سایر اختلالات فردی

سندروم دیوژن

دیوژن سینوپی نام یکی از فیلسوفان یونان باستان است.

  • سندروم دیوژن

    آیا تا به حال نام سندروم دیوژن را شنیده اید؟ اطلاعاتی در رابطه با سندروم دیوژن و نحوه ایجاد شدن آن دارید؟ احتمالا با نام دیوژن آشنایی ندارید ولی بدون شک در اطراف خود افرادی را میشناسید که نشانه هایی از این سندروم داشته باشند. یقینا بعد از خواندن مطالب توضیح داده شده در این مقاله متوجه خواهید شد از گذشته با این موضوع آشنا بوده اید و شناخت زیاد از آن داشته اید.

    بدون اینکه اطلاعاتی در رابطه با نام علمی و پزشکی آن داشته باشید. توصیه میکنیم برای رسیدن به پاسخ تمامی سوالات و آشنایی کامل در مورد سندروم دیوژن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

    تعریف سندروم دیوژن

    ممکن است تا به حال نام این سندروم را شنیده باشید اما برای آگاهی بیشتر در رابطه با این موضوع لازم است این اصطلاح به صورت ساده و روان توضیح داده شود.

    • سندروم : واژه سندروم به معنای مجموعه علائم و نشانه هایی است که یک وضعیت خاص و نوعی اختلال را نشان میدهد.
    • دیوژن : نام یکی از فیلسوفان یونان باستان این است. در تاریخ آمده است که دیوژن روحیات غیر معمولی داشت. شب ها در بازار شهر داخل یک ظرف سرامیکی بزرگ و به اصطلاح داخل یک بشکه می خوابید. شاید به دلیل رفتارهای عجیبی که این فیلسوف داشته، پزشکان این نام را برای سندروم دیوژن برگزیده اند. حال به تعریف اصطلاح پزشکی سندروم دیوژن می پردازیم.
    • سندروم دیوژن با نام های سندروم شلختگی و سندروم آشفتگی نیز معرفی می شود. این سندروم در واقع یک نمونه از اختلالات روانی است که فرد را دچار آشفتگی ذهنی می کند. با این اختلال روانی، فرد قدرت نظم بخشی به امور ساده، مثل اتاق خواب، خانه، و حتی نظم و بهداشت ظاهر خود را از دست می دهد و یک نوع شلختگی کامل در دنیای بیرونی و دنیای درونی او به وجود می آید. به طور معمول رفتار هایی از خود نشان میدهد که تعجب برانگیز است.

    علائم و نشانه های سندروم دیوژن چیست ؟

    هر بیماری نشانه و علائم های خاصی دارد که با دیدن آنها می توان به داشتن آن بیماری مشکوک شد. برای آشنایی بیشتر به بررسی و تحقیق نشانه های شابع سندروم دیوژن می پردازیم:

    1-تلنبار کردن وسایل از کار افتاده و مستهلک

    افرادی که مبتلا سندروم دیوژن هستند، به انباشته کردن و جمع اوری وسایل بی ارزش و بی فایده علاقه زیادی دارند. محل زندگی آن ها به طور معممول مثل یک انباری بزرگ و به هم ریخته است که تعداد زیادی اشیا که از آن استفاده نمیشود در آنجا جمع شده است.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    تا حدی که برای زندگی و استراحت شان فضای مناسب وجود ندارد. اینطور به نظر می رسد که آن ها در بین این همه وسیله کهنه و بی مصرف احساس امنیت و آرامش بیشتری می کنند.

    2-عدم توجه به بهداشت فردی و سلامتی

    طبق توضیحات داده شده ، افرادی که به سندروم دیوژن مبتلا هستند به دلیل بی نظمی  های روانی و ذهنی عذاب میکشند. این بی نظمی بر بی نظمی به دنیای خارج از ذهن آنان نیز تاثیر میگذارد. از تن و بدن و لباسشان گرفته تا خانه و محل زندگی. به همین دلیل آن ها به مسائل بهداشتی خود نیز اهمیت نمیدهند.

    این مطلب را هم ببینید  4 دسته علائم روان پریشی

    به طور معمول از نظر ظاهری بی نظم و نامرتب هستند. کمتر حمام میروند و بهداشت فردی را رعایت نمی کنند و به همین دلیل به انواع بیماری های عفونی و پوستی دچار میشوند.

    3-انزوا و تنهایی در سندروم دیوژن

    از دیگر نشانه و علائم این سندروم و اختلال روانی، تمایل به گوشه نشینی و دوری از اجتماع و انسان ها است. به خودی خود این افراد به دلیل عدم شرایط ظاهری مناسب و عدم رعایت بهداشت، از طرف دیگران مورد انتقاد و سرزنش قرار می گیرند. بنا به این دلایل ترجیح می دهند که در تنهایی و خلوت خود وقت بگذرانند و کمتر در ملاءعام دیده شوند

    4-ترس و مقاومت در برابر تغییر علامت دیگر سندروم دیوژن

    این افراد به وضعیت غیر قابل تحمل زندگی خود ، به قدری عادت میکنند که حاضر به قبول هیچ گونه تغییری نیستند. از هر نمونه تغییری هراس دارند و هیچ گونه کمکی را از طرف دیگران قبول نمیکنند. با اینکه نسبت به بی فایده و  به دردنخور بودن وسایل مستهلک جمع آوری شده در محل زندگی خود آگاه هستند، ولی خواهان دور انداختن آن وسایل نیستند.

    5-بروز رفتارهای خشن و پرخاشگرایانه

    همچنان تحقیقات در رابطه با سندروم دیوژن همچنان ادامه دارد. بر همین اساس در رابطه با بعضی از نکات دریافتی نمیتوان با اطمینان کامل صحبت کرد. ولی آنچه کاملا به اثبات رسیده است وجود و تداخل اختلالات روانی دیگر با سندروم دیوژن است. همین اختلالات روانی مشکلات رفتاری مثل احساس تنفر و خشونت از افراد دیگر و جامعه را برای افرادی که به سندروم دیوژن مبتلا هستند ایجاد می کند.

    برای اینکه بدانید آیا واقعا پرخاشگر هستید یا نه، تست پرخاشگری در بزرگسالان را از دست ندهید.

    6-هذیان گویی و توهمات شنیداری

    در برخی از مواقع و در موارد بحرانی این سندروم، دیده میشود که فرد با وسایل و اشیاء و یا موجودات خیالی صحبت می کند و یا صدای آن ها را می شنود. البته این مشکل  در اثر تنهایی به مدت زیاد و توهمات آن نیز می تواند باشد. ولی در صورتی به مدت طولانی دچار این اختلال باشد ، به طور معمول تجربه این توهمات را تجربه خواهد کرد.

    بسیاری از علائم و نشانه ها نیز وجود دارد که رابطه علت و معلولی آن ها و سندروم دیوژن زیاد واضح و مشخص نیست. یعنی اینکه مشخص نیست که سندروم دیوژن موجب بروز چنین اختلالاتی شده است و یا اینکه آن اختلالات علت ایجاد سندروم دیوژن می شوند.

    از جمله این اختلالات می توان به اسکیزوفرنی، افسردگی، زوال عقل، استعمال مواد افیونی توهم زا، جنون و… اشاره کرد.

    انجام تست عشق و ازدواج

    عوامل موثر در بروز سندروم دیوژن چیست ؟

    بر اساس مطالعات انجام شده ، پزشکان تصور میکردند که سندروم دیوژن در سنین میانسالی و یا بعد از آن به وجود می آید. ولی امروزه این بیماری در بین جوانان نیز بیشتر شده است و دیگر یک اختلال میانسالی محسوب نمی شود.

    این مطلب را هم ببینید  دلبستگی

    به همین دلیل عواملی که منجر به به وجود امدن این سندروم میشود در سنین های پایین تر نیز باید پیدا کرد. همانطور که قبلا توضیح داده ایم اختلالات روانی، در ایجاد این سندروم بی تاثیر نیستند.

    از آن جا که اختلالات روانی می توانند به وسیله عامل زمینه ای مثل ژنتیک ظاهر شوند، پس بنابر این درمیابیم ریشه اختلال دیوژن را می توان در ژنتیک افراد هم جستجو کرد. از طرفی عواملی که باعث آسیب زندگی اجتماعی میشود را نباید از نظر دور داشت.

    مشکلات بزرگ اقتصادی مثل اخراج از کار و بیکاری، طلاق، از دست دادن عزیزان، ورشکستگی و … همگی می توانند باعث بروز هر گونه اختلالات روانی، مثل سندروم دیوژن باشند. البته در رابطه با تمام انسان ها که اراده و روحیات متفاوتی دارند، این نتیجه گیری یکسان نیست.

    راهکار و درمان سندروم دیوژن کدام است ؟

    به طور دائم روش درمان اختلالات روانی با در نظر گرفتن دلایل ایجاد، نتیجه بهتری داشته است.بنابر این با توجه به هر یک از علت های ایجاد و و بروز این بیماری می توان برای هر فرد نسخه درمانی تاثیرگذاری مشخص کرد.

    1- انجام تست های آزمایشگاهی و تصویربرداری

    برای تشخیص بهتر برخی از اختلالات روانی تاثیرگذار در سندروم دیوژن، مجبور به انجام تست آزمایشگاهی و انجام تصویر برداری از مغز و مواردی از این قبیل هستیم. در این نوع درمان با استفاده ازعکسبرداری می توان کارکرد مغز و اندازه آن نیزدر مورد  بعضی از اختلالات روانی برای متخصصان ارزش تشخیصی دارد.

    2- دارو درمانی

    برای درمان سندروم دیوژن، از داروی خاصی استفاده نمیشود. به طور معمول فقط برای کاهش تنش های روانی فرد و نیز برای جلوگیری از افزایش  نشانه های این سندروم از برخی از دارو ها استفاده میشود. در بیشتر موارد از داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب برای تسلی بخشیدن و آرامش ذهن آشفته فرد مبتلا به سندروم دیوژن استفاده می شود.

    3- روان درمانی

    روان درمانی این افراد یکی از بهترین راهکارهای ماندگار است. علت و ریشه این اختلال در مراحل روانکاوی، مشخص می شود. سپس با توجه به آن، درمان صحیح شروع می شود. موضوعی که در روان درمانی بسیار اهمیت دارد این است که فرد بعد از بهبودی  کمابیش، همچنان باید تحت روانکاوی قرار بگیرد. به دلیل اینکه باید این معضل به طور کامل، درست و ریشه ای حل شود.

    4- اقدامات عملی و ضربتی

    این رفتار درمانی چندان مورد تائید روانشناسان و مراقبین بهداشت روان نیست. در این روش فرد به اجبار از مأمن و محل زندگی اش خارج می شود. سپس اقدامات بهداشتی و پزشکی به دلیل آسیب دیدن کمتر و تجربه لذت بخش سلامتی و نظافت برای او انجام می شود.

    کسانی که طرفداران این نظریه هستند اعتقاد دارند که در این صورت فرد کمی از فضای آشفته و شلخته خود خارج می شود. به این ترتیب مراحل درمان و اصلاح رفتاری او روش سریعتری خواهد داشت .

    تست های شغلی

     

     

    عدم همکاری بیمار؛ مشکل اساسی در درمان سندروم دیوژن

    یک مشکل اساسی در مورد همه درمان های اختلالات روانی و به ویژه در سندروم دیوژن وجود دارد. آن مشکل به دلیل همکاری نکردن بیماراست.  فرد مبتلا به سندروم دیوژن از همه انسان ها متنفر است. به دلیل ترسی که از سرزنش و قضاوت ها دارد، حتی از خانواده خود دور میشود و هر گونه یاری و کمک را قبول نمیکند .

    این مطلب را هم ببینید  انواع مختلف روان پریشی

    دوراز دید بقیه در گوشه ای خزیده و روزگار را طی میکند. به همین دلیل درمان این فرد با چالش ها و مشکلات خاصی روبرو است. در صورتی که این موضوع را در بین دوستان و اشنایان تان مشاهده کردید، از مشاوره افسردگی کمک بگیرید. همسایگان به طور معمول اولین کسانی هستند که به دنبال جستجو برای درمان چنین افرادی هستند.

    به دلیل اینکه این افراد خانه خود را بیشتر شبیه یک زباله دانی بزرگ می کنند، همسایگان در رابطه با سلامتی محل زندگی خود احساس خطر می کنند و به طور معمول از سازمان ها و ارگان ها خواستار کمک هستند. ولی این افراد بعد از مدتی مجدد اقدام به جمع آوری زباله و احتکار آن ها در خانه خود خواهند کرد.

    در واقع آنان این کار را کاملا به شکل غیر ارادی انجام می دهند. معتقد هستند این کار اشتباه نیست و از لحاظ روانی آرامش میگیرند. با توجه به توضیحات داده شده  متنفر بودن آنها از دیگران و عدم همکاری در مراحل درمان بزرگترین مشکل درمانی این افراد است. طبیعتا وقتی که فرد بیمار، هیچ گونه همکاری در جهت درمان خود نداشته باشد، تمامی اقدامات درمانی وی بی نتیجه خواهد ماند.

    سخن پایانی

    الان که بیشتر نسبت به این بیماری آشنایی پیدا کردید ، امکان دارد افرادی را از خانواده، دوست و همسایه در شکل و شمایل افراد مبتلا به سندروم دیوژن به خاطر آورده باشید. اصولا این بیماری در حالت های خفیف زیاد علائم و مشکلات خطرناکی ندارند. به همین دلیل امکان دارد از طرف اطرافیان فقط به عنوان نوعی افسردگی تلقی شود. برای افراد عادی تشخیص این سندروم سخت و حتی شاید غیر ممکن باشد.

    حتی امکان دارد بیشتر افراد نام این اختلال را نشنیده باشند. پس طبیعی است که ناشناخته و مجهول باقی بماند. ولی اگر نشانه ها و حالت هایی از این سندروم را در وجود خود و یا یکی از نزدیکان خود مشاهده می کنید، بهتر است برای بهبودی، هر چه زودتر اقدامات موثری انجام دهید. به یاد داشته باشید که در مراحل اولیه همه اختلالات روانی خطری ندارد و چندان آسیب زننده نیستند.

    ولی اگر در همان مراحل اولیه کنترل و درمان نشوند، می توانند اثرات تخریبی و زیان بار مهلکی مثل یک سیل بزرگ، داشته باشند. به نظر می رسد یکی از اساسی ترین نیازهای جوامع امروزی همراهی و همگامی با علوم روانشناختی به دلیل تقویت مهارت های ذهنی و رفتاری و جلوگیری از بروز بیماری های روانی و درمان فوری آن ها است. مشاوره های روان شناختی و روان درمانی نتایج شگفت انگیزی در رفع معضلات و تنش ها دارند.

     

    سندروم دیوژن

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دکمه بازگشت به بالا