ازدواج با شخصیت مرزی
ازدواج با شخصیت مرزی یکی از چالش برانگیزترین روابط برای افراد می باشد. شخصیت مرزی در ابتدای آشنایی چنان هیجان زده است و از شما بت می سازد که فکر می کنید شما اولین دختر رویایی زندگی او هستید. با وجود آن که می دانید رابطه های متعددی قبل از شما داشته ولی احساس می کنید شما تنها عشق واقعی او بوده اید. در مقابل رفتارهای شخصیت مرزی گیج می شوید. توجه داشته باشید واکنش ها و رفتارهای شخصیت مرزی در هر فردی متناسب با ویژگی های فردی اش فرق دارد. برای آن که از وجود اختلال شخصیت مرزی در نامزدتان مطمئن شوید بهتر است علاوه بر شناخت نشانه های شخصیت مرزی به یک مشاوره پیش از ازدواج نیز مراجعه نمایید. در ادامه، ازدواج با شخصیت مرزی را به صورت داستان توضیح می دهیم.
آشنایی با شخصیت مرزی
به تازگی با پسری به نام سعید در دانشگاه آشنا شدید. پسری پرشور و جسور است، به همین دلیل حس میکنید که میتوانید لحظات پر هیجان زیادی را با او داشته باشید. تا جایی که میدانید قبلا با تعدادی از دخترهای دانشگاه رابطه داشته ولی خیلی زود با آنها به هم زده است.
برای هدیه ولنتاین، یک تی شرت زیبا برای او میخرید. دوست دارید آن را بپوشد تا ببینید بهش میآید یا نه. هر چه اصرار میکنید او بهانه میآورد که الان حوصله ندارد و یک روز دیگر میپوشد. ناراحت میشوید که نکند از لباسی که برایش خریدید خوشش نیامده است.
روزی دیگر که به طور اتفاقی آستینش را بالا میزند متوجه میشوید که جای سیگار و نقش و نگارهایی از جراحت چاقو روی دستش است. در واقع اینها آثار خود جرحیهای اوست. شخصیت مرزی خود جرحیهایش را با بهانههای مختلف میپوشاند و اگر به آن اعتراف کند، خود جرحی را تسکین دهنده و خوشایند میداند.
نوسان شدید خلق شخصیت مرزی، ابری یا آفتابی!
شخصیت مرزی به نحو باثباتی، بیثبات هستند! چیزی که ممکن است بیشتر شما را اذیت کند این است که سعید به طور فزایندهای غیرقابل پیش بینی است. این بیثباتیها به تکانشگری کشیده میشود، رابطه عشقیتان با سعید بسیار متلاطم و پرآشوب است. این موضوع شما را گیج میکند. در نتیجه نمیدانید چطور با شخصیت مرزی رفتار کنید.
اوج تا آسمان هفتم و فرود تا قعر جهنم در کنار شخصیت مرزی
دنیای سعید، سیاه و سفید است یعنی حد وسط ندارد. شخصیت مرزی گاهی اوقات مانند یک پرنسس با شما رفتار میکند، برای خوشحال کردنتان خیلی زیبا برنامه ریزی میکند، به دنبالتان میآید، پیاده میشود و در ماشین را برایتان باز میکند، شما را به بهترین رستوران شهر به صرف شام دعوت میکند و گردنبندی گران قیمت برایتان میخرد و روز دیگر نه تنها از این رفتارها خبری نیست بلکه شما را به باد انتقاد میگیرد جوری که انگار هیچ ارزشی برایتان قائل نیست.
ترس از طرد شدن در ازدواج با شخصیت مرزی
سعید در رابطه بسیار صمیمی است، هر کاری میکند تا شما را خوشحال کند ولی امان از روزی که حس طردشدگی کند. بعد از امتحان دانشگاه که فکر میکنید نتیجه دلخواهتان را نمیگیرید، بیحوصله هستید و جلوتر از سعید راه میروید، بدون اینکه علتش را بپرسد، فکر میکند دارید به او بیاعتنایی میکنید پس میگوید «خیلی تند راه می روی مثل این که نمیخواهی تو را با من ببینند» و همین موضوع را آنقدر بزرگ میکند تا در نهایت با عصبانیت از او خداحافظی میکنید.
رفتارهای پرخطر در شخصیت مرزی
سعید دنبالتان میآید تا شما را به منزل برساند. در حال رانندگی هست که ناگهان ماشینی از کوچهای بیرون میآید تا لحظه آخر ترمز نمیکند و راننده دیگر با اخم به او نگاه میکند و میرود ولی سعید بیخیال ماجرا نمیشود و با سرعت زیاد گاز میدهد. از بین ماشینها لایی میکشد، دور میزند و رو به روی ماشین او ترمز شدیدی میکند و فحشهای رکیکی به راننده میدهد و میرود. با بهت و ناباوری به سعید نگاه میکنید، شخصیت مرزی از شما عذرخواهی میکند و هر جور شده از دلتان در میآورد.
برزخ تصمیم گیری، قطع رابطه یا ازدواج با شخصیت مرزی
گاهی اوقات رفتارهای شخصیت مرزی چنان برایتان آزاردهنده میشود که میخواهید رابطهتان را تمام کنید ولی هر بار که این موضوع را مطرح میکنید رفتارهای او بیشتر از پیش آزاردهنده میشود. شخصیت مرزی اقدامهای دیوانه وار زیادی انجام میدهد تا از سوی شما طرد نشود به عنوان مثال در مقابل شما شروع میکند به زدن خودش و آنقدر این کار را انجام میدهد تا نظرتان را عوض کنید یا تهدید میکند که خودکشی میکنم. از طرفی خاطرات خوبی که با او داشتید و کارهایی که برایتان انجام داده است تصمیم گیری را سختتر میکند.
زمانی که از خانواده شخصیت مرزی میپرسید متوجه میشود که پدر و مادرش طلاق گرفتند. احتمالا پدر سعید، مردی الکلی بوده که همیشه او و مادرش را کتک میزده است. هر دو او را از نظر هیجانی طرد کردهاند. اکنون حس دلسوزیتان برای شخصیت مرزی برانگیخته میشود، این وظیفه شماست که به او کمک کنید تا از این وضع خلاص شود پس در نهایت با درخواست ازدواج شخصیت مرزی موافقت میکنید.
ازدواج با شخصیت مرزی
روابط بیثبات و آشفتهتان همچنان ادامه دارد. به ندرت خوشحال است، فشارهای روانی خودش را به شما فرافکنی میکند و اعصاب شما را خورد میکند. ظرف مدت کوتاهی از عصبانیت به افسردگی عمیق فرو میرود. با اینکه تصمیم ندارید او را رها کنید به شما بدبین است. از طرفی هر موقع اوضاع خوب پیش نمیرود شخصیت مرزی به مصرف مواد اعتیاد آور مختلف روی میآورد.
مداد رنگی هیجانها، شخصیت مرزی است
متوجه شدهاید که سعید اصلا روی هیجاناتش کنترل ندارد و به دلیل طغیانهای هیجانی که دارد حس میکنید انگار او را نمیشناسید. شب با تمام وجود با شما عشق بازی میکند و فردای آن بسیار رسمی و خشک میباشد. علی رغم جسارتی که دارد، با کوچکترین بیتوجهیتان مضطرب میشود، فکر میکنید که اعتماد به نفس متزلزلی دارد یک روز احساس قدرت و توانایی دارد و روز دیگر فکر میکند نمیتواند به اهدافش برسد.
شخصیت مرزی رفتار شما را علت پریشانی خودش میداند و همیشه شما را مقصر جلوه میدهد، نمیخواهد بفهمید که چقدر به شما نیاز دارد پس ناراحتی خودش را با خشم نشان میدهد. شخصیت مرزی هر موقع شرمگین میشود چون احساس حقارت میکند با پرخاشگری واکنش نشان میدهد چون به او قدرت میدهد. شخصیت مرزی یاد گرفته است که با پرخاشگری میتواند کارش را پیش ببرد.
ناجی بودن یا پایان زندگی با ازدواج با شخصیت مرزی
به تدریج متوجه میشوید که نه تنها روند بهبودی در شخصیت مرزی دیده نمیشود بلکه به شما خیانت هم میکند، اهل قمار و مصرف انواع مواد است. با او صحبت میکنید تا این رفتارهایش را کنار بگذارد ولی میبینید که دوباره حماقتهای قبلیاش را انجام میدهد، از طرفی از لحاظ اجتماعی پیشرفتی ندارد و مرتب افت میکند. به دادگاه میروید و درخواست طلاق میدهید.
وقتی سعید با خبر میشود رگ دستش را میزند خوشبختانه به موقع به بیمارستان منتقل میشود. تصمیم میگیرید بار دیگر به او کمک کنید ولی این بار او را به جلسات درمانی میبرید تا به صورت اصولی تحت درمان قرار بگیرد. در جلسات به شما درباره نحوه برخورد با شخصیت مرزی آموزش داده میشود. به علاوه از سعید و گاهی شما خواسته میشود به طور مداوم در جلسات مشاوره خانواده شرکت کنید.
مهمترین نکته این که شخصیت مرزی که در مقابل و اطراف خود میبینید احتمالا تمام رفتارهای سعید را ندارد، اما همانطور که خودتان تجربه کردهاید رفتارهایی مشابه و به شکلی متفاوت از خود نشان میدهد.
سوالات متداول
آیا میتوان با ابزار و تستهای روانشناسی اختلال شخصیت مرزی را تشخیص داد؟
بله. برای تشخیص اختلالات شخصیت به ویژه شخصیت مرزی تستهای مختلفی وجود دارد که مهمترین آن پرسشنامه شخصیت چند وجهی مینه سوتا است.
بهترین راهکارهای درمانی برای اختلالال شخصیت مرزی چیست؟
برای درمان این اختلال هم روشهای دارو درمانی و هم روشهای غیردارویی وجود دارد. روشهای دارویی زیاد توصیه نمیشود و فقط برخی نشانههای فرد را کاهش میدهد. اما درمانهای غیردارویی درمانهای روانشناختی است که شامل روان درمانی و طرحواره درمانی میباشد.
برای مشاهده درمان اختلال شخصیت مرزی کلیک کنید.