زوج و خانواده

احساس تنهایی در رابطه عاطفی

شده بین جمع باشی و احساس تنهایی کنی؟ شده با کسی باشی و احساس بی کسی کنی؟!

  • احساس تنهایی در رابطه عاطفی

     

    احساس تنهایی در رابطه عاطفی مسئله آزاردهنده‌ای است که بسیاری از زوجین دچار آن می‌شود. این احساس تنهایی در حالی که شما در کنار یکدیگر هستید می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که به مرور زمان شکل گرفته‌اند. کمبود مهارت‌های ارتباطی مناسب یکی از مهم‌ترین دلایلی است که موجب احساس تنهایی در رابطه عاطفی می‌شود. در برخی موارد نیز احساس تنهایی ریشه در وجود خود فرد دارد که باید بررسی و درمان شود.

     

    احساس تنهایی در رابطه عاطفی

    احساس تنهایی در رابطه عاطفی زمانی اتفاق می‌افتد که شما و فرد مقابلتان  در یک مکان و در کنار هم حضور دارید اما با این حال نمی‌توانید با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. در این شرایط هردوی شما احساس ناخوشایندی دارید و ارتباط فیزیکی و روانی مناسبی بینتان وجود ندارد. نداشتن دوست صمیمی و خوب هم می‌تواند مزید بر علت باشد؛ بالاخره باید کسی باشد که آدم با او درد دل کند.

    همه این‌ها منجر به این می‌شود که روز به روز صمیمیت عاطفی بین شما و شریکتان بیش از پیش کم‌رنگ شود و سردی و فاصله بیشتری در رابطه شما به وجود آید. به این ترتیب هردوی شما به‌تدریج تنهایی بیشتری را در کنار هم تجربه خواهید کرد. بنابراین، حتی وقتی با کسی در رابطه عاطفی هستید هم باید بدانید چگونه بر احساس تنهایی غلبه کنید.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

     

     دلایل اصلی

    احساس تنهایی باوجود بودن در کنار یکدیگر یکی از احساسات بسیار رایج در بین مردم جهان است. البته در این مورد تفاوت‌های جنسیتی وجود دارد. برای مثال زنان نسبت به مردان بیشتر این احساس ناخوشایند را نشان می‌دهند. در ادامه به برخی از دلایل اصلی این مشکل اشاره خواهیم کرد:

    1. خشونت خانگی

    متأسفانه خشونت خانگی در بین بسیاری از خانواده‌ها جریان دارد. افراد به‌جای آن‌که بتوانند از طریق گفت وگوهای سالم و صمیمانه مشکلاتشان را با یکدیگر در میان بگذارند از روش‌های پرخاشگرانه کلامی مثل تهدید و ترساندن و روش‌های پرخاشگرانه غیرکلامی نظیر کتک زدن و پرت کردن اشیا استفاده می‌کنند. این رفتارها به‌خصوص در برابر زنان آسیب‌های روحی و روانی بسیاری برجای خواهد گذاشت و شکاف‌های عمیقی را در رابطه ایجاد می‌کند که ترمیم آن‌ها به زمان و مداخلات بسیاری نیاز دارد. زوج‌هایی که در این شرایط زندگی می‌کنند ازنظر عاطفی فاصله زیادی از هم می‌گیرند و اغلب در کنار یکدیگر احساس تنهایی و نارضایتی می‌کنند.

    این مطلب را هم ببینید  تغییر رفتار بعد از ازدواج

    2. مشغله‌های زیاد کاری و زندگی

    مشغله‌های زیاد یکی از دلایل بسیار مهم در گسترش فاصله عاطفی میان زوجین و افزایش احساس تنهایی میان آن‌هاست. زوجینی که به‌شدت کار می‌کنند، دائماً در زمان با هم بودن خسته هستند و نمی‌توانند زمان مناسبی را برای هم اختصاص دهند و درنتیجه ارتباطات عمیقی بینشان شکل نخواهد گرفت. برای پیشگیری از این مشکلات باید بتوانید که بین کار و پرداختن به رابطه عاطفی‌تان تعادل برقرار کنید. و برای رابطه‌تان نیز ارجحیت و اهمیت قائل شوید.

    3. عدم وجود حمایت‌های عاطفی

    تصور کنید که حال مادرتان خوب نیست و شما از این بابت بسیار مضطرب و نگران هستید اما همسرتان هیچ تلاشی برای آرام کردن شما و کاهش اضطرابتان انجام نمی‌دهد. در این شرایط شما نیز ترجیح می‌دهید ساکت بمانید و احساساتتان را با او در میان نگذارید.

    درواقع زوجینی که نمی‌توانند در شرایط سخت با یکدیگر رابطه عاطفی مناسبی با یکدیگر داشته باشند و از یکدیگر حمایت کنند، مسلما بیشتر در کنار یکدیگر احساس تنهایی می‌کنند.

    4. عدم وجود تماس جسمی کافی

    تماس جسمانی مناسب و برقراری روابط جسمانی صمیمانه نه‌تنها به سلامت جسمانی شما کمک خواهد کرد، بلکه بیشترین تأثیرش را بر ذهنتان خواهد گذاشت. هر چقدر که این تماس‌ها بین شما کاهش پیدا کند فاصله عاطفی میانتان نیز عمیق‌تر خواهد شد. برای کسب اطلاعات در زمینه شکست عشقی کلیک کنید.

    5. شبکه های اجتماعی

    تحقیقات نشان داده زوجینی که زمان بسیار زیادی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذارنند، بیشتر از سایرین دچار احساس تنهایی در رابطه عاطفی می‌شوند. چراکه معمولا در شبکه‌های اجتماعی روابط به صورت اغراق شده نشان داده می‌شوند و فرد پس از مقایسه رابطه خود با آن‌ها (هرقددر هم که رابطه خوب و سالم باشد) احساس تنهایی می‌کند.

    این مطلب را هم ببینید  آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است

    6. ویژگی‌های شخصیتی

    برخی مواقع مشکل خاصی در رابطه وجود ندارد و احساس تنهایی در وجود خود فرد است و جز ویژگی‌های شخصیتی او محسوب می‌شود. در این شرایط کار خاصی برای رابطه نمی‌توان کرد چون مشکلی وجود ندارد اما فرد باید به درون خود رجوع کرده و ریشه مشکل را پیدا کند. شروع یک رابطه عاطفی برای پر کردن احساس تنهایی راهکار مناسبی نیست چراکه در این صورت احساس تنهایی شدت می‌یابد.

     

    انجام تست عشق و ازدواج

     احساس تنهایی در رابطه عاطفی

     

    چگونه بفهمم احساس تنهایی ریشه در رابطه عاطفی دارد یا ویژگی‌های شخصیتی؟

    برای تشخیص این مساله باید در مرحله اول به طور واضح با شریک عاطفی خود صحبت نمایید و از احساس تنهایی‌تان بگویید. اگر او از اقدامات صحیح خود در رابطه حرف بزند اما شما همچنان احساس تنهایی کنید، یعنی ریشه این حس در وجود خوتان است و باید روابط گذشته و روحیات خودتان را بررسی نمایید. اما اگر احساس می‌کنید شریک‌تان در گذشته بیشتر وقت می‌گذاشته و یا هردویتان اکنون احساس تنهایی دارید، یعنی رابطه با مشکل مواجه شده و باید به درمان آن بپردازید. با کمک گرفتن از یک روانشناس می‌توانید تشخیص و درمان احساس تنهایی در رابطه عاطفی را سرعت بخشید.

     

    احساس تنهایی در رابطه عاطفی چه راه‌حلی دارد؟ 

    برای بهبود این مشکل، نباید منتظر زمان بمانید تا همه‌چیز به‌طور خودکار حل شود بلکه لازم است که آگاهانه تلاش کنید تا جوی که بین شما ایجاد شده از بین برود و فضایی صمیمانه حاکم شود. برای کمک به این کار ما در ادامه به برخی راهکارها اشاره کرده‌ایم:

    1. ارتباطات کلامی‌تان را تقویت کنید

    ارتباط کلامی مناسب برای بهبود هر مشکلی میان زوجین لازم است. شما برای اینکه بتوانید مکالمه خوبی با شریکتان داشته باشید، لازم نیست که دنبال موضوع خاصی بگردید تا درباره آن صحبت کنید. همین که بتوانید در طول روز تجربیات روزمره خود را با یکدیگر در میان بگذارید و به دقت کافی به یکدیگر گوش دهید برای شروع یک ارتباط کلامی مناسب کافی است. تلاش کنید که به موضوعات موردعلاقه شریکتان توجه کنید و در طول روز درباره آن‌ها با یکدیگر صحبت نمایید.

    این مطلب را هم ببینید  10 نشانه همسر ناسازگار

    2. حامی مشکلات یکدیگر باشید

    برای اینکه بتوانید در زندگی حامی هم باشید نه‌تنها لازم است که در مشکلات بزرگ در کنار شریکتان بمانید بلکه در مسائل کوچک روزمره نیز باید توجه خود را به او نشان دهید. این امر مسئله‌ای یک طرفه نیست بلکه زن و مرد هردو باید بتوانند تکیه‌گاه و حمایتگر مناسبی برای یکدیگر باشند به این ترتیب فشار زندگی همیشه به دوش یک نفر نخواهد بود و منجر به احساس تنهایی او در رابطه نخواهد شد.

    3. تلاش کنید تا نقطه نظرات یکدیگر را درک کنید

    این انتظار را داشته باشید که همسرتان در  مورد مسائل مختلف نظرات متفاوتی نسبت به شما داشته باشد و قرار نیست که او همیشه مانند شما فکر کند. گاهی در اختلاف نظرها از قضاوت عجولانه دست بردارید. کمی تأمل کرده و تلاش کنید تا از دید همسرتان به وقایع نگاه کنید. این کار موجب می‌شود که بتوانید درک و همدلی بیشتری نسبت به یکدیگر داشته باشید.

    4. خاطرات خوبتان را مرورکنید

    حرف زدن در مورد خاطرات مشترک و شیرین باعث می‌شود که آن خاطرات مجدداً در ذهن مرور شده و احساسات مثبتی از آن‌ها ایجاد شود. این کار صمیمیت بین شما را افزایش خواهد داد و به شما کمک می‌کند که ارتباط نزدیک‌تری با یکدیگر داشته باشید.

     

    تست های شغلی

     حرف آخر 

    احساس تنهایی در رابطه عاطفی می‌تواند از لحاظ جسمانی و روانی شما را به شدت درگیر کرده و با مشکلاتی نظیر افسردگی، اضطراب و اعتماد به نفس پایین همراه شود. حتی در موارد شدیدتر ممکن است افراد برای فرار از احساس تنهایی خود به سوءمصرف مواد یا الکل نیز روی بیاورند. اگر این احساسات ناخوشایند برای شما بسیار آزاردهنده شده است و نمی‌توانید به درستی مدیریتشان کنید، باید به یک روانشناس مراجعه نمایید. استفاده از خدمات زوج‌درمانی و خانواده درمانی که توسط روانشناسان ارائه می‌شود در بهبود روابط شما تأثیر بسزایی خواهد داشت.

    برای مشاهده پرسشنامه رضایت زناشویی کلیک کنید.

     

     

     احساس تنهایی در رابطه عاطفی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    ندا رحمانی

    چه کسی میداند؟؟؟ که تو در پیله ی تنهایی خود، تنهــــایی؟ چه کسی می داند که تو در حسرت یک روزنه در فردایــی؟ پیله ات را بگشا، تو به اندازه ی پروانه شدن زیبایی! ازصداي گذرآب چنان فهمیدم: تندتر ازآب روان، عمرگران میگذرد. زندگی رانفسی، ارزش غم خوردن نيست! آرزویم این است آنقدرسيربخندي كه ندانی غم چيست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x