راه های جلب اعتماد همسر
جلب اعتماد همسر آن هم بعد از شکستن یک عهد، مانع از بزرگ شدن شکاف در رابطه زناشویی خواهد شد. بیاعتمادی، عدم تلاش زوجین و مقصر دانستن دیگری در بسیاری از موارد تبدیل به یک معضل بزرگتر شده و در طول زمان مسائل را پیچیده میکند. عهد شکنی از هر نوع و با هر شدتی که باشد عامل اصلی بیاعتمادی بین زوجین است. جلب اعتماد در هر مرحله از رابطه اهمیت داشته و نیاز به یک تلاش مداوم دارد. برای داشتن یک رابطه سالم و شاد هر دوی شما به آرامش روحی که از طریق اعتماد بدست آمده باشد، نیاز دارید. وفاداری و پایبند بودن در رابطه لازمه اعتماد است اما باید بدانید این مفاهیم تنها مربوط به تعهد در رابطه جنسی نبوده بلکه اعتماد دارای مفهوم عمیقتری است که در ادامه این مطلب درباره حفظ و ایجاد آن صحبت کردهایم.
چه زمانی باید جلب اعتماد همسر خود را جدی بگیرید؟
شاهد هستیم بسیاری از زوجهای جوان به جای تجدید عهد و جلب اعتماد همسرشان، در مواقعی که با مشکلی مثل خیانت روبهرو میشوند، عجولانه تصمیماتی از روی هیجان میگیرند. گذشته از عهدشکنی و روابط فرازناشویی موقعیتهای مختلف دیگری هم ممکن است بیاعتمادی را ایجاد کند.
بیاعتمادی به هر دلیلی که میان شما و همسرتان ایجاد شده باشد، برای گذر از آن نیاز به تلاش مشترک هردوی شماست. البته کسی که موجب بیاعتمادی شده مسئولیت بیشتری دارد، اما این موضوع، توجیه خوبی برای منفعل بودن شما در رابطه نیست. بنابراین طرفی که بیاعتمادی را ایجاد کرده باید مسئولیت را قبول کرده و برای نشان دادن حسن نیت خود تلاش کند. در عین حال طرف مقابل هم باید در جهت اعتماد دوباره گام بردارد و تمام مسئولیت را به دیگری واگذار نکند.
مراحل جلب اعتماد همسر
اگر به دنبال جلب اعتماد همسرتان هستید برای به دست آوردن اعتماد او بهتر است از مراحل زیر عبور کنید. حتی اگر به تازگی کاری کردهاید که اعتماد شریکتان سلب شده است، برای تجدید اعتماد باید تلاش خود را بکنید.
انتظار خشم او را داشته باشید
در اولین برخوردها منتظر خشم وی باشید. خشم و ناراحتی طبیعیترین عکس العملها در یک رابطه ضربه دیده است. شما صادقانه و خاضعانه تمام ماجرا را بدون پنهان کاری تعریف کنید و اجازه دهید شریکتان هیجاناتش را تخلیه کند.
آرام کردن او با پذیرش مسئولیتها از راه های جلب اعتماد همسر
تمام مسئولیت اتفاقی که افتاده است را بپذیرید و اشتباه خود را قبول کنید. با بیان جملهای مثل “من میدانم کار خیلی بدی کردهام و در برابر تو مقصرم نشان دهید که او و رابطه تان ارزشمند است.
با عذرخواهی نشان دهید او را درک میکنید
با فروتنی عذرخواهی کنید. این اولین گامی است که به سمت جلب اعتماد وی میتوانید بردارید. احساسات وی را تصدیق کنید و به او بفهمانید از کاری که کردهاید عمیقا پشیمان هستید. فراموش نکنید انکار کردن و کوچک جلوه دادن کارتان یا بیان دلایلی که شما را به این عهدشکنی وادار کرده است، فقط آتش خشم وی را شعله ورتر میسازد و شما را فردی بهانهتراش و غیرقابل اعتماد جلوه میدهد. آسیبهای دروغ گفتن به همسر بسیار خطرناکتر میتواند باشد.
به دنبال جبران کردن گذشته از راه های جلب اعتماد همسر
از همسرتان بپرسید چه کاری برای جبران میتوانید بکنید؟ ممکن است اشتباه شما غیرقابل جبران باشد ولی پرسیدن این سوال به شریکتان حس خوبی میدهد و نشان میدهد شما واقعا در صدد جبران هستید. باید به مواردی که قول آن را دادهاید، متعهد بوده و به آنها عمل کنید. قولی بدهید که مطمئن باشید میتوانید به آن عمل کنید.
با اعتماد سلب شده خود چه کنم؟
اگر شما فردی هستید که بیاعتماد شدهاید، اول بررسی کنید که چه اتفاقی افتاده است. سعی کنید کل مسئله و ماجرا را به صورت شفاف بفهمید. سعی نکنید احساساتتان را سرکوب کنید یا خود را بیتفاوت نشان دهید. کاملا متوجه احساسات خود باشید و به خود زمان دهید و حرفهای همسرتان را بشنوید. ببینید آیا از کاری که کرده پشیمان هست یا نه؟ قصد عذرخواهی دارد یا نه؟
اگر از شما عذرخواهی کرد، فکر کنید ببینید میتوانید بگذرید؟ این شمایید که باید تصمیم بگیرید. پس صبور باشید و صحبت کنید. توقعاتتان را بیان کنید و بگویید در چه صورتی او را میبخشید و از این پس چه میخواهید؟
اگر مشکل شما حادتر است، مثلا خیانت رخ داده یا آسیبی که به شما وارد شده بیش ازحدی است که بتوانید بگذرید؛ بهتر است از فردی قابل اعتماد جهت تصمیم گیری مشورت بگیرید. اما از آنجا که در چنین شرایطی احساسات بر شما غلبه میکنند نصیحتها کمترین تاثیر را خواهند داشت. مشاوران روانشناسی با آگاهی از احساسات و هیجانات شما میتوانند شما را برای گرفتن یک تصمیم گیری مناسب هدایت کنند.
راهکارهای کلی افزایش و جلب اعتماد همسر
- به تعهدات خود پایبند باشید. هر دفعه که قولی بدهید و به آن عمل نکنید زمینه را برای کم شدن اعتماد طرف مقابلتان فراهم میکنید.
- به همسرتان نشان دهید که حواستان به او هست و خواستهها و نیازهایش را در نظر میگیرید. این به معنی نادیده انگاشتن خودتان نیست بلکه باید تعادلی بین خواستههای خود و خواستههای شریکتان برقرار کنید.
- حواستان باشد رازهای وی را فاش نکنید. این کار شدیدا به اعتماد وی آسیب میرساند.
- اگر میخواهید به شما اعتماد کنند، خودتان هم باید اعتماد متقابل داشته باشید.
- اشتباهاتتان را بپذیرید. هر انسانی اشتباهاتی مرتکب میشود، مهم این است که اشتباهاتتان را بپذیرید و آنها را تکرار نکنید.
- به حریم خصوصی شریکتان وارد نشوید و در آن سرک نکشید. هر کس نیاز به فضای خصوصی دارد. سعی کنید این مرز را شناسایی کنید و به آن احترام بگذارید.
- از شریکتان در مواقع لزوم حمایت کنید و به او ثابت کنید که در مواقع بحرانی میتوانید به کمکش بشتابید و اینگونه جلب اعتماد همسر خود را بدست آورید.
- به درد و دلهای او گوش دهید و حواستان باشد از آنچه که در موردش میدانید در مواقع بحرانی علیهاش استفاده نکنید. این کار شدیدا اعتماد میان فردی را از بین میبرد.
- از کلمات تحقیرآمیز و فحشهای رکیک بپرهیزید.
سوالات متداول درباره جلب اعتماد همسر
آیا شوهری که یک بار خیانت کرده، باز هم خیانت خواهد کرد؟
هنوز هیچ آزمایش یا راهکار مشخصی به وجود نیامده است که به ما بگوید آیا کسی که یک بار به همسرش خیانت کرده است، صددرصد دوباره این کار را خواهد کرد یا نه. اما یک سری نشانهها هستند که میتوانند درباره این موضوع به ما سرنخ بدهند. مهمترین این سرنخها آن است که مشخص شود آیا رفتار خیانت آمیز همسر، یک اتفاق بوده است و یا اینکه او مبتلا به یک اختلال یا مشکل روانی است؟ در زمینه متخصصان روان شناسی و مشاوره میتوانند به شما کمک کنند.
خیانت همسرم باعث آسیب به فرزندم میشه؟
این مسئله میتواند با توجه به سن فرزند تاثیرات متفاوتی را ایجاد کند. به عنوان مثال فرزندان تا قبل از تجربه بلوغ، ممکن است به شدت در خود فرو رفته و یا پرخاشگر شوند. بیاشتهایی، بدغذایی، افت تحصیلی، کج خلقی، ناخن جویدن، شب ادراری و کابوسهای شبانه از جمله دیگر علائمی است که این کودکان از خود بروز میدهند. ممکن است کودک علائمی از جمله بیاشتهایی عصبی و یا بیماریهای روان تنی را نیز بروز دهد. همچنین نوجوانان نیز در این شرایط واکنشهای توام با پرخاشگری و مشکلات متعدد سازگاری را بروز میدهند و گیج و آشفته میشوند.
برای مشاهده دوره بهبود رابطه کلیک کنید.