همسرانی که هنوز کودک هستند
تاکنون برای شما در زندگی مشاهده کردهاید که افراد بالغ و بزرگسال مثل یک کودک رفتار میکنند؟ واژه کودکان ابدی به چه همسرانی گفته میشود؟ برخی از افراد هستند که با وجود سن بالایی که دارند، هنوز رفتارهای بچهگانه دارند که با سنشان متناسب نیست. به این افراد کودکان ابدی گفته میشود که در مراحل مختلف توانایی تحلیل و حل مسئله را ندارند. این افراد هم به خود و هم به اطرافیانشان صدمه میزنند. البته باید به این نکته توجه کرد که ما راجع به کسانی که کودک درونشان گاها آن ها را وا می دارد که در موقعیت های مناسب شادی کنند، صحبت نمی کنیم. در ادامه به آشنایی با این افراد اشاره میکنیم.
کودکان ابدی چه کسانی هستند؟
افرادی که از نظر سنی بالغ هستند ولی رفتارهای کودکانه دارند را در اصطلاح کودکان ابدی مینامند. این افراد به دلیل عدم توانایی و تحلیل درست مشکلات از عهده مسئولیتهای بزرگ در زندگی برنمیآیند. از این رو دائما در زندگی تصمیمات اشتباه میگیرند. فاقد مهارت تصمیم گیری و حتی توانایی اداره کردن شرایط درسن زندگی هستند. کودکان ابدی در زندگی مشترک نیز با مشکلات زیادی مواجه میشوند و نمیتوانند آن را به درستی اداره کنند. اکثر افراد تصور میکنند که با ازدواج مشکل حل شده و فرد دیگر رفتارهای بچگانه از خود نشان نمیدهد ولی طبق مطالعات به دست آمده در زندگی مشترک نیز به دلیل تصمیمات کودکانه که میگیرند با مشکلات متعددی روبرو میشوند که به طلاق ختم میشود.
تجربیات زندگی مشترک با همسرانی که کودک مانده اند
1. عدم توجه به فرزند و همسر
همسرم هیچ مسئولیتی به من و فرزندمان ندارد و دائما در خانه مانده و تلوزیون تماشا میکند. با رفتارهای بچگانه مرا خسته کرده و همه چیز را به خنده و مسخره بازی میگیرد. ای کاش بزرگ میشد و برای زندگی مشترکمان تصمیمات درستی میگرفت. مردانی که مسئولیتی در زندگی مشترک را نمیتوانند به عهده بگیرند، نمونه ای از کودکان ابدی هستند.
2. عدم مدیریت اقتصادی
1. همسر من به شدت انسان خوش اخلاق و بسیار خوب و مهربانی است .اما از لحاظ اقتصادی اصلا نمی تواند حساب پول ورودی و خروجی ما را داشته باشد. او به فامیل و اطرافیان و اعضای خانواده ی خودش و اعضای خانواده ی من بدهکار است . من هر بار می خواهم با آن ها رو به رو شوم احساس شرمساری دارم. اما وقتی با همسرم در مورد چنین مسائلی صحبت می کنم ، می خندد و به من اطمینان می دهد مشکلی پیش نخواهد آمد.
2. همسر من مدام به خرید می رود و خرج های بیهوده می کند. او اصلا به این فکر نمی کند که ما باید برای آینده پس انداز داشته باشیم. بیشتر اوقات اقلامی می خرد که کاربردی نیست و صرفا به هدر رفتن پول می پردازد. برای مطالعه وسواس خرید کلیک کنید.
3. وابستگی به همسر
احساس میکنم که برای همسرم در زندگی نقش مادر را دارم و باید همه چیز را به او یادآوری کنم و درست مثل یک مادر باید به کارهایش رسیدگی کنم تا به همه کارهایش برسد. اصلا اساس مسئولیت ندارد به همین دلیل هیچ کاری را نمیتوانم به او بسپارم. شوهرم به من و خانواده خود به شدت وابسته است.
این مواردی که خواندید، تجربیات کسانی است که همسرانشان کودک ابدی بودهاند. این افراد در تصمیمگیری درست عمل نمیکنند و دیگران را نیز با مشکل مواجه میکنند.
ویژگی کودکان ابدی
- ویژگی اخلاقی این افراد درست مثل کودکان است که به وضوح قابل مشاهده است.
- در رفتار و عملکرد نیز به شکل کودکان عمل میکنند و تصمیم میگیرند.
- در زندگی مشترک با مشکلات متعددی روبرو میشوند.
- درک و تحلیل درستی در موقعیتها و شرایط ندارند.
در ادامه به صورت کامل درخصوص ویژگی این افراد صحبت خواهیم کرد.
1. عدم مسئولیت پذیری
تصمیم گیری احساسی و عدم مسئولیت پذیری در این افراد به وضوح قابل مشاهده است . افراد معمولی، رشد فکری و جسمی متناسبی دارند ولی در کودکان ابدی این مورد دیده نمیشود. از پذیرش مسئولیت طفره رفته و و بسیار بیمسئولیت هستند. معمولا به ندرت کارهایی که فرد بزرگسال انجام میدهد را به درستی انجام میدهند. در فعالیت عادی تصمیم گیری درستی ندارند و نمیتوانند به درستی آنها را انجام دهند. عدم مسئولیت پذیری در مسائل مختلفی از جمله اقتصادی و خانوادگی در این افراد بسیار مشهود است. به طوری که از لحاظ اقتصادی بسیاری از این افراد به جای سرمایه گذاری های مفید پولشان را صرف موارد بیهوده می کنند . این افراد بدون هیچ پس انداز و آینده نگری به زندگی خود ادامه می دهند .آنها عموما دچار مشکلات مالی شده و در تامین مخارج زندگی عاجز می مانند.
2. غیر قابل اعتماد بودن
معمولا به این افراد نمیتوان اعتماد کرد و کاری را به آنها سپرد. این افراد قولهایی به خانواده خود میدهند که نمیتوانند از پس آن بربیایند و همیشه زیر قولشان میزنند. در این زمان جلب رضایت خانواده و همسر بسیار سخت میشود. شاید خودشان راضی به دروغگویی نباشند ولی ناخواسته و بالاجبار دروغهایی میگویند که پس از برملا شدن کدورت به وجود میآید. به همین خاطر همر و خانواده فرد دیگر اعتماد نمیکند و در هیچ شرایطی نمیتوانند به او تکیه کنند.
به همین دلیل و بی اعتمادی به وجود آمده میان زوجین، زندگی مشترک دچار دگرگونی شده و طلاق و جدایی را به دنبال دارد. با توجه به خصوصیات ذکر شده فرد در زندگی مشترک با شکست مواجه میشود. چون دیگر نمیتوانند تکیه گاه درست و محکمی برای خانواده باشند و نقش همسری را درست ایفا کنند. همسران این افراد همیشه ترس از آینده در وجود خود دارند و معمولا نمیخواهند فرزندی داشته باشند و به فکر جدایی هستند.
3. بی انگیزه بودن
این افراد در بسیاری از مواقع با بی قانونی همراه بوده و به قوانین درخانه و خانواده احترام نمی گذارند . این می تواند ریشه در گذشته ی آن ها و دوران کودکی آن ها داشته باشد. به این معنی که در کودکی از شدت قوانین سرسختانه ای که در خانه حاکم بوده بیزار شده اند .حالا که خود مسئولیت یک خانواده را بر عهده گرفته اند سعی بر آن می کنند که قوانین را کنار بگذارند. در مواردی هم که افراد در کودکی سر پرستی خانواده را بر عهده گرفته اند، در بزرگسالی و در موقعی که خود دارای یک خانواده ی مستقل شده اند خواهان کودکی کردن و از زیر بار مشکلات شانه خالی کردن هستند. از این رو هدف و انگیزه ای برای زندگی خانوادگی مستقل خود نخواهند داشت.
در بسیاری از موارد در بررسی همسرانی که کودک مانده اند (کودکان ابدی) مشاهده می شود که بدون دارا بودن هدف خاصی در زندگی خویش رو به جلو قدم می گذارند. در واقع انگیزه ی مشخصی برای آینده ی پیش رو ندارند .به همین دلیل هدف خاصی را در زندگی دنبال نمی کنند. این افراد در زندگی مشترک خود هدفمند نیستند.به گونه ای که همسرشان تصور می کند نه تنها آینده ی خودشان بلکه آینده ی همسرشان نیز برایشان مهم نخواهد بود. از این رو در مورد فرزند آوری بسیار تردید دارند .آنها به نحوی اطمینان از آینده ی روشنی از کنار هم بودن نخواهند داشت.
تفکرات کودکان ابدی
کودکان ابدی به بلوغ عاطفی نرسیدهاند و کمتر دارای نشانههای بلوغ عاطفی هستند و صرفا در زندگی زناشویی دچار مشکل نیستند. ولی در زمینههای متفاوتی مثل: اجتماعی، اقتصادی و شغلی با مشکل روبرو میشوند. این تفکرات به تفکرات یک کودک بسیار شیه است. برای ما چنین تصوری از کودک قابل قبول است ولی از فرد بزرگسال چنین توقعی نمیرود. کودکان ابدی معمولا در خانواده و اجتماع سرزنش میشوند و به طور معمول در هرکاری محکوم میشوند.
در ادامه به تفکرات این افراد میپردازیم:
1. من ثروتمند می شوم
طبق مشاهدات به دست آمده افرادی که از نظر ذهنی و عاطفی کودک ماندهاند بسیار کودکانه فکر میکنند و مدام درحال خیالپردازی هستند. مثلا تصور میکنند بدون تلاش و کوشش میتوانند ثروتمند شوند و یا به مقامات بالای شغلی و ارتقا برسند. این تفکرات عادی نیست و فقط در کودکان ابدی دیده میشود.
2.من به مراقبت نیاز دادم
این افراد در تمام مراحل زندگی حتما باید تکیهگاهی داشته باشند ون باید دائما تحت حمایت دیگران قرار بگیرند. کودکان ابدی از همسر، پدرومادر، خواهرو برادر بزرگتر از خود به شدت توقع حمایت دارند که از آنها حمایت کنند و مراقب او باشند. این افراد پس از ازدواج و فرزند آوری نیز توقعات حمایتی شان کم نمیشوند و از فرزندان خویش نیز توقع حمایت و پشتیبانی دارند.
3.من توانایی رویارویی با مشکلات را ندارم
کودکان ابدی توانایی دست و پنجه نرم کردن با مشکلات را ندارند و تصور میکنند نمیتوانند مشکلات را حل کنند. تصور میکنند برای انجام هر فعالیتی نیاز به کمک دارند و به تنهایی از پس هیچ کاری برنمیآیند. به این ترتیب این افراد به هیچ وجه توانایی انجام کار ها، توانایی اتخاذ تصمیم و همچنین توانایی تفکر را برای خودشان نخواهند داشت . این موضوع به این معنی است که این افراد همواره برای رویارویی با مشکلات زندگی شان به یک فرد دیگری وابسته خواهند بود. این افراد به طور مکرر خود را ناتوان می دانند . به همین دلیل تصور می کنند همیشه افرادی برای حل مشکلات آن ها وجود دارد که می توانند به آن ها تکیه کنند.
ازدواج با کودکان ابدی
با توجه به تمام خصوصیاتی که در بالا ذکر شد، کمتر کسی پیدا میشود که بتواند چنین فردی را تحمل کند و بخواهد با او زندگی کند. کودکان ابدی در هیچکاری منطقی تصمیم گیری نمیکنند و عموما بر پایه هیجانات زودگذر تصمیم میگیرند. پس ازدواج با چنین آدمی دوام زیادی ندارد. شاید در مواری خصوصیات فرد پس از ازدواج تغییر کند و بتواند بالغانه تصمیم بگیرد ولی بسیار چالش برانگیز و بسیار سخت است. پس هتر است اگر قصد ازدواج با چنین فردی را دارید به مشاور مراجعه کنید و شناخت کامل پیدا کنید.
باید گفت که این افراد نیاز به درمان دارند. نه این که مبتلا به بیماری هستند .اما همانند افرادی که از نظر تکلم مشکل داشته و باید با توجه به راهنمایی ها و تمریناتی که به آن ها داده می شود تا بتوانند تکلم خود را به شکل طبیعی برسانند، این افراد نیز باید به مشاوران و روانشناسان مراجعه کنند تا بتوانند به بلوغ عاطفی و فکری برسند، تا بتوانند در هر مرحله ای از زندگی خویش بهترین تصمیم گیری را داشته باشند