درمان آسیب نفر سوم رابطه
درمان آسیب نفر سوم رابطه چگونه ممکن میشود؟ نفر سوم رابطه بودن به دلایل مختلفی ممکن است شکل گرفته باشد. نه زنان و نه مردان ذاتا علاقهای به تقسیم کردن زوج یا معشوق خود با فرد دیگر ندارند. با این حال در برخی جوامع به مردان این اجازه داده شده تا بتوانند چند همسر همزمان اختیار نمایند. داشتن روابط متعدد چه از نظر جامعه تایید شود چه رد شود، با خود آسیبهایی را به همراه دارد. بسیاری از افراد حتی با وجود اتمام چنین روابطی از دردهای به جا مانده رنج میبرند. درمان آسیب ناشی از نفر سوم رابطه بودن برای افراد درگیر در چنین رابطهای ضرورت پیدا میکند.
نفر سوم رابطه بودن به چه معناست؟
مفهوم نفر سوم رابطه تنها به روابط جنسی مربوط نمیشود. دوستی یکی از زوجین با شخصی از جنس مخالف نیز میتواند از این نوع باشد. دوستانی که صمیمیت زیادی دارند میتوانند به دلایل مختلفی از جمله صمیمیت فیزیکی بیش از عرف یا گذراندن وقت خیلی زیاد با یکی از زوجین، به رابطه عاطفی آنها آسیب بزنند.
پدیده چند همسری که در آن گاه هر دو زوجین از ورود نفر سوم به رابطه و زندگی مشترک رضایت دارند، آسیبهای زیادی به طرفین و مخصوصا نفر سوم رابطه وارد میشود. در این نوع زندگیها اغلب تناسب میان زوجین رعایت نمیشود و مورد تبعیض قرار میگیرند.
آسیبهای ناشی از نفر سوم رابطه بودن
یکی از سادهترین و اولین آسیب ناشی از نفر سوم رابطه بودن محرومیت از حقوق خود در یک رابطه است. معمولا قوانین در جهت حفظ منافع رابطه اصلی و جلوگیری از آسیبهای ناشی از روابط سه نفره شکل میگیرد. بر اساس این قوانین نیازهای نفر سوم در رابطه ممکن است نادیده گرفته شود.
1. عدم دریافت عشق کافی از جانب همسر
در درمان آسیب نفر سوم رابطه جبران کمبود عاطفی مورد بررسی قرار میگیرد. در صورت وجود عشق عمیق و تمایل به بودن در رابطه اصلی مشکلاتی در رضایت نفر سوم از رابطه ایجاد میشود. ممکن است نفر سوم به صورت موقت و به امید قطع رابطه اصلی وارد رابطه شود یا ترجیح دهد علی رغم نارضایتی به صورت دائمی در نقش نفر سوم رابطه باقی بماند. نفر سوم ممکن است از طرف شریک خود عشق کافی و به اندازه رابطه اصلی دریافت نکند و در این شرایط شکست عشقی رخ میدهد.
2. ایجاد حس فریبخوردگی و احساس گناه
حتی ممکن است به دلایل دیگری غیر از عشق مثل مشکل جنسی همسر به رابطه فرازناشویی روی آورده باشد و هیچ عشقی به نفر سوم نرسد. رابطه دوم در بسیاری از موارد با دروغهایی درباره رابطه اصلی شکل میگیرد که با گذشت زمان احساس فریب خوردگی در فرد ایجاد میکند و حتی ممکن است در رابطهی دوم نیز خیانت دیگری صورت بگیرد.
3. ایجاد حس عذاب وجدان و احساس گناه
معمولا شخص سوم در این رابطه، از اینکه وارد زندگی مشترک دو زوج شده احساس گناه و عذاب وجدان میکند. چرا که احساس میکند همسر شخص دیگری را از او گرفته. هر چقدر که این احساس گناه را انکار کند، باز هم نمیتواند این مسئله را در درون خود نادیده بگیرد.
درمان آسیبهای ناشی از نفر سوم رابطه بودن
قبل از ورود به رابطه با فرد متاهل لازم است فرد انتظارات و نیازهای خود را از رابطه مشخص کند. اولین قدم برای درمان آسیبهای ناشی از نفر سوم رابطه بودن پیشگیری از وقوع آنها است. اما اگر در چنین رابطه ای هستید و یا قبلا داشته اید هنوز هم برای درمان دیر نیست.
1. قبل از شروع رابطه
قبل از شروع رابطه باید مشخص شود که آیا این شکل از رابطه میتواند در فرد ایجاد رضایت کند یا خیر. این کار میتواند از شروع یک رابطه ناسالم پیشگیری کند. اهداف و خواستههایتان را از یک رابطه برای خود مشخص کنید. واقع بینانه جلو بروید. فردی که در مقابل شماست تمامی حقایق را نمیگوید پس به حرفایش درباره رابطه اصلیش اطمینان نکنید. خوب نگاه کنید، این فرد تنها کسی نیست که مایل به ارتباط با شماست. واقع بین باشید و به تواناییهای خود ایمان داشته باشید. شاید برایتان مهم نباشد با کس دیگری در ارتباط است و شما تنها به منافع حاصل از چنین ارتباطی میاندیشید. بهتر است بیشتر فکر کنید و زیانهای نفر سوم رابطه بودن را در نظر بگیرید.
2. در حین رابطه
اگر رابطه به عنوان نفر سوم از قبل آغاز شده است همچنان بررسی رابطه، انتظارات و نیازها میتواند مفید باشد. اگر نتیجه بررسی نادرست بودن شروع رابطه باشد معمولا قطع یک رابطه ناسالم بهتر از ادامه آن است. رابطه دوم هر لحظه در خطر قطع شدن از طرف رابطه اصلی قرار دارد. فردی که در رابطه اصلی است ممکن است به دلیل احساس خطر از قدرتی که رابطه اصلی به او میدهد در جهت قطع رابطه دوم استفاده کند. لازم است نفر سوم رابطه آمادگی این اتفاق را داشته باشد.
سه نقش ظالم، مظلوم و ناجی معمولا از سوی نفر سوم بر عهده گرفته میشود، که هر کسی در هر موقعیتی به یکی از آنها روی میآورد. به فکر رابطه اصلی نبودن نقش ظالم، مورد استفاده قرار گرفتن و احساس عدم تقصیر نقش مظلوم، و تصمیم برای کمک به شریک خود در رابطه نقش ناجی را به او میدهد. هر کدام از این نقشها تبعاتی به همراه دارد که بهترین راه جلوگیری از آسیب آنها بر عهده گرفتن نقش تصمیم گیرنده است، به جای حل شدن در آسیبهای رابطه برای چگونگی اتمام آن تصمیم بگیرد.
در صورتی که نفر سوم تصمیم به قطع رابطه بگیرد معمولا با اصرار از سوی شریک خود روبرو میشود. در این شرایط کارهایی مثل صحبت با قاطعیت، آوردن دلایل اما نه به صورت شروطی برای رفع شدن و ادامه، و در صورت نیاز قطع راههای ارتباطی جدیت تصمیم را به طرف مقابل منتقل میکند و عملی شدن آن را سادهتر میکند.
3. بعد از اتمام رابطه
در بسیاری از موارد تصمیم گیری به تنهایی به این سادگی که گفته شد نیست. احساس شکست عشقی یا احساس گناه ناشی از خروج از رابطه و یا سایر مسائل شخصی ممکن است تصمیم گیری را بسیار دشوار کند. در این شرایط کمک گرفتن از یک روانشناس برای درمان شکست عشقی و بر طرف کردن اضطرابهای ناشی از چنین رابطهای میتواند شما را در انتخاب راه درست یاری کند.
برای مشاهده درمان خیانت زناشویی کلیک کنید.