چطور ازدواج کنیم ؟
چطور ازدواج کنیم ؟ این سؤالی است که بسیاری از جوانان در جلسات مشاوره مطرح میکنند. در پاسخ به این سؤال باید این مسئله را در نظر بگیرید که ازدواج یکی از تصمیمات بسیار مهم در زندگی هر فرد است. برای داشتن یک ازدواج موفق و آماده کردن شرایط آن باید عوامل گوناگونی را در نظر بگیرید. از این موارد میتوان به عوامل فردی نظیر ویژگیهای شخصیتی و روانی و عوامل خانوادگی نظیر مسائل اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد که نقش مهمی در ازدواج ایفا میکنند و آشنایی با آنها برای ازدواج ضرورت دارد. در ادامه توضیحات بیشتری در این باره ارائه کردهایم که مطالعه آن میتواند برای شما سودمند باشد. همچنین مشاوره قبل ازدواج به شما کمک میکند تا خود را برای ازدواج آماده کرده و بهترین انتخاب را داشته باشید.
نکات مهمی که برای ازدواج کردن باید به آن توجه کنید
برای ازدواج کردن نکات و مسائل مختلفی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند تا شما بتوانید با توانایی و آمادگی کافی برای آن اقدام کنید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره خواهیم کرد:
1. خودشناسی
برای آنکه بتوانید ازدواج کنید، خانواده تشکیل دهید و یک ارتباط عمیق داشته باشید لازم است که ابتدا خودتان را بشناسید. خودشناسی به شما کمک میکند تا علائق خود را بشناسید و هدفها و برنامههایتان را دقیقتر مشخص کنید. در این شرایط شما برای ازدواج نیز ملاکهای معینی خواهید داشت و راحتتر میتوانید شخص مناسب خود را انتخاب کنید؛ چراکه ملاکهای هر فرد برای ازدواج منحصر به خود اوست و نمیتوان بر اساس معیارهای دیگران برای ازدواج اقدام کرد. استفاده از کتابهای خودشناسی و مراجعه به روانشناس کمک بسیاری در این زمینه به شما خواهد کرد.
2. دستیابی به رشد و بلوغ شناختی- اجتماعی
تنها با افزایش سن نمیتوان گفت که افراد برای ازدواج آماده هستند. اگر شما قصد ازدواج دارید باید به سطح مناسبی از رشد عقلانی و اجتماعی رسیده باشید. برای بررسی این موضوع مثلاً میتوانید کمی به تعاملات اجتماعی پیرامون خود نگاه کرده و ببینید که تا چه اندازه در این روابط پخته عمل میکنید و یا چه اندازه میتوانید بهتنهایی مسائل زندگی خود را تحلیل کرده و از پس آنها بربیایید. اینگوه میتوانید ازدواج موفقی داشته باشید.
3. رسیدن به شناخت درست از فرد مقابل
یکی از مهمترین نکات برای یک ازدواج موفق این است که دو طرف شناخت درست و عمیقی از یکدیگر داشته باشند. زوجینی که میخواهند با یکدیگر ازدواج کنند باید از نظر شخصیتی، روانی، اجتماعی و خانوادگی با یکدیگر تشابه داشته باشند. برای این که با روش اصولی به شناخت مناسبی در مورد مسائل مذکور دست پیدا کنید مشاوره پیش از ازدواج میتواند گزینه مناسبی برایتان باشد.
4. مدیریت روابط پیش از ازدواج
روابط و دوستیهای پیش از ازدواج بین دختر و پسر، بسیاری از مواقع در ابتدا به قصد ازدواج شکل میگیرد اما با گذشت زمان ممکن است افراد ازدواج را به تأخیر بیاندازند و نسبت به آن دلسرد شوند. برای آنکه بتوانید روابط خود را به درستی مدیریت کنید باید برای مدت آشنایی خود زمانی مشخص کرده و در این زمان ملاکها و معیارهای خود را با فرد مورد نظرتان به روشنی در میان بگذارید. هرچقدر که زمان بیشتری بگذرد و رابطه در بعد احساسی بیشتر درگیر شود تصمیمگیری منطقی برای هر دوی شما سختتر خواهد شد. پس اگر قصد ازدواج دارید، تلاش کنید تا به طور منطقیتری این مسئله را بررسی نمایید.
5. برنامهریزی بلندمدت برای مسائل اقتصادی
داشتن امنیت شغلی و مالی بهخصوص برای مردان یکی از لزومات ازدواج محسوب میشود. برای داشتن وضعیت مالی خوب، باید برنامهریزی بلندمدتی داشته باشید. هم چنین باید اهداف شغلی خود را به وضوح تعیین کنید تا بتوانید مسیر درست برای رسیدن به آن را نیز بیابید. تا زمانی که شما علائق شغلی خود را نشناسید و در کاری بهصورت ثابت قدم تلاش نکنید در ازدواج نیز با مشکلاتی رو به رو خواهید شد.
6. رسیدن به استقلال کافی در زندگی
رسیدن به استقلال یکی از موضوعات بسیار مهم برای ازدواج است. با این حال استقلال تنها به کسب درآمد جداگانه از والدین یا زندگی کردن در یک خانه دیگر محدود نمیشود بلکه یکی از مهمترین ابعاد آن، استقلال هیجانی است. متاسفانه بسیاری از افراد از نظر ظاهری از خانواده خود جدا شدهاند اما از نظر روانی و هیجانی هنوز همانند دوران کودکی نسبت به آنها وابستگی دارند.
این افراد اغلب در تصمیم گیری مشکل دارند و هیجاناتشان به وضعیت روحی و روانی پدر یا مادر گره خورده است. این شرایط باعث میشود که هرگز خانواده جدید را در اولویت مسئولیتهای خود قرار ندهید و بیش از هرچیز در برابر پدر و مادر و سایر اعضای خانواده پدری خود احساس مسئولیت یا نگرانی کنید. در نتیجه بهتر است ابتدا از یک روانشناس کمک بگیرید و موانعی که باعث میشوند نتوانید از نظر ذهنی به استقلال دست یابید را شناسایی نمایید.
7. ایجاد تعادل بین مرزبندی در روابط و انزوا
بسیاری از افراد میخواهند شخصیتی متعهد، مسئولیت پذیر و پایبند به چارچوبهای اخلاقی داشته باشند. برای رسیدن به این امر نیاز است که نحوه تعامل سالم با جنس مخالف را بیاموزید و بتوانید مرز بندیهای دقیقی در این روابط داشته باشید تا درگیر ارتباطات بی قید و بند یا سبک زندگی تنوع طلبانه نشوید. در عین حال توجه داشته باشید که لازم نیست به طور کل از جامعه کناره گیری کنید و خود را از هرگونه برخورد عادی و سالم محروم نمایید. برای اینکه بتوانید انتخاب بهتری در زمینه ازدواج داشته باشید باید در جامعه حضور پیدا کرده و توانمندیهای خود را نشان دهید. مسلما زمانی که تعاملات کاهش مییابد میزان فرصتها برای آشنایی با افراد مناسب ازدواج نیز کمتر میشود.
8. تجربه کردن محیط های جدید
همواره این موضوع را به خاطر بسپارید که شما مجبور نیستید در یک محیط محدود باقی بمانید. اگر احساس میکنید در محیط شغلی یا تحصیلی با هیچ فردی از جنس مخالف اشتراک کافی ندارید و نمیتوانید گزینهای را برای ازدواج پیدا کنید به جای دلسردی یا ناامید شدن، تلاش کنید تا محیطهای جدیدی را تجربه نمایید. به دنبال علایق خود بروید و در محیطهایی قرار بگیرید که افراد میزان اشتراکات درونی بیشتری با شما دارند و به احتمال بیشتری ممکن است روحیاتتان را درک کنند.
9. تلاش برای افزایش اعتماد به نفس و دوست داشتن خود
افرادی که از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستند در حقیقت بسیاری از جنبههای وجودی خود را نمیپذیرند. همین مسئله باعث میشود که فکر کنند از جانب دیگران نیز فردی جذاب به نظر نمیآیند و در نهایت رفتارهایی را بروز میدهند که باعث تایید این باورها میشود. برای مثال ممکن است در این شرایط دائما تلاش نمایید خود را از دیگران مخفی کنید یا در حضور دیگران نتوانید تواناییهای خود را به طور کامل بروز دهید.
همین امر باعث میشود که دیگران نتوانند با شخصیت واقعی شما آشنا شوند یا فکر کنند تمایلی به برقرار کردن ارتباط ندارید. در نهایت همه این اتفاقات منجر به ایجاد چرخه معیوبی میشود که در آن شما به دلیل عدم اعتماد به نفس دائما دیگران را از خود دور میکنید اما این طور میپندارید که به دلیل عدم جذابیت، از شما فاصله میگیرند و همین امر اعتماد به نفس شما را بیش از پیش کاهش میدهد! اگر دچار مشکلاتی در این زمینه هستید کمک گرفتن از یک روانشناس و شرکت در جلسات روان درمانی فردی کمک میکند که بتوانید نسبت به خود مهربانتر باشید و پذیرش بالاتری را در وجود خویش تجربه نمایید.
10. از گذر زمان نترسید
ترس از گذر زمان و دیر شدن ازدواج باعث میشود بسیاری از افراد عجولانه تصمیم بگیرند تا صرفا یکی از مراحل زندگی خود را پشت سر گذاشته باشند. این مسئله میتواند در نهایت پیامدهای ناخوشایندی را به همراه داشته باشد و باعث رسیدن به بن بست در زندگی مشترک شود. درست است که ازدواج میتواند به تکامل و رشد شما کمک کند اما اگر فرصت آن تا به حال برای شما به وجود نیامده به این معنا نیست که زندگیتان محکوم به شکست است.
برای رضایت درونی خود تلاش کنید و تمام اعتماد به نفس و احساس خوشایندی در زندگیتان را به ازدواج کردن گره نزنید. هرچقدر بتوانید بیشتر در جهت سلامت روانی و رشد شخصی خود گام بردارید فرصتهای ازدواج نیز برایتان بیشتر فراهم خواهد شد. با کمک یگرفتن از یک روانشناس میتوانید خود را در این زمینه تقویت نمایید.
برای مشاهده 5 ویژگی رفتاری مهم در ازدواج کلیک کنید!