اعتیادتشخیص و علائم اعتیادتعریف اعتیاد و انواع آندرمان اعتیاد

تاثیر و عوارض مواد مخدر بر بدن

  •  

    تاثیر و عوارض مواد مخدر بر بدن

    اگر مواد مخدر را به معنی عام در نظر بگیریم همه مواد اعتیادآور را شامل می‌شوند. این مواد هرکدام ساختار شیمیایی متفاوتی دارند و می‌توانند منجر به عوارض متفاوتی شوند. با این حال در ادامه به عوارض رایج مواد مخدر گوناگون بر بدن اشاره خواهیم کرد:

    تاثیر مواد مخدر بر بدن | تغییر وزن

    برحسب نوع ماده مصرفی، فرد می‌تواند دچار کاهش یا افزایش وزن ناگهانی شود. برای مثال شیشه که در طبقه مواد محرک قرار دارد، اغلب منجر به لاغری می‌شود. بسیاری از افراد سودجو در قرص‌های لاغری که بدون مجوز استفاده می‌شوند مقداری شیشه می‌ریزند و به این ترتیب افراد را در دام اعتیاد گرفتار می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به مقاله شیشه برای لاغری مراجعه کنید.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    آسیب دهان و دندان

    آسیب دهان و دندان یکی از عوارض جسمانی رایج در انواع مواد است. اما در مواد تدخینی یا همان کشیدنی بیشتر دیده می‌شود. هم‌چنین برخی مواد جویدنی نظیر ناس نیز عفونت‌های دهان و لثه شدیدی را در افراد ایجاد می‌کنند.

    مشکلات گوارشی

    یکی از عوارض مصرف مواد، کاهش آب بدن است. به دنبال این مشکل عموماً یبوست و انواع مشکلات گوارشی ایجاد می‌شود. از جمله دیگر مشکلات گوارشی ناشی از اعتیاد می‌توان به اسهال، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد.

    اختلالات پوستی

    با مصرف مواد به مرور ضربان قلب و فشار خون افراد افزایش می‌یابد و رگ های بدن تحت تأثیر قرار می‌گیرد و پوست لکه‌دار شود. رنگ پوست نیز به سمت رنگ قرمز متمایل می‌شود. هم‌چنین برخی از مواد مخدر نظیر هرویین و کراک می‌توانند منجر به حساسیت و خارش‌های پوستی شدید نیز شوند.

    این مطلب را هم ببینید  گیاه تاتوره مخدر یا سمی؟

    عفونت دستگاه تنفسی

    اکثر موادی که به صورت کشیدن و دود کردن مصرف می‌شوند در دراز مدت اختلالات ریه، سرفه‌های مزمن، خونریزی مجاری تنفسی و التهاب قفسه سینه را به همراه خواهند داشت. در نهایت سرطان ریه برای بسیاری از مصرف کنندگان مواد اتفاق می‌افتد.

    تاثیر مواد مخدر بر بدن | کاهش قوای جنسی

    تأثیر مواد بر میل جنسی و ایجاد اختلالات جنسی یکی از عوارض بسیار رایج میان انواع مواد است. برای مثال مواد مخدری نظیر تریاک در کوتاه مدت می‌توانند مشکلات نعوظ را برطرف کنند و منجر به طولانی‌تر شدن انزال شوند. همین مسئله است که بسیاری از مردان را به سمت مصرف این مواد ترغیب می‌کند؛ در حالی که این تأثیرات در دراز مدت از بین می‌روند و فرد به مشکلاتی نظیر بی‌میلی جنسی دچار می‌شود.

    انجام تست عشق و ازدواج

    مواد دیگر نظیر محرک‌ها تأثیرات متفاوتی بر عملکرد جنسی دارند. این مواد میزان میل جنسی را تا حد غیرطبیعی بالا می‌برند و منجر به انجام رفتارهای جنسی پرخطر نظیر ارتباط با افراد متعدد و برقراری روابط محافظت نشده و بدون کاندوم می‌شوند.

    کاهش قدرت سیستم دفاعی بدن

    مواد مخدر بر قسمت‌های خاصی از بدن تأثیر می‌گذارد و در کنار آن باعث آسیب کلی به بدن و کارکردهای آن می‌شود. افزایش احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها و عفونت‌ها از جمله مشکلاتی است که در پی کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شوند. علاوه بر این خماری ناشی از عدم مصرف مواد نیز می‌تواند منجر به اسهال، استفراغ، اختلالات خواب، تغییرات خلقی و رفتاری شود.

    تاثیر مواد مخدر بر بدن |تأثیر مواد مخدر بر مغز

    علاوه بر تأثیر مواد مخدر بر بدن، اعتیاد به مواد مخدر با ایجاد مشکل در دستگاه‌های ارتباطی، دخالت در مسیر انتقال و دریافت و پردازش طبیعی نورون‌ها، روی گیرنده‌های عصبی در مغز فرد نیز تأثیر می‌گذارد. از جمله تأثیرات مواد بر مغز انسان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    این مطلب را هم ببینید  نکات مهم در رابطه با طلاق

    1- تأثیر مخرب بر گروهی از گیرنده‌های عصبی مرتبط با درد، تنظیم تنفس و سیتم گوارش که منجر به کاهش احساس درد، کاهش فعالیت مرکز تنفس، یبوست و اعتیاد می‌شود.

    2- اثر مخرب مواد مخدر برگیرنده‌های عصبی نوع دوم که باعث کاهش احساس درد و افزایش حجم ادرار می‌شود.

    3- افزایش برخی از انتقال‌دهنده‌های عصبی نظیر دوپامین که منجر به ایجاد توهم و هذیان در افراد می‌شود. درواقع مصرف برخی مواد محرک (نظیرآمفتامین و متامفتامین) و مواد توهم‌زا (مثل قرص اکس و گرد فرشته) میزان دوپامین مغز را بالا می‌برد و منجر به پیدایش علائم روان پریشی نظیر توهم و هذیان در افراد می‌شود. اگر مصرف ادامه پیدا کند ممکن است فرد به اختلالات روان‌پریشی نظیر اسکیزوفرنی دچار شود و تا آخر عمر درگیر این بیماری باقی بماند.

    برای اطلاع بیشتر از چگونگی تأثیر و عوارض اعتیاد به مصرف مواد مخدر بر مغز می‌توانید مقاله ما را در مورد تاثیر مواد مخدر بر مغز مطالعه کنید.

    تاثیر مواد مخدر بر بدن |مواد مخدر و ابتلا به بیماری‌ها

    تست های شغلی

    یکی از اثرات مصرف مواد مخدر بر بدن افزایش احتمال ابتلای افراد به بعضی از بیماری‌های مزمن و حاد است. برخی از رایج‌ترین این بیماری‌ها به شرح زیرند :

    اچ آی وی و ایدز

    افراد این بیماری را از طریق خون و رابطه جنسی به دیگران منتقل می کنند. بنابراین معتادانی که مواد مخدر تزریقی استفاده می‌کنند، ممکن است با استفاده از سرنگ مشترک برای تزریق مواد، به این بیماری مبتلا شوند یا کسانی که روابط جنسی محافظت نشده برقرار می‌کنند احتمالاً در معرض این بیماری قرار می‌گیرند.

    بیماری‌های کبدی و کلیه‌ای

    این مطلب را هم ببینید  عوارض و فواید قرص ریتالین

    مصرف طولانی مدت مواد مخدر باعث وارد شدن مقدار زیادی مواد سمی به بدن شده و متعاقباً باعث آسیب رسیدن به کبد و کلیه می‌شود. بیماری‌های کبدی در اثر سوءمصرف الکل بسیار رایج هستند.

    عوارض قلبی و عروقی

    استفاده از مواد مخدر باعث افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی مانند سکته، رسوب چربی در عروق یا گرفتگی رگ‌های قلبی، تضعیف ماهیچه‌های قلبی، غیر منظم شدن ضربان قلب می‌شود.

    هپاتیت

    هپاتیت نوع سی یک نوع بیماری واگیردار کبدی است و افرادی که به هنگام مصرف مواد از سرنگ مشابه استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

    سرطان

    مصرف طولانی مدت مواد مخدر باعث آسیب به قسمت‌های مختلف بدن می‌شود و به دنبال آن منجر به ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌گردد. سرطان ریه، سینه و پوست از جمله رایج ترین سرطان هایی هستند که افراد معتاد به آن ها مبتلا می شوند.

    مشکلات تنفسی

    اکثر مواد مخدر کشیدنی مانند حشیش، سیگار، تریاک و… باعث آسیب رساندن به دستگاه‌های  تنفسی و ریه‌ها می‌شوند و می‌توانند منجر به بیماری‌هایی مانند برونشیت، سرطان ریه و آمفیزم شوند.

    تاثیر مواد مخدر بر بدن |عوارض دوران بارداری

    اعتیاد در دوران بارداری می‌تواند منجر به تولد زودهنگام، سقط جنین، وزن کم هنگام تولد و سایر مشکلات رفتاری نوزاد شود. همچنین فرزندان مادران معتاد نیز معتاد به دنیا می‌آیند و پس از تولد نیز در معرض خطر قرار دارند؛ چرا که شیر مادر معتاد نوزاد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و باعث ایجاد اعتیاد در او و بروز انواع اختلالات عصبی- رشدی می شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x