معرفی کتاب

کتاب فروید و فرویدیسم

  •  

    علم باید توهمات متافیزیکی، پیش داوری ها و خرافات را پشت سر بگذارد، اما مفهوم عقلانیت « یعنی حقیقت، آزادی و عدالت » را به عنوان سنت از نسلی به نسلی منتقل کند….

    فروید تحت تأثیر فلسفه علمی اثبات گرایانه و جبرگرایانه قرن نوزدهم، به ارگانیسم انسان به عنوان یک نظام پیچیده انرژی می نگریست. ارگانیسم انرژی خود را از غذا می گیرد و با هضم غذا، بدن جهت فرایندهای متفاوتی نظیر؛ گردش خون، تنفس، فعالیتهای عضلانی، ادراک، تفکر و یادآوری آماده می شود. فروید، دلیلی برای این امر که انرژی مربوط به «توان تنفس»، «هضم غذا»، «توان تفکر» و یا «یادآوری» – مگر در شکل- با یکدیگر تفاوت داشته باشند، پیدا نمی کند.

    از طرفی او تحت تأثیر فیزیکدانهای قرن نوزدهم بر این باور بود که انرژی باید برحسب کاری که انجام می دهد تعریف شود. به عنوان مثال؛ هرگاه کار، متضمن فعالیتهای روانشناختی نظیر «تفکر» باشد باید آن را «انرژی روانی» نامید. بنابر اصل بقاء انرژی، انرژی ممکن است از حالتی به حالت دیگر تغییر شکل یابد، اما، هرگز به عنوان یک نظام منظم و کلی از بین نمی رود. به عنوان مثال، این امکان وجود دارد که انرژی روانی به انرژی فیزیولوژیک و بالعکس تغییر شکل یابد. محل تلاقی یا پل میان انرژی بدنی و شخصیت انسان را نهاد و غرایزش تشکیل می دهند.

    روید هرگز تلاشی در جهت تعیین فهرستی از غرایز به عمل نیاورد، زیرا احساس می کرد که هنوز حالتهای بدنی وابسته به غرایز به درستی شناخته نشده اند. از طرفی او شمارش غرایز و تعیین فهرستی از آنان را در وظیفه فیزیولوژیستها می دانست نه روانشناسان. گرچه فروید مدعی ارائه تعداد غرایز نبود، ولی،‌ بر این فرض پای می فشرد که غرایز را می توان تحت دو عنوان کلی؛ «غریزه زندگی»، «غریزه مرگ» مطرح ساخت. «غریزه زندگی» نظیر؛ گرسنگی، تشنگی و غریزه جنسی به هدف بقای افراد یک نوع خدمت کند انرژی مورد استفاده غرایز زندگی که با استفاده از آن وظیفه خود را انجام می دهند، «لیبیدو» نام دارد. آن نوع از غریزه زندگی که بیشترین توجه فروید معطوف آن بود، غریزه جنسی است. در سالهای اولیه نهضت روان تحلیلی و در رابطه با مطالبی که از جانب بیماران مطرح می شد، چنین انگیزه ای مد نظر قرار گرفت.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    البته باید در نظر داشت که غریزه جنسی غریزه ای واحد نیست، بلکه ویژگی چند بُعدی دارد. در بدن انسان نقاط مجزا و متعددی وجود دارد که تمایلات جنسی را برمی انگیزند. هریک از این تمایلات در نواحی مختلف بدن دارای منبعی هستند که به طور کلی به مناطق شهوت زا شهرت دارند که در مرحله اول بخش دهانی و در مرحله دوم بخش مقعدی و سوم اعضاء تناسلی اند. «مکیدن» موجد لذت دهانی، «دفع» منشأ لذت مقعدی و «مالش» اعضاء تناسلی موجب لذت جنسی خواهد شد. در دوران کودکی،‌ غرایز جنسی به یکدیگر وابسته نیستند، ولی در دوران بلوغ این مناطق با هم در ایجاد لذت شرکت می کنند.

    این مطلب را هم ببینید  معرفی رشته روانشناسی خود (Psychology of self)
    [list_positive]
    • نویسنده: فلیسین شاله
    • مترجم: اسحق وکیلی
    • تعداد صفحات : 254
    • سال چاپ : 1348
    [/list_positive]

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    حانیه رحیمی

    اگر فقط برای پول در آوردن کار کنید، آن را به دست نمی‌آورید! ولی اگر عاشق کاری باشید که انجام می‌دهید، موفقیت در دستان شماست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x