کرونا

ویروس کرونا و تغییرات آب و هوایی

  • ویروس کرونا و تغییرات آب و هوایی

    در تحقیقاتی که تازه به دست آمده حاکی از این است که، با افت دما و رطوبت هوا ابتلا به کرونا افزایش پیدا می‌کند. همینطور در مناطقی که آب و هوای سرد و خشک دارد افراد بیشتری به کرونا مبتلا شده‌اند. در این بلاگ به شمامی‌گوسسم که در چه نوع آب و هوایی امکان ابتلا بیشتر است. بیماری‌های ناشی از آنفلونزا و ویروس‌های سینسیشیال تنفسی در مناطقی از جهان که آب و هوای متعادل دارددر فصل زمستان شیوع بیشتری نسبت به دیگر مناطق دارد.

    یکی از پروفسورهای ویروس شناسی دانشگاه ریدینگ انگلستان به نام این جونز می‌گوید: «اما حقیقت این است که ویروس­های تنفسی معمولا فصلی هستند. احتمالا به این خاطر که اگر ویروس­هایی که از طریق قطرات آب منتقل می­شوند سریع­تر خشک شوند، سرعت انتقال کم­تر خواهد شد و ممکن است دما، رطوبت و اشعه­ ی فرابنفش خورشید میزان سرعت انتقال را که در حال حاضر با آن روبه­ رو هستیم آهسته­ تر کند. متاسفانه، آن روی سکه این است که برعکس این وضعیت در پاییز و زمستان رخ خواهد داد.»

    پس از تحقیق و آزمایشاتی که در سال 2003 به روی اولین ویروس SARS-CoV به این نتیجه دست می‌یابیم که آب و هوا در شیوع کرونا نقش به‌سزایی دارد. این نکته را نیز می‌دانیم که میزان گردش این ویروس طولانی نبود که این امکان را داشته باشیم که تا یک الگوی فصلی برای آن ایجاد کنیم. طبق گزارشات مراکز درمانی در هنگ کنگ آمار مبتلایان در دمای زیر 24.6 درجه سانتی‌گراد 18 برابر بیشتر از دمای بالا بوده است. در روزهای گرم و خشک ماه جولای این اپیدمی به پایان رسید ولی استانداردهای سخت و سفت کنترل بهداشت عمومی نیز نقش به‌سزایی در این مورد داشت.

    در این زمان دیواره‌های مخاطی بینی خشک شده و در کارکرد پرزچه های بینی اختلال ایجاد می‌کند. در این حین این ویروس را از پرزچه‌های بینی نمی‌توان پاک کرد. با توجه به مطالعات انجام شده مشخص شده که میانگین میزان رطوبت ایده‌آل برای سلامتی تنفسی 40_60 درصد است. مردم ایالت متحده 87% از عمر خود را در مکان‌های بسته گذرانده و وقتی که هوای سرد و خشک بیرون با هوای گرم محل بسته ترکیب می‌شود، رطوبت هوا 20% کاهش پیدا می‌کند. کاهش رطوبت در هوا به گسترش ذرات معلق ویروس کمک می‌کند و ماندگاری ویروس را افزایش می‌دهد.

     

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

     

    ارتباط بین رطوبت و بارندگی و ویروس کرونا

    طبق مطالعات انجام شده توسط محققین، مشاهداتی که به روی بیماران صورت گرفته مشخص شد که رطوبت هوا به روی ویروس SARS-CoV-2 تاثیر می‌گذارد. ذرات معلقی از ویروس کرونا که در آزمایشگاه تولید شده در دمای 23 درجه سانتی‌گراد و رطوبت 53% ماندگاری بالایی نسبت به بقیه داشت. این ویروس پس از 16 ساعت نیز هنوز از بین نرفته بود و از MERS و SARS-CoV پایدارتر بود. پس به این نتیجه دست پیدا می‌کنیم که گسترس این ویروس به صورت هوابرد است.

    رفتار ویروس را در دنیای واقعی لزوما در آزمایشگاه نمی‌توان سنجید. تحقیقی که به روی 17 شهر کشور چین که دارای بیش از 50 مبتلا بود، انجام داده شد مشخص کرد که بین بالارفتن رطوبت و پایین آمدن آمار مبتلایان ارتباط مستقیمی وجود دارد. این گروه تحقیقاتی رطوبت را به عنوان مجموع میزان آب و هوا، رطوبت مطلق اندازه ‌گیری کرد. با هر 1 گرم بالارفتن رطوبت مطلق در هر 1 مترمکعب، پس از 14 روز 67% آمار ویروس کرونا کاهش یافت. متخصصان از ارتباط مشابه بین تعداد مبتلایان و رطوبت در استرالیا، اسپانیا و آمار مبتلایان و تلفات در خاورمیانه گزارش می­دهند. تعامل دما و رطوبت ما را به الگوهای مختلف آب و هوا می­رساند که به واسطه­ ی عرض جغرافیایی تعیین می­شود.

    این مطلب را هم ببینید  تفکر عینی در مورد درگیری های عاشقانه

    در زیر اطلاعات آب و هوایی 8 شهر با ویزان بالای گسترش ویروس کرونا مقایسه شده است:

    • سیاتل، ایالت متحده
    • دئگو، کره­ی جنوبی
    • مادرید، اسپانیا
    • پاریس، فرانسه
    • میلان، ایتالیا
    • ووهان، چین
    • توکیو، ژاپن
    • قم، ایران

    این شهرها با ۴۲ شهر دیگر در سراسر دنیا که میزان شیوع ویروس کرونا در آن­ها پایین بود مورد مقایسه قرار گرفت. عرض جغرافیایی هشت شهر اول چیزی بین ۳۰°N و ۵۰°N بود. دمای این شهرها در فاصله­ ی ژانویه تا مارس ۲۰۲۰ ۵–۱۱°C و رطوبت مطلق آن­ها ۴–۷ g/m3 بود. محققان این نتایج را گرفتند: «نشان­دهنده ­ی رفتار ویروس تنفسی فصلی است.»

    تحقیقات در زمینه­ ی آنفلونزا نشان می­دهد میزان انتقال بیماری در نواحی گرمسیری که بارندگی منجر به رطوبت می­شود، در شرایط شرجی و بارانی بیشتر است. محققان آمریکایی می­گویند دمای ۱۸–۲۱°C و رطوبت پایین­تر از ۱۱–۱۲ g/kg، تقریبا معادل۱۳–۱۴ g/m3، در زمستان باعث شیوع بیشتر بیماری می­شود. میزان انتقال آنفلونزا در کشورهای گرمسیری با دما و رطوبت بیشتر از این مقدار در شدیدترین حالت بارندگی، بیشتر از ۱۵۰ mm در ماه، بالاتر بود.

    محققان برزیلی میزان بارندگی در سراسر دنیا را مورد بررسی قرار دادند و تایید کردند ابتلا به ویروس کرونا با افزایش بارندگی نیز بیشتر می­شود. به­ طور میانگین هر یک اینچ بارش بیشتر در روز، با افزایش ۵۶ مورد جدید ویروس کرونا در روز همراه بود. هیچ ارتباطی بین بارندگی و مرگ در اثر ویروس کرونا مشاهده نشد.

     

     

    انجام تست عشق و ازدواج

     

    ارتباط اشعه فرابنفش و نور خورشید با ویروس کرونا

    یک تحقیق در اسپانیا بعد از گذشت پنج روز از قرنطینه دریافت هرچه ساعت تابش آفتاب طولانی­ تر باشد، آمار مبتلایان به ویروس کرونا بیشتر می­شود. این ارتباط زمانی رخ می­دهد که بین ساعت تابش آفتاب و آمار مبتلایان ۸ تا ۱۱ روز فاصله وجود داشته باشد. قبل از قرنطینه و طی ۵ روز نخست هیچ ارتباطی بین ساعت­ های تابش خورشید و آمار مبتلایان وجود نداشت.

    این ادعا برخلاف نتایج حاکی از تحقیقات در زمینه­ ی آنفلونزا است که نشان می­دهد هرچه میزان تابش نور خورشید طولانی­تر باشد، انتقال بیماری پایین تر است. محققان می­گویند: «نشانه­ ی مثبت خورشید مثال دیگری برای سازگاری رفتاری است که براساس آن رعایت دستورات قرنطینه در روزهای آفتابی لزوم کم­تری دارد.»

    درمقابل، به نظر می­رسد اشعه ­ی فرابنفش خورشید هیچ تاثیری روی ویروس ندارد زیرا طول موج مورد نیاز برای از بین بردن ویروس و باکتری کم­تر از ۲۸۰ نانومتر است.

    این نوع از اشعه­ فرابنفش (UVC) به زمین نمی­رسد زیرا جذب لایه­ ی اوزون می­شود. اگر این نور به زمین می­رسید، پوست و چشم انسان­ها ظرف چند دقیقه دچار سوختگی شدید می­شد.

    به­ منظور توضیح یافته­ های ضد و نقیض پیرامون انتقال پایین ویروس کرونا در شرایط سرد و خشک با عرض جغرافیایی بالا برخی اثرات جزئی اشعه­ ی UVB، ۳۲۰-۲۸۰ نانومتر، مطرح شده است. با این حال، سایر عوامل مانند بالا بودن میزان ویتامین دی در بدن افرادی که در این مناطق زندگی می­کنند مهم­تر است.

     

    رابطه دما و ویروس کرونا

    قطعیت و اطمینان کم­تری درمورد ارتباط بین آمار مبتلایان ویروس کرونا و دما وجود دارد. بعضی از تحقیقات چین حاکی از ارتباط آمار مبتلایان با دمای محیط است و بعضی این ارتباط را رد می­کند. محققان می­گویند هیچ مدرکی دال بر تاثیر دما روی انتقال ویروس کرونا و مرگ ناشی از آن در استرالیا، اسپانیا و ایران وجود ندارد.

    با این حال، دمای بالا در ترکیه، مکزیک، برزیل و ایالت متحده باعث پایین بودن آمار مبتلایان شده اما ظاهرا سرحد و آستانه­ ی مشخصی برای آن تعریف شده است. دمای بالا باعث کاهش انتقال ویروس کرونا نمی­شود. این موضوع به اختلاف و نظرات ضد و نقیض دامن زده است.

    تست های شغلی

    تحقیقات آزمایشگاهی نشان می­دهد ویروس کرونا خارج از بدن و در دمای ۴°C بسیار ماندگار است اما در دمای بیشتر از ۳۷°C ماندگاری خود را از دست می­دهد.

    این مطلب را هم ببینید  روانشناسی ترس از کروناویروس ( کوید – 19 )

     

    دیگر نظرات

    «تا به حال این ویروس الگوی فصلی از خود نشان نداده است. مسئله­ ی بارز این است که اگر فشار از روی ویروس برداشته شود، ویروس دوباره حیات خود را از سر می­گیرد. واقعیت امر این است.»دکتر مایکل رایان، گفتگوی خبری سازمان جهانی بهداشت، ۸/۱۰/۲۰۲۰

    محققان آکسفورد در بریتانیا برای این­که چرا مردم نباید درمورد تعداد مبتلایان به تحقیقات مشاهده­ای و برای تایید فصلی بودن انتقال ویروس کرونا به شرایط جوی مراجعه کنند دلیل می­ آورند.

    به گفته­ ی محققان ظرفیت تست در بسیاری از کشورها مشکل اصلی بوده که یعنی آمار مبتلایان بسیار بیشتر از گزارش ­هاست.

    بنابراین، هرگونه عامل مربوط به آب و هوا و افزایش احتمال تست باعث می­شود فکر کنیم تعداد مبتلایان به آب و هوا مربوط است درحالی­که افزایش میزان تست باعث افزایش آمار مبتلایان شده است.

    برای مثال، سایر بیماری­های تنفسی در ماه­های زمستان شایع است و افراد را به تست دادن برای ویروس کرونا وا می­دارد. موارد خفیف­تر قابل تشخیص است که بدون علائم یک ویروس تنفسی دیگر متوجه آن نمی­شویم.

    به ­علاوه، سایر بیماری­ها مانند بیماری قلب و عروق در آب و هوای سرد شایع­تر است. احتمال تست گرفتن از بیمارانی که در فصل زمستان به بیمارستان مراجعه می­کنند بیشتر است، بنابراین مبتلایان بیشتر مورد تشخیص قرار می­گیرند. با این حال، ممکن است مشکل مربوط به سایر بیماری­ هایی باشد که تحت تاثیر آب و هوا قرار دارند و لزوما ناشی از ویروس کرونا نباشد.

    با این وجود، احتمال اشتباه گرفتن تلفات ناشی از ویروس کرونا با تست گرفتن کاهش می­ یابد، زیرا انتظار می­رود کسانی که علائم شدید دارند فارغ از شرایط جوی به بیمارستان مراجعه کنند. بعضی از تحقیقات از ارتباط بین مرگ و میر و تغییر در آب و هوا خبر می­دهند.

    ویروس جدید طی پاندمی در جمعیتی که هیچ­کس از مصونیت برخوردار نیست به­ سرعت شیوع پیدا می­کند. آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی در بیانیه­ ای درمورد شیوع ویروس کرونا بیان کرده ­اند: «طی بیش از ۲۵۰ سال گذشته ۱۰ پاندمی آنفلونزا رخ داده است. شروع دو پاندمی در نیم کره­ ی شمالی از زمستان، سه پاندمی در بهار، دو پاندمی در تابستان و سه پاندمی در پاییز بود. همه­ ی این پاندمی­ ها تقریبا ۶ ماه بعد از شیوع ویروس در جمعیت انسانی، صرف نظر از زمان معرفی ویروس برای اولین بار، موج دوم داشتند.»

    محققان دانشگاه پرینستون و موسسه­ ی ملی بهداشت انگلستان در بتزدا با استفاده از دو ویروس کرونا شبیه به SARS-CoV-2، که معمولا باعث بروز سرماخوردگی می­شوند، مدلی برای شیوع ویروس کرونا براساس شرایط جوی طراحی کردند. نتایج نشان داد احتمالا شیوع بیماری در جامعه آن­قدر زیاد خواهد بود که تاثیر جزئی تغییرات جوی، مانند دمای بالا و رطوبت، را خنثی می­کند.

    با استفاده از این مدل می­توان توضیح داد چرا آمار شیوع در کشورهایی که استانداردهای کنترل بهداشت (مانند عدم برقراری ارتباط نزدیک، اجتناب از فضاهای بسته و شلوغی و استفاده از ماسک) را رعایت نمی­کنند، در شرایط جوی گرم و مرطوب تابستان بالاست.

    مارتا شاکت، PHD، دانشجوی فوق دکتری، UCLA: «همان­طور که ریچل بیکر در مقاله­ توضیح می­دهد، احتمالا فصل روی شیوع بیماری تاثیر دارد اما با توجه به بالا بودن آمار مبتلایان، جلوگیری از شیوع بیماری غیرممکن بود. احتمالا اگر شرایط جوی به نفع ما نبود، میزان شیوع در ایالت متحده بدتر از این می­شد و احتمالا با ورود به فصل پاییز و زمستان (و با این پیش­فرض که سایر متغیرها یکسان باقی بماند) شاهد شیوع بیشتر خواهیم بود. بعد از واکسناسیون کافی یا بهبود بیماران، احتمالا هر زمستان شاهد شیوع اندک و فصلی ویروس کرونا خواهیم بود که مشابه با سرماخوردگی و آنفلونزاست.»

    این مطلب را هم ببینید  چرا نوستالژی در حال افزایش است؟

     

     

    تحقیقات جدید ارتباط بین آب و هوا و کرونا

    گروه بین ­المللی محققان برای غلبه به مشکل عواملی به جز آب و هوا که تصویر فصلی بودن یا نبودن ویروس کرونا را مخدوش می­کند به جای تعداد مبتلایان شدت ویروس کرونا را مورد ارزیابی قرار دادند.

    آن­ها با استفاده از اطلاعات شش بیمارستان در اروپا و ۱۳ بیمارستان در استان ژیجیانگ چین دریافتند هر روز که از پاندمی می­گذرد آمار تلفات، میانگین زمان ماندن در بیمارستان و بستری شدن در بخش مراقبت­ های ویژه کاهش می ­یابد.

    این نتیجه در اکثر بیمارستان­های اروپا صادق بود اما در بیمارستان­های چین خیر. افزایش پاندمی در چین کاملا طی زمستان رخ داد اما شیوع ویروس کرونا در اروپا طی ماه­های زمستان و بهار بود.

    با هر درجه افزایش دما، آمار تلفات در بیمارستان­ های اروپا پایین می ­آمد ولی در بیمارستان­های چین این­طور نبود. محققان پیشرفت روش­های درمان در فوریه و جولای را نادیده گرفتند و تاثیر استفاده از دگزامتازون را ناچیز پنداشتند.

    فرض آن­ها بر این است که کاهش شدت بیماری به تغییر در مخاط بینی و پاکسازی ویروس توسط پرزچه­ های بینی در اثر رطوبت مربوط است.

    نتایج کاهش شدت بیماری براساس اطلاعات چهار میلیون شهروند ایالت متحده و بریتانیا جمع­ آوری شد که علائم خود مربوط به ویروس کرونا را گزارش داده بودند. بیش از ۳۷ هزار نفر با هم­بستگی نزدیک به تست مثبت کرونا دچار مجموعه علائم خاص بودند. طی مدت زمان تحقیق، طول مدت علائم در بین افراد به یک میزان کاهش یافت.

     

    نتیجه تحقیقات

    این تحقیق یک مطالعه­ ی مشاهداتی است که هنوز به مرحله­ ی چاپ نرسیده است. بنابراین، نمی­تواند ارتباطات تصادفی را تایید کند اما تاحدودی می تواند بر عوامل گمراه­ کننده در تحقیقات اولیه پیرامون ارتباط بین آب و هوا و ویروس کرونا غلبه کند.

    اگر ویروس کرونا فصلی باشد، احتمالا متخصصان در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ و بعد از موج­ های اصلی پاندمی می­توانند این موضوع را تایید کنند.

    در این میان، محققان اهمیت آب­ رسانی (شامل روش سنتی آب­کشی بینی) را به بیماران و افراد جامعه را گوشزد می­کنند.

    «… مرطوب نگه داشتن هوا برای بیماران طی مراحل مقدماتی بیماری می­تواند موثر واقع شود. و … لازم است در شرایط گسترش سریع ویروس کرونا مشوق مرطوب ساختن هوای خشک در تمام فضاهای گرم عمومی و خصوصی باشیم و مرتبا بهداشت و آب­کشی بینی را رعایت کنیم.»

    خلاصه

    • به نظر می­رسد اشعه فرابنفش خورشید هیچ تاثیری روی ویروس ندارد.
    • ابتلا به ویروس کرونا با افزایش بارندگی نیز بیشتر می­ شود.
    • آمار ابتلا به کرونادر آب هوای سرد و خشک بیشتر است.
    • آمار ابتلا به کرونا با دما و رطوبت هوا رابطه عکس دارد.
    • بعضی تحقیقات دیگر نتیج ضد و نقیض نشان داده اند.

    پرسشنامه اضطراب کرونا در اعتباریابی مقدماتی از اعتبار و روایی مطلوبی برخوردار است و می توان از آن به عنوان یک ابزار علمی و معتبر برای سنجش اضطراب کرونا ویروس استفاده نمود.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x