دوران نوجوانی و بلوغ

تاثیر گرفتن از دوست در نوجوانی

چگونه به نوجوان خود دوست یابی و تاثیر گرفتن از دوست کمک کنیم؟

  • تاثیر گرفتن از دوست در نوجوانی

    از مهم ترین نگرانی های والدین در دوران نوجوانی فرزندشان، تاثیر گرفتن او از دوستش است که باعث شده والدین در این باره از مشاورین سوال هایی بپرسند. نوجوان تمایل دارد بیشتر اوقات خود را دوستانش بگذراند و همین موضوع باعث دل نگرانی والدین شده است. دغدغه‌ی والدین این است که مبدا فرزندشان درگیر دوستی های پر خطر شود و به انحرافات اخلاقی و رفتاری کشیده شود.

    اطلاعات داشتن درباره تاثیر گرفتن از دوست در نوجوانی و آگاهی یافتن از این دوره سنی بسیار مهم است. همراه ما در سایت آموزشی و پژوهشی رابینیا باشید.

    فشارهای مرتبط با گروه دوستان

    نوجوانان نیاز به استقلال و هویت یابی دارد به همین دلیل رابطه دوستانه خود را گسترش می‌دهد و در تلاش است تا ارتباط بیشتری با همسالان خود داشته باشد. نوجوانان در اینجا با مسئله روبرو می شوند که ما روانشناسان به آن فشار همسالان می گوییم. فشار همسالان موقعیتی است که فرد به خاطر این که از طرف دوستان خود پذیرفته شود کارهایی که مورد تایید آنهاست را انجام می دهد.

    در نتیجه فشار همسالان تغییرات رفتاری مختلف رخ می‌دهد که ما به آنها تاثیر گروه دوستان می گوییم. این تاثیرات از نیازهای روانی مختلفی که در نوجوان وجود دارد نشات میگیرد. نیاز نوجوان به تعلق به گروه دوستانی که خودش انتخاب کرده از مواردی است که باعث می‌شود تاثیر پذیری نوجوان در برابر دوستانش افزایش پیدا کند.

    باید توجه داشته باشید که تحت تاثیر و فشار گروه همسالان لزوماً امری منفی نیست و در بسیاری از مواقع می تواند مثبت باشد. اما به شرط مثبت است که دایره دوستان فرزندان شامل دوستان و افراد سالم باشد. مثلاً وقتی نوجوان با ورزشکار یا گروهی از ورزشکاران دوست می‌شود تحت تاثیر آنها علاقه دارد که طاهر بیشتری داشته باشد و همانند آنها زندگی سالمی را شکل می دهد. بنابراین این تصور درست نیست که رفاقت های دوران نوجوانی امری منفی هستند و باید جلوی آنها گرفته شود. این دوستی ها اگر مدیریت شود و به درستی انتخاب شود باعث پیشرفت فرد در زندگی میشود.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    برای شناخت بیشتر در زمینه انتخاب دوست در نوجوانی کلیک کنید.

    این مطلب را هم ببینید  همدلی با نوجوانان در روابط خانوادگی

    نمونه‌هایی از تأثیرات گروه دوستان

    برای آنکه از تأثیرات گروه دوستان بر نوجوانان بیشتر آشنا شوید در ادامه به چندین مثال در این باره اشاره کرده‌ایم. نوجوانان تحت تأثیر رفاقت‌های خود ممکن است رفتارهای زیر را از خود نشان دهند.

    • تقلید کردن از دوستان در نوع آراستن ظاهر خود. برای مثال داشتن مدل مو یا پوشیدن لباس‌های مشابه با دوستانش.
    • گوش دادن به موسیقی‌ها و برنامه‌های تلویزیونی که گروه همسالان به آن‌ها علاقه دارند.
    • تغییر در لحن حرف زدن و یا استفاده از تیکه کلام‌های رایج در بین جمع دوستان.
    • تمایل به انجام کارهای پرخطر و شکستن قوانین از تاثیر دوست در نوجوانان.
    • داشتن سطح تلاش و پشتکار تحصیلی مشابه با دوستان.
    • استفاده از سیگار یا مشروبات الکلی تحت تأثیر گروه دوستان.

     

    تاثیر گرفتن از دوست در نوجوانی

     

    چگونه به فرزندان خود کمک کنیم؟

    برای آنکه افراد بتوانند تأثیر و فشار گروه دوستان بر زندگی خود را مدیریت کنند باید بتوانند بین نیاز خود به تعلق و نیاز به داشتن فردیت و هویت شخصی مستقل توازن برقرار کنند. نکات زیر به شما کمک می‌کند تا بتوانید به فرزندتان در این مسیر کمک کنید.

    به پرورش اعتماد به نفس در نوجوان کمک کنید

    نوجوانی که اعتماد به نفس دارد بیشتر از دیگران می تواند در برابر تاثیرات منفی گروه دوستان خودش مقاومت کند و فردیت خودش را حفظ کند. والدین با تشویق کردن فرزندشان برای رسیدن به علاقه ها با وجود همه سختی‌ها و شکست های احتمالی می‌تواند به آن کمک کند تا اعتماد به نفس بالایی را در خودش شکل دهد و سریعاً در برابر هر چیزی تسلیم نشود. همچنین والدین می‌تواند اعتماد به نفس در خودشان پرورش دهند تا الگوی مناسبی برای فرزندانشان باشند و به آنها کمک کند تا با همانند سازی رفتاری با والدینشان بتوانند عزت نفس را افزایش دهد و به این صورت است که تاثیر منفی دوست در نوجوانان کاهش پیدا می‌کند.

    این مطلب را هم ببینید  حریم خصوصی نوجوان

    نه گفتن را به فرزندتان بیاموزید

    آموزش دادن مهارت جرات ورزی و پرورش دادن قدرت نه گفتن به نوجوان باعث این میشود که او بتواند در ارتباط با دوستانش بهتر و سالم تر عمل کند. این مهارت با افزایش اعتماد به نفس و احساس کارآمدی فرد کمک می‌کند تا بتواند استقلال خود را در برابر همسالانش حفظ کرده و در برابر پیشنهادهای ناسالم آن‌ها مقاومت کند.

     

    تاثیر گرفتن از دوست در نوجوانی

    انجام تست عشق و ازدواج

     

    فرزندتان را تشویق کنید تا دایره دوستانش را گسترش دهد

    اگر مجموعه گسترده‌ای از افراد پیرامون فرزندتان باشند، با از دست دادن یک گروه از آن‌ها احساس خلأ نمی‌کند و درنتیجه راحت‌تر می‌تواند در برابر خواسته‌های ناسالم آن‌ها مقاومت کند. به همین خاطر لازم است که فرزندتان را تشویق کنید تا تنوع بیشتری در نوع گروه دوستان خود به وجود بیاورد تا برای دریافت حمایت اجتماعی تنها به تعداد بسیار محدودی از افراد وابسته نباشد.

    سؤالات متداول درباره تاثیر دوست در نوجوانان

    عوامل هشداردهنده در مورد تأثیرات مخرب گروه دوستان کدام‌اند؟ چه زمانی به مداخله جدی نیاز است؟

    مشاهده برخی تغییرات در رفتار، خلق یا الگوی خواب نوجوان می‌تواند در مورد روابط دوستی پرخطر به شما هشدار دهد از جمله این علائم می‌توان به مشاهده احساس ناامیدی شدید در نوجوان، بروز رفتارهای پرخاشگرانه و ضد اجتماعی غیرمعمول، از دست دادن اشتها و ناتوانی در به خواب رفتن اشاره کرد. در صورت مشاهده هرکدام از این موارد از یک روانشناس متخصص در حیطه نوجوان برای داشتن بهترین واکنش کمک بگیرید.

    نوجوانان با چه خصوصیاتی بیشتر تحت تأثیر فشارهای منفی دوستان خود قرار می‌گیرند؟

    معمولاً نوجوانانی که اعتماد به نفس پایینی دارند، دوستان کمی دارند و دست‌خوش آشفتگی‌های روانی مختلفی هستند؛ بیش از دیگران تحت تأثیر فشارهای منفی همسالان و دوستان خود قرار می‌گیرند.

    این مطلب را هم ببینید  به کودکان خود زندگی کردن را بیاموزیم

     

    تاثیر گرفتن از دوست در نوجوانی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x