طلاق

طلاق والدین و تاثیر آن بر پسران

طلاق والدین چه تاثیری به روی فرزندان پسر دارد؟

  • طلاق والدین و تاثیر آن بر پسران

    از نظر عموم مردم، تاثیر طلاق بر پسران کمتر از دخترها می‌باشد. به این دلیل که پسران در مقابل دختران احساساتی نیستند و بود و نبود والدین برای آنها اهمیتی ندارد. در واقع، نمی‌شود گفت که طلاق به روی پسران تاثیری ندارد و به روی روحیه آنها تاثیر نمی‌گذارد. به این نکته دقت کنید که پسران به اندازه دختران واکنشی نشان نمی‌دهند نسبت به طلاق پدر و مادر و اما آن‌ها نیز در معرض آسیب‌های مختلف روانی قرار دارند. طبق تحقیقات، طلاق والدین بخصوص در سن نوجوانی فرزندان، احتمال بروز رفتارهای نامناسب مانند روابط جنسی پرخطر، خشونت، درگیری و اعتیاد را در پسران افزایش می‌دهد. همچنین پسران نوجوان که والدینشان از هم جدا شده‌اند، بیشتر در معرض رفتارهای بزهکارانه قرار دارند.

    تفاوت واکنش پسران و دختران در جدایی والدین

    پسران بیشتر از دختران پس از جدایی والدین دچار افسردگی می‌شوند و خود را در بروز این مشکل مقصر می‌دانند و خود را سرزنش می‌کنند. پسران، به خصوص زمانی که با مادر زندگی می‌کنند، پس از مدتی، احساسات خود را پنهان می‌کنند تا وجهه مردانه تری داشته باشند. پسران ممکن است بخواهند از والدین خود مواظبت کنند و یا احساسات خود را با ناسازگاری و پرخاش نشان دهند. مسائل اقتصادی تاثیرات منفی فراوانی به روی مشکلات پس از طلاق به روی فرزندان می‌گذارند و زن به اندازه مرد سطح اقتصادی بالایی ندارد و از این رو، فرزند پسر که از پدر الگو برداری می‌کرد، در صورت زندگی با مادر، ممکن است مشکلات بیشتری با خود و مادرش تجربه کند. برای کاهش آسیب‌های طلاق بر فرزندان می‌توانید در این فرآیند از مشاوره طلاق کمک بگیرید تا با درگیری‌ها و تنش‌های کمتری از همسر خود جدا شوید.

    این مطلب را هم ببینید  اثرات طلاق

     وابستگی پسر به پدر

    بر اساس تحقیقات محققان، از دست دادن پدر برای پسران علاوه بر تاثیرات بر رشد و خلق و خو، به تعادل و سازگاری کودکان تاثیر منفی می‌گذارد. از دست دادن پدر تاثیرات منفی روی پسران جوان می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهد که بعد از طلاق بیشتر کودکانی که با مادر زندگی می‌کنند پس از چند سال، ارتباط و تماس منظم با پدر را از دست می‌دهند. از این رو کارشناسان معتقدند که پسران، به ویژه کسانی که به سن نوجوانی نزدیک می‌شوند، نیاز به ارتباط مستمر با پدرشان دارند تا بتوانند به آنها در سازگاری و کنار آمدن با جدایی کمک کنند. تربیت فرزندان به طور سنتی وظیفه مادران دانسته می‌شود، نادیده گرفتن نقش پدر در تربیت فرزندان آسیب‌های طلاق را تشدید می‌کند.

    ابتلا به اختلالات روانی

    تاثیر طلاق بر پسران گاهی در بعضی از آن‌ها به شکل بیماری‌های روانی بروز پیدا می‌کند. یکی از اختلالاتی که در فرزندان طلاق احتمال بروز دارد، وسواس فکری است. این اختلال در کودکان می‌تواند بسیار شدید و آزار دهنده باشد. وسواس در کودکان پسر افکار تکراری و ناراحت ‌کننده‌ای را به وجود می‌آورد که آنها تصور می‌کنند که در طلاق و جدایی پدر و مادر مقصرند. اختلال افسردگی نیز در پسرانی که یکی از والدین خود را به سبب طلاق از دست داده‌اند وجود دارد. در افسردگی فرد احساس لذت و خوشحالی خود را از دست می‌دهد و ممکن است دچار خستگی زیاد، بی ‌اشتهایی، پرخوری، کم خوابی یا پر خوابی شود. افسردگی در کودکان گاه خود را به صورت پرخاشگری و یا دردهای جسمانی بدون منشأ فیزیکی نشان می‌دهد. از دیگر اختلالاتی که در فرزندان طلاق دیده می‌شود، اختلالات اضطرابی است. احساس ترس، نگرانی و تشویش در پسران نوجوان دیده می‌شود.

    این مطلب را هم ببینید  در اولین جلسه مشاوره طلاق چه چیزی در انتظار شماست

    مشکلات خاص پسران

    رشد روانی پسران با طلاق والدین تحت تاثیر قرار می‌گیرد باعث کاهش عزت نفس در آنها می‌شود به خصوص زمانی که پدر و مادر قبل از جدایی دعوا و درگیری داشتند. پسران بیشتر احتمال دارد که به طلاق والدین با خشم، مشکلات تحصیلی، فرار کردن و پرخاشگری واکنش نشان دهند، در صورتی که دختران معمولا با سرکوب احساساتشان سعی می‌کنند به بزرگترها کمک کنند. تاثیر طلاق بر دختران با پسران به شکل دیگری خود را نشان می‌دهد. اما نمی‌توان آسیب‌های طلاق را در دختران یا پسران بیشتر یا کمتر دانست. پسران در سنین قبل از مدرسه، در سال اول پس از طلاق بیشتر وابسته، مظلوم، پرخاشگر و بدبین می‌شوند. اما اکثر پسران پیش دبستانی، این مشکلات را پس از سال اول پشت سر می‌گذارند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    تاثیر ازدواج مجدد

    ازدواج مجدد پدر و مادر بلافاصله بعد از جدایی و حضور ناپدری و یا نامادری، تنش و استرس فراوانی به فرزند وارد می‌کند. در این مورد پسران نسبت به دختران واکنش بهتری نشان می‌دهند و سازگارتر هستند. اما پدر و مادر باید شرایط فرزند خود را در ازدواج خود بسنجند تا آسیبی به او وارد نشود. در این وضعیت ارتباط نزدیک شما با فرزندتان و پاسخ به سوالات او می‌تواند حل مسائل را آسان‌تر بکند. شما یکبار در زندگی مشترک شکست خورده‌اید، پس می‌دانید زمانی که شروع یک ازدواج با مسائل حل نشده باشد، می‌تواند آن زندگی را دچار بحران بکند.

    سخن نهایی

    خانواده، دایره‌ای از افراد است که همدیگر را دوست دارند. برای کاهش تاثیر طلاق بر پسران شما می‌توانید فرزند خود را از اینکه همچنان یک خانواده متعهد و دوست داشتنی دارد، مطمئن کنید. مخصوصا برای فرزندان پسر که در آینده می‌خواهند خانواده خود را تشکیل دهند، لازم است این پیوستگی بین اعضای خانواده را در هر حالتی درک کنند و یاد بگیرند که خانواده، حتی اگر جدا شوند باز هم خانواده‌ی او می‌باشد. بسیاری از والدین برای کاهش آسیب‌ها به دنبال یک زمان مناسب و بهترین سن طلاق برای کودکان هستند.

    این مطلب را هم ببینید  کنترل استرس طلاق در کودکان

    ما در سایت آموزشی و پژوهشی رابینیا به تاثیرات منفی طلاق و تاثیر آن به روی دختران پرداخته‌ایم. در صورت تمایل میتوانید مطالعه نمایید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x