6 نشانه افسردگی پنهان چیست؟
افسردگی پنهان چه نشانه هایی دارد؟ یکی از شایعترین بیماریهای روحی و روانی افسردگی است که بعضی از افراد به دلایل مختلفی مثل ترس از انگ خوردن یا از دست دادن موقعیت شغلی و دلایل فرهنگی در تلاش هستند تا این موضوع را از دیگران مخفی کنند و باید توجه داشت که اگر اختلال افسردگی نادیده گرفته شود و درمان به موقع صورت نگیرد ، حتی میتواند منجر به خودکشی شود.
همچنین اختلال افسردگی شدید نشانه هایی شامل لذت نبردن از چیزها، احساس غم و اندوه، کناره گیری از دیگران و… را دارد. افسردگی پنهان متاسفانه به سختی تشخیص داده میشود. امکان اینکه خود شما هم اطلاعی از وجود آن نداشته باشید وجود دارد یا امکان دارد.
آن چیزی که در درونتان میگذرد با آن چیزی که در ظاهرتان نشان داده میشود کاملا متفاوت باشد به دلیل اینکه درمان افسردگی در بهتر شدن عملکرد اجتماعی حائز اهمیت است جلوگیری از بیشتر شدن بیماری و آسیبهای مغزی در این مقاله در تلاش هستیم به توضیح افسردگی پنهان و برخی از نشانههای آن بپردازیم.
افسردگی پنهان چیست؟
شناخت افرادی که به افسردگی مبتلا هستند بسیار اسان است. در بیشتر اوقات غمگین، ناراحت یا بی حوصله هستند و بیشتر مواقع در خود فرو رفته یا گاهی اوقات عصبی و پرخاشگر هستند. افکار و باور های غلط در مورد خودشان یا دیگران در حرف هایشان به خوبی قابل تشخیص است یا این امکان وجود دارد که به دلیل احساس ناامیدی فراگیر، از هر چیزی دست بکشند. روابط خود را کم کنند و یا گوشه نشین شوند.
ولی این موضوع در رابطه با افراد مبتلا به افسردگی پنهان کاملا متفاوت است و تشخیص افسردگی از روی ظاهرشان سخت و دشوار است. حتی این امکان که در دسته افراد اجتماعی و برون گرا قرار بگیرند وجود دارد مشکل اینجاست که مبتلایان به این نوع افسردگی، در پنهان کردن احساسات واقعی خود، ماهر هستند.
برای مطالعه در رابطه با افسردگی مردان کلیک کنید
علایم و نشانه های افسردگی پنهان
بعضی اوقات این امکان وجود دارد که در بعضی از افراد علائم افسردگی به صورت پنهان باقی بماند. در ادامه مقاله به توضیحات بعضی از علائم و نشانه های افسردگی پنهان خواهیم پرداخت.
شاد و اجتماعی بودن در عین پنهان کردن بیماری
افراد مبتلا به افسردگی پنهان به طور معمول به دلیل ترس و شرم خود امکان دارد سعی کنند بیماری خود را از دیگران مخفی نگه دارند. بنا بر انچه ک گفتیم حتی این امکان وجود دارد که بعضی از افراد برونگرا ، اجتماعی یا شوخ طبع باشند و با دیگران به خوبی معاشرت کنند. به راستی افراد مبتلا به این اختلال این توانایی را دارند که احساساتشان را با مهارت فراوان از دیگران مخفی نگه دارند.
نیاز به التیام زخم ها و ترس های قدیمی
این امکان در رابطه با این افراد وجود دارد که آنها احتیاج به درمان ترسها یا رنجهای عاطفی دردناک و درمان نشده در گذشته خود داشته باشند ولی خواستار صحبت با دیگران در رابطه با مشکل و بیماری خود نیستند.
اگرچه امکان دارد این افراد دارای ظاهر شاد و اعتماد به نفس بالا باشند. پس نسبت به افسردگی خود بی اهمیت هستند و برای درمان ان اقدام نمیکنند. فکر های فلسفی در رابطه با معنی مرگ و زندگی فرد مبتلا به افسردگی پنهان منجر میشود که گاهی تا مرز خودکشی یا اقدام به آن پیش بروند.
اختلالات خوردن از علائم افسردگی پنهان
از دیگر نشانه های افسردگی پنهان خلق و خو غیر طبیعی در غذا خوردن و تغییرات اشتها است که شامل افزایش یا کاهش ناگهانی اشتها میباشد که میتوان با مراجعه به پزشک این مشکل را حل کرد. از دیگر نشانه های افراد مبتلا این است که برای فراموش کردن غم و اندوه خود به مصرف مشروبات الکلی میپردازند که این مسئله نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
اهمیت ندادن به مسائل
از دیگر نشانه های افراد مبتلا به افسردگی پنهان بی تفاوتی و بی اهمیت بودن نسبت به مسائلی هستش که در گذشته از اهمیت زیادی برای فرد برخوردار بوده است. این افراد به دلیل اینکه نسبت به محبت و نگرانی دیگران بی اهمیت هستن و حسی ندارند معذب میشوند. افراد مبتلا به افسردگی پنهان الزامی به شاد بودن به معنای واقعی در زندگی نمیبیند.
ابراز خشم و عصبانیت
افرادی که مبتلا به افسردگی پنهان هستند امکان اینکه خشم و عصبانیت خود را بروز دهند وجود دارد. این افراد بسیار تحریک پذیر بوده و دارای نوسانات خلقی مداوم یا فراز و نشیبهای مخصوص به خود هستند.معمولا افراد مبتلا خواسته ها و تقاظا های بیش از حدی از دیگران دارند.پیشنهاد میکنیم اطرافیان از سرزنش و ناراحت کردن آنها خودداری کنند و با آنان با ملایمت رفتار کنند.
خستگی مفرط و اختلالات خواب
خستگی زیاد و همیشگیه افراد مبتلا یکی از شایع ترین نشانه های افسردگی پنهان است. همچنین این افراد نمیتوانند به اندازه کافی بخوابند و رنج های زیادی در رابطه با اختلالات خواب میکشند و امکان دارد این افراد در شب بیش از حد معمولی بخوابند ولی در روز احساس خستگی زیاد بی خوابی زیادی دارند و به طور همیشگی شاکی و نالانند.
درخواست کمک و سپس پس گرفتن آن
افراد مبتلا به افسردگی پنهان تلاش بر پنهان کردن مشکلات خود از دیگران میکنند ولی بعضی اوقات از مقاومت کردن دست برمیدارند و به دلیل فشاری که تحمل میکنند راضی به صحبت با فردی دیگر میشوند و یا حتی ه روانشناس و مشاور مراجعه میکنند.
ولی هنگام برگذاری جلسات درمان افراد در همان لحظات اول احساس میکنند که زیاده روی کرده و نباید درمان را ادامه دهند. به همین دلیل یکدفعه در جلسات درمان حضور پیدا نکنند و انصراف دهند.
ابراز احساسات به صورت اغراق آمیز
به طور معمول این افراد احساسات شدیدی را تجربه میکنند به عنوان مثال اگر در حالت عادی فردی واکنشهای هیجانی با دیدن صحنههای ناراحت کننده یک فیلم نشان ندهند در صورت مبتلا به افسردگی پنهان باشد به قدر زیاد غمگین شده و گریه میکنند. ر دیگر حالات هیجانی نیز به همین شکل فرد عمل میکند.
درمان افسردگی پنهان
اگر مبتلا به افسردگی پنهان هستید و بنا به دلایلی از صحبت کردن در مورد بیماری خود، مضطرب هستید یا نگرانی و ترس هایی دارید مراجعه به یک مشاوره فسردگی از بهترین گزینه های احتمالی است که میتواند بسیار کمک کننده باشد.
از جمله خدمات درمانی که میتوانید به انها دسترسی پیدا کنید شامل: درک و پذیرش عمیق بدون هیچ قضاوتی، گوش دادن دقیق و همدلانه به صحبتها، ارائه راهکارهای مناسب میباشد.
مشاوره با استفاده از روش های مختلف مثل دارو درمانی، روان درمانی و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی به درمان افسردگی پنهان در شما کمک کند. مشاوره افسردگی باید حتما زیر نظر یک مرکز معتبر و دارای نظام روانشناسی انجام پذیرد.
سوالات متداول
چگونه میتوان از بروز افسردگی پنهان پیشگیری کرد؟
افراد باید به صورت دائم و همیشگی از روش های سالم زندگی پیروی کنند و روابط اجتماعی خود را با اطرافیان گسترش دهند ئ حفظ کنند.
اگر در زندگی با غم و اندوهی رو به رو شدند تمام تلاش خود را برای خارج شدن از ان حالت ناراحتیکنند و توانایی حفظ کردن روند زندگی عادی خود را بدست بیاورند و علاوه بر توجه به این مسائل به دلیل اهمیت زیاد در جلوگیری از افسردگی و دیگر اختلالات روانی به تغذیه و خواب مناسب توجه کنند.