6 ویژگی شخصیتی افراد ناموفق
برای خودشناسی باید ویژگی های شخصیتی افراد ناموفق را بشناسید و ویژگی های مثبت را جایگزین آنها کنید. شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که دست به طلا میزنید خاکستر میشود یعنی در هیچ کاری موفق نمیشوید و از این موضوع بسیار ناامید هستید. ما در ادامه به 6 ویژگی که باعث شکست شما میشود اشاره میکنیم تا بتوانید زندگی خود را تغییر دهید.
تیپهای شخصیتی که هیچوقت موفق نمیشوند
برخی از ویژگیهای شخصیتی وجود دارند که همواره مانع پیشرفت شما در هر زمینهای میشوند. برای رسیدن به موفقیت باید ویژگیهای زیر را در خود کم کنید ویژگیهای مثبت را جایگزین آنها کنید.
شخصیت خیالپرداز
این نوع شخصیت فقط در رویا و خیال زندگی میکنند. آنها همه زندگیشان را بر پایه تخیلات و توهمات خود میچینند. چنین افرادی پر از ایده هستند اما هیچ کاری برای رسیدن به این ایدهها انجام نمیدهند. این افراد کسانی هستند که خوب بلدند صحبت کنند و راهحل های متنوعی ارائه بدهند ولی در موقعی که باید عمل کنند هیچ کاری از دستشان بر نمیآید. این افراد کم کم ارتباطشان با دنیای واقعی کم میشود و به هیچ چیزی اهمیت نمیدهند. آنها در ذهنشان برای خودشان آدمهای موفقی هستند پس نیازی نمیبینند که در دنیای واقعی هیچ تلاشی بکنند. این نوع شخصیتها معمولا افراد باهوشی هستند که در خانوادههای سهل گیر به دنیا آمدهاند. به این منظور که خانوادههای آنها هیچگاه هیچ مسئولیتی را در اختیار فرزند خود قرار ندادهاند. همچنین این شخصیت میتواند بر اثر الگوبرداری از والدین بروز پیدا کند.
شخصیت مضطرب
آنها همیشه نگرانند که در طول انجام کارهایشان اتفاقهای ناگوار بیوفتد. همیشه میخواهند همه چیز به خوبی و بدون نقص پیش برود. اصلا گذشته را عبرت قرار نمیدهند و به فکر آینده نیستند و مدام در حال حل کردن مسائل امروز هستند. این اشخاص در بیشتر مواقع فقط وانمود میکنند که موفقیت را کسب کردهاند و با این کار ترسشان از آینده را به شدت پنهان میکنند. ترس زمینه شخصیتهای مضطرب را به خوبی فراهم میکند. خانوادههایی که به دلایل مختلف از چیزهای مختلفی فرزاندانشان را میترسانند در آخر شخصیتی مضطرب را میسازند.
شخصیت قربانی
اینها افرادی هستند که مدام در گذشته زندگی میکنند. آن ها خودشان را همیشه تنها میبینند و فکر میکنند که کسی نیست تا در صورت بروز یک اتفاق از آنها حمایت کند پس به این دلیل همیشه خودشان را با همه چیز وقف میدهند و اعتماد به نفس کاملا پایینی دارند که عدم موفقیت آن ها را به دنبال دارد. همیشه دیگران را مقصر شکستهای خود میدانند و از شرایط خانوادگی خود شکایت میکنند. البته نقش خانواده را نمیتوان در شکلگیری چنین شخصیتی نادیده گرفت. خانوادههای این افراد معمولا هیچوقت به آنها بها ندادهاند و یا آنها را سرزنش کردهاند. شخصیتهای قربانی هیچ وقت تصمیم گیریهای مناسبی ندارند چون همیشه به خودشان میگویند که نمیتوانند کاری را انجام دهند.
ویژگی انسانهای ناموفق
1. منفی نگری
آدمهایی که همیشه منفی هستند و اظهار میکنند که هیچکاری را نمیتوانند انجام دهند، احساسات منفی خود را به دیگران نیز منتقل میکنند. هیچگاه چنین افرادی به موفقیت نمیرسند. تمام افراد موفق مثبت اندیشی را در خود پرورش دادهاند.
برای تقویت مثبت اندیشی کلیک کنید.
2. عجول بودن
موفقیت را هر چیزی که تعریف کنید، نیاز به صبر و بردباری دارد. گرفتن مدارک عالی دانشگاهی، شغل و درآمد بالا، فراگیری مهارت، ارتباطی صمیمی با جنس مخالف و… همگی نیاز به صبوری دارد. شما نمیتوانید هیچ کدام آنها را یک شبه به دست بیاورید. پس برای اهدافتان زمان تعیین کنید. اگر در زمان تعیین شده به آن نرسیدید ایرادی ندارد، از تجربه ای که به دست آوردید برای رفع موانع استفاده کنید.
3. ترس داشتن
آدمهای ترسو هیچ وقت به هدفشان نمیرسند چون آنها هیچ ریسکی برای رسیدن به خواستههایشان ندارند و همیشه دست روی دست میگذارند. آنها در صورت بروز مشکل دیگران را مقصر میدانند. مقصر دانستن دیگران بزرگترین عاملی است که از رسیدن به موفقیت جلوگیری میکند چون به نقصهای خودش پی نمیبرد و آنها را حل نمیکند. مقصر دانستن دیگران به معنای سلب مسئولیت از خود و دادن کنترل زندگی به آنهاست.
برای مطالعه انواع ترس و فوبیا کلیک کنید.
4. غرور بیش از حد
انسان های مغرور به خودشان اعتماد و باور کاذب دارند و تنها هدفشان این است که به دیگران نشان دهند موفق هستند. علاوهبر این افرادی که غرور کاذب دارند هیچگاه حاضر نمیشوند از دیگران کمک و یا آموزش دریافت کنند به همین دلیل نمیتوانند کارها را به تنهایی انجام دهند و به موفقیت هم نمیرسند.
5. تأثیر پذیر از دیگران
همیشه و همه جا تحت تأثیر دیگران قرار میگیرند بدون اینکه خود فکر و ایدهای به کار ببرند. به شدت از این قضیه میترسند که از گروه و جمعی که در آن قرار دارند طرد شوند پس هیچ وقت نظر خودشان را بیان نمیکنند و ایدههای جدیدی که به ذهنشان میرسد را برای ناراحت نشدن افراد دیگر بیان نمیکنند. همیشه به آن سویی حرکت میکنند که اجتماعشان به آن سمت میرود. آنها تمام تفکراتشان را کنار میگذارند و راه موفقیت را برای خودشان میبندند.
6. عذرخواهی کردن بدون دلیل
افرادی که همیشه بی دلیل برای هرچیزی عذر خواهی میکنند در دستهی افراد ناموفق جای میگیرند. آنها حتی برای چیزهایی که اشتباه هم نیست عذر خواهی میکنند چون میترسند که اشتباه کرده باشند یا این که ایدههایشان موجب رنجش دیگران شود. این افراد ایده و کارشان را با عذر خواهی بیش از حد کم ارزش میکنند و همیشه غرور خود را زیر پا میگذارند.