روانشناسی و روان درمانی

تست سلامت روان MMPI

امروز از سایت رابینیا با مقاله تست سلامت روان MMPI همراه شما خواهیم بود.

  • تست سلامت روان MMPI

    درصدی زیادی از تست های روانشناسی هدفشان مشخص کردن سطح سلامت روان افراد می باشد. شاید بهتر باشد قبل از بررسی تست MMPI، به تعریف و اصول سلامت روان بپردازیم. درواقع سلامت روان یعنی سلامت هیجانی و روانشناختی فرد که با توجه به این سطح سلامت بتواند با مشکلات زندگی کنار بیاید و برای حل آن ها تلاش کند. و اما تست MMPI، یکی از تست های مربوط به تعیین سطح سلامت روان و شخصیت فرد می باشد که در ادامه برای روشن شدن مفاهیم به طور مفصل تری به این موضوعات خواهیم پرداخت.

    گوشه ای از تمام تست های روانشناسی به مبحث سلامت روان برمی گردد. با انجام تست های روانشناسی می توانیم میزان سلامت روان فرد را بسنجیم. سلامت روان یا بهداشت روان به معنی سلامت هیجانی و روانشناختی است و این که فرد بتواند با قوه تفکر و میزان توانایی ها خود در جامعه حضور داشته باشد و در جامعه عملکرد مناسب و نیازهای اولیه خود را تامین سازد.

    مفهوم سلامت روانی نیز از نظر WHO (سازمان بهداشت جهانی) چیزی فراتر از نبود اختلال­ های روانی و شامل خوب بودن ذهنی، ادراک خودکارآمدی، استقلال و خودمختاری، کفایت و شایستگی، وابستگی میان‌نسلی و خودشکوفایی توانمندی ­های بالقوه فکری و هیجانی است.

     

    اصول سلامت روان

    هدف اصلی سلامت روان، پیشگیری است و این منشور به وسیله ایجاد محیط فردی و اجتماعی مناسب حاصل می گردد. اصول اساسی سلامت روانی عبارت است از:

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    1. احترام فرد به شخصیت خود و دیگران

    اصول سلامت روان مبتنی بر این است که افراد تقویت شوند نه اینکه شخصی آن ها تخریب گردد. براساس این اصول باید نسبت به دیگران اغماض و بردباری داشت. به جای تنبیه، تشویق را پیشه کرد و خلاصه اینکه برای شخصیت افراد احترام قائل شد. به کار بردن این اصول، استفاده شایانی دربردارد و هر فردی از هر طبقه باشد، می تواند به افراد جامعه کمک فراوانی کند.

    2. شناختن محدودیت ها در خود و افراد دیگر

    یکی دیگر از اصول سلامت روان، روبه رو شدن مستقیم شخص با واقعیت زندگی است. برای رسیدن به این مقصد نه تنها لازم است که عوامل خارجی را بشناسیم و بپذیریم، بلکه ضروری است تا شخصیت خود را آن طور که واقعا هست نیز قبول کنیم. کشمکش و خصومت با واقعیت، اغلب سبب بروز اختلال روانی می شود. محدودیت های افراد زیاد و البته نسبی است. یکی از این محدودیت های مسلم نواقص جسمانی می باشد.

    دو دختر جوان به روانشناس مراجعه کردند. هر دوی این ها در کودکی مبتلا به فلج اطفال شده و مجبور بودند که به وسیله چوب راه بروند. یکی از این دو به شدت دچار اختلال های عاطفی شده بود زیرا نمی توانست این نقض خود را قبول کند، بنابراین دائما از آن رنج می برد. دختر دیگر برای جبران نقص خود، زندگی اش را وقف کمک به کودکان معلول کرده بود و در بیمارستان به عنوان مددکار اجتماعی از آنها پرستاری می کرد و بدین ترتیب با واقع بینی و استفاده از استعدادهای دیگر خود، توانسته بود با محیط سازش کند و سلامت روانی خود را حفظ نمایید.

    3. دانستن این حقیقت که رفتار انسان معلول عواملی است

    از نظر علم، هیچ پدیده ای خود به خود به وجود نمی آید. مثلا اگر امروز بارانی است دلیل دارد و متخصص هواشناسی می تواند نه تنها دلیل این که چرا باران نمی بارد را بیان کند، بلکه قادر است از روز قبل پیش بینی کند که امروز هوا بارانی خواهد بود. از نظر علم روانشناسی در رفتار، خوب و بد مطرح نیست بلکه هر رفتاری عللی دارد و اگر رفتاری برای فرد و جامعه مضر باشد باید مانند برطرف کردن مرض جسمی سعی بر درمان آن داشت. روانشناس یا هر متخصص دیگر به هیچ وجه قضاوت اخلاقی درباره رفتار بشر نمی کند.

    این مطلب را هم ببینید  مشاوره آنلاین چیست؟

    4. آشنایی به این که رفتار هر فرد تابع تمامیت وجود اوست

    رفتار بشر پیرو تمامیت وجود اوست، بدین معنی که روان از بدن پپیروی می کند و هر فرد در اثر ارتباط خصوصیات روانی و جسمی موجود، دست به عملی می زند. هیچ عملی مستقل از سایر اعمال و خصوصیات موجود بروز نمی کند. مثلا اگر شما قبل از خوردن غذا عصبانی بوده باشید، آن لذتی را که از غذا در موارد مناسب تری می برید نخواهید برد.

    5. شناسایی نیازها و محرک هایی که سبب ایجاد رفتار و اعمال انسان می شود

    اگر به این پرسش ها با صداقت پاسخ داده شود، می توان به عواطف، احساسات و میزان سازش فرد با محیط پی برد. فرد سالم احساس می کند که افراد اجتماع او را می پسندند و او نیز با نظر موافق به آنان می نگرد و برای خود احترام قائل است. شخص غیر عادی به این طریق عکس العمل نشان نمی دهد. او معمولا بدبین است و اذعان می کند که هیچ وقت دوست واقعی در زندگی نداشته است و خود او نیز به کسی اعتماد ندارد، به علاوه برای خود نیز ارزشی قائل نیست.

     

     

    تست سلامت روان MMPI

     

    انجام تست عشق و ازدواج

    کاربرد تست های روانشناسی

    زمانی تست های روانشناسی مورد استفاده قرار می گیرد که بخواهیم مولفه های اصلی مشکلات روانی، شخصیت و دیگر ویژگی های فرد را تعیین کنیم. در واقع با انجام تست های روانشناسی می توان نقاط ضعف، ضریب هوشی و نقاط قوت فرد را شناسایی کرد. تست های روانشناسی چهار دسته هستند:

    1. مصاحبه بالینی
    2. ارزیابی ضریب هوشی
    3. ارزیابی شخصیت
    4. ارزیابی رفتاری

    که در اینجا به تست روانشناسی از تست های روانشناسی شخصیت به نام تست مینه سوتا (MMPI) خواهیم پرداخت.

    تست شخصیت شناسی (Personality Test) روشی است که برای ارزیابی ساختار شخصیتی افراد مورد استفاده قرار می گیرد. ابزارهای ارزیابی شخصیت معمولا در دو شکل کلی هستند؛ آزمون های شخصیتی دو نوع اصلی دارند: عینی و تصویری یا بصری. نوع عینی از ارزیابی های شخصیتی که امروزه معمولاً بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و آزمایشی است شامل مواردی مانند پرسشنامه شخصیت چند فازی شخصیت مینه سوتا و پرسشنامه چند محوری بالینی، آزمون های پیش گویی میباشد.

    تست سلامت روان MMPI

    تست مینه سوتا یا MMPI تست روانشناسی شخصیت است که بعد از انجام تست می تواند ابعاد شخصیت فرد را مشخص کرد و ویژگی های رفتاری فرد را به دست آورد.

    این تست یک پرسشنامه خودسنجی 565 سوالی، با گزینه های انتخابی ” بلی ” و ” خیر” است که فرد با توجه به ویژگی شخصی به آن ها جواب می دهد و در همه افرادی که بالای 16 سال بوده و یا حداقل کلاس 8 را گذرانده اند قابل اجراست. نتیجه به صورت نموداری و حتما باید توسط متخصصین روانسنجی و یا روانشناسی تفسیر گردد. در حال حاضر نمونه های معمول این آزمون در کاربرد بالینی بین ۲۴۰ تا ۵۶۰ ماده را شامل می شوند که زمان بسیاری را برای اجرا می طلبد.

    این مطلب را هم ببینید  بهترین روانشناس نوجوان

    تاریخچه تست سلامت روان MMPI

    پرسشنامه شخصیت چند فازی مینه سوتا (MMPI) در سال ۱۹۳۷ توسط روانشناس بالینی استارک آر.هاتاوی و روانپزشک عصبی جی چارنلی مک کینلی در دانشگاه مینه سوتا ساخته شد. در سال 1989، یک نسخه ویرایش شده از این تست منتشر شد و در سال 1992 هم یک نسخه از این تست، مخصوص نوجوانان ساخته شد.

    در نهایت آزمون MMPI در سال 2008 با تغییرات زیادی جایگزین نسخه پیشین شد. در این نسخه بعضی جنبه های نسخه پیشین باقی مانده یک رویکرد جدید و تازه‌ای نسبت به رشد و توسعه تست شخصیت به آن اضافه شده است.

    تست سلامت روان MMPI در ایران

    با توجه به اهمیت تست MMPI در مباحث روانشناسی این نیاز در میان روانشناسان نیز احساس شد و پس از انتشار نسخه انگلیسی آن، اقدام به ترجمه آن صورت گرفت. اما بعد از چندی به علت حجم بالای سوال ها هم آزمودنی ها را خسته می کرد و هم با انجام محاسبات آن ها توسط روانشناسان، نتیجه گیری درستی نمی توانست از تست های مورد نظر گرفت و دلیل مهم تر اینکه این تست ها برای فرهنگ غرب درست شده بود با فرهنگ ایرانی مغایرت داشت.

    برای دریافت پرسشنامه شخصیت چند وجهی مینه سوتا (MMPI) کلیک کنید.

    این دلایل باعث شد که متخصصان به فکر چاره ای باشند. سرانجام در سال 1353 با در نظر گرفتن این مسائل دکتر اخوت، براهنی، شاملو و نوعپرست فرم کوتاه این پرسشنامه را به فارسی ترجمه کرده و با توجه به ویژگی‌های فرهنگی ایران تغییراتی در برخی از سوالات به وجود آوردند. این فرم کوتاه شده کاربرد بسیار وسیعی در فعالیت‌های پژوهشی بالینی پیدا کرده است و هنوز هیچ آزمون با آن برابری نمی‌کند.

    تست های شغلی

    یرای دریافت پرسشنامه شخصیتی (MMPI) فرم کوتاه کلیک کنید.

     

    تست سلامت روان MMPI

     

    نمره گذاری تست سلامت روان MMPI

    نمره‌گذاری تست سلامت روان MMPI در دو دسته از مقیاس‌ها بررسی می شود:

    1. مقیاس روانی

    قبل از تفسیر و نمره گذاری مقیاس های بالینی به مقیاس های روانی توجه می شود و آن ها را نمره گذاری و تفسیر می کنند. مقیاس های روانی شامل مواردی می شوند که احتمال اینکه فرد به برخی از سوالات با دروغ جواب داده باشد یا جنبه های دفاعی یا گارد به خود گرفته باشد را مشخص می کند.

    همچنین با استفاده از برخی میزان این مقیاس می توان تعیین کرد که آیا فرد در جواب دادن به سوال ها سعی کرده است که خود را بهتر یا بدتر نشان دهد. مقیاس‌های روانی شامل موارد زیر است:

    • مقیاس (وانمود خوب) دروغ سنجی: فرد تلاش دارد خود را بهتر نشان دهد.
    • مقیاس (وانمود بد): فرد تلاش دارد خود را بدتر نشان دهد.
    • مقیاس (انکار کردن): فرد در طول آزمون حالت تدافعی دارد.

    2. مقیاس‌های بالینی

    ابعاد مختلفی از خصوصیات شخصیتی فرد را نشان می دهد. این مقیاس‌ها در فرم 71 سوالی کاهش پیدا کرده‌اند و مقیاس‌های باقیمانده شامل موارد زیر است:

    1. مقیاس HS یا هیپوکندری: نشانگر وجود یک خصوصیت بیماری گونه در خود فرد است. کسانی‌ که نمره بالایی در این قسمت می‌گیرند توجه زیادی به مشکلات جسمی خود دارند و اغلب احساس بیماری و ناراحتی می‌کنند اما در واقع مشکل خاصی ندارند.
    2. مقیاس D یا افسردگی: نمره فرد در این مقیاس میزان افسردگی را نشان می‌دهد.
    3. مقیاس Hy یا هیستری: مقدار تمایل فرد به انجام واکنش‌های نمایشی را نشان می‌دهد.
    4. مقیاس Pd یا انحراف روانی اجتماعی: میزان واکنش‌های ضد اجتماعی را نشان می‌دهد.
    5. مقیاس PT یا ضعف روانی: نشان دهنده خستگی و ضعف روانی است.
    6. مقیاس SC یا اسکیزوفرنی: به وجود اختلالات اسکیزوفرنیک یا شبه آن اشاره می‌کند.
    7. مقیاس Ma یا شیدایی خفیف: این نتیجه برعکس نتیجه افسردگی است. این افراد شادتر و پرانرژی‌تر از معمول هستند و اگر این حالت اما اگر بیش از اندازه باشد اختلال مانیا یا شیدایی محسوب می‌شود.
    این مطلب را هم ببینید  شاخه ها و رشته های اصلی روانشناسی - The Major Branches of Psychology

    انواع تست های سلامت روان MMPI

    تا به امروز، سه نوع تست MMPI وجود دارد. دو تا از آن ها مخصوص بزرگسالان و دیگری برای نوجوانان است.

    1. MMPI-2

    تست MMPI-2 شامل 567 سؤال با گزینه های بلی و خیر است که با توجه ویژگی های شخصیتی و علایق خود به آن جواب می دهند. با اینکه این نوع تست قدیمی ترین تست MMPI است، اما هنوز تستی است که بیشتر از بقیه انواع مورد استفاده قرار می گیرد. انتظار می رود که افراد در 60 تا 90 دقیقه به این تست پاسخ بدهند.

    2. MMPI-2-RF

    تست MMPI-2-RF ، نسخه جدید و تازه ای از نسخه MMPI-2 است که در سال 2008 ارائه شد. تعداد سؤال های این تست شخصیت 338 تا است و همچنان به پاسخ بلی یا خیر نیاز دارد. اگر پاسخ دادن به آن صادقانه باشد، به راحتی می توان از این تست استفاده کرد. آزمون دهنده ها بین 35 تا 50 دقیقه زمان دارند که به تست های جواب دهند.

    3. تست MMPI-A

    این تست مخصوص نوجوانان است تا به آن ها کمک کند که مشکلات هویتی، اجتماعی یا شخصی شان را بشناسند. انتظار می رود که پاسخ دهنده ها به این تست بین 14 تا 18 سال سن داشته باشند.

    موارد استفاده از تست سلامت روان MMPI

    • شناخت شخصیت فرد مورد نظر
    • مشاوره خانواده
    • مشاوره قبل و بعد از ازدواج
    • انتخاب بهترین درمان
    • مشاوره قبل از استخدام
    • مشاوره برای امور قضایی
    • تست ازدواج MMPI

    تست ازدواج MMPI از جمله معروف ترین تست‌هایی است که قبل از ازدواج صورت می گیرد. این تست ویژگی های عاطفی، مشکلات و اختلال های زیادی را برای مشاور ازدواج نمایان میکند.

    سخن آخر

    تست های شخصیت روانشناختی کمک می کنند که دید بهتری نسبت به خود داشته باشید و از احساسات و هیجانات پنهانی که نسبت به آن ها بی خبر بودید نیز برای شما روشن خواهد شد. تست MMPI، یک تست است که از خیلی سال پیش تا به امروز برای شناختن شخصیت افراد، هنوز مورد استفاده بسیاری از روانشناسان برتر در دنیا بوده و هست. این تست آغازگر خوبی برای سلامت روانی افراد می تواند باشد.

     

    تست سلامت روان MMPI

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x