جلب اعتماد همسر جزو سختترین چالشهایی است که هر شخص در ابتدای هر ازدواج با آن مواجه میشود. اعتماد به عنوان یکی از پایههای اساسی تمام رابطهها مطرح است. ما نمیتوانیم بدون این که اعتماد دیگران را بدست آورده باشیم و به آنها اعتماد کرده باشیم یک دوست خوب، یک همکار خوب یا همسر خوبی برای شریک زندگی مان باشیم.
نقل قولی از دالای لامای چهاردهم وجود دارد که میگوید: «برای به دست آوردن اعتماد، پول و یا قدرت کافی نیست؛ شما باید نگران بودن و احساس مسئولیتی که نسبت به دیگران ابراز میکنید را نشان دهید. شما نمیتوانید اعتماد را در سوپر مارکت بخرید!»هر زن یا مرد باید برای بهبود شرایط زندگیاش، برای جلب اعتماد همسر خود تلاش کند.
هر چه میزان اعتماد بین زن و شوهر افزایش یابد، رابطه آنها گرمتر و صمیمیتر میشود و دوام ازدواجشان افزایش مییابد. سوال مهمی که برای زوجهایی که تازه ازدواج کرده اند مطرح میشود این است که چگونه باید اعتماد طرف مقابل را به دست آورند و چه کارهایی انجام بدهند و از چه کارهایی پرهیز کنند.
روشهای افزایش اعتماد
1- به خودتان اعتماد داشته باشید.
اولین قدم برای جلب اعتماد همسر این است که شخص خود را به عنوان یک انسان محترم و قابل اعتماد بپذیرد. پذیرفتن این موضوع کمک میکند تا بتواند به تجربههای قبلی خودش هم اعتماد کند. هر شخص با تجربههای مختلفی که کسب میکند، میآموزد که انسان بهتری باشد و رفتارهای صحیحتری از خودش نشان دهد.
2- صداقت داشته باشید.
دروغ گفتن میتواند تمام تلاشهایی که برای جلب اعتماد همسر خود انجام داده اید را از بین ببرد. بعضی افراد تصور میکنند دروغهای کوچکی که به یکدیگر میگویند، به رابطه و اعتماد طرف مقابل آسیبی نمیرساند در صورتی که این باور کاملا غلط است. شریک زندگی شما اگر متوجه شود که گفتن دروغهای کوچک برای شما آسان است، ناخودآگاه به این فکر میافتد که شما اگر بخواهید در موقعیتهای دیگری هم به او دروغ میگویید. نکته دیگری که وجود دارد این است که برخلاف تصوری که وجود دارد، همسر شما بهراحتی متوجه دروغ گفتن شما میشود؛ بهخصوص اگر در رفتار یا حرفهایتان تناقض ببیند.
3- به همسرتان نشان دهید که نگران او هستید.
همسر شما اگر به این نتیجه برسد که شما واقعا نگران او و اتفاقات و وقایعی که در پیرامون او رخ میدهد هستید، به شما بیش از پیش اعتماد خواهد کرد. هم چنین این موضوع باعث میشود که طرف مقابل نیز برای جلب اعتماد شما تلاش کند. او هم سعی میکند نگرانیاش را در مورد کارهایی که انجام میدهید ابراز کند. شما با نشان دادن نگرانی خود، هم برای جلب اعتماد همسر تان تلاش می کنید و هم به او حس امنیت و اطمینان میبخشید.
4- رازهای خود را به همسرتان بگویید.
پنهان کردن هر اتفاقی، هر چقدر هم که آن اتفاق بیاهمیت بهنظر برسد، میتواند به اعتماد به وجود آمده بین شما و همسرتان صدمه بزند. همه افراد در طول روز و به خاطر شرایط و فشارهای مختلفی که تجربه میکنند ممکن است با مشکلات کوچک و بزرگی مواجه شوند. مشکلات ایجاد شده ذهن شخص را به سمت خودش میکشد و تمام تمرکز او را از بین میبرد. در چنین شرایطی، همسر شما که متوجه تغییر رفتار شما شده، منتظر میماند تا موضوع را با او در میان بگذارید. تلاش برای عادی جلوه دادن شرایط و پنهان کردن اتفاق، نه تنها کمکی به رابطه نمیکند بلکه به کارهایی که برای جلب اعتماد همسر خود انجام داده اید ضربه میزند.
5- به تماسهای تلفنی او جواب بدهید.
در هنگامی که همسرتان تماس می گیرد، سعی کنید هر طور شده تلفن را جواب بدهید و اگر موفق به این کار نشدید، در سریعترین زمان ممکن با او تماس بگیرید. این روش شاید خیلی ساده به نظر برسد اما اجرای آن کمک بزرگی به همسرتان میکند که نگرانیاش در مورد شما برطرف شود و اعتمادش خدشهدار نشود.
6- از نیازها و سلایق همسرتان را بشناسید.
آگاهی داشتن از سلایق و نیازهای شریک زندگیتان به شما کمک میکند تا بتواند تصمیمهایی بگیرید که برای طرف مقابلتان هم خوشایند باشد. البته این موضوع به این معنی نیست که به بهانه این که چگونه اعتماد همسرم را جلب کنم یا این کار باعث جلب اعتماد همسر من میشود، از نیازهای خودتان چشم بپوشید و خودتان را فدا کنید بلکه باید بتوانید بین این دو موضوع تعادل مناسبی برقرار کنید.
اجرای همهی خواستههای طرف مقابل باعث میشود او به این نتیجه برسد که میتواند هر کاری که دوست دارد انجام دهد و شما هم از او حمایت خواهید کرد. این سوتفاهم نه تنها کمکی به افزایش صمیمیت و جلب اعتماد همسر شما نمیکند بلکه میتواند رابطه شما را به چالش بکشد.
7- با یکدیگر صحبت کنید.
صحبت در مورد موضوعات مختلف بخصوص در اوایل آشنایی یا ازدواج باعث میشود تا دو نفر همدیگر را بشناسند. هر چه این شناخت عمیقتر شود، هر کدامتان احساس صمیمیت بیشتری خواهد کرد و این موضوع باعث جلب اعتماد همسر شما میشود. زنان و مردان مختلف بسته به شرایط روحی و تربیتی که دارند، معیارهای ذهنی متفاوتی برای اعتماد کردن دارند. شما در طی این صحبتها با شناساندن خود باعث میشوید که شریک زندگی شما، احساس نزدیکی به شما را داشته باشد. این احساس نزدیکی، ضمن جلب اعتماد همسر شما، او را به ادامه رابطه با شما ترغیب میکند.
شما میتوانید مطالبی درباره شک و بی اعتمادی را در رابینیا مطالعه کنید کافیست کلیک کنید .