کرونا

مصونیت طولانی حتی بعد از کرونای خفیف

  • مصونیت طولانی حتی بعد از کرونای خفیف

    تحقیقاتی که به تازگی به دست آمده، حاکی از آن است که سلول‌های تی در افراد دارای کرونای خفیف و یا بدون علامت، ایمنی ثابتی ایجاد می‌کند حتی زمانی که خون آن بیماران آنتی بادی خنثی ساز نداشته باشد. بیشتر افرادی که در معرض SARS-CoV-2 قرار می‌گیرند معمولا دارای علائم جزئی و خفیفی هستند، یه به طر کل علائمی از بیماری ندارند. این افراد با این اوصاف می‌توانند ویروی را به دیگران منتقل کنند. یکی از متخصصین ایمن شناسی در دانشگاه کارولینسکا به نام مارکوس بوگرت می‌گوید: « در شرایطی که واکسن وجود ندارد باید مشخص کنیم کسانی که در معرض ویروس قرار می­گیرند یا بیمار می­شوند (به­ خصوص کسانی که علامت ندارند یا بیماری خفیف می­گیرند و بدون این­که بخواهند جزو اصلی­ ترین عوامل انتقال بیماری هستند) دربرابر SARS-CoV-2 مصونیت پیدا می­کنند یا خیر.»

    همینطور نتایج تازه به دست آمده نشان می‌دهد افرادی که در گذشته در معرض ویروس کرونا قرار گرفته بودند، آنتی بادی خنثی ساز تولید نمی‌کند. همچنین نتایج حاکی از این است که سلول­های ایمنی به نام سلول بیِ حافظه، که دربرابر عفونتی که قبلا بدن را آلوده کرده است آنتی­ بادی تولید می کنند، مدت کوتاهی بعد از بیماری ناشی از SARS-CoV که منجر به بروز سندرم تنفسی حاد (SARS) می­شود، در بدن باقی می­مانند.

    درمقابل، نوع دیگری از سلول ایمنی به نام سلول تی، که ویروسی را که قبلا به بدن حمله کرده شناسایی می­کند و نسبت به آن واکنش نشان می­دهد، سال­ها بعد از بیماری در بدن باقی می­ماند. در تحقیق جدید، سلول تیِ حافظه حتی بدون وجود آنتی­بادی از بدن دربرابر SARS-CoV-2 محافظت کرد.

    این مطلب را هم ببینید  5 درمان باروری از سیمون بیلز

     

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

     

    پنج نوع مختلف در معرض کرونا قرار گرفتن

    بوگرت و همکارانش در تحقیقات اخیر وضعیت ایمنی ۲۰۶ نفر را در سوئد، که استانداردهای کنترل شیوع بیماری در آن نسبت به سایر کشورهای اروپایی کم­تر سختگیرانه بود، مورد بررسی قرار دادند.

    شرکت­ کنندگان:

    • اعضای خانواده که در معرض بیماری قرار گرفتند ولی علامتی نداشتند
    • افراد سالم که در سال ۲۰۱۹، قبل از پاندمی، خون اهدا کردند
    • کسانی که بعد از بیماری خفیف یا شدید بهبود پیدا کردند
    • افرادی که دچار کووید-۱۹ حاد و مزمن شدند
    • افراد سالم که حین پاندمی خون اهدا کردند

    تیم تحقیقاتی که به روی دریافت واکنش سلول تی حافظه در بدن 23 نفر از افرادی که بیماری آنها شدیدتر بود، انجام میدادند دریافتند که افرادی که جان سالم به در بردند، آنتی بادی مخصوص این ویروس در بدنشان به میزان قابل توجهی بالا بود. نکته جالبتر اینجاست که از بین 31 نفری که بیماری آنها خفیف‌تر بود، سلول تی حافظه در بدن 30 نفر به ویروس کرونا واکنش نشان داده و 27 نفر از آنها در برابر ویروس آنتی بادی داشتند. 28 نفر از اعضای یک خانواده که در معرض فردی که مبتلا بود قرار گرفته بودند، تعداد 26 نفر از آنها به سلول تی واکنش نشان داده و بقیه افراد آنتی بادی تولید کردند. بیماری بسیار خفیف نیز تا ماه ها بعد قابل تشخیص است حتی اگر آنتی بادی در بدن آنها وجود نداشته باشد.

    بوگرت، نویسنده­ ی ارشد این تحقیق می­گوید: « یافته­ ها نشان می­دهد تکیه بر واکنش آنتی­ بادی باعث می­شود میزان ایمنی دربرابر SARS-CoV-2 در سطح جمعیت را دست کم بگیریم. مشخصا قدم بعدی این است که تعیین کنیم آیا واکنش سلول تی حافظه درصورت نبود آنتی­ بادی قابل تشخیص باعث ایجاد مصونیت بلندمدت دربرابر کووید-۱۹ می­شود یا خیر.»

    این مطلب را هم ببینید  ماده معدنی ضروری که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

    «داده ­ها نشان می­دهد ویروس کرونا منجر به واکنش بسیار قوی و مهم سلول تی حافظه می­شود یعنی اگر فرد به­ صورت طبیعی در معرض ویروس و بیماری قرار بگیرد، سلول تی حافظه مانع از عود شدید کووید-۱۹ می­شود.»

     

    ایمنی در ویروس کرونا

    این نکته شاید برای شما نیز جالب باشد، محققان دست یافتند که در سال 2019 میلادی قبل از پاندمی، اهدای خون کرده‌اند، دریافتند سلول تی در مواجهه با کرونا واکنش نشان داده و باعث ایجاد ایمن شدن بدن در اثر قرار گرفتن در معرض دیگر ویروس‌های کروناست که توالی پروتئین در آنها مشابه با کرونا می‌باشد. محققان معتقدند که این واکنش به نوعی ایمنی بدن علیه ویروس کروناست  ولی به این دلیل که شواهد کاملی در دسترس نیست، ارتباط مستقیمی در دست نداریم.

    تعداد محدودی از شرکت کنندگان در هر گروه و عدم پیگیری بالینی از جمله محدودیت‌های تحقیق، طبق اظهار نویسندگان این مقاله «هنوز ثابت نشده آیا واکنش سلول تی حافظه درصورت نبود آنتی­ بادی قابل تشخیص می­تواند از بدن دربرابر بیماری شدید کرونا محافظت کند یا خیر.»

    بر اساس همین آزمایشات به‌عمل آمده، مشخص شد تاکنون هیچ کدام از افرادی که در این تحقیق پس از بیماری بهبود پیدا کردند دوباره به کرونا مبتلا نشدند. همینطور میمون‌های زروس نیز بعد از یکبار ابتلا به طور تقریبی بدنشان نسبت به ویروس کرونا ایمن شد.

    انجام تست عشق و ازدواج

    واکسن کرونا روی میمون‌های زروس با موفقیت عمل کرد

     

    پرسشنامه اضطراب کرونا در اعتباریابی مقدماتی از اعتبار و روایی مطلوبی برخوردار است و می توان از آن به عنوان یک ابزار علمی و معتبر برای سنجش اضطراب کرونا ویروس استفاده نمود.

    این مطلب را هم ببینید  علائم اصلی کرونا

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x