فیلم فضای اداری
یکی از فیلمهای مهم و تأثیرگذار سینمای جهان در زمینه موفقیت، رشد و توسعه فردی و کارآفرینی فیلم فضای اداری یا «Office Space» است. امروزه یکی از بهترین راههای تفریح و سرگرمی تماشای فیلم است و بسیاری از کاربران از طریق تماشای فیلم یک مسئله را بهتر یاد میگیرند. از این رو فیلمینا هم تصمیم گرفته است که کاربران را از طریق تماشای فیلمهای انگیزشی به سمت رشد، پیشرفت و موفقیت سوق دهد.
امروز میخوایم به بررسی یک فیلم انگیزشی و عالی به نام فیلم فضای اداری بپردازیم. فرض کنید که هیچ خلاصهای از این فیلم را بیان نکنیم، اولین کلمه و توضیحی که پس از شنیدن نام این فیلم (فضای اداری یا دفتر کار) به ذهنتان خطور میکند، چیست؟
همان طور که به احتمال زیاد متوجه شدهاید قرار است که در مورد زندگی کارمندی با هم صحبت کنیم. این فیلم برای کارآفرینهای نوپایی که از زندگی کارمندی خسته شدهاند و میخواهند وارد دنیای کارآفرینی شوند میتواند جالب باشد. فضای اداری نهمین فیلم از لیست 10 فیلم انگیزشی موفق سینمای جهان است و یکی از جذابترین گزینههایی است که در این لیست ارائه شده است. در صورتی که به داستان فیلم فضای اداری علاقه دارید و تمایل دارید که درسهایی از این فیلم انگیزشی یاد بگیرید و در زندگی و کسب و کار خودتان به کار ببندید تا انتهای این مقاله شگفت انگیز با ما همراه شوید.
تماشای فیلم فضای اداری :
داستان فیلم فضای اداری چگونه پیش میرود؟
فیلم فضای اداری، دفتر کار یا «Office Space» یک فیلم آمریکایی است و با وجود این که به سال 1999 میلادی تعلق دارد هنوز که هنوزه به عنوان یکی از بهترین و موفقترین فیلمهای انگیزشی شناخته میشود. بسیاری از متخصصان و تحلیلگران این فیلم را در دسته فیلمهای مدیریتی هم قرار میدهند و بر این باور هستند که مدیران هم میتوانند از این فیلم الهام بگیرند. این فیلم نکات بسیار خوبی دربردارد که میتواند برای مدیران، کارآفرینان و صاحبان کسب و کار مفید و موثر واقع شود و کمک زیادی به آنها بکند. جالب است بدانید که فیلم فضای اداری در ژانر کمدی ساخته و پرداخته شده و به همین خاطر مخاطب یا بیننده خیلی راحت نکات موجود در این فیلم را یاد میگیرد.
مایک جاج « Mike Judge » کارگردان این فیلم انگیزشی تمام تلاش خود را کرده تا یک اثر جذاب، اثرگذار و تمام عیار از خودش به یادگار بگذارد و تا حدود زیادی در این زمینه موفق عمل کرده است. فیلم فضای اداری یا دفتر کار از ابتدا تا انتها با زبان طنز فضای آمریکا در اواخر دهه 1990 میلادی را به باد انتقاد میگیرد و مسئولیت و رسالت طنز را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد. وقتی دارید این فیلم را تماشا میکنید به این نکته پی خواهید برد که فضای اداری کشور ما هم تا حدودی به این فیلم شباهت دارد.
داستان فیلم فضای اداری یا «Office Space» پیرامون شرکتی به نام «Initech» میگردد. یک کارمند نقش اصلی این فیلم را بر عهده دارد. پیتر گیبسون، نامی است که برای این کارمند برنامهنویس انتخاب شده است. او از وضعیت کاری خود در شرکتی که در آن فعالیت میکند به هیچ عنوان راضی نیست. جالب است که مدیر هم این ناراضی را احساس کرده و به جای بررسی مسئله، برخورد درست با کارمندان و پی بردن به اصل ماجرا دچار یک اشتباه میشود و با پیتر گیبسون و یکی دیگر از کارمندان شرکت رفتاری تند و نادرست میکند. این واکنش مدیر شرکت نه تنها کمکی به ماجرا نمیکند بلکه همه چیز را به هم میریزد و اتفاقاً سایر اعضای شرکت هم از فعالیت در این مجموعه ناراضی میشوند.
پیتر گیبسون که شخصیت اصلی این فیلم را بازی میکند دیگر هیچ انگیزه و انرژی خاصی برای کار و فعالیت در آن شرکت ندارد. او تمام انرژی و انگیزه خودش را از دست داده است. نامزد او یک پیشنهاد برایش مطرح میکند و میگوید که با مراجعه به پزشک و با کمک گرفتن از هیپنوتیزم میتواند انرژی و انگیزه از دسترفته را بازیابد. پیتر گیبسون از این پیشنهاد استقبال میکند و به همراه هم نزد متخصص میروند ولی کاملاً اتفاقی این متخصص حوزه هیپنوتیزم پس از نخستین جلسه از دار دنیا میرود ولی پیتر دیگر همان آدم قبلی نیست و تغییر کرده است. او رفتارهای جدید و جالبی از خودش به نمایش میگذارد و همین رفتارها باعث میشود که فیلم فضای ادارای از حالت ناامیدی، یک فضای طنز به خودش بگیرد و وارد جریان انگیزشی و کارآفرینی شود.
او که پیش از این حوصله هیچ چیز را نداشت و به شخصیتی دلمرده تبدیل شده بود، حالا در بخش دوم فیلم انرژی چشمگیری دارد. انگار یک حس کارآفرینی در وجود او نهفته بود و اولین جلسه هیپنوتیزم این حالت را فعال کرد. معمولاً افرادی که چنین احساسی دارند دست به کارهایی میزنند که منجر به اخراج آنها از محیط کار میشود و کار دستشان میدهد. البته معمولاً این اخراج نقطه شروع یک کسب و کار قدرتمند و تمامعیار میشود.
فیلم فضای اداری یا دفتر کار برای چه کسانی ساخته شده است؟
فیلم فضای اداری یکی از بهترین و جذابترین فیلمهای انگیزشی برای آن دسته از کارمندان است که زندگی یکنواخت کارمندی آنها را خسته و دلمرده کرده است. برخی از کارمندان یک پتانسیل خارقالعاده برای تبدیل شدن به کارآفرین دارند ولی هیچگاه این حس و احساس را جدی نمیگیرند به همین خاطر همیشه یک حالت افسردگی دارند.
از این رو دیدن این فیلم میتواند تحول بزرگی در این دسته از افراد ایجاد و به آنها یادآوری کند که داشتن یک زندگی کارآفرینی خیلی جذابتر و بهتر از یک زندگی کارمندی است. این فیلم به نوعی پیام تغییر است و به کسانی که زندگی کارمندی دارند میگوید که شاید وقت آن رسیده باشد که کسب و کار خودشان را آغاز کنند.
فیلمینا با جدی گرفتن احساسات کارآفرینی و ارج نهادن به این احساسات تلاش میکند که به کارآفرینان کمک کند که مسیر رشد و موفقیت را خیلی راحتتر و با انرژی بیشتری پشت سر بگذارند. در صورتی که تمایل دارید درسهایی از فیلم فضای اداری یاد بگیرید کافی است تا پایان این مقاله با ما همراه شوید؛ چون قرار است درسهای خوبی از این فیلم انگیزشی یاد بگیریم.
درسهایی از فیلم فضای اداری یا دفتر کار
هر فیلم انگیزشی دارای یک سری درس است که کارآفرینان را برای قرار گرفتن در مسیر رشد و پیشرفت آماده میکند و به آنها این امکان را میدهد که با قدرت بیشتری در مسیر خود گام بردارند؛ زیرا یک سری تجربیات و آموزهها را میدانند که میتواند در این مسیر به آنها کمک کند. فضای اداری پر از درسهای عالی برای کسانی که زندگی کارمندی دارند و میخواهند به حس کارآفرینی در درون خود توجه کنند و وارد فاز کارآفرینی شوند. این کار ممکن است آنها را از دایره امنی که دارند خارج کند ولی بدانید که همیشه پیروزیها و موفقیتهای بزرگ و چشمگیر در خارج از دایره امن قرار گرفته است.
بنابراین بهترین است سراغ درسهایی برویم که میتوانیم از فیلم فضای اداری یا دفتر کار بگیریم. سعی کنید که این درسها را همیشه مد نظر قرار دهید؛ زیرا شک نکنید که این درسها حتماً جای به درد میخورد و مفید واقع میشود.
درس اول: روی کارهایی تمرکز کنید که واقعاً اهمیت دارند
یکی از نکات مهم و اساسی که باعث میشود در حوزه کارآفرینی موفق عمل کنیم و بتوانیم کسب و کار خودمان به یک بیزنس موفق و پردرآمد تبدیل کنیم این است که روی مسائلی تمرکز کنیم که واقعاً برای خودمان و مشتری اهمیت دارد. به عنوان مثال گاهی اتفاق میافتد که یک روز کاری داریم در دفتر کار خود کار کنیم ولی یک روز تمام روی مسائل بیارزش و بیاهمیت تمرکز میکنیم و زمان را بیهوده تلف میکنیم. حال اگر بتوانیم کارهای خودمان را اولویتبندی کنیم و هر کدام را بر اساس اولویتی که دارد انجام دهیم چه اتفاقی میافتد؟ قاعدتاً بهرهوری ما چند برابر میشود و میتوانیم با قدرت بسیار بیشنری برای رسیدن به هدف تلاش کنیم.
فیلم فضای اداری یک فیلم انگیزشی است ولی چندین نکته عالی و آموزنده مدیریتی هم در خودش جای داده است که میتواند در مسیر موفقیت کمک زیادی به ما بکند.
درس دوم: دنبال این نباشید که همه چیز تحت کنترل شما باشد
مطمئن باشید که مدیری که بخواهد همه چیز را مدیریت کند و تحت اختیار خودش داشته باشد، به احتمال 99.9 درصد شکست میخورد؛ زیرا چنین کاری غیرممکن است. یک مدیر باید با تعیین مدیران دیگر و اعتماد به آنها، کار را به آنها واگذار کند و خودش بنشیند و عملکرد این مدیران را مورد ارزیابی، نقد و بررسی قرار دهد.
نکتهای که در این زمینه اهمیت دارد این است که تفویض اختیار واقعاً تأثیرگذار و منطقی است و میتواند اثرات خوبی برای کارآفرین و کسب و کار داشته باشد. با تفویض اختیار مدیر مجموعه میتواند به ایدههای نو فکر کند و کسب و کار را بهبود ببخشد. اگر مدیر مجموعه بخواهد تمامی حرکتها را هدایت و راهبری کند دیگری وقتی برای نوآوری نخواهد ماند.
درس سوم: یک چشم انداز شفاف برای تیم کاری خودتان در نظر بگیرید
یکی از نکات فوقالعاده مهم و اساسی در فیلم فضای اداری یا محیط کار این است که باید یک چشم انداز روشن و شفاف برای اعضای تیم خودتان ترسیم کنید. اعضای تیم باید بدانند که شرکت و مجموعهای که در آن کار و فعالیت میکنند قرار است به کجا برسد.
وقتی کارکنان این مسئله را بدانند مسلماً برای رسیدن شرکت و مجموعه به چشم انداز مورد نظر تلاش خواهند کرد. وجود یک چشم انداز شفاف باعث میشود که تیم یک جهتگیری درست داشته باشد. همیشه سعی کنید به کارکنان خود این نگرش را القا کنید که هر کاری که قصد دارند انجام دهند بررسی کنند و ببینند که آیا این کار میتواند برای مجموعه و سایر اعضای شرکت مفید باشد؟ آیا این کار نقشی در نزدیک شدن مجموعه به چشم انداز خودش ایفا خواهد کرد؟
در صورتی که پاسخ آنها به این سوالات مثبت است که خوب معطل نکنند و کاری که مد نظرشان است انجام دهند و در غیر این صورت از انجام آن کار صرف نظر کنند.
درس چهارم: روی فرهنگ سازمانی خودتان کار کنید
یکی از نکات بسیار مهم و اساسی برای رشد و پیشرفت در کارآفرینی این است که از همان ابتدا روی فرهنگ سازمانی خودتان کار کنید. شما وظیفه دارید یک برند قوی و توانمند را ایجاد کنید و با تمام توان برای رشد وپیشرفت آن برند تلاش و کوشش کنید. در مسیر تلاش و کوشش شما به عنوان کارآفرین تنها نیستید و سایر افراد هم باید درست به اندازه شما تلاش کنند تا مجموعه به هدف و چشم انداز خودش در زمان معین دست پیدا کند.
برای اینکه مجموعه در یک مسیر درست فعالیت کند و از مدار رشد و پیشرفت خارج نشود، فرهنگ سازمانی یک نقش فوقالعاده مهم و موثر را ایفا میکند. وقتی فرهنگ سازمانی موثر باشد مسلماً مجموعه خیلی راحت روی ریل پیشرفت قرار میگیرد و حتی یک لحظه هم حرکت خو.د را متوقف نمیکند و از سرعت خودش نمیکاهد.
بنابراین یکی از مهمترین اقداماتی که باید برای رشد و پیشرفت کسب و کار خودتان انجام دهید این است که یک فرهنگ سازمانی ایجاد کنید و با تمام وجود این فرهنگ سازمانی را اجرا کنید و به هیچ عنوان از آن کوتاه نیایید.
درس پنجم: زمان به معنای حقیقی کلمه طلاست پس قدرش را بدانید
بعضی تصور میکنند که سلامتی مهمترین گنج آدمی است. برخی بر این باور هستند که اگر سلامتی باشد و منابع مالی به اندازه کافی مهیا نباشد، سلامتی هم چندان لذتی ندارد ولی باید بدانیم که طلا مهمترین دارایی هر انسان است. ما در یک شبانه روز 86400 ثانیه فرصت داریم و باید از تک تک این ثانیهها با برنامهریزی به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
مراقب باشید که هر کدام از ثانیههای عمرمان که گذشت به هیچ شکل ممکن قادر به بازگرداندن آن نخواهیم بود. پیتر گیبسون، نقش اول فیلم فضای اداری توانست این موضوع را درک کند. او ابتدا هیچ ارزشی برای زمان قائل نبود ولی پس از مدتی به این نتیجه رسید که باید قدر زمان را بداند و از تمام لحظات به نفع خودش استفاده کند.
شما هم تلاش کنید که در زندگی برنامهریزی و استفاده بهینه از زمان را در اولویت قرار دهید. استفاده درست از زمان دقیقاً همان رمزی است که رشد و پیشرفت را برای شما رقم خواهد زد.
درس ششم: زمانی را به خودتان اختصاص دهید
همیشه توجه داشته باشید که ما فقط برای کار کردن و پول درآوردن به دنیا نیامدهایم. درست است که به کارتان علاقه داریم و دوست داریم زمان زیادی را به کارتان اختصاص دهید ولی این کار میتواند ضربات جبرانناپذیری به جسم و روان شما وارد کند.
کارآفرینان زیادی هستند که در حوزه کسب و کار موفق بودهاند ولی به دلیل اختصاص دادن زمان زیاد به کسب و کار زندگی شخصی و خانوادگی خود را از دست دادهاند و کارشان به جدایی کشیده است. بنابراین تمامی کارآفرینان باید یک هنر مهم را یاد بگیرند و این هنر ایجاد تعادل بین زندگی و کسب و کار نام دارد. در صورتی که بتوانید این هنر ارزشمند و گرانبها را یاد بگیرید هم در کسب و کار خودتان به موفقیت میرسید و هم از زندگی خانوادگی و شخصی خودتان لذت خواهید برد.
درس هفتم: ریسک کنید
آیا یک کارمند در یک سازمان هستید و دیگر نمیخواهید زیر دست یک رئیس باشید؟ آیا از کسب و کار فعلی خود ناراضی هستید و احساس میکنید که کارآفرینی میتواند شما را به اهدافتان برساند؟ اگر چنین تصوری دارید باید بتوانید ریسک کنید و مسئولیت همه چیز را هم با جان و دل بپذیرید. کارآفرینی آسان نیست و مشکلات و سختیهای خودش را دارد ولی اگر علاقه و پشتکار داشته باشید شک نکنید که به موفقیت میرسید.
تنها چیزی که باید توجه داشته باشید این است که باید به کسب و کار خودتان علاقه داشته باشید و بتوانید تمامی هزینههای لازم برای موفقیت را بپذیرید. به عنوان مثال الآن یک کارمند هستید و سه میلیون تومان درآمد دارید. اگر حاضر شوید ریسک کنید و کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید ممکن است سال اول به این اندازه درآمد نداشته باشید و سالهای نخست زندگی را با سختی پشت سر بگذارید ولی این احتمال وجود دارد که در عرض پنج سال درآمدتان به اندازه ده برابر یک کارمند برسد. بنابراین ریسک کردن یکی از ملزومات کارآفرینی است.
سخن پایانی
سایت رابینیا دارای مجموعهای از مقالات انگیزشی و آموزشی است که هر کدام میتواند نقش مهم و موثری در رشد و پیشرفت شما ایفا کند. فیلمینا زیرمجموعه رابینیا است و به بررسی و نقد فیلم ها میپردازد همچنین به صورت آنلاین میتوانید در فیلمینا فیلم تماشا کنید در این مقاله تلاش کردیم خلاصهای از فیلم فضای اداری را مطرح کنیم و سپس به درسهایی بپردازیم که میتوان از این فیلم انگیزشی گرفت.
در صورتی که به خلاصه فیلمهای انگیزشی و درسهایی که میتوان از آنها گرفت علاقه دارید پیشنهاد میشود مقاله «معرفی فیلم سرآشپز» را در فیلمینا مطالعه کنید.