خانواده

مشاوره خانواده چند جلسه است

مشاوره خانواده به عنوان یک فرصت برای حل مسائل، ارتقا ارتباطات و تقویت همبستگی درون خانواده بسیار ارزشمند است در ادامه با من همراه شو.

  • مشاوره خانواده

    برخلاف رواندرمانی که به دنبال نشانه‌ها و سرنخ‌های عمیق، فشرده و طولانی است، مشاوره خانواده از همان آغاز تلاشی برای ترمیم رابطه آسیب‌دیده زوجین بوده است. یک مشاور خانواده به جای گذشته عمدتا به اینجا و اکنون می‌پردازد، و به مسائل در حال تجربه رسیدگی می‌کند.

    چرا مشاور خانواده

    مشاور خانواده می‌تواند به شما در بهبود روابط آشفته با همسر، فرزندان یا سایر اعضای خانواده کمک کند. شما ممکن است به مسائل خاصی مانند مشکلات زناشویی یا تعاملی، درگیری بین والدین و فرزندان، یا تأثیر سوء مصرف مواد یا یک بیماری روانی بر کل خانواده بپردازید.

    خانواده شما ممکن است مشاوره را همراه با انواع دیگر رواندرمانی‌ها دنبال کند، به خصوص اگر یکی از شما مشکل جدی داشته باشد. در این شرایط، یک مشاور ماهر که به سایر رویکردهای روانشناسی تسلط دارد، مفید واقع می‌شود.

    خانواده‌درمانگر می‌تواند در هر موقعیت خانوادگی که باعث استرس، غم، عصبانیت یا درگیری شود، مفید باشد. این می‌تواند به شما و اعضای خانواده شما کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید و مهارت‌های مقابله‌ای را بیاموزید تا شما را به هم نزدیک‌تر کند.

    نیاز به مشاوره خانواده

    با کودکان خود در مورد اینکه چرا نیاز به مشاوره خانواده دارید صحبت کنید. در اکثر مواقع، این نیاز برای بهبود شرایط فعلی خانواده‌ها است. فرزندان شما ممکن است در مورد درمان مقاوم باشند. قبل از اولین جلسه خود با آنها مکالمه‌ای داشته باشید و توضیح دهید که کودک شما در این مشاوره چه انتظاری می‌تواند داشته باشد. نمونه‌ای از جمله‌بندی شما می‌تواند به صورت زیر باشد:

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    ما قصد داریم به عنوان یک خانواده با یک مشاور خانواده صحبت کنیم تا بتوانیم اختلافات را حل کنیم و ارتباطات خود را بهبود بخشیم.

    باید صحبت‌های خود را به روشی متناسب با یکدیگر بیان کنید. بر این واقعیت متمرکز باشید که به دنبال راه‌حل هستید و در نهایت این روند مشاوره خانواده شما را آسان‌تر می‌سازد.

    توجه داشته باشید که اعضاء خانواده ممکن است از این نیاز آگاهی کافی نداشته باشند. اگر در برابر درمان مقاوم باشید، آنها نیز خواهند بود. مثبت بمانید و در مورد خانواده‌درمانی ذهن خود را باز نگه دارید و آزاد باشید.

    این مطلب را هم ببینید  مشاوره خانواده مذهبی

    به مشاور چه بگوییم

    به سختی می‌توان موضوعات مورد بحث را در لحظه به خاطر آورد. بر این اساس است که همیشه نوشتن سوالات و مشکلاتی مورد بحث کنید، توصیه می‌شوند. این کار به شما یک نقطه‌شروع برای شروع هر جلسه مشاوره می‌دهد. اگر بین جلسات با مسئله‌ای روبرو شدید نیز آن را یادداشت کنید. نوجوانان و کودکان بزرگتر نیز می‌توانند لیست‌های خود را ایجاد کنند.

    به مشاور خانواده چه بگوییم

    به آنچه در درمان می‌خواهید بگویید فکر کنید

    لازم نیست در جلسات درمانی خود را بازداری کنید. ممکن است عاقلانه باشد که در جلسات درمانی فکر مشغولی‌های خود را بیان کنید. ممکن است نگران این باشید که همسرتان در مورد مشکلات واکنشی دفاعی نشان خواهد داد. اگر همسرتان پذیرش مشکلات را نداشته باشد، مشاور متوجه این موضوع می‌شود. او می‌تواند مکالمه را با توجه به شرایط مدیریت کند.

    مشاوره خانواده چگونه است؟

    سلامت، ثبات و خوشحالی خانواده ممکن است بوسیله استرس‌های زندگی مدرن تحت تأثیر قرار بگیرد. این عوامل استرس‌زا برخواسته از نیاز به افزایش تعادل بین شغل و زندگی خانوادگی، بحران‌های خانوادگی فرد یا افراد خانواده، مشکلات روانشناختی فرد یا افراد یک خانواده، مشکلات ارتباطی و بسیاری از عوامل دیگر هستند.

    در چنین شرایطی حتی خانواده‌هایی که به لحاظ کارکرد و سازگاری پیشینه خوبی دارند ممکن است به مشاوره نیاز پیدا کنند. این نیاز در شهرهای پرجمعیت بیشتر احساس می‌شود. بنابراین در مشاوره موارد زیر مورد توجه و اصلاح قرار می‌گیرند:

    • روابط اعضاء خانواده با یکدیگر
    • نوع و شکل تعامل
    • پیام‌های ارتباطی
    • انتقال‌های بین نسلی و تأثیرات در جریان خانواده‌های هریک از زوجین
    • سبک‌های والدگری
    • تصمیم‌گیری‌ها
    • نیازهای مبتنی برفردیت در مقابل نیازهای خانواده
    • سلامت هریک اعضاء خانواده و ارزیابی مشکلاتی از قبیل افسردگی
    • تعارض‌ها درون‌فردی هر یک از اعضاء
    • درمان وسواس

    تصمیم‌گیری درباره دریافت مشاوره بخصوص در شهرهای پرجمعیت ممکن است تصمیمی مهم به نظر برسد. بخصوص اینکه اکثر افراد به دنبال بهترین مشاور خانواده هستند.
    گرچه انتخاب مشاوره خانواده یا سایر شهرها در وهله اول شبیه به اعتراف به شکست و یا ناتوانی به نظر می‌رسد، اما در واقعیت انتخاب مشاوره خانواده می‌تواند یک قدم بزرگ به جلو باشد.

    این مطلب را هم ببینید  تسلیم شدن در مقابل شریک زندگی

    مشاوره خانواده چند جلسه است؟

    خانواده‌درمانی اغلب کوتاه‌مدت است. به طور کلی حدود ۱۲ جلسه به طول می‌انجامد. با این حال، تعداد دفعات ملاقات و تعداد جلسات مورد نیاز شما به شرایط خاص خانواده، شدت مشکلات و توصیه درمانگر بستگی دارد.

    جلسات معمولاً حدود ۵۰ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. این در حالی است که برخی مواقع جلسات خانواده‌درمانی ممکن است زمان بیشتری نیاز داشته باشد. در واقع با فرایندی روبرو هستیم که در آن سلامت و بهبود کارکرد خانواده اولویت اصلی می‌باشد. بر این اساس تعداد جلسات مشاوره خانواده کمتر یا بیشتری ممکن است مورد نیاز باشد.
    مشاور به افراد کمک می‌کند تا بر مشکلات فائق آیند. ناراحتی‌های روانشناختی را بهبود بخشند، بر تغییرات تسلط پیدا کنند و به کارکرد بهینه خود دست پیدا کنند. مشاور خانواده مشکلات افراد را در یک بافت بزرگ‌تر می‌بیند: خانواده.

    انجام تست عشق و ازدواج

    فرضیه‌ی زیربنایی این دیدگاه این است که مشکلات را نمی‌توان با موفقیت حل کرد، مگر اینکه آنها را در بافت خانواده فهمیده شوند. شیوه‌ای که اعضاء خانواده براساس آن تعامل می‌کنند بر نحوه شکل‌گیری مشکل افراد و تلاش آنها برای حل کردن آن تأثیر مستقیمی دارد. در نتیجه اگر همه اعضاء خانواده در جلسات شرکت کننده بازدهی بیشتر و تعداد جلسات می‌تواند کمتر شود.

    این رویکرد به مشکلات خانواده اجازه می‌دهد که از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرند و راه‌حل‌هایی برای آنها پیدا شود. این نوع درمان با توجه به شناخت عمیق‌تر از دینامیک‌های خانواده، می‌تواند بهبود قابل توجهی را در روابط و کیفیت زندگی اعضاء خانواده به ارمغان آورد.

    به عنوان جمعیت‌ها در شهرها رشد می‌کنند و تنوع خانواده‌ها افزایش می‌یابد، نیاز به مشاوره خانواده به عنوان یک منبع پشتیبانی و راهکار برای مسائل خانواده‌ها به میزان بیشتری احساس می‌شود. در نتیجه، این نوع مشاوره در حال تبدیل شدن به یکی از روش‌های اساسی برای ارتقای سلامت و رفاه خانواده‌ها در جوامع مدرن است.

    امیدوارم که این توضیحات به شما کمک کرده باشد تا درک بهتری از مشاوره خانواده و اهمیت آن در زندگی خانوادگی پیدا کنید. در صورت داشتن سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر، لطفاً بپرسید.

    این مطلب را هم ببینید  «والدین هلیکوپتری» نباشید

    رویکردهای مشاوره خانواده برای بهبود روابط خانوادگی

    درمان اختلالات روانی: مشاور خانواده در مرکز مشاوره تخصصی خانواده، به تشخیص و درمان اختلالات روحی و روانی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی، اضطراب و افسردگی بالینی می‌پردازد. ایشان اعضای خانواده را به مشارکت در جلسات مشاوره تشویق می‌کنند تا احساسات خود را شناسایی و تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند.

    آموزش مهارت‌های مقابله: افراد خانواده آموزش می‌بینند که چگونه با دقت واکنش‌های خود را در مواجهه با موقعیت‌های مختلف بهبود بخشند و از مهارت‌های مقابله مثبت استفاده کنند. همچنین تغییرات زندگی مانند به دنیا آمدن نوزاد، طلاق، پیری و بروز بیماری نیز مورد تاکید در مشاوره خانواده قرار می‌گیرد.

    آموزش تصمیم‌گیری: مشاوران خانواده به اعضای خانواده آموزش می‌دهند که چگونه تصمیمات مالی، شخصی، آموزشی و والدینی خود را با عقلانیت و سودمندی بگیرند و آن‌ها را به عمل بیاورند.

    دلایل عدم مراجعه به مشاور خانواده

    نگرانی از ضعف: برخی افراد فکر می‌کنند که درخواست کمک از دیگران نشانه ضعف است، در حالی که مراجعه به مشاور خانواده می‌تواند مسیری برای حل مشکلات فراهم کند، همانند مراجعه به پزشک در صورت بروز مشکلات جسمی.

    عدم قبول مشکلات: برخی افراد ممکن است مشکلات خود را نپذیرند و به همین دلیل به مشاوره خانواده مراجعه نکنند.

    احساس بی‌فایده‌بودن مشاوره: برخی افراد احساس می‌کنند که مشاوره خانواده نمی‌تواند مشکلاتشان را حل کند و به همین دلیل از مراجعه به مشاوره خودداری می‌کنند.

    تست های شغلی

    ترس از فاش کردن اسرار: برخی افراد ممکن است از ترس فاش شدن اسرار خانوادگی به مشاور مراجعه نکنند، در حالی که مشاوران متعهد به حفظ حریم خصوصی مشتریان خود هستند.

    جایگزین کردن مشاوره با مشورت با دوستان و خانواده: گرچه مشورت با دوستان و خانواده می‌تواند مفید باشد، اما نباید مشاور خانواده را به جایگاه آنها قرار داد؛ زیرا مشاوران دارای آموزش و تجربه لازم برای راهنمایی و حل مشکلات هستند.

    همچنین شما میتوانید از مشاوران رابینیا به صورت آنلاین وقت رزرو نمایید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    سروناز فقاهتی

    There is no greater agony than bearing an untold story inside you.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x