معرفی کتاب قوی سیاه اثر نسیم نیکولاس طالب
به نظر شما اتفاقات مهم این جهان بر نظم و قاعده خاصی استوارند یا گاهی اوقات تصادفی رخ میدهند؟ اصلا آیا ممکن است تحول خاص و همی حاصل یک اتفاق باشد؟ خب، جواب مثبت است! مثلا کشف آمریکا که کاملا تصادفی بود.
در واقع کریستف کلمب و همراهانش به دنبال پیدا کردن هند بودند که به صورت کاملا اتفاقی قاره آمریکا را کشف کردند. آمریکایی که حالا یکی از پیشرفتهترین و بزرگترین کشورهای دنیا است.
این داستان دنیای ما است. در حالی که بیشتر ما در خانه نشستیم و تحولات بازار سرمایه یا گران شدن دلار و طلا را پیشبینی میکنیم و فکر میکنیم هوش مالی بالایی داریم، برخی اتفاقات ناگهانی تمام معادلات ما را به هم میزنند.
نسیم نیکلاس طالب هم در این کتاب تلاش میکند تا به ما نحوه مقابله و مدیریت این شرایط را آموزش بدهد. به گفته او از آنجایی که ما هیچ وقت نمیتوان آینده را با دقت پیشبینی کنیم، پس بهتر رویدادهایی که در زندگیمان اتفاق میافتند را به خوبی مدیریت کنیم.
کتاب قوی سیاه به طور کلی میتواند برای هر کسی مفید باشد. در واقع نکاتی که در این کتاب به آنها اشاره میشود هیچ گروه سنی خاصی را نشانه نرفته است. همه ما میتوانیم با تکیه بر این نکات قدرت تصمیمگیری خود در بزنگاههای شرایط خاص را افزایش دهیم. برای همین هم این کتاب در لیست کتاب های پرفروش نیویورک تایمز قرار گرفت.
اگر دوس داری خیلی دقیقتر و کاملتر در این باره اطلاعات به دست بیاری اصلااااااا خلاصه کتاب صوتی قوی سیاه رو از دست نده.
نوشته پشت جلد کتاب قوی سیاه
بحث اصلی طالب در این کتاب، درک و مدیریت ریسکهای ناشی از رویدادهای بیسابقه است؛ رویدادهایی که پیامدهای سنگینی به بار میارن، اما کسی انتظار اونها رو نداره؛ یا به عبارت فنیتر، احتمال وقوع اونها بسیار کم به نظر میآید.
جنگ جهانی اول، متلاشیشدن نظام پادشاهی در ایران، جنگ ایران و عراق، حادثه یازده سپتامبر، پیدایش گوگل، فروپاشی بازارهای مالی در سال ۲۰۰۸، فروش کتابهای هری پاتر، جنگ سوریه، ظهور داعش، و نتیجۀ انتخابات اخیر ریاستجمهوری در آمریکا، ازجمله رویدادهایی هستن که میتوان اصطلاح قوی سیاه رو به مفهومی که در این کتاب اومده، دربارۀاونها به کار برد.
کتاب قوی سیاه به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
کتاب قوی سیاه که تقریبا همزمان با اوج بحرانهای مالی وال استریت در سال ۲۰۰۷ منتشر شد طبق نظر منتقدان و در ارزیابیهای مختلف یکی از اثرگذارترین کتابهای بعد از جنگ جهانی دوم به حساب میاد. نسیم طالب در کتاب قوی سیاه با یک سری مثال، خیلی ساده برای ما توضیح میده که چه تلهها و اشتباهاتی ممکنه دانش و فهم ما از چیزها و موضوعات مختلف رو به خطا ببره.
ما به طور دائم داریم آینده رو پیشبینی میکنیم اما واقعیت مسلم اینه که خیلی به دانستههای پر از خطامون تکیه میکنیم و حواسمون به نادانستههامون نیست. طالب میگه برای مدیریت ریسک نیاز داریم بدونیم که چه چیزهایی رو نمیدونیم، هر چه قدر حواس ما نسبت به ریسکهای احتمالی هر جریانی جمعتر باشه میتونیم تصمیمات بهتری بگیریم و کارها رو با آسیبهای کمتری پیش ببریم. کتاب قوی سیاه چشم ما رو به این تلهها باز میکنه.
نویسنده کتاب قوی سیاه
نسیم نیکلاس طالب نویسنده کتاب قوی سیاه، دانشمند ریاضی و متخصص بازارهای مالی است. استاد دانشگاهه و کتابهای پر سروصدایی در زمینهی فایننس و مدیریت ریسک در بازارهای مالی نوشته. نسیم طالب کامپیوترهای شخصی، اینترنت، جنگ جهانی اول و حوادث یازده سپتامبر رو قوی سیاه میدونه و معتقده برای اینکه آسیب پدیدههای نادر اجتماعی و اقتصادی کم بشه باید تعصب افراطی رو در مورد دادهها و دانشی رو که دست ماست کنار بذاریم و مقاومت و تابآوری سازمان، جامعه و کسب و کارهامون رو در برابر ریسکهای مختلف افزایش بدیم.