روابط زناشویی و جنسی

راه های جلوگیری از عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

به بررسی عادی شدن و یکنواختی در ازدواج می‌پردازیم.

  •  دلایل و راه های جلوگیری از تکراری شدن رابطه

    عادی شدن و یکنواختی در ازدواج، می‌تواند در زندگی بسیاری از افراد اتفاق بیفتد. برخی از زوجین نیز به دنبال راهکارهایی می‌گردند تا از این موضوع اجتناب کنند. ایجاد یکنواختی در زندگی مشترک تا حدی فراگیر شده که معمولا امری عادی و بسیار طبیعی تلقی می‌شود.

    روانشناسان و مشاورین خانواده معتقدند یکی از مهم‌ترین مسائلی که در سلامت روان و احساس رضایت از زندگی تاثیر دارد، این است که شما تصور کنید در خانوادتان هنوز هم همان شور و اشتیاق روزهای اول جریان دارد.

    دلایل عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

    حل کردن هر مشکل یا پیشگیری از وقوع آن، قبل از هرچیز به شناسایی علت‌ها بستگی دارد. چه دلایلی می‌تواند باعث احساس یکنواختی در زندگی مشترک شود؟

    مشاورین در این زمینه دلایل بسیاری را مطرح می‌کنند که ما به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد. اگر احساس می‌کنید شما هم در یکی از زمینه‌های زیر با همسر خود مشکل دارید، بهتر است با کمک گرفتن از یک مشاور برای حل این موضوع اقدام نمایید.

    1. گذشت زمان:

    برای اکثریت زوجین این مسئله به تجربه روشن شده است که یکنواختی پس از گذشت مدتی از زندگی مشترک شروع می‌شود. اکثریت زوجین در ماه‌ها یا حتی سال‌های اولیه ازدواجشان زندگی پرشور و عاشقانه‌ای را تجربه می‌کنند اما با سپری شدن زمان به تدریج از این شور و هیجان کاسته شده و طرفین برای هم عادی می‌شوند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    روانشناسان معتقدند راز یک زندگی مشترک پرشور در اجرای راهکارهایی است که مانع از عادی شدن طرفین برای هم می‌شود و بهتر است همه زوج‌ها در این زمینه آموزش ببینند.

    2. مشغله‌های جدید:

    شروع زندگی مشترک برای بسیاری از ما به منزله ایجاد مشغله‌ها و درگیری‌های جدید است. مسائلی مثل مدیریت وضعیت اقتصادی خانواده، تربیت فرزندان، رسیدگی همزمان به محیط کار و خانه از جمله درگیری‌هایی هستند که با شروع زندگی مشترک برای زوجین پیش خواهند آمد.

    این موضوع تا حد زیادی باعث می‌شود که زوج‌ها دیگر به اندازه سابق فراغ بال و انرژی لازم برای توجه به یکدیگر و خلق یک رابطه رمانتیک را نداشته باشند.

    اگر شما نیز احساس می‌کنید مشغله‌های زندگی باعث دور شدن شما و همسرتان از یکدیگر شده است، شاید بهتر باشد راهکارهایی را در زمینه مدیریت زمان و زندگی در لحظه آموزش ببینید.

    3. وجود یک تصور اشتباه:

    یک باور اشتباه در بسیاری از زوجین این است که پس از گذشت چند سال از زندگی مشترک، عادی شدن آن‌ها برای یکدیگر طبیعی بوده و حتی آن را با صمیمیت و عمیق‌تر شدن رابطه اشتباه می‌گیرند. این موضوع باعث می‌شود که هیچ تلاشی برای تغییر شرایط نداشته باشند.

    این مطلب را هم ببینید  راز جذابیت مردان و زنان

    4. آشنا نبودن با راهکارهای مناسب:

    یکنواختی در زندگی شاید تا حدودی به این خاطر ایجاد شود که بسیاری از خانم‌ها و آقایان راهکارهای مناسب برای حفظ سلامت رابطه در زندگی زناشویی را نمی‌دانند.

    نکاتی مانند آداب صحبت کردن با همسر، چگونگی حل و فصل کردن دلخوری‌ها و راه‌های مناسب برای ابراز علاقه از جمله راهکارهایی هستند که بسیاری از زوجین موفق بر اساس آن‌ها عمل می‌کنند. عدم توجه به این عوامل باعث سردتر شدن و در نتیجه دلزدگی زناشویی می‌شود.

     

    عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

     

    انجام تست عشق و ازدواج

    معایب عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

    این سوالات شاید برای بسیاری از زوج‌ها به ویژه آن‌هایی که عادی شدن در زندگی مشترک را موضوع طبیعی می‌دانند پیش بیاید که چرا باید با یکنواختی در زندگی مشترک مبارزه کرد؟ این موضوع چه آسیب‌هایی را به همراه خواهد داشت؟

    به اعتقاد روانشناسان و مشاورین خانواده بی توجهی نسبت به رفع عادی شدن و یکنواختی در زندگی مشترک می‌تواند آسیب‌هایی را به همراه داشته باشد که عبارت اند از:

    1. کاهش میزان رضایت از زندگی:

    شاید ساده ترین آسیب ناشی از یکنواختی در زندگی این باشد که شما خود را از داشتن یک رابطه پرشور محروم می‌کنید. انسان‌ها در هر سن و موقعیتی به عشق ورزیدن و مورد محبت قرار گرفتن نیاز دارند.

    این موضوع تاثیر بسیاری در سلامت روان و رضایت شما از زندگی خواهد داشت. توجه به حفظ نشاط و پویایی یک رابطه می‌تواند شما و همسرتان را در یک شرایط مطلوب‌تر نسبت به آنچه هستید قرار دهد.

    2. خیانت:

    یکی از شایع‌ترین دلایلی که برای خیانت از جانب زنان و مردان وجود دارد این است که آن‌ها احساس می‌کنند دیگر علاقه و رغبتی نسبت به یکدیگر ندارند. به عبارتی با عادی شدن زوجین برای یکدیگر ممکن است یکی از آن‌ها به دنبال یک رابطه جدید باشد تا از این طریق مجددا شور و نشاط سابق را تجربه کند. بنابراین یکی از دلایل کم شدن رابطه جنسی می تواند با خیانت و تکراری شدن رابطه رابطه مستقیم داشته باشد.

    3. آسیب دیدن فرزندان:

    یکی از نامحسوس‌ترین آسیب‌های یکنواختی در زندگی مشترک معطوف به فرزندان خانواده است. فرزندان شما نیاز دارند در محیطی سرشار از عشق و محبت رشد کنند و صمیمیت و محبت را در میان والدینشان ببینند.

    حتی می‌توان گفت رفتار امروز شما با یکدیگر تا حد زیادی رفتار فرزند شما با همسرش در آینده را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. پس بهتر است الگوی مناسبی برای فرزندانتان باشید.

    این مطلب را هم ببینید  آیا در مورد نقاط حساس بدن آقایان چیزی شنیده‌اید؟

     

    راهکارهای جلوگیری از عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

     

    تست های شغلی

    راهکارهای جلوگیری از عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

    در این بخش راهکارهایی را برای بهبود بخشیدن به زندگی مشترک و جلوگیری از ایجاد یکنواختی با هم بررسی خواهیم کرد. توجه داشته باشید که این راهکارها به صورت عام و برای همه افراد مطرح شده‌اند پس اگر احساس می‌کنید که برخی از آن‌ها در زندگی شما کاربردی ندارند، می‌توانید با کمک گرفتن از یک مشاور خانواده راهکارهایی را مناسب با شرایط زندگی خود بیابید.

    1. تغییر را از خودتان شروع کنید:

    اگر می‌خواهید شرایط زندگی خود را به شیوه مطلوبی تغییر دهید، بهتر است شخصا برای آن اقدام کنید. به جای فکر کردن به مسئولیت‌های انجام نشده همسرتان به این فکر کنید که شما برای تغییر شرایط چه کاری از دستتان برخواهد آمد؟ با شروع تغییر از جانب شما همسرتان نیز دیر یا زود با تغییرات همراه می‌شود.

    2. ایجاد تنوع در شرایط زندگی:

    مغز انسان پس از مدتی به مسائل مختلف عادت می‌کند و به اندازه قبل به آن‌ها واکنش نشان نمی‌دهد. به عبارتی می‌توان گفت پس از مدتی ذهن توانایی پیش بینی مسائل مختلف را پیدا خواهد کرد.

    در نتیجه اصلی‌ترین راهکار برای جلوگیری از یکنواختی در زندگی مشترک شما این است که در زندگیتان تنوع ایجاد کرده و آن را از حالت قابل پیش بینی خارج کنید. این تنوع می‌تواند از ظاهر شما شروع شود و بسیاری از مسائل دیگر را نیز در بر بگیرد.

    برای مثال یک قرار پیاده روی با همسرتان ترتیب دهید. زمانی را به تماشای تلویزیون با یکدیگر اختصاص دهید و یا هر کار دیگری که شما را از روال روزمره زندگی خارج کند.

    3. اختصاص زمان به یکدیگر:

    هرگز اجازه ندهید مشغله‌های زندگی باعث شود که شما و همسرتان وقتی برای هم نداشته باشید. توجه داشته باشید وقت گذراندن باهم به این معناست که شما فعالانه درگیر دنیای ذهنی و احساسات همسرتان باشید.

    از او بپرسید روزش را چطور گذرانده، راجع به مسائل مختلف چه نظری دارد یا هربحث دیگری که شما را وارد دنیای همسرتان کند. این کار باعث می‌شود که او احساس کند برای شما اهمیت دارد و شما نسبت به مسائل وی علاقمند هستید.

    4. مهارت‌های گفت و گو در خانواده را بلد باشید:

    صحبت کردن نیاز به زمان و مکان مناسب دارد. شما باید بدانید در شرایط مختلف چطور خواسته‌هایتان را بیان کنید و چه انتظاری از همسرتان داشته باشید. گاهی اوقات طرف مقابل شما تمایلی به صحبت ندارد و نیاز است تا شما او را برای صحبت کردن به سر ذوق بیاورید. پس بهتر است راهکارهای گفت و گو با همسر را به خوبی بدانید.

    این مطلب را هم ببینید  ترس از دخول در زنان

     

    عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

     

    5. احساساتتان را بروز بدهید:

    به همسرتان بگویید که او را دوست دارید. از او به خاطر خوبی‌هایش و زحماتی که برای زندگی مشترک می‌کشد، تشکر کنید و اجازه دهید همواره احساس قلبی شما را از زبانتان بشنود.

    6. خاطره بسازید:

    یکی از راه‌های حفظ نشاط در زندگی مشترک این است که تلاش کنید تا با یکدیگر خاطرات مشترک بسازید. خاطره آشپزی کردن باهم در یک روز تعطیل، گردشی یک روزه، آموختن یک مهارت با هم یا هرچیز دیگری که برای هردوی شما جذاب باشد را در دستور کارتان قرار دهید.

    7. کمک گرفتن از یک مشاور:

    گاهی اوقات در زندگی زوجین یکنواختی و از دست دادن شور و هیجان سابق به دلایل جدی‌تری نسبت به آنچه عنوان کردیم پیش آمده است. روی هم جمع شدن دلخوری‌ها، بدرفتاری‌های طرف مقابل یا بی توجهی یکی از زوجین به وظایفی که در قبال همسرش دارد، می‌تواند باعث شود که احساس علاقه و نشاط در زندگی مشترک به تدریج از بین برود.

    در این شرایط می‌توانید با کمک گرفتن از مشاورین خانواده برای حل کردن این مشکلات و بهبود شرایط زندگی مشترکتان اقدام نمایید. مشاورین با علت یابی مشکلات و همراهی با شما برای پیدا کردن راه حل مناسب به حل مشکلتان کمک می‌کنند.

    سخن پایانی

    شما می‌توانید با توجه به شرایط زندگیتان تغییراتی را در روند زندگی ایجاد کنید تا عادی شدن و یکنواختی در ازدواج از بین برود. علاوه بر این اختصاص دادن بخشی از وقت خود به همسرتان و تلاش برای ساختن خاطرات شیرین با یکدیگر از مهم‌ترین راهکارها هستند.

    به خاطر داشته باشید که تلاش برای بهبود شرایط را از خودتان آغاز کنید. همسرتان دیر یا زود با شما و تغییرات همراه خواهد شد. اگر علی رغم تلاش شما همسرتان علاقه‌ای به بهبود شرایط نشان نمی‌دهد بهتر است هر چه زودتر مشاوره جنسی بگیرید.

    گذر زمان به تنهایی نمی‌تواند چنین تاثیری روی زندگی شما داشته باشد. اگر احساس می‌کنید زندگیتان به اندازه سابق شور و نشاط ندارد، بهتر است در رفتار خود تا حدودی تجدید نظر کنید.

     

    عادی شدن و یکنواختی در ازدواج

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x