تعریف اعتیاد و انواع آن

استفاده از ریتالین توسط دانشجویان

افزایش تمرکز با مصرف ریتالین تصوری اشتباه

  • استفاده از ریتالین توسط دانشجویان

    ریتالین در دسته مواد محرک قرار می‌گیرد که به شدت اعیادآور بوده و برای فرد وابستگی ایجاد می‌کند. بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان در شب‌های امتحان به منظور بیدار ماندن و افزایش تمرکز از ریتالین استفاده می‌کنند. عدم آگاهی از عوارض این دارو باعث می‌شود تا جوانان و نوجوانان تصور کنند که این قرص عوارضی ندارد و کاملا بی خطر است. در صورتی که این دارو با دیگر محرک‌ها مثل کوکائین و آمفتامین‌ها برابر است و منجر به اعتیاد و وابستگی می‌شود. در ادامه این بلاگ به عوارض و فواید قرص ریتالین در شبهای امتحان پرداخته می‌شود. همراه ما در سایت رابینیا باشید.

    استفاده از ریتالین به چه منظور است؟

    از آنجایی که فعل و انفعالات شیمیایی مغز بر رفتار انسان تاثیر می‌گذارد، به صورت کلی هدف داروهای روان پزشکی تغییر دادن شیمی مغز است. تمام این داروها برای کنترل ناهنجاری‌ها، اختلالات و کژکاری‌های مغزی تجویز می‌شوند. به دلیل تاثیرات این داروها بر مغز و رفتار انسان برخی افراد داروهای روانپزشکی را مورد سوءمصرف قرار می‌دهند. متیل فنیدات یا ریتالین یکی از این داروها است. ریتالین با اثر بر قشر مغز و تالاموس باعث افزایش ماده‌ای به نام دوپامین می‌شود. این ماده از مشتقات گروه آمفتامین‌هاست. ریتالین در بین محصلان برای افزایش تمرکز شناخته می‌شود. محصلان به خصوص کسانی که نزدیک کنکور هستند خودسرانه اقدام به مصرف ریتالین می‌کنند تا بیشتر بیدار بمانند و تمرکز خود را برای درس خواندن بالا ببرند. همه این تصورات اشتباه است، از این دارو برای درمان بیش فعالی و حمله های خواب استفاده می‌شود و اگر غیر از این موارد مصرف شود، عوارضی که برای فرد ایجام می‌کند از فواید آن بسیار بیشتر است.

    این مطلب را هم ببینید  کاهش خماری و علائم ترک اعتیاد

    اعتیاد به قرص ریتالین

    با توجه به ساختاری که قرص ریتالین دارد می‌توان گفت که این دارو اعتیادآور است و اعتیاد به آن با دیگر مخدرها متفاوت است و بیشتر ذهن و روان را وابسته و درگیر خود می‌کند ولی دیگر مخدرها مثل تریاک وابستگی جسمی را برای مصرف کننده دارد.  مهم‌ترین ویژگی که نشان می‌دهد فرد به ریتالین معتاد شده پیدایش تحمل دارویی است. تحمل به این معناست که فرد بعد از مدتی مصرف برای رسیدن به حالت اولیه نیاز دارد دوز دارو را افزایش دهد و یا فاصله بین مدت مصرف را کم کند. ساده بگوییم، اگر کسی با اولین تجربه مصرف بتواند برای مثال ۷ ساعت بدون وقفه مطالعه کند، برای رسیدن به همین ۷ ساعت در نوبت بعدی یا باید تعداد بیشتری قرص مصرف کند و یا نیاز دارد در طی ۷ ساعت دو یا چند بار مصرف داشته باشد. اعتیاد به ریتالین باعث می‌شود که در صورت عدم مصرف علائم ناخوشایندی را تجربه کند.

    علائم ترک ریتالین

    پس از قطع این دارو فرد حالت‌های جسمی و هیجانی ناخوشایندی را تجربه می‌کند. با قطع مصرف دوپامین کاهش پیدا کرده و فرد به افسردگی، بی حوصلگی و کرختی دچار می‌شود. همچنین حالت‌هایی مانند رعشه و لرزش اندام‌ها و احساساتی مثل اضطراب و استرس شدید و مشکلات گوارشی نیز از دیگر اثرات سوء مصرف این دارو هستند. به همین خاطر فرد علاوه بر ترک اعتیاد به مصرف ریتالین نیاز به درمان استرس و اضطراب و افسردگی خود نیز دارد.

    نتایج امتحانات و مصرف ریتالین

    مصرف این دارو اضطراب را در فرد مصرف کننده بالا می‌برد و بر نتیجه امتحان نتیجه منفی می‌گذارد. اگر قبول کنیم که اضطراب می‌تواند باعث کاهش عملکرد ما در امتحان شود، در نتیجه خوب است بدانیم که وابستگی به ریتالین در نهایت می‌تواند نتیجه عکس دهد و باعث عدم موفقیت فرد در امتحان یا مسائل مختلف می‌شود. همچنین گفته می‌شود با مصرف ریتالین برای کنکور افراد می‌توانند ساعت‌های بیشتری درس بخوانند و تمرکز بیشتری بر روی موضوعات داشته باشند، این نیز در کوتاه مدت می‌تواند درست باشد چراکه ریتالین یکی از انواع داروهای محرک است. توجه کنیم که ما با مصرف در مرتبه اول و دوم شاید نیاز به خوابمان را کاهش دهیم اما بدون شک مکانیزم‌های مغزی راهی برای کنترل و جبران بی خوابی پیدا خواهند کرد. علاوه بر این کاهش خواب و افزایش تمرکز برای شما بهای سنگینی خواهد داشت چرا که مصرف ریتالین عوارض بسیار زیادی دارد فارغ از میزان خواب و کیفیت توجه عملکرد شما را در امتحان با اختلال مواجه خواهند کرد.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    جایگزین مناسب ریتالین برای افزایش تمرکز

    می‌توانیم راه‌های بهتری را برای افزایش توان مغزی به کار ببندیم. دو راه بسیار خوب و بدون ضرر برای این امر در کشور ما روان درمانی و استفاده از دستگاه‌های توان بخشی مثل نوروفیدبک است. نوروفیدبک می‌تواند دقیقا مانند این دارو عمل کند با این تفاوت که هیچ ضرری برای فرد ندارد. همچنین روان درمانی رفتاری نیز می‌تواند با ارائه تکنیک‌های مختلف به افزایش توانایی افراد کمک کند.

    این مطلب را هم ببینید  عوارض قرص ترامادول

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x