طلاق به دلیل مشکلات مالی
بحث و مشاجره در مورد مسائل مالی تقریبا در بیشتر خانوادهها دیده میشود که حتی این مشاجرات تا مرز طلاق نیز پیش میرود. برخی از افراد به دلیل سخت گیریهای خانواده تن به ازدواجهایی میدهند که هیچ شناختی نسبت به همسر آینده خود ندارند و مشکلات مالی را در نظر نمیگیرند ولی پس از اینکه وارد زندگی مشترک میشوند، تحمل ندارد و شروع به ناسازگاری میکنند. زمانی که بحث بین زن و شوهر زیاد شود، روابط زناشویی نیز سرد شده و زوجین از هم دور میشوند. قبل از تصمیم به هرگونه جدایی و طلاق همه جوانب را در نظر بگیرند و از زاویه جدید به زندگی نگاه کنید با این روش، بسیاری از دعواهای خانوادگی که ریشه اصلی آن مشکلات مالی است کاهش پیدا میکند. این نکته را بدانید که زندگی بهتر و خوشبختی نیاز به پول زیاد ندارد. در ادامه همراه ما در تیم رابینیا باشید تا به بررسی بیشتر این مشکل بپردازیم.
افزایش مشکلات
بحث و دعوا در مورد پول در خانوادهها اتفاق افتاده و تمامی جنبههای زندگی را دربر میگیرد. این بحث و دعواها سر مسائل مالی اعتماد را در بین همسران از بین برده و سردی را در زندگی ایجاد میکند. مشاجرات که افزایش پیدا کند، کارشان به طلاق و جدایی کشانده میشود. مشکلات مالی در بسیاری از خانوادهها وجود دارد، ولی عدم مدیریت آنها و عدم درک متقابل زوجین از هم، تنها بر مشکلات میافزاید و چالشهای فروانی را به همراه دارد. برای جلوگیری از طلاق و جدایی بهتر است خانوادهها مشکلات مالی خود را به حداقل برسانند و اجازه ندهند کمبودهای مالی بر دیگر جنبههای زندگی مشترک تأثیر بگذارد.
دلیل مشاجره زوجین
مشاجرات زن و شوهر را از هم دور کرده و کیفیت زندگی کاهش پیدا میکند. طبق تحقیقات به دست آمده مشکلات کلی و جزئی اختلافات مالی را به همراه دارد. برخی از همسران که مشکلات عاطفی در زندگی خود دارند به راحتی در مورد مشکلات مالی بحث و مشاجره میکنند. مشکلات مالی در سالهای اولیه زندگی خیلی شایع است که عمده ترین دلیل آن این است که زوجین در ابتدای مسیر زندگی هستند و توانایی و تجربه کافی را در این مورد ندارند.
سرزنش همسر و شکایت از او
در مشکلات مالی بسیاری از زنان شروع به سرزنش همسر خود میکنند و معتقدند که بی پولی به عرضه همسرشان مربوط میشود و او را فردی بی عرضه میدانند. از دیدگاه برخی افراد طلاق بهترین راهکار در زمان بیپولی است که این موضوع را بهانه کرده و تصمیمات گذشته را عملی کرده و اقدام به جدایی میکنند.
علل مرتبط با درآمد زوجین و شاغل بودن آنها
روراست نبودن در زندگی مشترک زمینهساز بحث و مشاجرات مالی در میان زوجین است. عدم داشتن حساب مشترک بین زن و شوهر هم از دیگر دلایل اینگونه مشاجرات به حساب میآید. ولی زوجین هردو شاغل هستند توقع دارند که مخارج زندگی به طور مساوی بین آنها تقسیم شود و در مواقعی که یکی کمتر از دیگری خرج کند بحث شروع میشود. ممکن است تفاوتهایی در میزان درآمد زجین وجود داشته باشد که در این زمان انتظارات بیشتر شدهو توقع میرود که او بیشتر از دیگری نسبت به هزینهها مسئول است.
فقط به پول تکیه نکنید
خوشبختی فقط به پول ختم نمیشود، تفکر بیش از اندازه به پول باعث میشود تا مسائل مهم زندگی برای شما کمرنگ شود و از شما یک ماشین چاپ پول بسازد. زمانی با پول خوشبخت میشوید که از درآمد خود لذت ببرید و زندگی کردن را فراموش نکنید.
با یکدیگر صحبت کنید
وقتی به مشکلات مالی برخورد میکنید بهتر است به جای بحث و مشاجره، آرام و با محبت مناسب لحن خانواده با یکدیگر صحبت کنید و مسائل مربوط به مشکلتان را بازگو کنید. چهارچوب هایی را برای تامین و مخارج زندگی تعیین کنید و طبق آن پیش روید. این روش خیلی به شما کمک میکند تا به یک راهحل مناسب برسید. زمانی که شما بحث را به صحبت کردن ترجیح بدهید، از دیگر مسائل مهم زندگی غافل میشوید و مشاجرات به دعواهای پیش بینی نشده و فحاشی منجر میشود که جبران این مسائل کار راحتی نیست. به این نکته دقت کنید که چگونگی برخورد شما در زمان دعوا به بهبود رابطه شما کمک میکند.
جایگاه پول در زندگی
پول همیشه دلیلی بر خوشبختی در زندگی مشترک نیست. چیزهای ارزشمندتر مانند زندگی سالم، سلامتی، خانوادهای گرم، علم، عشق، تحصیلات و دیگر مسائل مهمی هستند که باعث میشوند ارزشمندترین چیز در نزد یک انسان تنها پول نباشد. بهتر است ابتدا فراموش نکنید که پول ابزاری برای بهتر زندگی کردن است و نباید آن را با خود زندگی اشتباه گرفت. این نوع نگاه میتواند با کاهش استرس و تنش در زندگی به موفقیت بیشتر بیانجامد.
صبور باشید
در خانوادههایی که برنامه اقتصادی مشخصی وجود ندارد، هر روز مشکلاتی بر سر مسائل مالی پیش میآید. فراموش نکنید که قرار نیست یک شبه تمام مسائل حل شود. صبور بودن لازمه موفقیت است. آگاه باشید یک زندگی در طول زمان و با صبر و شکیبایی در مقابل مشکلات ساخته میشود.
بدبینی
اختلاف و دعوا برای همهی زن و شوهرها پیش میآید. اما اگر زوجین از اول زندگی خود در مورد مسائل مالی با یکدیگر روراست باشند، هیچ گاه اختلاف و دعوا میانشان پیش نخواهد آمد. دعواهای مالی پیامدها و عواقب سنگینی دارد که یکی از جدیترین این پیامدها، بی اعتمادی و بدبینی زن وشوهر نسبت به یکدیگر است. بدبینی یکی از مخربترین آسیبها و مشکلات در زندگی مشترک است چرا که بر تمام ابعاد زندگی تاثیر میگذارد و به سختی میتوان آن را به طور کامل برطرف کرد.
دور کردن مشکلات مالی از زندگی
شما با برنامه ریزی در مورد بودجه خانواده خیلی راحت میتوانید قبل از بروز مشکل نسبت به آن اقدام کنید. پرداختها و میزان پسانداز خود را با صداقت بنویسید. مشخص کنید که چگونه میتوان خرجها را مدیریت کرد و از مخارج اضافه کاهید. به بهبود زندگی خود فکر کنید و تمام تلاش خود را به کار بگیرید چرا که تفاهم زوجین در مسائل مالی بسیار مهم است.
1. اعتماد زوجین به یکدیگر
این وظیفه مرد است که با روشی مناسب به همسر خود ثابت کند که آینده چه خوب باشد و چه بد متعلق به هردوی آنها است و هر آن چه که دارند برای هردویشان است. برای شکل گیری اعتماد لازم است که احساس امنیت به عنوان یک حق مسلم از طرف مرد به زن داده شود و زن درخواستی برای آن نکند. اعتماد بین زوجین یکی از مهمترین عوامل در پیشگیری از اختلافات است. نبود اعتماد درمیان همسران میتواند مشکلات زیادی در خانوادهها ایجاد کند. اما شکل گیری اعتماد میان زن و شوهر کار چندان راحتی نیست و یک شبه نیز به وجود نمیآید. بررسیها نشان داده است که مردان در شکل گیری اعتماد نقش مؤثرتری دارند. چرا که معمولا زنان به دلیل شنیدن تجربههای ناخوشایند اطرافیان، کمتر بودن حقوق و آسیب پذیری بیشتر زنان در جامعه احساس ناامنی بیشتری در زندگی مشترک دارند.
2. مشاور را فراموش نکنید
دغدغه اصلی انسان عملکرد او را در داشتن تصمیمی درست در شرایط حساس زندگی کاهش میدهد. در چنین مواقعی استفاده از خدمات مشاوره خانواده به شما کمک میکند تا بتوانید به دید بهتری نسبت به زندگی خود دست یابید و بتوانید تصمیم درستی بگیرید.
3. برنامه ریزی مالی
برای چیزهایی که میخواهید داشته باشید، برنامه ریزی کنید و برنامه مالی خود را روی کاغذ ثبت کنید. برنامه مالی خود را بند به بند مشخص کنید و به اتفاق همسر خود به آن پایبند بمانید و هرکس طبق وظیفه ای که دارد عمل کند.
4. مشورت با یکدیگر
از دیگر راههای کاهش مشکلات مربوط به مسائل مالی این است که زن و شوهر در بحثهای مالی نظر یکدیگر را بپرسند و تصمیمهای مشترکی بگیرند. در صورتی که هردوی آنها از میزان هزینهها و منبع مالی شان به طور کامل آگاهی داشته باشند، میتوانند بدون دعوا و بحث و با درک کامل در این زمینه تصمیم گیری کنند. زمانی که زن و شوهر با هم مشورت میکنند، هردو متوجه میشوند که احساسات، نظرات و عقایدشون برای دیگری مهم است و در نتیجه تنشها و دعواهای مالی کاهش مییابد.
5. تعادل
برخورد خود را ارزیابی کنید و مشخص کنید که در زندگی ولخرجی میکنید یا نه. آیا پس انداز میکنید، تا چه اندازه به پس انداز کردن پایبند هستید. با همسر خود نیز این مسئله را در میان بگذارید و از او بخواهید با شما همراهی کند. به او بگویید وقتی شما به پس انداز میپردازید و او ولخرجی میکند چه حسی پیدا میکنید و چه مشکلاتی به وجود میآید. به او نیز برای هماهنگ شدن زمان بدهید. فراموش نکنید برای رشد باید متعادل رفتار کنید.