آیا خیانت را باید بخشید؟!
بخشش خیانت چه زمانی لازم است؟ اگر همسرتان در زندگی به شما خیانت کند چه واکنشی از خودتان نشان میدهید؟ مورد خیانت واقع شدن یک تجربه آسیب زا است که موجب از بین رفتن اعتماد در روابط بین فردی میشود. خیانت تأثیرات منفی عمیقی در تمام ابعاد زندگی به دنبال خواهد داشت. یکی از موضوعات مهم در بحث خیانت، بخشش خیانت میباشد. زمانی که خیانت رخ میدهد در ابتدای امر موضوع بخشش غیر ممکن به نظر میرسد زیرا فردی که مورد خیانت واقع شده است از درد شدیدی رنج میبرد. اما گاهی با گذشت زمان به تدریج تمایل به بخشش در فرد ایجاد میگردد. در نهایت بخشش خیانت برای فرد آرامش از دست رفته را باز میآفریند، مشاوره خیانت به شما کمک میکند تا تصمیمات منطقی در این زمینه بگیرید.
آیا بخشش همسر خیانتکار کار درستی است؟
نخستین رویداد پس از آشکار شدن خیانت، از بین رفتن احساس امنیت است. رو به رو شدن با تجربه خیانت، بسیار دشوار است. فردی که مورد خیانت واقع شده دچار خشم، شوک، سردرگمی و عدم توانایی در اعتماد کردن مجدد میشود. با این حال باید در نظر داشته باشیم که ما با افرادی زندگی میکنیم که کامل نیستند. در تمام روابط، این امکان وجود دارد که ما به تمام انتظاراتمان از فرد مقابل نرسیم. بخشش نقطه عطف اساسی در بهبود روابط افرادی است که دچار خیانت شدهاند. بین بخشش و رضایت از زندگی، رابطه وجود دارد. بخشش در سلامت روان، کمک به بهبود کیفیت ارتباطات و مناسبات بین فردی نقش تعیین کنندهای دارد.
بخشش خیانت
بخشش خیانت فرآیندی است که در طول زمان رخ میدهد. به تدریج احساسات منفی مانند خشم و ناراحتی در فردی که مورد خیانت واقع شده است کاهش پیدا میکند و همدلی جای آن را میگیرد. آن چه در این موضوع دارای اهمیت است زمان مناسب برای بخشیدن فرد خیانتکار است. بخشش زود هنگام، احتمال تکرار خطا از سوی فرد خیانتکار را افزایش میدهد در مقابل هر چه فرآیند بخشش به تأخیر بیفتد فرد آسیب دیده با آزردگی بیشتری مواجه میشود. علاوه بر این بخشش خیانت به نوع خیانت و شدت آن نیز بستگی دارد.
آیا میخواهید ببخشید؟
بخشش یک انتخاب است. فراموش کردن اشتباهاتی که دیگران در ارتباط با ما انجام میدهند مشکل است به خصوص اگر از لحاظ روحی برای ما دردناک باشند. بخشش خیانت به معنای پذیرفتن خیانت نیست، بلکه در واقع رها کردن خودتان از خشم و غضب نسبت به شخصی است که به شما خیانت کرده است. بخشش واقعی زمانی اتفاق میافتد که ما آگاهانه تصمیم بگیریم که روی اشتباهات و خیانت شریک زندگی خود تمرکز نکنیم.
فکر کردن مداوم باعث باقی ماندن دردهای عاطفی ناشی از خیانت میشود و هر زمان که روی آن متمرکز میشویم، تجربه دردناک خیانت را با تفکر خود بازسازی میکنیم در حالی که بخشش واقعی میتواند به بازسازی رابطه کمک کند. علاوه بر این یافتن روشهایی برای کاهش آسیبهای خیانت و درمان آنها به شما کمک میکند تا در این زمینه بهتر تصمیمگیری کنید.
مراحل رسیدن به بخشش خیانت:
تصمیم به بخشش خیانت شاید برای شما در یک لحظه قابل انجام باشد، اما بخشش بدون تأمل برای فرد درد و رنج شدیدتری را به همراه خواهد داشت. کاهش و درمان آسیبهای خیانت تا حد زیادی شما را برای تصمیم به بخشش خیانت یاری میدهد. اما مهم است که همسرتان چقدر جهت جبران این آسیبها همراه شما خواهد بود. قبل از آن که تصمیم به بخشش خود را عملی کنید، بهتر است مراحل زیر را طی نمایید:
1-تصمیم آنی نگیرید
هر انسانی ممکن است تحت تأثیر احساسات، تصمیمات نامعقولی بگیرد. بنابراین نباید یک مرتبه به دلیل بد عهدی همسرتان تصمیم به جدایی از او بگیرید. شما به زمان نیاز دارید. میتوانید در این زمینه از یک فرد متخصص کمک بگیرد. بهتر است مراحل درمان طی شود بعد در مورد جدایی تصمیم بگیرید. در غیر این صورت ممکن است این تجربه دوباره تکرار شود و حتی تاثیر منفی، بر روابط بعدی شما خواهد داشت.
2-آگاهی از علل شروع و تداوم خیانت
با همسر خود در مورد بد عهدیش صحبت کنید هرچه به مسئله پرداخته نشود، مشکلات پیچیدهتر میشوند. آگاهی از علل شروع خیانت و تداوم آن میتواند نقش تعیین کنندهای در چگونگی طی کردن این مرحله بحرانی در زندگی داشته باشد. انگیزههای اصلی که به خیانت منجر شده است را شناسایی کنید و نسبت به برطرف کردن آنها تلاش کنید وگرنه این قضیه دوباره تکرار خواهد شد.
3-برای فرد خیانتکار نامه بنویسید
نوشتن نامه نوعی درمان محسوب میشود و به پردازش هیجانی در شما کمک میکند. پس از افشای خیانت همسر، در مورد احساسات خود و ضربه ای که خوردید بنویسید. بعد از چند روز، بروید دوباره نامه را بخوانید. لزومی ندارد نامه را به شخص مورد نظر بدهید. نوشتن نامه به کاهش احساسات منفی در شما کمک میکند، میتواند آرامش را به شما برگرداند و به شما کمک کند تا آسانتر ببخشید.
4-همدلی
همدلی یک رفتار حمایتی است که به افراد کمک میکند تا از مراحل بحرانی زندگی خود به خوبی عبور کنند. همدلی به این معناست که خود را در موقعیت طرف مقابل (فرد خیانتکار) قرار دهید و از دید او به مسائل نگاه کنید. ببینید او در چه شرایطی بوده است و بر چه اساسی چنین تصمیمی گرفته است، با او همدلی کنید. بدون شک شما هم در به وجود آمدن زمینه خیانت بی تقصیر نبوده اید سعی کنید سهم خود را مشخص کنید. این کار به شما کمک میکند که تمایل بیشتری برای بخشش خیانت او داشته باشید. نجات و حفظ رابطهای که از خیانت آسیب دیده است نیاز به همدلی هردو نفر دارد. این هدفی نیست که به تنهایی به آن برسید.
5-ذهن آگاهی را تمرین کنید
در حال زندگی کنید و به یاد داشته باشید که خیانت در گذشته اتفاق افتاده است. با اشتباهات گذشته زندگی نکنید و بر زمان حال و متمرکز باشید. ذهن آگاهی را تمرین کنید.
از بخشش به عنوان سلاح استفاده نکنید
گاهی اوقات فرد، خیانت شریک زندگی خود را به ظاهر میبخشد، اما هر زمان که بحثی بین آنها پیش آید، از خیانت گذشته به عنوان یک سلاح برای پیروزی استفاده میکند. اما یادآوری خیانت یک اقدام اشتباه است چون در واقع درد عاطفی ناشی از خیانت را دوباره راه اندازی میکنید. این درد عاطفی باقیمانده به خشم منجر میشود. خشمی که فرد با انتقام گرفتن، احساس آرامش میکند.
این بار فردی که خیانت کرده است، احساس میکند مورد خیانت واقع شده. چون تصور میکرد طرف مقابلش او را بخشیده است ولی این رفتار بارها و بارها تکرار میشود. در نتیجه فرد در رابطه دچار اضطراب میشود که باعث فاصله بیشتر در رابطه میگردد. در نهایت این جریان به نابودی رابطه منتهی میشود. دیگر آن که هرگز از بخشش به عنوان راهی برای رسیدن به خواستههایتان و گرفتن امتیاز از همسرتان استفاده نکنید.
بخشش و عدم شایعه سازی
در بخشش واقعی، فرد به دنبال شایعه سازی در مورد فرد خیانت کار نیست. شایعه پراکنی در واقع شکلی ظریف از انتقام جویی است، در واقع با این کار به دنبال تحقیر فرد پیش دیگران هستید. روابط فرازناشویی همسر احساسات متفاوتی را در شما ایجاد میکند، پس صحبت با دوستی قابل اعتماد میتواند انتخاب مناسبی در التیام عاطفی شما بعد از خیانت محسوب شود. به علاوه روند درمان را سرعت میبخشد چون حس بهتری خواهید داشت. میل شما برای بخشیدن فرد خطا کار بیشتر خواهد شد.
بخشش خیانت و تصمیم گیری در مورد آینده
در مورد آینده خود با کسی که به شما خیانت کرده است، تصمیم بگیرید. حتی وقتی کسی را میبخشید، ممکن است احساس کنید که دیگر نمیخواهید به این رابطه ادامه دهید. به رابطه خود با فردی که به شما خیانت کرده فکر کنید. آیا میتوانید زندگی بدون وی را تصور کنید؟ آیا ماندن در این رابطه اعتماد به نفس شما را تخریب میکند؟ میدانید چطور یک رابطه را تمام کنید؟ نگران به وجود آوردن فرزندان طلاق هستید؟ طلاق توافقی راه حل بهتری میتواند باشد؟
برخی مواقع طلاق توافقی و جدا شدن از رابطهای که آسیبهای فراوانی را بر روح و روان شما وارد کرده، نوعی درمان و روش پیشگیری تلقی میشود و گاها الزامی است. بنابراین این موضوع را نیز مورد بررسی قرار دهید؛ آیا همسرتان میتواند این اطمینان را در شما ایجاد کند که آیندهای بدون آسیبهای قبلی در انتظارتان است؟
نتایچ بخشش خیانت
1. بازسازی رابطه
بازسازی رابطه به حفظ و ماندگاری آن، با هم بودن و ثبات رابطه اشاره دارد. برخی از افراد برای روابط خود تلاش زیادی کردهاند و نمیخواهند چیزی را که به زحمت به دست آوردند به راحتی به خاطر اشتباه طرف مقابل از دست بدهند. بازسازی رابطه بر پایه بخشش پیامد مطلوبی است که برخی از افراد به دنبال آن هستند تا رابطه به چالش کشیده شده خود را، دوباره از نو بسازند.
2. بخشش خیانت به همراه حفظ کرامت انسانی
حفظ کرامت انسانی شامل مواردی مانند: حفظ آبرو، تکریم شخصیت افراد، تاکید بر انسانیت و ارزشهای مثبت درونی افراد میباشد. گاهی فرد به دلیل ارزشها و خصلتهای مثبتی که در شریک خود میبیند او را لایق بخشش میداند و معتقد است که شرافت انسانی نباید به خاطر یک خطا از بین برود.
3. فرصت جبران
فرصت جبران شرایطی را برای کاهش آثار خیانت به وجود میآورد. هنگامی که پشیمانی به طور واقعی در فرد خیانت کار بارز باشد، میتوان از فرصت جبران به عنوان راهکار تعیین کننده در مسیر بخشش استفاده کرد.
4. آرامش درونی
انگیزه بسیاری از فعالیتهای انسان رسیدن به آرامش است. یکی از مهمترین پیامدهای بخشش خیانت، رسیدن به آرامش برای فرد است در واقع انسان با بخشش فرد دیگر، خود را سزاوار آرامش میداند.
5. سودمندی
فرد به دنبال بخشش، میتواند از زیانی که متوجه اوست خود را رها کند. گاهی در بخشش افراد منفعت شخصی وجود دارد البته سود الزاما به معنای منفعت مادی نیست، بخشی از آن سود معنوی است و در حفظ پایگاه خانواده نهفته است.
نتایج عدم بخشش خیانت
گاهی فردی که مورد خیانت واقع شده است به دلایل اقتصادی و اجتماعی مانند عدم کسب درآمد، حفظ آبرو، حفظ خانواده و فرزندان، ترس از تنهایی برای طلاق اقدام نمیکند. از طرفی نمیتواند همسر خود را نیز ببخشد در چنین شرایطی ممکن است تنش در میان زوجین بالا رود و دعوا و مشاجره و طلاق عاطفی روی دهد. همچنین ممکن است فرد به دنبال انتقام جویی باشد و او هم خیانت کند. مسلم است که این کارها صرفا به بدتر شدن شرایط دامن میزند و در این شرایط استرس زا فرزندان بیش از پیش قربانی تعاملات والدین خود میشوند.
پیشگیری از خیانت خود موضوعی است که زوجین باید همیشه در زندگی مشترک خود در نظر داشته باشند. خیلی اوقات زوجین در طول تعامل خود متوجه نشانههای خیانت همسرشان شدهاند اما با نادیده گرفتن شان به آن دامن زده و موجب بدتر شدن شرایط میشوند. زوج درمانی در بسیاری از مواقع در کاهش آسیبهای ناشی از خیانت یاری رسان است.
سؤالات متداول
چگونه بعد از خیانت همسر به زندگی خود برگردیم؟
اگر قصد بخشش همسر خود را دارید، سعی کنید اشتباهات او را فراموش کنید و خوبیهایش را در ذهن خود مرور کنید. رابطه جنسی را با او حفظ کنید. این کار روابط عاطفی شما را بهبود میبخشد. همچنین برای بازگشت به زندگی بعد از خیانت و طلاق خشم خود را رها کنید، سعی کنید شغلی پیدا کنید و برای رسیدن به استقلال تلاش کنید. به دنبال رویاهای گذشته اهدافتان را اولویت بندی کنید و تمام تلاشتان را به کار بگیرید تا دوباره اعتماد خود را به دست آورید.
برای جبران خیانت به همسر چه کنیم؟
مهمترین کاری که لازم است انجام دهید، جلب اعتماد همسر و اظهار پشیمانی است. با خواستههای همسر خود مبنی بر چک کردن گوشی و یا حسابهای بانکی موافقت کنید. این رفتارها حتما برای شما آزار دهنده هستند اما به این فکر کنید که همسرتان لازم دارد تا از خیانت نکردن مجدد شما اطمینان حاصل کند. توجه داشتهباشید که جلب اعتماد دوباره همسر به زمان زیادی نیاز دارد و لازم است هر چند طولانی به تلاش خود برای بازگشت به روابط عاطفی گذشته تلاش کنید.
برای دریافت دوره صوتی جلوگیری از خیانت و بهبود رابطه کلیک کنید.