روانشناسی و روان درمانی

بهترین روانشناس نوجوان

به طور معمول خانواده ها در این دوره با مشاهده بعضی رفتار ها در فرزندان خود دچار نگرانی های زیادی می شوند.

  • بهترین روانشناس نوجوان

    در این مقاله در رابطه با نوجوان، روانشناسی و بهترین روانشناس نوجوان خواهیم پرداخت. تا پایان مقاله با ما همراه باشبد.

    یکی از مهم ترین و حساس ترین دوره های زندگی همه افراد دوره ی نوجوانی است و روش پشت سر گذاشتن این دوره ، در عاقبت و سرگذشت افراد اهمیت دارد. در دوران نوجوانی؛ افراد از لحاط روحی و جسمی رشد زیادی خواهند داشت و در زندگی افراد تغییرات خاصی صورت می گیرد. همان گونه ک میدانیم، نوجوانی دوره ای است که در بین کودکی و جوانی قرار دارد.

    دوره ی بلوغ و نوجوانی برای بعضی افراد می تواند بدون دردسر و به سادگی طی شود. ولی بعضی از نوجوانان در این دوره دارای شرایطی هستند که مثل یک بمب در زندگی آن ها به صدا در می آید. در این مقاله هدف ما این است که بهترین روانشناس نوجوان  را به شما معرفی کنیم.

    مطالبی که در این مقاله توضیح خواهیم دارد شامل:

    • به چه فردی نوجوان گفته می شود؟
    • چگونه تشخیص دهیم که یک نوجوان به مشاوره و روانشناسی نیاز دارد؟
    • چه ویژگی هایی به معنای غیر طبیعی بودن نوجوان می باشد؟
    • روانشناسی نوجوان چیست؟
    • یک روانشناس نوجوان چه اهدافی را دنبال می کند؟
    • چگونه بهترین روانشناس نوجوان را پیدا کنیم؟

    به چه فردی نوجوان گفته می شود؟

    نوجوانی به یکی از مراحل زندگی افراد میگویند که پس از کودکی و پیش از جوانی قرار می گیرد و به عنوان پلی بین این دو به شمار می رود. در مراحل نوجوانی، افراد رشد روحی و جسمی  زیادی دارند که در سرنوشت زندگی افراد تاثیر زیادی دارد. به طور معمول دوره ی نوجوانی از سن 10 سالگی شروع شده و در حدود سن 20 سالگی به پایان می رسد.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    به طور معمول دوره نوجوانی به سه دوره ی اوایل نوجوانی (از 10 تا 13 سالگی)، اواسط نوجوانی ( 14 تا 17 سالگی) و اواخر نوجوانی ( 18 تا 20 سالگی) تقسیم می شود که هر کدام از این دوره ها ویژگی های خاصی دارند.

    در دوره ی نوجوانانی، نوجوان احساس خودمختاری کرده و به تصمیمات خود می خواهد تکیه کند. در این دوره خانواده ها باید تمام توجه و زمان خود را صرف فرزندان خود کنند و به خوبی با آنها رفتار کنند. بعضی از فرزندان، دوران نوجوانی را بدون دردسر و به راحتی طی میکنند. ولی این دوره برای بعضی دیگر از افراد امکان دارد علاوه بر سختی های زیاد دارای بعضی از تعرضات نیز  باشد.

     

     

    چگونه تشخیص دهیم که یک نوجوان به مشاوره و روانشناسی نیاز دارد؟

    در این زمینه باید گفت که نوجوانان در این سن حالت هایی را دارد که امکان دارد در این سن، رفتارهایی را از خود  بروز دهند که در عین غیر عادی بودن، برای این سن طبیعی باشند.

    به طور معمول دوره نوجوانی یک بخش آگاهی و نا آگاهی دارد که کودکان با رسیدن به سن نوجوانی در رابطه با بیشتر مسائل کنجکاو می شوند و می خواهند که پاسخی برای سوالات ایجاد شده در ذهن خود پیدا کنند. در این دوره امکان دارد که نوجوانان به دلیل فکرهایی که دنبال آن ها می روند، دچار نا آرامی های درونی شوند که طبق نظر روانشناسان در این زمینه، این نا آرامی ها طبیعی بوده و برای این دوره  ضرورت دارد.

    این مطلب را هم ببینید  مشاوره آنلاین چیست؟

    به طور معمول خانواده ها در این دوره با مشاهده بعضی رفتار ها در فرزندان خود دچار نگرانی های زیادی می شوند. ولی باید توجه داشت که بعضی از رفتار ها و حالات برای این دوره طبیعی بوده و به معنای این نیست که در نوجوانان یک مشکل وجود دارد. در ادامه مقاله، به بعضی از این حالات طبیعی خواهیم پرداخت که البته باید به حد و مرز هر کدام از آن ها توجه داشت

    1. نوجوان در این دوره امکان دارد که از لحاظ روحی و روانی حالتی از بی ثباتی را تجربه کرده و در حالت خاصی باقی نمانند. مثلا این افراد امکان دارد که در یه لحظه خوشحال باشند و در لحظه ای دیگر غمگین باشند.

    2. نوجوانان امکان دارد که در بعضی از مواقع دچار احساس غم و اندوه بیش از اندازه شوند و  ه دلیل همین احساس غم و اندوه، در خود فرو روند.

    انجام تست عشق و ازدواج

    3. بعضی از نوجوانان امکان دارد که کار هایی که به آن علاقمند بودند، بی علاقه شده و دیگر آنها را انجام ندهند.

    4. وجود بعضی از اضطراب های اجتماعی در این دوره تا حدودی طبیعی می باشد.

    5.بیشتر نوجوانان به طور معمول مشکلات خستگی و بی خوابی دارند.

    6. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که حتی بعضی از نوجوانان امکان دارد که به فکر خودکشی و یا قتل به صورت غیر مستقیم باشند که اگر خانواده ها احساس کنند مسئله جدی است، بهتر است تا همراه با فرزند خود به روانشناس نوجوان مراجعه کنند.

    چه ویژگی هایی به معنای غیر طبیعی بودن نوجوان می باشد؟

    همان طور که اشاره کردیم، در دوره ی نوجوانی امکان دارد که فرد رفتار هایی داشته باشد که برای آن دوران طبیعی تلقی می شوند. ولی باید دقت کرد که در این دوره امکان دارد که فرزندان دچار بعضی از مشکلات روانی نیز شوند که برای حل این مشکلات، خانواده حتما به یک روانشناس نوجوان نیاز خواهد داشت.

    در ادامه مقاله هدف ما معرفی رفتار هایی است که در صورت مشاهده ی آن ها در نوجوانان خود ،بهتر است که به روانشناس نوجوان مراجعه کنید.

    1. بعضی از نوجوانان به دلیل شرایط روحی و افکار که در این دوره امکان دارد داشته باشند، رفتارهایی خشونت آمیز را از خود بروز میدهند. مثلا بعضی از نوجوانان امکان دارد در مواقع حساس روانی، به خود یا دیگر افراد آسیب بزنند و نسبت به بعضی از مسائل پاسخ هایی پرخاشگرانه را نشان دهند.

    مثلا امکان دارد بعضی از نوجوانان در زمان فشارهای روانی، سر خود را به دیوار بکوبند و یا موهای خود را بکنند. خانواده ها با مشاهده این رفتار ها بهتر است که به روانشناس نوجوان مراجعه کرده و راهنمایی لازم را از او دریافت کرده و اگر لازم بود با فرزند خود به او مراجعه کنند.

    این مطلب را هم ببینید  روانشناسی بالینی

    2. نوجوانان در این دوره امکان دارد به سراغ مصرف مواد مخدر یا سیگار و یا مشروبات الکلی برود. ولی در بعضی از از نوجوانان به دلیل شرایط خاص روحی و روانی، این رفتار ها بیش از اندازه انجام شده و امکان دارد که به سرعت در این مسیر حرکت کرده و دچار اعتیاد شوند. اگر این رفتار ها را در نوجوان خود مشاهده کردید، بهتر است که سریعا با یک روانشناس نوجوان تماس بگیرید.

    3.تا اینجا بعضی از این رفتار هارا توضیح دادیم که وجود آنها در نوجوانان عادی می باشد. ولی باید دقت کرد که این رفتارها نیز حدود و اندازه ای دارند و اگر این رفتار ها از حالت طبیعی خود خارج شوند، نیزمند درمان و پیگیری می باشند.  مثلا اشاره کردیم که بعضی از نوجوانان در این دوره دچار اضطراب اجتماعی می شوند که طبیعی می باشد. ولی باید توجه داشت که اگر این اضطراب منجر به فاصله گرفتن فرد از اجتماع شده و دچار انزوای اجتماعی شود، باید به آن رسیدگی کرد.

    تست های شغلی

    4.بیشتر والدین امکان دارد که با شنیدن نظر نوجوانان خود در رابطه با قتل و خودکشی، عکس العملی از خود نشان ندهند و به آن افکار توجهی نکنند ولی باید دقت کرد که در هنگام شنیدن این نظرات، باید وضعیت را تشخیص داد و فرزند خود را به درستی راهنمایی کنند اگر خانواده ها می دانند باید به چه صورت فرزند خود را راهنمایی کنند و نمیتوانند اوضاع را کنترل کنند بهتر است که به یک روانشناس نوجوان مراجعه کنند.

    همانگونه که اشاره شد دوره ی نوجوانی برای همه افراد  بسیار حساس و سرنوشت ساز برای همه افراد میباشد. که لازم است والدین نسبت به این موضوع آگاهی داشته و با دقت و آگاهی در این دوره واکنش نشان دهند. یک روانشناس نوجوان در این دوره به خانواده ها می تواند کمک زیادی بکند و با مشاوره های دقیق و اصولی خود از سردرگمی نوجوان کم کند.

    روانشناسی نوجوان چیست؟

    روانشناسی نوجوانان گرایشی از روانشناسی بالینی است که به طور معمول به کودکان و نوجوانان در سنین 10 تا 20 سالگی ارائه می شود. روانشناس نوجوان با اطلاعات زیادی که در رابطه با مراحل رشدی انسان دارد و همچنین مطالعاتی که در رابطه با شرایط خاص دوران نوجوانی انجام داده است، به او کمک می کند تا راحت تر بتواند با نوجوانان ارتباط برقرار کرده و به حرف های آن ها گوش کند.

    برای مطالعه در رابطه با روانشناسی بالینی کلیک کنید.

    روانشناس نوجوان باید به خوبی آگاهی از اوضاع و شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه ای که در آن زندگی می کند، آگاهی  داشته باشد و همچنین به تأثیرات اجتماع و خانواده در مسیر زندگی و رفتارهای نوجوانان توجه خاصی داشته باشد. روانشناسان در حیطه ی نوجوان بر مشکلاتی که در دوره های مختلف رشدی از جمله بلوغ و … امکان دارد برای افراد به وجود بی آید تسلط دارند و دانش کافی در رابطه با بهترین شیوه ها برای حل این مشکلات را دارند.

    این مطلب را هم ببینید  آمار اختلالات روانی (mental-disorders)

    بسیاری از روانشناسان جوان در حوزه های مختلف از جمله آسیب های زیست شناختی و بیولوژیکی، مشکلات عاطفی، تعارضات اجتماعی، نقض های شناختی و همچنین انواع استرس های شایع در این زمینه کار کرده و علاوه بر تشخیص دقیق این مشکلات، برای درمان آن ها تلاش می کنند.

    باید در نظر داشت که روانشناسان نوجوانان به طور معمول روانشناسان نوجوانان با آن گروه از افراد که به دلیل اختلالات روانی دچار اختلالات عصبی، شخصیتی، پرخاشگری می شوند نیز سر و کار دارند.  بعضی از روانشناسان که در حوزه نوجوانان فعالیت می کنند، برای خود حوزه ی خاصی را انتخاب کرده و بیشتر در این حوزه فعالیت می کنند. مثلا بعضی از روانشناسان به طور ویژه در حوزه نوجوانانی کار می کنند که مورد خشونت های خانوادگی و آزار قرار گرفته اند.

    یک روانشناس نوجوان چه اهدافی را دنبال می کند؟

    روانشناس نوجوان با اطلاعاتی که از علم روانشناسی دارد، به نوجوانان کمک می کند که در این دوره، مشکلات روانی و تعارضات خود را حل کنند و به خوبی از پس این مرحله ی حساس از زندگی خود بر بیایند. علاوه بر خود نوجوان، روانشناس با خانواده نوجوانان نیز جلسات مشاوره ای را برگزار می کند که در آن ها خانواده از نحوه برخورد صحیح با نوجوانان خود آشنا شود و روانشناس به آن ها کمک می کند که مشکلات بین والدین و فرزندان کاهش یابد.

    روانشناسان نوجوان سعی میکند که با دادن  اطلاعات لازم در رابطه با مسائل مربوط به رشد انسان و گذر از دوره های مختلف رشدی، خانواده ها را طوری راهنمایی کنند که با نوجوانان خود زندگی خوب و با آرامشی داشته باشند. البته باید گفت که وظیفه ی اصلی روانشناسان کودک، تلاش برای بهتر شدن و درمان مشکلات روحی روانی و … نوجوانان می باشد.

    همانگونه که اشاره کردیم، در دوره نوجوانی امکان دارد که نوجوانان با اختلالات اجتماعی، روانی، عاطفی و… زیادی مواجهه شود که روانشناس نوجوان برای بهتر شدن و درمان این اختلالات در نوجوانان از روش های مشاوره و درمانی استفاده میکند

    به دلیل به وجود آمدن تعارضات و اختلالاتی که امکان دارد برای افراد به وجود آید، امکان دارد که نوجوانان به سمت بزهکاری های اجتماعی کشیده شوند. طبق آمار، بیشتر افراد بزهکار اجتماعی و خلافکار، اولین تمایلات خود به این رفتارها را از سنین نوجوانی از خود نشان داده اند. بدین جهت، روانشناس نوجوان یک وظیفه ی حساس نسبت به جامعه و افراد دارند که با شناسایی و درمان این افراد در دوران نوجوانی، می توانند از به وجود آمدن خیلی از بزهکاری های اجتماعی پیشگیری کرده و نگذارد افراد به این مسائل تمایل پیدا کنند.

     

    بهترین روانشناس نوجوان

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x