با فرزندتان تاثیر می‌گذارد و ممکن است باعث افسردگی او نیز شود.

    2- عوامل مربوط به روابط عاطفی

    در بیشتر مواقع عواملی که فرد دچار افسردگی میشود مربوط به روابط عاطفی مثل طلاق یا به هم خوردن رابطه و مشکلات خانوادگی است. در حقیقت از آنجا که روابط عاطفی نزدیک، باعث به وجود امدن هیجانات بسیاریدر ما میشود ایجاد مشکل در آن‌ها می‌تواند طوفان بزرگی را در سطح روان ایجاد کند.

    بیشتر افرادی که بعد از طلاق تجربه شکست عشقی خلق بسیار پایینی را تجربه می‌کنند حتی امکان دارد افکار خودکشی نیز به سراغ آن‌ها بیاید.در این موارد مداخلات روانشناسی و روان پزشکی ضرورت بسیاری دارد. جدا از جلسات روان درمانی فرد ممکن است نیاز به درمان‌های دارویی با داروهای ضدافسردگی نیز نیاز پیدا کند.

    3- مرگ نزدیکان و آشنایان

    از دشوارترین امتحانات این زندگی کنار آمدن با مرگ عزیزان است. اگر نتوانیم از این امتحان سربلند بیرون بیایم امکان دارد که حالت های مربوط به سوگ و عزاداری برای مدت‌های طولانی در ما باقی بماند و باعث افسردگی شود.

    این مطلب را هم ببینید  اختلال افسردگی اساسی

    تا 6 ماه بعد از مرگ عزیزان نشانه های غم و اندوه زیاد میتواند طبیعی باشد ولی اگر برای مدت طولانی‌تری حالات سوگ را تجربه کردید و یا خلق افسرده تا حد زیادی عملکرد روزانه شما را مختل کرد حتماً لازم است که برای درمان افسردگی به مشاوره روانشناسی مراجعه کنید.

    4- تجربه استرس مزمن

    امروزه اکثر افراد جامعه تحت تأثیر انواع استرس‌های مالی، شغلی، خانوادگی و … قرار دارند. اگر به مدت زیاد این استرس ها  در زندگی فرد وجود داشته باشند و به درستی مدیریت نشوند می‌توانند به انواع اختلالات اضطرابی، افسردگی و علائم جسمانی ناخوشایند منجر شوند.

    به عنوان مثال امکان دارد شما بعد از تعطیلات طولانی مدت مجبور به رفتن به سر کار و یا دانشگاه شوید. این شرایط توانایی این را دارد تا شما را دچار استرس‌های زیادی  کند. در این سو با یادگیری راهکارهای مدیریت استرس از طریق کتاب‌های خودیاری، کارگاه‌های آموزشی و جلسات مشاوره فردی در پیشگیری از این مشکلات میتوانید نقش بسزایی داشته باشید.

    5- اعتیاد به مصرف مواد، دارو یا الکل

    درگیری در هر نوع اعتیاد می‌تواند فرد را به ورطه افسردگی بکشاند. عواملی که در پیدایش افسردگی نقش دارند عبارتند از: از دست دادن روابط خانوادگی، تحلیل رفتن قوای جسمی و روانی که در اثر اعتیاد به وجود می‌آیند همچنین بعد از ترک اعتیاد و همچنین ترک سیگار افسردگی بسیار شایع است.

    انجام تست عشق و ازدواج

    به راستی بیشتر افراد بعد از ترک اعتیاد و سیگار به افسردگی مبتلا می‌شوند. این افسردگی می‌تواند موقعیت بسیار پرخطری باشد که فرد را به مصرف دوباره موادتشویق کند. در دوران ترک حتماً لازم است که تحت نظر یک متخصص روانشناس قرار داشته باشید.

    این مطلب را هم ببینید  درمان شناختی رفتاری افسردگی

    کلام آخر

    در تحریک و تشدید افسردگی عوامل محیطی مختلفی نقش دارند و همه افراد در سنین مختلف ممکن است آن را تجربه کنند. از شایع‌ترین اختلالات روانی افسردگی است که توانایی در معرض خطر قرار دادن سلامت جسمی و روانی افراد را دارد و تاثیرات خود را بر جنبه‌های مختلف زندگی از جمله شغل، تحصیل و روابط بین فردی بگذارد.

    به همین دلیل با شناسایی عوامل تحریک کننده افسردگی در راستای پیشگیری ضروری است از آن گام برداریم. عوامل مهم در رابطه با بهره بردن از مشاوره افسردگی عبارتند از: فرد علت و عوامل تشدید کننده افسردگی را در خود پیدا میکند-شناسایی کردن نشانه ها و انتخاب بهترین راه های درمانی که با استفاده از روش ها فرد میتواند روند عادی زندگی خود را دنبال کند.

     

    5 عامل تحریک کننده افسردگی

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا