دوران نوجوانی و بلوغ

پنهان کاری نوجوان

علل و راهکارهای مقابله با مخفی کاری و پنهان کاری نوجوان

  • علت پنهان کاری نوجوان چیست؟

    بیشتر والدین زمانی که فرزندانشان به سن نوجوانی می‌رسد نگران رفتارهای او می‌شوند و احساس می‌کنند که فرزندانشان دیگر تمایلی به درمیان گذاشتن رازهایشان با آن‌ها ندارند و به اصلاح دیگر محرم اسرار آن‌ها نیستند. در نوجوانی به خاطر ویژگی های دوران بلوغ و تلاش برای به دست آوردن هویت، هر دو جنس بیشتر با همسالان خود احساس راحتی می‌کنند، به علاوه رازهای بیشتری برای پنهان کردن از والدین نسبت به دوران کودکی دارند. تمام این اتفاقات باعث اضطراب و نگرانی والدین می‌شوند و ممکن است شروعی برای رفتارهای پرتنش در خانواده‌ها باشد. البته جای نگرانی نیست چراکه در ادامه به بیان راهکارهای مقابله با این رفتار نوجوانان خواهیم پرداخت.

    اولین دلیل مخفی کاری این است که ارتباط صحیح بین اعضای خانواده وجود ندارد. نوجوانان می‌دانند گفتن رازهایشان باعث عصبانیت والدین می‌شود و برای همین سعی می‌کنند کارهایشان را مخفیانه انجام دهند تا هم کارشان پیش برود و هم مجبور به جواب پس دادن نباشند. همچنین آن‌ها اعتقاد دارند پدر و مادرها نمی‌توانند به خوبی درکشان کنند و خودشان درست فکر می‌کنند. این مسئله زمانی تشدید می‌شود که تایید همسالان و دوستانشان را دارند و گمان می‌کنند راهشان درست است.

    بهترین نحوه برخورد با پنهان کاری نوجوان

    به طور نامحسوس مراقب آن‌ها باشید.

    اکثر فعالیت‌های پنهانی نوجوانان برای مسائل کم اهمیت و بی‌خطر است و صرفا به دلیل احساس استقلال طلبی آن‌ها اتفاق می‌افتد. در این بین ممکن است گاهی سعی کنند مسائل مهمی را مخفی کنند. برای بهتر کنترل کردن اوضاع و شرایط باید به طور نامحسوس مراقب آن‌ها باشید یعنی به گونه‌ای که هم فرزندتان احساس نکنند روی زندگی‌شان به طور کامل کنترل دارید و هم حواستان به کارهای او باشد.

    این مطلب را هم ببینید  ویژگی مشترک نوجوانان و تسلا امروزی

    به روز رسانی اطلاعات

    نوجوان هرچه زمان جلوتر می‌رود نوع ارتباطاتش پیچیده‌تر می‌شود و بیشتر در معرض بسیاری از اطلاعات جدید قرار می‌گیرند و اگر شما از آن‌ها جا بمانید به دلیل تفاوت دنیا و دیدگاه‌هایتان نمی‌توانید با فرزندانتان ارتباط خوبی برقرار کنید. سعی کنید همیشه اطلاعات خودتان را به روز کنید. برای مثال استفاده کردن از شبکه‌های اجتماعی برای نظارت غیر مستقیم روی نوجوانان فکر خوبی است.

    نوجوانان را برای اشتباهاتشان سرزنش نکنید.

    بسیاری از والدین برای جلوگیری از تکرار یک اشتباه در فرزند خود، با سرزنش شدید سعی می‌کنند او را تنبیه کنند و جلوی خطاهای بعدی را بگیرند. این رفتار باعث می‌شود نوجوانان هرکاری می‌کنند دور از چشم خانواده‌ها باشد که آن‌ها را عصبانی نکند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    برای آگاهی بیشتر در زمینه رفتار صحیح با نوجوان کلیک کنید.

     

    پنهان کاری نوجوان

     

    با فرزندانان صحبت کنید و به حرف‌هایش گوش دهید.

    یکی از مهم‌ترین فاکتورهای برقراری ارتباط با نوجوانان این است که گوش شنوایی داشته باشید یعنی بتوانید به حرف‌های فرزندانان خوب گوش کنید و او خیالش راحت باشد که نه قضاوتش می‌کنید و نه قصد نصیحت کردن او را دارید. بسیاری از نوجوانان به این دلیل از والدینشان فاصله می‌گیرند که اعتقاد دارند آن‌ها نمی‌توانند شنونده‌های خوبی باشند و به همین دلیل احساس تنهایی می‌کنند و در دنیای خودشان غرق می‌شوند.

    حمایت کردن

    بهترین احساسی که یک نوجوان می‌تواند به خانواده‌اش داشته باشد این است که خانواده حامی او هستند و لازم نیست چیزی را از آن‌ها پنهان کند. به فرزندانتان یادآوری کنید که حامی آن‌ها هستید و هر مشکلی پیش بیاید خانواده شما از پس آن برخواهد آمد.

    این مطلب را هم ببینید  دروغگویی نوجوان

    تجسس نکردن

    اگر به هر دلیلی به نوجوان خود شک کردید، سعی نکنید که در اتاق یا وسائل او تجسس کنید. این کار باعث می‌شود احساس ناامنی در نوجوانان تشدید شود و بیشتر از قبل به مخفی کاری بپردازند. شما باید به آن‌ها این احساس را القا کنید که به عنوان پدر یا مادر به او اعتماد دارید.

    به نوجوانان احساس گناه یا ترس را القا نکنید

    بسیاری از والدین زمانی که از فاصله با فرزندشان نگران می‌شوند سعی می‌کنند با القای احساس گناه به نوجوانان و مقصر جلوه دادن آن‌ها، جلوی این اتفاق را بگیرند. این رفتار کاملا غلط است و نتایج معکوسی دارد. هرچقدر نوجوانان راجع به توانایی و اقتدار والدین خود بیشتر شک کنند، فاصله و پنهان کاری آن‌ها بیشتر می‌شود. همچنین سعی نکنید با گفتن خبرهای منفی یا ترساندن آ‌ن‌ها، رفتارشان را تغییر دهید.

    بدانید که این دوره گذراست

    نوجوانی زمان حساسی برای خانواه‌ها است چرا که برای نوجوانان زمان انتقال و شکل‌گیری شخصیت است و برای خانواده‌ها اولین مواجهه با رفتارهای متناقض و جدید فرزندانشان است. طبق گفته روان‌شناسان این دوره گذراست و لازم نیست والدین بیش از اندازه نگران رفتارهای فرزندانشان باشند.

     

    انجام تست عشق و ازدواج

    پنهان کاری نوجوان

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x