اختلالات و مشکلات کودکان

پرحرفی کودکان

علل، نشانه‌ها و راه‌های مقابله با پرحرفی کودکان.

  • چرا بعضی از کودکان پر حرف هستند؟

    پرحرفی کودکان یکی از مسائلی است که والدین از آن شکایت دارند. به طوری که گاه پاسخ به تمامی سوالات و حرف‌های کودک غیر ممکن می‌شود. پرحرفی کودکان دلایل متعددی دارد که باعث می‌شود اطرافیان آشفته شده و واکنش منفی از خود نشان دهند. اما پر حرفی کودکان همیشه غیر طبیعی و مشکل محسوب نمی‌شود.

    با رعایت برخی نکات و راهکار می‌توان از این توانایی کودکان برای شکوفایی استعدادهای آن‌ها بهره برد. با بررسی و مراجعه به متخصص و روانشناس کودک می‌توانید به علت پر حرفی فرزند خود پی ببرید. در ادامه به شرح علل، ویژگی ها و درمان پر حرفی کودکان پرداخته ایم.

    توانایی حرف زدن کودک در سنین پایین، بر مهارت‌ها و توانایی‌های رفتاری، گفتاری و شنیداری تاثیر مثبتی دارد. پرحرفی کودکان دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

    1. کودکان در سنین پایین بلند بلند فکر می‌کنند و هرچه به ذهنشان می‌آید را به زبان می‌آورند. این رفتار بخشی از فرایند رشدی آن‌هاست. حرف زدن کودک با خودش، به او در حل مسائل و کنترل نفس کمک می‌کند.

    2. ابتلای کودک به بیماری بیش فعالی باعث پرحرفی در او می‌شود، در واقع این کودکان با پر حرفی سعی دارند توجه دیگران و به خصوص مادر را جلب کرده یا بدین گونه به تخلیه انرژی خود بپردازند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    3. کودکان باهوش زیاد نیز پرحرف هستند. پر حرفی و سوال پرسیدن‌های کودک می‌تواند نشانه‌ای از استعدادها و نیازهای او به چالش‌های بیشتر در زندگی باشد.

    4. حسادت نیز بخصوص پس از به دنیا آمدن فرزند جدید در خانواده، برای كودكان بالای سه سال، می‌تواند عاملی برای زیاد صحبت كردن و جلب توجه والدین محسوب شود. حسادت فرزند اول به ورود عضو جدید معمولا بیشتر بوده، بنابراین این تغییرات رفتاری را در او بیشتر خواهید دید.

    این مطلب را هم ببینید  رویکردهای اصولی در مشاوره کودکان

    5. برخی مواقع ترس کودک باعث پرحرفی او می‌شود. مثلا کودکی از تاریکی و تنها خوابیدن می‌ترسد و برای فرار از رفتن به رخت‌خواب شروع به پرحرفی می‌کند.

    6. والدینی که به دلیل شرایط شغلی و یا ویژگی‌های شخصیتی، زیاد حرف می‌زنند هم از عوامل پرحرفی کودک هستند. کودکان با نگاه کردن به والدین از آنان تقلید کرده و کارهایشان را تکرار می‌کنند.

    اگر نگران پرحرفی کودکتان هستید حتما با یک روانشناس و مشاور کودک مشورت کنید.

    برای آگاهی بیشتر در زمینه حسادت فرزند اول کلیک کنید.

    ویژگی های مثبت کودکان پرحرف

    طبق شواهد بچه‌های پرحرف در آینده موفقیت‌های بیشتری به دست می‌آورند و در دوران تحصیل عملکرد بهتری نسبت به دیگران دارند. دلیل این موفقیت‌ها می‌تواند این باشد که آن ها:

    1. مهارت‌های کلامی بهتری دارند.
    2. مفاهیم را بهتر و سریع‌تر درک می‌کنند.
    3. کنجکاو هستند و در زندگی به جواب سوال‌های خود می‌رسند.
    4. مشارکت و مهارت‌های اجتماعی بیشتری دارند.
    5. انرژی فراوانی داشته و چیزهای بیشتری برای گفتن دارند.
    6. زندگی جالبی دارند و در آینده پدر و مادر بهتری خواهند بود.
    7. یکی از مهم‌ترین فواید پر حرفی کودکان این است که یاد می‌گیرند احساسات خود را ابراز کرده و نظراتشان را درباره موضوعات مختلف اعلام کنند و چنین چیزی در بزرگسالی به نفعشان خواهد بود.
    8. کودکان پرحرف به احتمال زیاد در بزرگسالی هم از اعتماد به نفس خوبی برای صحبت کردن، معاشرت با دیگران و اعلام نظر خود در جمع برخوردار خواهند بود.

     

    پرحرفی کودکان

     

    انجام تست عشق و ازدواج

    چگونه با کودک پرحرفم رفتار کنم؟

    گاه پرحرفی فرزندتان می‌تواند شما را کلافه کرده و مجبور به ابراز واکنشی بر اساس هیجان‌ها شوید. بنابراین پیش از آن که تحمل‌تان از حد بگذرد، باید برای آن خود را آماده کنید. مشاوره کودک به شما کمک می‌کند تا در برابر انواع اختلالات رفتاری کودکان روش تربیتی مناسبی اتخاذ نمایید.

    این مطلب را هم ببینید  18 راهکار روانشناسی برای برخورد با کودک پرخاشگر

    در ادامه به برخی از روش‌های مناسب در برابر پر حرفی کودکان اشاره کرد‌ایم:

    1. برنامه ریزی کنید.

    شما می‌توانید در طول روز زمان‌های ثابتی را مشخص کنید تا به صحبت‌های کودک خود گوش دهید. در این زمان‌ها فقط به کودک خود گوش داده و مشغول کار دیگری نباشید. ارتباط چشمی شما تاثیر زیادی در ارضای حس درک شدن و توجه طلبی او دارد. به حرف‌های او بازخورد دهید تا بداند به حرف‌هایش گوش می‌دهید. بعد از مدتی متوجه می‌شوید که پر حرفی کودکان کمتر شده و شکل منظم تری پیدا کرده است.
    البته مشخص کردن تایم‌های ثابت برای صحبت کردن با کودک به این معنا نیست که در زمان‌های دیگر با کودکتان حرف نزنید.

    2. کودکتان را سرگرم کنید.

    کودک را به رفتارهای مبتکرانه تشویق کرده و او را در کلاس‌های ورزش و فعالیت‌های فکری مثل شطرنج ثبت نام کنید. شرکت در کلاس‌های فوق باعث می‌شود مهارت‌های فکری مثل تمرکز، دقت، خلاقیت و موقعیت شناسی برای صحبت کردن تقویت شده و پر حرفی کودکان کاهش یابد.

    3. چه کارهایی نباید کرد.

    برای مقابله با پر حرفی کودکان از توبیخ، تنبیه بدنی و سرزنش پرهیز کنید. تقویت رفتارهای مثبت مانند به موقع حرف زدن، رعایت نوبت هنگام صحبت کردن و سنجیده حرف زدن از روش‌های اصلاح پرحرفی است.

    برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تنبیه در تربیت اسلامی کلیک کنید.

    4. آموزش کودک

    همچنین شما می‌توانید با گفتن زیان‌ها و مشکلات پرحرفی، از کودک خود بخواهید که مراقب صحبت‎هایش باشد. مثلا بگویید که هرگاه احساس کردی زیاد حرف زده‌ای زبانت را برای 30 ثانیه روی دندان‌هایی پایین فشار بده.

    این مطلب را هم ببینید  مشاوره کودکان استثنایی و انواع آن

    5. صحبت با مشاور

    مشورت با کسی که در زمینه کودک اطلاعات کافی دارد و اجرا کردن راهکارهای پیشنهادی وی در برطرف کردن پر حرفی کودکان بسیار تاثیر گذار خواهد بود. بسیاری از والدین به دلیل خستگی و یا اعتماد بیش از حد به روش تربیتی خود از دریافت مشاوره‌های لازم امتناع می کنند. در حالی که موضوع تربیت کودک از پر اهمیت ترین مسائل اجتماعی است که با آموزش و مشورت والدین می توان از بروز بسیاری از مشکلات در آینده جلوگیری کرد.

    چرا کودک حرف های خود را تکرار می‌کند؟

    معمولا کودکان در حین پرحرفی، حرف و کلمات خود را تکرار می‌کنند. دلیل تکرار این است که سیستم عصبی کودکان تکمیل نشده و در نتیجه تکرار برایشان لذت بخش است. مثلا کودکان به شنیدن داستان‌ها و شعرهای تکراری تمایل دارند چراکه موضوع و محتوای آن را می‌دانند. مهم است که والدین در برخورد با فرزند خود عصبی نشوند و با صبر و حوصله با کودک برخورد کنند. البته با توجه استرس‌ها و فشارهای روانی روزمره طبیعی است که والدین هم کمی احساس ناراحتی داشته باشند. به همین دلیل توصیه می‌شود که از کمک یک روانشناس بهره‌مند شوید تا در این زمینه به شما کمک کند.

     

    تست های شغلی

    پرحرفی کودکان

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x