ترس و فوبیا

فوبیا علل ، انواع ، علائم ، و گزینه های درمان فوبیا

  • فوبیا یا هراس یک واکنش ترس بیش از حد و غیرمنطقی است.

    فوبیا چیست؟

    فوبیا یا هراس یک واکنش ترس بیش از حد و غیرمنطقی است. اگر هراسی دارید ، ممکن است هنگام مواجهه با منبع ترس خود احساس عمیق ترس یا وحشت را تجربه کنید. ترس می تواند از یک مکان ، موقعیت یا موضوع خاص باشد. برخلاف اختلالات اضطراب عمومی ، هراس معمولاً به چیز خاصی مرتبط است.

    تأثیر فوبیا می تواند از آزاردهنده تا ناتوانی شدید باشد. افراد مبتلا به فوبیا اغلب متوجه می شوند که ترس آنها غیر منطقی است ، اما آنها قادر به انجام کاری در مورد آن نیستند. چنین ترسهایی می تواند در کار ، مدرسه و روابط شخصی اختلال ایجاد کند.

    علل فوبیا

    عوامل ژنتیکی و محیطی می توانند باعث علل ایجاد فوبیا شوند. کودکانی که از خویشاوندی نزدیک با اختلال اضطراب برخوردار هستند در معرض خطر ابتلا به فوبیا هستند. حوادث ناراحت کننده ، مانند غرق شدن ، می تواند هراس ایجاد کند. قرار گرفتن در معرض فضاهای محدود ، ارتفاعات شدید ، و گزش حیوانات یا حشرات همه می توانند منبع فوبیا باشند.

    افرادی که شرایط پزشکی مداوم دارند یا نگرانی های بهداشتی دارند ، اغلب فوبیا دارند. شیوع بسیار بالایی از افرادی که فوبیا را بعد از آسیب های مغزی آسیب دیده ایجاد می کنند وجود دارد. سوء مصرف مواد و افسردگی نیز به فوبیا مرتبط هستند.

     

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    فوبیا علائم مختلفی از بیماریهای روانی جدی مانند اسکیزوفرنی دارد. در اسکیزوفرنی ، افراد دچار توهمات بینایی و شنوایی ، هذیان ، پارانویا ، علائم منفی مانند آنهدونیا و علائم بی نظمی هستند. فوبیا ممکن است غیر منطقی باشد ، اما افراد مبتلا به فوبیا در آزمونهای واقعی رد نمی شوند.

    این مطلب را هم ببینید  فوبیا آلودگی

    انواع فوبیا

    آگورافوبیا

    آگورافوبیا  Agoraphobia  ترس از مکان یا موقعیت هایی است که نمی توانید از آن فرار کنید. خود این کلمه به “ترس از فضای باز” اشاره دارد. مبتلایان به آگورافوبیا از ترس بودن در جمعیت زیاد یا به دام افتاده در خارج از خانه می ترسند. آنها غالباً از شرایط اجتماعی اجتناب می کنند و در خانه های خود باقی می مانند.

    بسیاری از افراد مبتلا به آگورافوبیا می ترسند که در محلی که نتوانند از آنجا فرار کنند ، حمله وحشت داشته باشند. کسانی که دارای مشکلات سلامتی مزمن هستند ممکن است از بودن در اورژانس پزشکی در یک مکان عمومی یا جایی که هیچ کمکی در دسترس نباشد ، بترسند.

    هراس اجتماعی

    هراس اجتماعی نیز اختلال اضطراب اجتماعی گفته می شود. این نگرانی شدید در مورد موقعیت های اجتماعی است و می تواند به انزوا منجر شود. هراس اجتماعی می تواند آنقدر شدید باشد که ساده ترین تعامل ، مانند سفارش در رستوران یا پاسخ دادن به تلفن ، می تواند باعث وحشت شود. افراد مبتلا به هراس اجتماعی اغلب برای جلوگیری از موقعیت های عمومی از راه خود خارج می شوند.

    انواع دیگر فوبیا

    بسیاری از افراد موقعیت ها یا اشیاء خاصی را دوست ندارند ، اما برای اینکه یک هراس واقعی باشد ، ترس باید در زندگی روزمره دخالت کند. در اینجا چند مورد متداول دیگر ذکر شده است:

    گلوسوفوبیا   Glossophobia :

    گلوسوفوبیا به اضطراب عملکرد یا ترس از صحبت کردن در مقابل مخاطب معروف است. افراد مبتلا به این هراس هنگامی که حتی در مورد بودن در مقابل گروهی از افراد فکر می کنند علائم جسمی شدیدی دارند. درمان های گلوسوفوبیا می توانند شامل روان درمانی یا دارویی باشند.

    این مطلب را هم ببینید  ترس از تاریکی

    آکروفوبیا Acrophobia:

    آکروفوبیا ترس از ارتفاع است. افراد مبتلا به این هراس از کوه ، پل و یا طبقات بالاتر ساختمانها خودداری می کنند. علائم این بیماری شامل سرگیجه ، عرق کردن و احساس می شود که گویی آنها از حال می روند یا هوشیاری را از دست می دهند.

    کلاستروفوبیا Claustrophobia :

    این ترس از فضای بسته یا تنگ است. کلاستروفوبیای شدید در صورت جلوگیری از سوار شدن در اتومبیل یا آسانسور می تواند به خصوص ناتوان کننده باشد.

    آویوفوبیا  Aviophobia:

    این همچنین به عنوان ترس از پرواز شناخته می شود.

    دنتوفوبیا Dentophobia :

    دنتوفوبیا ترس از دندانپزشک یا فرآیندهای دندانپزشکی است. این هراس به طور کلی بعد از یک تجربه ناخوشایند در مطب دندانپزشک ایجاد می شود. در صورت جلوگیری از مراقبت های لازم از دندان می تواند مضر باشد.

    انجام تست عشق و ازدواج

    هموفیوبیا Hemophobia:

    هموفیوبیا هراس خون یا زخمی شدن است. فرد مبتلا به هموفیوبی ممکن است هنگام تماس با خون خود یا خون شخص دیگری ضعف کند.

    آراکنوفوبیا Arachnophobia:

    آراکنوفوبیا این به معنای ترس از عنکبوت ها است.

    سینوفوبیا Cynophobia:

    سینوفوبیا ترس از سگها است.

    اوفیدیو فوبیا  Ophidiophobia:

    افراد مبتلا به اوفیدیو فوبیا از مارها هراس دارند.

    نیکتوفوبیا Nyctophobia :

    این هراس ترس از شب یا تاریکی است. تقریباً همیشه به عنوان یک ترس معمولی از کودکی شروع می شود. هنگامی که دوران نوجوانی گذشته است ، یک هراس در نظر گرفته می شود.

    عوامل خطر

    افرادی که مستعد ژنتیکی اضطراب هستند ممکن است در معرض خطر ابتلا به فوبیا باشند. سن ، وضع مالی و اقتصادی و جنسیت به نظر می رسد که عوامل خطر فقط در مورد هراسهای خاص هستند. به عنوان مثال ، زنان احتمالاً دچار فوبیای حیوانات هستند. كودكان يا افرادي كه وضعيت اقتصادي اجتماعي پاييني دارند ، احتمالاً دچار هراس اجتماعي هستند. مردان اکثراً مبتلایان به فوبیای دندانپزشکی و پزشکی هستند.

    این مطلب را هم ببینید  ترس از رانندگی

    علائم فوبیا

    شایع ترین و ناتوان کننده ترین علامت فوبیا ، وحشت زدگی یا حمله پانیک است. علائم حمله پانیک یا وحشت زدگی عبارتند از:

    • تپش قلب
    • تنگی نفس
    • گفتار سریع یا عدم توانایی صحبت کردن
    • دهان خشک
    • ناراحتی معده
    • حالت تهوع
    • فشار خون بالا
    • لرزیدن یا لرزش
    • درد قفسه سینه یا تنگی قفسه سینه
    • یک احساس خفگی
    • سرگیجه یا عدم تعادل
    • تعریق فراوان
    • حس عذاب قریب الوقوع

    فرد مبتلا به فوبیا برای تشخیص دقیق نیازی به حملات هراس ندارد.

    گزینه های درمان فوبیا

    درمان فوبیا می تواند شامل تکنیک های درمانی ، داروها یا ترکیبی از هر دو باشد.

    درمان شناختی رفتاری

    درمان شناختی رفتاری (CBT) متداول ترین روش درمانی برای فوبیا است. این امر شامل قرار گرفتن در معرض منبع ترس در یک محیط کنترل شده است. این روش درمانی می تواند افراد را فریب دهد و اضطراب را کاهش دهد.

    تست های شغلی

    درمان بر شناسایی و تغییر افکار منفی ، عقاید ناکارآمد و واکنش های منفی به وضعیت ترس تمرکز دارد. تکنیک های جدید CBT از فناوری واقعیت مجازی استفاده می کنند تا با خیال راحت مردم را در معرض منابع فوبیای خود قرار دهند.

    دارو

    داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اضطراب می توانند به آرام کردن واکنشهای عاطفی و جسمی در برابر ترس کمک کنند. اغلب ، ترکیبی از دارو و درمان حرفه ای مفیدترین است.

    فوبیا را جدی بگیرید

    اگر فوبیا دارید ، بسیار مهم است که به دنبال معالجه باشید. غلبه بر فوبیا می تواند دشوار باشد ، اما امید وجود دارد. با درمان صحیح ، می توانید یاد بگیرید که ترس های خود را مدیریت کرده و یک زندگی مولد و پر تحرک را پشت سر بگذارید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    حانیه رحیمی

    اگر فقط برای پول در آوردن کار کنید، آن را به دست نمی‌آورید! ولی اگر عاشق کاری باشید که انجام می‌دهید، موفقیت در دستان شماست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x