زوج و خانواده

5 راهکار برای عبور از شکست عشقی

  •  

    5 راهکار برای عبور از شکست عشقی

     یکی از موقعیت‌های بسیار دردناک زندگی  شکست عاطفی است که به تجربه انواع هیجانات منفی منجر می‌شود. از دست دادن فردی که با او رابطه عاطفی نزدیکی داشته‌اید به احتمال زیاد شما را در نوعی فرایند سوگ درگیر خواهد کرد که در طی آن با حالات خشم و افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنید. برای رهایی از این وضعیت لازم است که به خود زمان دهید و اجازه دهید تا هیجاناتتان به طور سالم تجربه شده و در نهایت فروکش کنند. عبور کردن از شکست عاطفی همیشه و برای همه افراد آسان نیست و در برخی موارد به مداخلات حرفه‌ای نیاز دارد.

     

    شکست عاطفی و پیامدهای روانی آن

    شکست عاطفی از جمله موقعیت‌های بسیار ناخوشایند زندگی است که آسیب‌پذیری روانی افراد را افزایش می‌دهد و منجر به تجربه هیجانات منفی گوناگونی می‌شود. از مهم‌ترین و قدرتمندترین احساساتی که در طی فرآیند شکست عاطفی تجربه می‌شوند می‌توان به خشم و غم اشاره کرد.

    از دست دادن یک رابطه عاطفی و شخصی که بسیار دوستش می‌دارید می‌تواند فرایندی مشابه با آنچه در مرگ عزیزان تجربه می‌کنید را در سطح روانتان ایجاد نماید. در واقع شما در این شرایط نیز دچار چرخه سوگ می‌شوید. در این چرخه ممکن است ابتدا دائماً به انکار موقعیت دست بزنید و تلاش کنید دوباره رابطه از دست رفته را بازگردانید. ناامیدی در رسیدن به این امر می‌تواند خشم شدیدی را در شما ایجاد کند و به حالاتی نظیر افسردگی منجر شود. در این دوران اگر بتوانید به درستی از ذهن و روانتان مراقبت نمایید و مهارت کنترل هیجانات را بیاموزید به مرور می‌توانید پذیرش وضع موجود را تجربه کنید و از این بحران عبور نمایید.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

     

    توصیه‌هایی برای عبور از شکست عاطفی

    گذر از شکست عاطفی همواره آسان نیست. بسیاری از افرادی که این موقعیت را تجربه می‌کنند نمی‌توانند از دل آن بیرون بیایند و در نتیجه به اختلالاتی نظیر افسردگی یا اضطراب مبتلا می‌شوند. برای اینکه شکست عاطفی منجر به وضعیت مزمن و ناخوشایندی نشود توجه به توصیه‌های زیر می‌تواند کمک کننده باشد.

    این مطلب را هم ببینید  تاثیر زبان عشق در روابط

    1- برای عبور از شکست عاطفی احساسات خود را بپذیرید

    اولین قدم برای عبور از شکست عاطفی این است که از سرکوب احساساتتان دست بردارید و صادقانه با آنچه در قلبتان می‌گذرد روبه‌رو شوید. هرچقدر بیشتر تلاش کنید تا احساسات خود را انکار نمایید و از بروز آن‌ها جلوگیری کنید فرایند سوگ طولانی‌تر می‌شود و شما را با پیامدهای بیشتری مواجه می‌سازد. همین که بپذیرید حق دارید ناراحت و غمگین باشید به شما کمک می‌کند تا به درک بهتری از خود دست یابید و راحت‌تر با این جریان کنار بیایید.

    2- تنهایی را تحمل کنید

    زمانی که شما با شکست عاطفی روبه‌رو می‌شوید از نظر روانی بسیار آسیب‌پذیر هستید. ناتوانی در تحمل تنهایی، احساس نیاز به بودن در یک رابطه صمیمانه و تجربه احساسات آزار دهنده و ناراحت کننده همه از جمله عواملی هستند که می‌توانند شما را به سمت روابط غلط سوق بدهند. این مسئله را در نظر بگیرید که پس از شکست عاطفی به چیزی حدود 6 ماه زمان نیاز دارید تا از هیجانات منفی اولیه فاصله بگیرید. در این بازه زمانی تمرکز خود را بر بازیابی قوای روانی‌تان بگذارید و از ورود به رابطه جدید پرهیز کنید.

    3- در هیجانات منفی غرق نشوید 

    همان طور که پیش‌تر گفته شد  برای اینکه با موفقیت بحران مرتبط با شکست عاطفی را پشت سر بگذارنید به تجربه هیجانات منفی خود نیاز دارید و نباید آن‌ها را سرکوب کنید اما این مسئله روی دیگری نیز دارد و آن هم این است که در عین حال تلاش کنید در هیجانات خود غرق نشوید. گاهی اوقات افراد آن چنان به حضور اندوه در زندگی روزمره خود پر و بال می‌دهند که این هیجان به طور مخربی در جای جای زندگی آن‌ها نفوذ کرده و باعث می‌شود که فرد به طور گریزناپذیری به سمت افسردگی پیش برود.

    این مطلب را هم ببینید  چرا مردان خیانت می کنند؟

    در این موقعیت آنچه به تعادل یافتن روحیه شما کمک می‌کند یادگیری مهارت مدیریت هیجان و اجتناب از پرداختن به راه حل‌های هیجان محور زودگذر است. منظور از راه حل‌های هیجان مدار و زودگذر رفتارهای مخربی است که افراد برای کاهش هیجانات منفی و تجربه آنی و ناپایدار لذت انجام می‌دهند. از جمله این رفتارهای مخرب می‌توان به مصرف سیگار و الکل اشاره کرد. اگر احساس می‌کنید که در پی شکست عاطفی عملکرد روزمره خود را از دست داده‌اید و در بیشتر اوقات روز احساس غمگینی یا عدم لذت بردن دارید مراجعه به یک روانشناس می‌تواند به شما کمک کند تا راحت‌تر چرخه سوگ خود را پشت سر بگذارید و در جریان جلسات رواندرمانی روش‌های سالم کنار آمدن با احساسات منفی را یاد بگیرید.

    4- حمایت اجتماعی پیرامون خود را تقویت نمایید

    زمانی که یک رابطه صمیمانه به پایان می‌رسد شما بیش از هر زمانی به حضور و حمایت اطرافیان خود احتیاج پیدا می‌کنید. شاید در ظاهر تمایل داشته باشید که تنها باشید و از بودن در کنار دیگران لذت نبرید اما حضور مؤثر و مثبت افرادی نظیر خانواده یا دوستان صمیمی در این شرایط تا حد زیادی به تقویت روحیه شما کمک می‌کند. در نتیجه تلاش کنید تا روابط  خود را با افراد مهم زندگیتان تقویت کرده و بیشتر در کنار آن‌ها بمانید. اگر احساس می‌کنید حمایت اجتماعی بسیار کمی ‌دارید و اطرافیانتان نمی‌توانند گوش شنوایی برای شما باشند از طریق ارتباط گرفتن با یک درمانگر تلاش کنید تا خودتان این جمایت اجتماعی را بسازید.

    5- از خدمات حرفه‌ای استفاده کنید

    همان طور که در طول متن اشاره شد مراجعه کردن به یک روانشناس و گذراندن دوره‌های رواندرمانی می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند تا بحران‌های عاطفی خود را پشت سر بگذارید و عملکرد سابق خود را بازیابید. آنچه بیش از هر چیز در این جلسات به شما کمک می‌کند این است که در ارتباط با یک درمانگر به خودآگاهی و شناخت بیشتری در مورد خود می‌رسید و همین امر باعث می‌شود تا ملاک‌ها و معیارهای ورود به یک رابطه را نیز بیشتر درک کنید. این مسئله کمک می‌کند تا شانس شکست‌های عاطفی مجدد کاهش پیدا کند و شما با دستیابی به سطح مناسبی از رشد فردی در روابط آینده خود از شانس بیشتری برخوردار باشید.

    این مطلب را هم ببینید  عشق و ازدواج

     

    – آیا وارد شدن در رابطه جدید می‌تواند زخم‌های ناشی از شکست عاطفی در رابطه قبلی را جبران نماید؟

    یکی از اشتباهات بسیار غلط افراد این است که به خاطر فراموش کردن یک شخص یا یک رابطه وارد رابطه دیگری می‌شوند. این مسئله معمولاً به شکست‌های بیشتری می‌انجامد و می‌تواند روحیه شما را تا حد بسیاری تضعیف کند. در نتیجه برای عبور از شکست عاطفی ابتدا به خود زمان بدهید. اگر برای مدت طولانی علائمی نظیر غم و افسردگی را تجربه می‌کنید و عملکرد روزانه خود را از دست داده‌اید پیش از شروع هر رابطه عاطفی جدیدی درصدد درمان وضعیت روانی خود برآیید تا بر این اساس بتوانید انتخاب‌های درست‌تری داشته باشید.

    انجام تست عشق و ازدواج

     

    بری مشاهده کارگاه آموزشی شکست های عشقی و عاطفی کلیک کنید.

     

     

    5 راهکار برای عبور از شکست عشقی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    ندا رحمانی

    چه کسی میداند؟؟؟ که تو در پیله ی تنهایی خود، تنهــــایی؟ چه کسی می داند که تو در حسرت یک روزنه در فردایــی؟ پیله ات را بگشا، تو به اندازه ی پروانه شدن زیبایی! ازصداي گذرآب چنان فهمیدم: تندتر ازآب روان، عمرگران میگذرد. زندگی رانفسی، ارزش غم خوردن نيست! آرزویم این است آنقدرسيربخندي كه ندانی غم چيست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x