روش های تقویت امید در زندگی
برای موفقیت ر زندگی امید به زندگی از اصول مهم به شمار میرود. امیدواری به انسان باعث میشود تا هرطور شده به هدف خود برسد. امید داشتن به زندگی یک احساس خوب و انگیزه بخش است که باعث تحرک و میل رسیدن به هدف میشود. امید هم بر سلامت جسم و هم بر سلامت روان اثرات بسیار مثبتی میگذارد و حتی در درمان بیماریهای صعب العلاج نیز تاثیر بسیار زیادی دارد. با شیوههای آموزشی صحیح، میتوان امید داشتن به زندگی را در افراد افزایش داد. همراه ما در وبسایت آموزشی و پژوهشی رابینیا باشید تا روش های بالا بردن امید را برای شما بیان کنیم، همراه ما باشید.
اهمیت امید به زندگی
زندگی همه افراد با سختی و موانع زیادی روبهرو میشود. نمیتوان گفت که داشتن هدف فقط باعث موفقیت میشود. مثل این میماند که شما اتومبیل دارید ولی تا زمانی که شما آن را نرانید حرکت نمیکند. امید به زندگی مثل نیروی راندن اتومبیل است. امید به فرد اجازه میدهد تا با تلاش و پشتکار فراوان برای رسیدن به هدف خود قدم بردارد و بجنگد. افرادی که امید ندارند در زندگی به دنبال اهدافی میروند که نیازی به چالش نداشته باشد و با کوچک ترین مشکل، از ادامه مسیر درمانده شده و هدف خود را رها میکنند.
برای مطالعه دست یابی به معنای زندگی کلیک کنید.
مفهوم امید در روانشناسی
بر اساس یک نظریه معروف در علم روانشناسی، امید اراده رفتن به سمت هدف و امتحان روش های مختلف برای رسیدن به آن معنا میشود. فردی که امید دارد، ارادۀ حرکت به سوی هدف و برنامه ریزی برای رسیدن به آن را نیز در اختیار دارد. به عبارت دیگر فردی که امیدوار است، برای خود اهدافی داشته و انتظار دارد که به این اهداف برسد. بر اساس دیدگاه روانشناسی، امید سه عنصر دارد:
- هدف
- مسیرهایی که برای رسیدن به هدف وجود دارند و انتخاب میشوند.
- فردی که در این مسیرهای موجود حرکت میکند تا به هدف مورد نظر برسد.
طبق ابعاد ذکر شده زمانی امید در فرد به وجود میآید که حس کند اراده کافی برای حرکت در مسیر درست برای رسیدن به هدف را دارد. از این رو معنی دیگر امید فکر کردن در مورد هدف نیز میباشد.
نقش امید به زندگی
طبق تحقیقات به دست آمده پیشبینی سطح عملکرد افراد و امید داشتن به زندگی رابطه مستقیم دارد. به اصطلاح هرچقدر امید به زندگی بالا باشد موفقیتهای زیادی در زمینه های مختلف مثل شغل، تحصیل، ورزش و … به دست میآید. امید فقط به شکل حس خوب و زیبا دیده نمیشود بلکه سیستم انگیزش شناختی افراد هم است. به این معنی که احساسات شما به دنبال شناخت حرکت میکند و از مسیر خود منحرف نمیشود. انگیزه عاملی مهم در زمینه رشد و توسعه فردی است.
امید به زندگی و سلامت انسان
رابطه امید داشتن به زندگی و بیماریهای روانی مثل افسردگی و اضطراب، یک رابطه معکوس و منفی است. در واقع مهم ترین کارکرد امید علاوه بر ایجاد تحرک و انگیزه، جلوگیری از افسردگی، ناامیدی و خودکشی است. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، امید در درمان بیماریهای لاعلاج مانند سرطان نقش بسیاری دارد، در ادامه به دو نمونه میپردازیم:
- افرادی که امیدواری بالایی دارند زمانی که مطلع شوند که بیمارند، کمتر از بقیه بیقراری و پریشانی میکنند و با آن کنار آمده و ناامید نمیشوند.
- افرادی که امیدواری بالایی دارند به سادگی درمانده نشده و با تلاش بسیار راه حل را پیدا میکنند.
- افرادی با امیدواری بالا زمانی که به بیماری سخت دچار میشوند در ابتدا اهداف خود را الویت بندی میکنند و برای رسیدن به آنها تمام تلاش خود را میکنند.
راه های افزایش امید در افراد
طبق تحقیقات به دست آمده امید داشتن به زندگی در همه افراد وجود دارد حتی زمانی که در مواجهه با مشکلات امید خود را از دست بدهند بازهم میشود به آنها آموزش داد که چگونه امیدوارانه فکر کنند. برای آموزش امیدواری، آموزشهایی در رابطه با عناصر سه گانه امید و روشهای هدف گیری داده میشود. این روشها در سالمندان افسرده مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت و نتیجه گرفتند که سطح افسردگی آنان به شدت پایین میآید و در فعالیتهای روزمره و محیطی مشارکت بسیار میکنند. آموزش مثبت اندیشی، استفاده از جملات امید دهنده و شرکت در جلسات مشاوره روانشناسی از دیگر روشهای افزایش انگیزه و امید در افراد است. شما نیز میتوانید با استفاده از این روشها معنای زندگی خود را یافته و برای رسیدن به اهداف خود گام بردارید.