آسیب های رازداری
این هیچ رازی نیست که شما در حال حاضر راز نگه می دارید. در حقیقت ، اگر شما مانند اکثر مردم هستید ، احتمالاً می توانید دهها اطلاعات شخصی را که هرگز با هیچکس به اشتراک نگذاشته اید و احتمالاً هرگز نخواهید داد ، حساب کنید.
ممکن است یک شب ملاقات با یک غریبه باشد. یا شاید شما یک بار مرتکب خرده جنایت و با آن کنار رفتید، لازم نیست آنقدر افراطی باشد.
بسیاری از مردم دیدگاه های سیاسی و مذهبی خود را مخفی نگه می دارند ، به ویژه هنگامی که معتقدند هیچ کس دیگری با آنها موافق نیست.
برخی از مردم امور مالی خود را پنهان می کنند ، خواه مقدار بسیار بیشتری داشته باشند یا خیلی کمتر از آنچه دیگران تصور می کنند. به همین ترتیب ، گرایش جنسی و رفتارهای جنسی به طور کلی برای اکثر مردم یک موضوع خصوصی است.
مردم چه نوع رازهایی را حفظ می کنند؟
محرمانه نگه داشتن عمدی اطلاعات شخصی یک یا چند شخص دیگر است. حفظ اسرار هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی اغلب می تواند در طولانی مدت مضر باشد .
با این حال ، به گفته مایکل اسلپیان ، روانشناس دانشگاه کلمبیا و الکس کوچ ، روانشناس دانشگاه شیکاگو ، محرومیت از اطلاعات دیگران نیست که به ما آسیب برساند. در عوض ، این واقعیت است که ما تمایل داریم به اسرار خود فکر کنیم.
برخی از رازهایی که ما نگه می داریم به ما آسیب نمی رسانند ، زیرا به هر حال کار هیچ کس نیست. اما دیگران روی ذهن ما سنگینی می کنند و اینها مواردی هستند که به مرور زمان به ما آسیب می رسانند. برای درک علت این امر ، اسلپیان و کوچ یک سری مطالعات انجام دادند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که رازهایی که معمولاً افراد حفظ می کنند را می توان در 36 دسته اصلی گروه بندی کرد. این موارد شامل خیانت تا رفتار مجرمانه ، از تمایلات عاشقانه تا نارضایتی شغلی و داشتن مصیبت زا برای انجام یک سرگرمی غیر معمول را شامل میشود.
آنچه در این لیست مشخص نیست این است که چرا برخی اسرار مضر و برخی مضر نیستند . در اولین مطالعه ، محققان از شرکت کنندگان خواستند تا 36 راز رایج را در هر گروهی که می خواهند دسته بندی کنند. با تجزیه و تحلیل گروه بندی هایی که افراد انجام دادند ، محققان توانستند سه بعد را که هر راز را توصیف می کند ، شناسایی کنند:
1. بی اخلاقی: برخی اسرار شامل رفتارهایی می شود که افراد ، از جمله مخفی ، آنها را غیر اخلاقی می دانند. نمونه هایی از اسرار که از نظر جنبه غیراخلاقی بسیار مهم هستند شامل آسیب رساندن به شخص دیگر ، سرقت یا سایر اقدامات غیرقانونی است. اسرار دیگر مانند بلندپروازی ، سرگرمی یا احساس نارضایتی در محل کار هیچ ویژگی اخلاقی خاصی ندارند .
2. ارتباط: معمولاً افراد جزئیات روابط صمیمی خود را مخفی نگه می دارند. نمونه هایی از اسرار در بعد رابطه ای عبارتند از میل عاشقانه ، خیانت و به طور کلی رفتارهای جنسی از این موارد است. در مقابل ، اسرار دیگر مانند مشکلات در مدرسه یا محل کار و همچنین اعتقادات مذهبی یا سیاسی ارتباط چندانی با روابط ما ندارند .
3. بصیرت: در زندگی کاری ما ، اغلب ما باید اطلاعات خاصی را محرمانه نگه داریم. ما به وضوح می فهمیم که چرا این اسرار را حفظ می کنیم. به عبارت دیگر ، ما در مورد آنها بصیرت داریم. برعکس ، ما اغلب در مورد دلایل مسائل زناشویی یا مشکلات سلامتی خود بینش کمی داریم ، بنابراین این موارد از نظر بینش کم ارزیابی می شوند.
در مطالعات بیشتر ، اسلپیان و کوچ دریافتند که می توانند با در نظر گرفتن نحوه رتبه بندی هر یک از سه بعد ، پیش بینی کنند که کدام اسرار باعث آسیب می شوند. این به این دلیل است که هر یک از ابعاد دارای تجربه احساسی خاصی است که با آن مرتبط است.
چرا برخی اسرار اینقدر مضر هستند؟
اسرار می توانند از نظر روانشناختی مضر باشند زیرا دارنده اسرار فرصتی برای بحث در مورد محتویات آنها با افراد دیگر ندارد. هنگامی که ما مشکلاتی داریم ، به اشتراک گذاشتن آنها با دیگران کمک می کند تا بتوانند نحوه برخورد با آنها را در اختیار ما قرار دهند.
اما وقتی صحبت از اسراری می شود که در بعد غیراخلاقی بسیار مهم است ، احساس می کنیم شرمساری و اغلب به دلایل خوبی تمایلی به اشتراک گذاری آنها ندارید .
با این حال ، اسرار بسیار مهم در دو بعد دیگر کمتر به آسیب روانی منجر می شود. به عنوان مثال ، اسرار در بعد پیوند به ما اطمینان می دهد که ما روابط اجتماعی یا صمیمی ارزشمندی داریم. بنابراین ، اگر شما یک عاشق مخفی دارید ، مطمئناً افکار این ارتباط صمیمی باعث تقویت روحیه شما می شود ، حتی اگر نمی توانید آنها را با دیگران در میان بگذارید.
به همین ترتیب ، اسرار زیاد در بعد بینش ، احساس شایستگی را برمی انگیزد. به عنوان مثال ، دانستن اینکه اطلاعات محرمانه ای در محل کار به شما سپرده شده است به شما اطمینان می دهد که شما فردی توانا و قابل اعتماد هستید و این بینش قدرتمند است.
البته ، یک راز می تواند در دو یا حتی هر سه بعد به طور همزمان بالا باشد. به عنوان مثال ، یک راز در مورد یک رابطه می تواند هم در مورد بی اخلاقی و هم در ارتباط باشد. بنابراین ، دارنده اسرار می تواند هم از خیانت به همسر خود و هم از ارتباط نزدیک با یک انسان دیگر احساس شرمندگی کند.
چگونه می توانید بدون آسیب رساندن به خود یا دیگران راز نگه دارید؟
اسلپیان و کوچ با اشاره به این که محرمانه بودن عمدتاً به مخفی راز آسیب می رساند ، اسلپیان و کوچ پیشنهاد کردند که آگاهی از دلیل حفظ این راز می تواند به کاهش ناراحتی های روانی کمک کند. برای این منظور ، آنها یک تمرین ساده چارچوب بندی را طراحی کردند که آن را روی 300 شرکت کننده آزمایش کردند.
برای هر رازی که در اختیار داشتند ، از شرکت کنندگان خواسته شد تا سه عبارت زیر را که با سه بعد اسرار مرتبط است ، در نظر بگیرند:
- این راز از شخصی که می شناسم محافظت می کند. (ارتباط)
- من در مورد این راز بینش خوبی دارم. (بصیرت)
- داشتن این راز هیچ ضرری ندارد. (بی اخلاقی)
کسانی که به طور روزانه به این تمرین چارچوب می پرداختند ، در طول هفته بعد در مورد روحیه مخفی و عموماً بهتر خود ، شبهه کمتری گزارش کردند. به طور کلی تر ، این نتیجه نشان می دهد که روشن شدن دلیل مخفی نگه داشتن می تواند آسیب های روانی ناشی از نشخوار در مورد آن را کاهش دهد.
همه ما اطلاعات شخصی داریم که ترجیح می دهیم آن را با افراد دیگر به اشتراک نگذاریم. در حالی که ما برخی اسرار را از شرم نگه می داریم ، دیگران می توانند به ما قدرت دهند. تا زمانی که دلیل حفظ راز را به روشنی درک کرده ایم ، می توانیم خود را از افتادن در مارپیچ مضر مکرر در مورد آن دور نگه داریم.