مشاهیر روانشناسی

زندگینامه جان بالبی

جان بالبی یک روانشناس مشهور است که به دلیل ارائه ی نظریه دلبستگی به این شهرت دست یافته است. تحقیقات او باعث الهام گرفتن افراد بعد از او شد. علت شهرت او نظریه دلبستگی و پژوهش در مورد محرومیت مادرانه است.

  • زندگینامه جان بالبی

    ادوارد جان موستین بالبی، 26 فوریه 1907- 2 سپتامبر 1990) یک روانشناس، روانپزشک و روانکاو انگلیسی بود که به خاطر علاقه به رشد کودک و کارهای پیشگام خود در نظریه دلبستگی معروف بود.

    بالبی در لندن و در خانواده ای با درآمد متوسط ​​رو به بالا به دنیا آمد. وی چهارمین فرزند از شش فرزند خانواده بود و در آن زمان توسط پرستار کودک بزرگ شد.

    خانواده او یک پرستار کودک استخدام کردند تا از تربیت بچه ها در یک کودکستان جداگانه مراقبت کند. پرستار کودک بسیار از بچه ها مراقبت می کرد و معمولاً دو پرستار دیگر برای کمک به او وجود داشتند. بالبی در درجه اول توسط پرستار مینی تربیت شد، که نقش مادر را برای او بازی می کرد.

    پدرش، آقای آنتونی آلفرد بالبی، یک جراح در خانه کینگ بود که زود هنگام از دست رفت. والدین بالبی در یک مهمانی در سال 1897 از طریق یک دوست مشترک با یکدیگر آشنا شدند.

    حدود یک سال پس از ملاقات، مری (31 ساله) و آنتونی (43 ساله) تصمیم گرفتند که در سال 1898 ازدواج کنند. گفته می شد شروع ازدواج آنها به دلیل درگیری با خواهر آنتونی و جدایی فیزیکی مری و آنتونی دشوار شد.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    به منظور حل این جدایی طولانی مدت، مری تصمیم گرفت شش ماه به ملاقات شوهرش برود در حالی که اولین دختر متولدش وینی را تحت مراقبت از پرستار خود رها کرد.

    این جدایی بین مری و فرزندانش موضوعی بود که در زندگی شش کودک وی یافت می شد زیرا آنها در وهله اول توسط پرستار کودک تربیت می شدند. به طور معمول، بالبی مادر خود را فقط یک ساعت در روز بعد از وقت صرف چای می دید، هرچند در تابستان او بیشتر در دسترس بود.

    مادر بالبی مانند بسیاری دیگر از مادران طبقه اجتماعی خود، فکر می کرد که توجه و محبت والدین منجر به تاثیر مخرب در فرزندان می شود.

    بالبی خوش شانس بود که پرستار کودک خانواده در تمام دوران کودکی او حضور داشت. وقتی بالبی تقریبا چهار ساله بود، پرستار مینی، مراقب اصلی او در سال های اولیه، خانواده را ترک کرد.

    او بعداً آن را به عنوان یک واقعه غم انگیز مانند از دست دادن یک مادر توصیف کرد. پس از رفتن مینی، نان فرند، شخصی که فردی سردتر و کنایه آمیز بود، از بالبی و خواهران و برادرانش مراقبت می کرد.

    در طول جنگ جهانی اول، آنتونی پدر بالبی در ارتش بود. او سالی یکی دو بار به خانه می آمد و ارتباط کمی با او و خواهر و برادرش داشت. مادر او نامه هایی از آنتونی دریافت می کرد اما آنها را با فرزندانش تقسیم نمی کرد.

    بالبی در سن هفت سالگی، همانطور که برای پسران دارای موقعیت اجتماعی باید این اتفاق می افتاد، به مدرسه شبانه روزی فرستاده شد.

    والدین بالبی تصمیم گرفتند هم او و هم برادر بزرگترش تونی را به یک مدرسه مقدماتی بفرستند تا از آنها در برابر حملات بمب گذاری شده به دلیل جنگ محافظت شود، که بالبی در سال 1973 در کتاب خود که راجع به اضطراب و عصبانیت بود نوشت:”من سگ هفت ساله را به مدرسه شبانه روزی نمی فرستم”.

    این یعنی اوایل بالبی مدارس شبانه روزی را برای کودکان هشت ساله و بالاتر مناسب دانسته بود. اما بعدها نگرشش عوض شد و در سال 1951، او نوشت: که اگر کودکی به این مدرسه ها برود آنقدر هم بد نیست و فرد می تواند مانند دیگر بچه ها باشد و تفاوتی بین آن ها وجود ندارد، همچنین مدرسه شبانه روزی این مزیت را دارد که روابط بسیار مهم خانوادگی کودک که به شکل کمی ضعیف شده است، حفظ می شود که بخشی از الگوی اجتماعی معمول اکثر جوامع غربی امروز است.

    به علاوه، بالبی در دوران کودکی از دست دادن پدرخوانده محبوب خود را تجربه کرد، که این موضوع دیگری از جدایی و از دست دادن بود که توانست در تمرکز وی بر تحقیقات جدایی بعداً در زندگی حرفه ای او نقش داشته باشد.

    انجام تست عشق و ازدواج

    بالبی در 16 آوریل 1938 با اورسولا لونگ استاف، دختر یک جراح ازدواج کرد و آنها صاحب چهار فرزند شدند. سرانجام بالبی در خانه تابستانی خود در جزیره اسکای اسکاتلند درگذشت.

     

    جان بالبی

     

    زندگینامه تحصیلی و شغلی جان بالبی

    بالبی در مصاحبه ای با دکتر میلتون استن در سال 1977 توضیح داد که زندگی حرفه ای او همانطور که قدم های پدر جراح خود را دنبال می کرد، در مسیر پزشکی شروع شد. پدرش یک جراح مشهور در لندن بود و بالبی توضیح داد که وی توسط پدرش برای تحصیل پزشکی در کمبریج تشویق شده است.

    بنابراین، او از پیشنهاد پدرش پیروی كرد، اما به رشته ای كه می خواند علاقه ای نداشت. با این حال، در طول مدت حضور خود در کالج ترینیتی، وی به روانشناسی رشد علاقه مند شد که منجر به ترک تحصیل پزشکی در سال سوم شد.

    وقتی بالبی پزشکی را رها کرد، به مدت شش ماه در مدرسه ای به نام پریوری گیتس فرصتی برای تدریس یافت و در آنجا با کودکان ناسازگار کار می کرد. بالبی اظهار داشت که یکی از دلایل کار وی در پریوری گیتس، بودن در کنار همکاری هوشمند، جان آلفورد بود.

    بالبی در ادامه توضیح داد که تجربه حضور در پریوری گیتس، در تحقیقات او بسیار تأثیرگذار بود زیرا او آموخت که مشکلات امروز باید در سطح رشد درک و حل شود.

    بالبی در کالج ترینیتی- کمبریج روانشناسی و علوم بالینی را تحصیل کرد و جوایزی را برای عملکرد برجسته فکری کسب کرد. پس از کمبریج، او با کودکان ناسازگار و بزهکار کار کرد تا اینکه در بیست و دو سالگی، در بیمارستان دانشگاه کالج در لندن ثبت نام کرد.

    وی تحصیلات پزشکی خود را در سن 26 سالگی به پایان رساند. در حالی که هنوز در دانشکده پزشکی بود، خود را در انستیتوی روانکاوی ثبت نام کرد. پس از تحصیل در رشته پزشکی، وی در روانشناسی بزرگسالان در بیمارستان مودسلی آموزش دید.

    تست های شغلی

    در سال 1936، در سن 30 سالگی، به یک روانکاو تبدیل شد. در طول شش ماه اول جنگ جهانی دوم، بالبی به عنوان پزشک در کلینیک راهنمایی کودک لندن در کاننبری کار کرد.

    این مطلب را هم ببینید  زندگینامه اریک اریکسون

    بعداً در جنگ، بالبی در ارتش پزشکی سلطنتی، یک سرهنگ دوم شد و در آنجا درباره روش های روانشناختی انتخاب افسر (که به ایجاد هیئت های انتخاب دفتر جنگ کمک کرد) تحقیق کرد و در آنجا با اعضای کلینیک تاویستوک تماس گرفت.

    بالبی در کنار شغل خود در سپاه پزشکی ارتش سلطنتی، توضیح داد که او همچنین در ماه های مه و ژوئن سال 1940 برای خدمات فوریت های پزشکی (EMS) کار می کرد، جایی که او به پرونده های غم انگیز روان رنجوری جنگ برخورد.

    به علاوه، کودکانی که در کلینیک کاننبری تحت درمان بودند، به دلیل حملات هوایی ناشی از جنگ، به کلینیک راهنمایی کودک در کمبریج منتقل شدند. بالبی در مصاحبه ای توضیح داد که او وقت خود را به رفت و برگشت از کمبریج به لندن می گذراند، و در آنجا به طور خصوصی بیماران را ملاقات می کرد.

    از این تجربه، بالبی توانست با چندین کودک کمبریج که از لندن جدا شده و از خانواده و پرستار خود جدا شده بودند کار کند. در واقع تحقیقات خود را با تمرکز بر جدایی که قبل از جنگ بر آن تمرکز داشت، گسترش داد.

    شش تجربه کاری که در کار و توسعه تئوری دلبستگی جان بالبی مهمترین بود

    1. تجربه تدریس بالبی در مدرسه پریوری گیتس، جایی که او با کودکان ناسازگار و جنایتکار کار می کرد.
    2. فرصت وی برای کار با کودکانی که به دلیل جنگ از خانواده های خود جدا شده بودند و منجر به کار وی بر روی چهل و چهار بزهکار خردسال شد.
    3. تکنیک مشاهده ساختار یافته ماری اینسورث معروف به وضعیت عجیب و توسعه انواع مختلف سبک های دلبستگی و همچنین مشارکت های او و معرفی پایگاه ایمن به بالبی.
    4. وجود جیمز رابرتسون (1952) برای تولید مستند یک کودک دوساله به بیمارستان، که یکی از فیلم های مربوط به کودکان خردسال در جدایی کوتاه بود. این مستند اثرات از دست دادن و رنج در کودکان خردسال جدا شده از مراقبان اصلی خود را نشان می دهد. این فیلم نقش مهمی در تغییر محدودیت های بیمارستانی در ملاقات با والدین داشت. او و رابرتسون در سال 1952 فیلم خود را با عنوان “یک کودک دو ساله به بیمارستان می رود” به انجمن روانکاوی انگلیس ارائه دادند.
    5. وجود ملانی کلاین در طول آموزش روانکاوی بالبی، آنها نظرات مختلفی در مورد نقش مادر در درمان پسری سه ساله داشتند. به طور خاص و از همه مهمتر، كلاین به نقش تخیلات كودك درباره مادرش اشاره كرد، اما بالبی به داستان واقعی این رابطه اشاره كرد. نظرات بالبی راجع به اینکه کودکان به جای خیالات ناخودآگاه به رویدادهای واقعی پاسخ می دهند، توسط روانکاوان رد شد و بالبی به طور کلی بالبی توسط جامعه روانکاوی طرد شد. وی سپس این دیدگاه را ابراز کرد که علاقه او به تجارب و موقعیت های واقعی “از دیدگاه افراد طرفدار ملانی کلاین دور است”. بالبی در سال 1977 در مصاحبه ای با میلتون استن اظهار داشت که جامعه روانکاوی، نظریه های تکاملی او را قبول ندارند زیرا آنها کاملاً متفاوت از نظریه های فانتزی ناخودآگاه پیرامون روانکاوی در آن زمان بودند.
    6. دونالد وینیکات، متخصص اطفال و روانشناس کودک، تأثیر بسیار زیادی در کار و حرفه بالبی داشت. بالبی و وینیکات چندین شباهت در کار حرفه ای خود داشتند، زیرا اولین کسانی بودند که اهمیت تعاملات اجتماعی را در سنین جوانی توضیح دادند. بالبی و وینیكات استدلال كردند كه افراد با این زمینه متولد می شوند كه نسبت به تعاملات اجتماعی حساس باشند و برای دستیابی به رشد سالم به این تعاملات احتیاج داشته باشند. اگرچه عقاید بالبی و وینیکات مشابه هستند، اما آنها از تحقیقات خود در رویکردهای بسیار متفاوتی استفاده کردند. به عنوان مثال، بالبی به چگونگی درونی شدن محیط بر کودک و تأثیر آن بر رشد آن علاقه داشت، در حالی که وینیکات بیشتر به “روشی که دنیای درون با آن درگیر می شود و از این طریق تحت تأثیر حوادث بیرونی قرار دارد” علاقه داشت. بالبی اظهار داشت که وینیكات یكی از افراد مهمی است كه توانست كار او را برای تغییر سیاست ها تحت فشار قرار دهد.

    زندگینامه چارلز داروین به قلم جان بالبی

    آخرین اثر منتشر شده بالبی پس از مرگش، زندگی نامه ای از چارلز داروین است که در آن به “بیماری مرموز” داروین و اینکه آیا آن بیماری، روان تنی است یا خیر می پردازد. در این اثر، بالبی موارد زیر را بیان کرد:

    برای دستیابی به درک روشنی از روابط موجود بین اعضای هر خانواده، بررسی چگونگی تکامل الگوی روابط خانوادگی معمولاً روشن کننده است.

    این امر منجر به بررسی نسل های قبلی، بلایا و سایر حوادثی می شود که ممکن است بر زندگی آنها تأثیر بگذارد و الگوهای تعامل خانوادگی که نتیجه آن است.

    برای خانواده ای که داروین در آن بزرگ شده است، من معتقدم چنین مطالعه ای بسیار ارزشمند است. فقط به همین دلیل باید از نسل پدربزرگ های او شروع کنیم.

     

    جان بالبی

     

    نظریه دلبستگی

    پیش از انتشار نظریه سه گانه در سال های 1969، 1972 و 1980، انجمن روانکاوی لندن انگلیس، اصول اصلی تئوری دلبستگی را بر اساس مفاهیم اخلاقی و روانشناسی رشد در سه مقاله کلاسیک معرفی کرد:

    • ماهیت دلبستگی کودک به مادرش (1958)
    • اضطراب جدایی (1959)
    • اندوه و ناراحتی در نوزادی و کودکی (1960)
    این مطلب را هم ببینید  زندگینامه ادوارد ثورندایک

    بالبی توضیحات روانکاوی دلبستگی را رد کرد و به نوبه خود روانکاوان نظریه او را رد کردند. تقریباً در همان زمان، ماری اینسورث همکار سابق بالبی، در حال انجام مطالعات مشاهده ای گسترده ای درباره ماهیت دلبستگی کودک در سراسر اوگاندا، با در نظر گرفتن نظریه های اخلاقی بالبی بود.

    نتایج او در این مطالعه و سایر مطالعات به طور قابل توجهی به پایه شواهد بعدی نظریه دلبستگی کمک می کند، که در جلد اول نظریه سه گانه دلبستگی و از دست دادن  1969در سال ارائه شد.

    جلد دوم و سوم، جدایی: اضطراب و خشم و از دست دادن: غم و افسردگی، به ترتیب در 1972 و 1980 دنبال شدند. دلبستگی در سال 1982 اصلاح شد تا تحقیقات فعلی را منعکس کند.

    طبق نظریه دلبستگی، دلبستگی در نوزادان در درجه اول فرآیند نزدیکی به دنبال پیوند مشخص شده در شرایط پریشانی یا زنگ خطر برای بقا است.

    کودک جذب مراقبی می شود که در تعاملات اجتماعی با نوزاد حساس و پاسخگو هستند، وابسته می شوند و در طی دوره از حدود شش ماهگی تا دو سالگی برای چند ماه تحت مراقبت مداوم قرار می گیرند، پیوند می خورند.

    پاسخ های والدین منجر به ایجاد الگوهای دلبستگی می شود، که به نوبه خود منجر به “مدل کاری درونی” می شود که احساسات، افکار و انتظارات فرد را در روابط بعدی هدایت می کند.

    بالبی، در سه جلد مجموعه دلبستگی خود (1973، 1980 و 1982)، اظهار داشت كه همه افراد یك مدل كاری داخلی از خود و یك مدل كاری داخلی از دیگران ایجاد می كنند.

    مدل خود و مدل دیگر براساس تجربیات اولیه با مراقب اصلی خود است و انتظارات فرد از تعاملات آینده با دیگران و تعاملات درون روابط بین فردی را شکل می دهد.

    مدل خود نحوه دید فرد را تعیین می کند که بر اعتماد به نفس، عزت نفس و وابستگی وی تأثیر می گذارد.

    مدل دیگر نحوه دیدن افراد از دیگران را تعیین می کند، که این امر بر اجتناب یا رویکرد آنها در جهت گیری، تنهایی، انزوا و تعاملات اجتماعی تأثیر می گذارد.

    رویکرد بالبی فرض می کند که کودک به رابطه ای ایمن با مراقبان بزرگسال احتیاج دارد که بدون آن رشد عادی و عاطفی اجتماعی اتفاق نخواهد افتاد.

    همزمان با رشد کودک نوپا، آنها از شکل دلبستگی خود به عنوان “پایگاه ایمن” برای کاوش در آنها استفاده می کنند. ماری اینسورث از این ویژگی برای توسعه ابزاری تحقیقاتی به نام “وضعیت عجیب” برای توسعه و طبقه بندی سبک های مختلف دلبستگی استفاده کرد.

    روند دلبستگی مختص جنسیت نیست زیرا نوزادان به هر مراقب ثابت که در تعاملات اجتماعی با کودک حساس و پاسخگو باشد پیوند می دهند. به نظر می رسد کیفیت مشارکت اجتماعی بیشتر از زمان صرف شده باشد.

    نکات مهم نظریه دلبستگی

    اگرچه این نظریه بدون انتقاد نبوده است، اما تئوری دلبستگی به عنوان رویکرد غالب در درک رشد اجتماعی اولیه توصیف شده و منجر به موج بزرگی از تحقیقات تجربی درباره شکل گیری روابط نزدیک در کودکان شده است.

    همانطور که در حال حاضر برای اهداف تحقیق استفاده می شود، نظریه دلبستگی بالبی بر اصول مهم زیر تأکید دارد:

    • کودکان بین 6 تا 30 ماهگی به احتمال زیاد با مراقبان قابل اعتماد پیوندهای عاطفی ایجاد می کنند، به خصوص اگر بزرگسالان نسبت به ارتباطات کودکان حساس و پذیرا باشند.
    • دلبستگی های عاطفی کودکان خردسال از نظر رفتاری در ترجیحات آنها برای افراد خاص نشان داده می شود: تمایل آنها به دنبال نزدیکی با آن افراد، به ویژه در زمان پریشانی و توانایی آنها در استفاده از بزرگسالان آشنا به عنوان یک پایگاه امن برای کشف محیط.
    • شکل گیری پیوندهای عاطفی به بنیان بعدی رشد عاطفی و شخصی کمک می کند و نوع رفتار با بزرگسالان آشنا که توسط کودکان خردسال به نمایش گذاشته می شود تا حدی با رفتار اجتماعی که آنها در ادامه زندگی نشان خواهند داد تداوم دارد.
    • وقایع دلبستگی، مانند جدا شدن ناگهانی نوزاد از افراد آشنا یا عدم توانایی قابل توجه مراقبان در حساسیت، پاسخگو بودن یا پذیرا بودن در روابط متقابل، تأثیرات منفی کوتاه مدت و احتمالی در دراز مدت دارد.

    انواع سبک های دلبستگی

    بالبی و ماری اینسورث چهار سبک دلبستگی را مطرح کردند که از این چهار سبک یک الگوی ایمن و سه الگوی دیگر نا ایمن هستند که در ادامه به شرح مفصل هر کدام خواهیم پرداخت.

    1. سبک دلبستگی ایمن

    کودکانی در این طبقه قرار می گیرند، که در هنگام بازگشت مراقب اولیه با او به تعامل می پردازند. هنگام نبود مادر این کودکان بیش از حد شکایت نمی کنند و هنگام برگشت مادر، با رضایت به کار و بازی خود ادامه می دهند.

    در دلبستگی ایمن، هنگامی که کودک در فضای نا آشنا باشد، حضور مراقب بسیار مهم است و به محض نبود او، نمی تواند غریبه را جایگزین وجود آرامش بخش مراقب خود کند.

    در این سبک مراقب اولیه دارای سه ویژگی پذیرندگی، پاسخگو بودن و در دسترس بودن است. این الگو از متداول ترین و بهترین الگو به حساب می آید. این کودکان در بزرگسالی افرادی مهربان، دارای اعتماد به نفس و توانایی محبت کردن دارند.

    2. سبک دلبستگی مقاوم

    در این سبک، کودک به مراقب اولیه می چسبد و در محیط نا آشنا نیز از او جدا نمی شود و هنگامی که مراقب اولیه نباشد، پس از برگشت قشقرش راه می اندازند و جنگ و دعوا می کنند. این کودکان از ارتباط گرفتن با دیگران می ترسند. همچنین حاضر نیستند از مراقب خود جدا شوند.

    این افراد در بزرگسالی احساس غمگینی دارند و مدام نگران ارتباطشان با دیگری هستند و خود را پوچ می پندارند.

    این مطلب را هم ببینید  زندگینامه جان دیویی

    3. دلبستگی اجتنابی (دلبستگی دوری جو و جدایی طلب)

    در این سبک به دلیل عدم توجه مراقب اولیه به کودک، کودک از رفتن مراقب هیچ واکنشی نشان نمی دهد، آشفته نمی شود و اگر هم بی قرار شود، یک غریبه می تواند او را آرام کند. این کودکان هنگام بازگشت مراقب اولیه از نزدیک شدن به او اجتناب می ورزند.

    این افراد در بزرگسالی افرادی پرخاشگر و خجالتی می شوند و قادر به برقراری ارتباط با دیگران نیستند.

    4. دلبستگی ناایمن دوسوگرا یا  آشفته -سردرگم

    این سبک به دلیل برخورد نامتعادل مراقبین اولیه با کودک ایجاد می شود. این کودکان پر از تضاد و آشفتگی هستند زیرا یک رفتار مشخص با مراقب خود ندارند. گاهی احساس دوست داشتن و گاهی احساس نفرت دارند. یک بار کودک به مراقب می چسبد و بار دیگر اصلا به سمت او نمی رود. این سبک بدترین سبک دلبستگی است.

    این افراد در بزرگسالی دچار مشکل ارتباطی و عدم توانایی در سازگاری می شوند. این سبک آسیب های زیادی در آینده به کودکان می زند.

    توسعه نظریه دلبستگی

    بالبی در کار خود با عنوان “یک پایگاه امن” در سال 1988 توضیح داد که این داده ها در زمان انتشار “مراقبت های مادرانه و بهداشت روانی “با هیچ نظریه فعلی و در زمان کوتاه استخدام من توسط سازمان بهداشت جهانی در آنجا مطابقت ندارد.

    بالبی که از نظریه های سنتی راضی نبود، در جستجوی درک های جدید در زمینه هایی مانند زیست شناسی تکاملی، کردارشناسی، روانشناسی رشد، علوم شناختی و سیستم های کنترل بود و از آنها برای تدوین نظریه الهام گرفت.

    بالبی فهمید که او باید نظریه جدیدی از انگیزه و کنترل رفتار را ایجاد کند، که مبتنی بر علم به روز است و نه مدل انرژی روانی منسوخ مورد حمایت فروید.

    کردار شناسی و مفاهیم تکاملی

    از دهه 1950 بالبی با افراد برجسته اروپایی، یعنی نیکو تینبرگن، کنراد لورنز و رابرت هایند در ارتباط بود. بالبی با الهام از مطالعه ای که لورنز بر روی غازها انجام داد، نشان داد که آنها روی اولین جسم زنده ای که می بینند نقش می بندند.

    بالبی با مطالعه گسترده در مورد علم اخلاق، آموخت که متخصصان اخلاق از ایده های نظری با داده های تجربی مشخص پشتیبانی می کنند. بالبی از دیدگاه های این دانش نوظهور استفاده کرده و مطالب زیادی را در ادبیات اخلاقی مطالعه کرد.

    او فرضیه های توضیحی جدیدی را برای آنچه امروزه به عنوان رفتار دلبستگی انسان شناخته می شود، ارائه داد. وی به ویژه بر اساس شواهد اخلاقی، توانست نظریه کمد عشق را که در تئوری روانکاوی و یادگیری دهه های 1940 و 1950 حاکم بود، رد کند.

    بالبی همچنین مفاهیم رفتاری یک فرد از نظر زیست محیطی پایدار یا ناپایدار را معرفی کرد، که از ترکیب انقلابی ایده تحریف ژنتیکی خاص گونه و مفهوم تفاوت های فردی در امنیت دلبستگی به عنوان یک استراتژی زیست محیطی ناپایدار برای سازگاری با یک کودک خاص استفاده کرد.

    از طرف دیگر، تأملات بالبی در مورد ماهیت و عملکرد روابط مراقب و کودک بر تحقیقات اخلاقی تأثیر گذاشته و از دانشجویانی مانند تینبرگن، هایند و هری هارلو الهام گرفته است.

     

    جان بالبی

     

    پژوهش در مورد محرومیت مادرانه

    بالبی در سال 1949، به دلیل کارهای قبلی خود در زمینه کودکان بزهکار و بی عاطفه، و اثرات مراقبت در بیمارستان، آماده به نوشتن گزارش سازمان بهداشت جهانی در مورد بهداشت روان کودکان بی خانمان در اروپا پس از جنگ شد.

    نتیجه این امر مراقبت از مادران و مراقبت های بهداشت روان بود که در سال 1951 بود. بالبی شواهد تجربی محدودی را که در آن زمان در سراسر اروپا و ایالات متحده وجود داشت، جمع آوری کرد.

    نتیجه گیری اصلی آن این است که “نوزاد و کودک نوپا باید یک رابطه گرم، صمیمی و مداوم با مادر خود (یا مادر جایگزین دائمی) داشته باشد که در آن هر دو بتوانند رضایت و لذت را پیدا کنند” و عدم وجود آن، یک اثر ذهنی قابل توجه و غیر قابل برگشت بوجود می آورد.

    بیانیه WHO در سال 1951 در ایجاد تغییرات گسترده در شیوه ها و شیوع مراقبت های نهادی از نوزادان و کودکان و تغییر شیوه های مربوط به بازدید از نوزادان و کودکان خردسال در بیمارستان توسط والدین بسیارتأثیرگذار بود.

    مبانی نظری از بسیاری جهات بحث برانگیز بود. او از نظریه های روانکاوی که زندگی درونی نوزادان را ناشی از خیال به جای وقایع واقعی زندگی می داند، جدا شد.

    برخی از منتقدان با ضرورت عملکرد طبیعی عشق مادرانه (یا معادل آن) یا اینکه ایجاد یک رابطه مداوم با کودک قسمت مهمی از فرزندپروری است، کاملاً مخالفند.

    عده ای دیگر سوال کردند که شواهد چقدر فرضیه وی را تأیید می کند. انتقاد شده است که حریم خصوصی (بدون شکل دلبستگی اولیه) و محرومیت (از دست دادن شکل دلبستگی اولیه) اشتباه گرفته شده است.

    این پژوهش همچنین برای اهداف سیاسی مورد استفاده قرار گرفت تا ادعا شود كه جدا شدن از مادر برای دلسرد كردن زنان از كار و ترك فرزندانشان در مهد كودك به ضرر دولت های علاقه مند به استخدام پرسنل نظامی می باشد.

    در سال 1962، WHO “محرومیت از مراقبت های مادرانه: ارزیابی مجدد اثرات آن” را منتشر كرد كه ماری اینسورث، یكی از همكاران نزدیك جان بالبی، با رضایت وی برای ارائه تحقیقات و تحولات فعلی و رفع سو تفاهم ها، به آن كمك كرد.

    به گفته راتر، اهمیت نوشته های اولیه بالبی درباره “محرومیت مادرانه” این بود که تجربیات کودکان در روابط بین فردی برای رشد روانشناختی آنها حیاتی است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x