جدیدترین نشانه های ویروس کرونا
[list_positive]- سردرد
- بثورات پوستی
- علائم عصبی
- نشانگان گیلن – باره
و دیگر علائم شایع آن :
[list_positive]- تب
- سرفههای خشک
- خستگی و بی حالی
- درد عضلانی
- اسهال
- از دست دادن حس بویایی و چشایی
جهت مطالعه درباره مراقبت های لازم برای مبتلا نشدن به کرونا مقاله مراقبت های لازم برای مبتلا نشدن به ویروس کرونا (کویید-19) در سایت رابینیا مراجعه نمایید .
طبق گزارشات تیم تحقیقاتی رابینیا دانشمندان آمریکایی ادعا کردند که سردرد و عارضه های پوستی از علائم جدید کرونا می باشند .
شکایت بیشتر افراد مبتلا تغییر رنگ و تورم انگشت پا ،زخم و ضایعات پوستی پوستی می باشد .برخی از مبتلایان از مور مور شدن بدن که شبیه سوختگی پوست می باشد نیز شکایت می کنند . در واقع می توان گفت شوک الکتریکی در بدن و سطح پوست از علائم جدید کرونا می باشد و باور اکثر مبتلایان این است که مشکلات پوستی ناشی از پاسخی است که دستگاه ایمنی به این بیماری می دهد .
پزشکان متخصص نیز بر این باورند که علت مورمور شدن پوست به دلیل پاسخ طبیعی دستگاه ایمنی در مبارزه با ویروس کروناست. در واقع پادتن یا آنتی بادی که سیستم ایمنی ما برای مبارزه با ویروس تولید می کند باعث اختلال دستگاه عصبی می شود و علت مور مور شدن یا شوک الکتریکی می باشد . علت عارضه های پوستی نیز مواد شیمیایی تولید شده در خون می باشد . حالا این مواد چطوری در هنگام بیماری وارد گردش خون ما می شود ؟
می توان ادعا کرد که بدن ما پاسخ ایمنی بسیار گسترده ای را به محرک های خارجی و بیماری زا می دهد . سلول های دستگاه ایمنی در هنگام مواجهه با عوامل بیماری زا فعال می شوند و شروع به مقابله می کنند و مواد شیمیایی زیادی را از خود ترشح می کنند و وارد گردش خون می شوند و عامل مشکلات پوستی می شود . وقتی که سلول های دستگاه ایمنی یا خود دستگاه ایمنی فعال می شوند افراد احساس های متفاوتی پیدا می کنند .
دانشمندان در کالج سلطنتی لندن در تحقیقات خود ادعا کردند که 8 نوع از مشکلات پوستی در بیماران وجود دارد که از علائم شایع کرونا مثل تب و سرفه دقیق تر می تواند گویا ابتلای فرد به کرونا می باشد .
علائم پوستی :
[list_positive]- خشکی، پوسته پوسته شدن و التهاب لبها
- اگزما پوستی در گردن، سر و سینه
- تغییر رنگ در انگشتان پا
- پیتریازیس روزه آ (بثورات خود محدود شونده)
- ضایعات پاپولار و وزیکولار
- کهیر
- پورپوریک (ایجاد حالتی مانند خون مردگی در زیر پوست)
- اگزانتم (مجموعه بثورات پوستی گسترده)
دانشمندان ترکیه ای نیز بیان کردند که برخی از مبتلایان دارای علائم عصبی خاصی هستند. علائمی همچون انسفالیت ،مننژیت و بی خوابی
پزشکان در مرحله تشخیص بیماری عصبی را برای فرد مبتلا می دهند اما با آزمایشات تخصصی نشان داده می شود که فرد مبتلا به ویروس کویید 19 می باشد و علائم آن عصبی می باشد .
انسفالیت چیست ؟
التهاب حاد بافت مغز را انسفالیت می گویند . در این شرایط ویروس وارد گردش خون شده و سریعا خود را به مغز میرساند و در عملکرد مغز اختلالی را ایجاد می کند . بیماری انسفالیت به علت نوعش که بیماری ثانویه ویروسی می باشد رده های مختلفی دارد و می تواند عوارضی حاد یا خفیف داشته باشد همانند تعادل نداشتن در هنگام راه رفتن ، کما و مرگ. بیماری انسفالین ممکن است آسیب های جدی را به مغز برساند .
علائم انسفالیت :
[list_positive]- تب
- سردرد
- حالت تهوع
- ضعف در قسمت دست ها
- تحریک پذیری و عصبی شدن
- لوچ شدن چشمان یا دید دوگانه،
- فوتوفوبیا (ترس از نور) و تشنج
مننژیت چیست ؟
التهاب پرده محافظی که مغز و نخاع را پوشانده را مننژیت می گویند و به آن پرده مننژ یا شامه گان نیز می گویند
التهابی که در اثر این بیماری به وجود می آید به علت نزدیکی پرده مننژ به مغز و نخاع ممکن است زندگی فرد را به خطر می اندازد و به همین علت دسنه فوریت های پزشکی قرار دارد .
رایج ترین علائم مننژیت :
[list_positive]- حالت تهوع
- ناتوانی در تحمل نور
- ناتوانی در تحمل صداهای بلند
- گیجی یا هوشیاری دگرگون شده
- سردرد و خشکی دردناک گردن همراه با تب،
در کودکان نیز علائمی همانند تحریک پذیری و خواب آلودگی را به همراه دارد .
محققان ترکیه نیز اعلام کردند برخی از مبتلایان علائمی همانند نشانگان گیلن – باره را دارند .
نشانگان گیلن – باره چیست ؟
یک بیماری التهابی نادر است که دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می کند و به سرعت موجب ضعف عضلات و بی حسی می شود . این بیماری در تمامی سنین رخ می دهد اما در سنین 30 تا 50 سالگی شایع تر می باشد .
علائم گیلن – باره :
در مرحله اول باعث:
ضعف عضلات دست ، بازوها و ساعد
ضعف عضلات پا ، ساق و ران ها
ضعف عضلات شکم و قفسه سینه
تمامی این ضعف های عضلانی در عرض 72 ساعت پیشرفت کرده و ممکن است باعث پدید آمدن مشکلات تنفسی بشود که برای حال بیمار تهدید کننده می باشد .
این شوک می تواند شامل ضعف ، غش ، سرد شدن دست ها و پاها ، بالا رفتن ضربان قلب و تعریق شود و در مراحل بعدی ممکن است فلج کامل برای مدتی ( هفته ها – ماه ها ) اتفاق بی افتد..
در بیماران مبتلا به ویروس کرونا ضعف شدید بروز می کند و بیمار ممکن است مور مور شدن را در برخی نقاط بدن احساس کند و امکان اینکه در تمامی بدن نیز اتفاق بی افتد . سرخی پوست ، پوسته پوسته شدن و تورم نیز در بیماران شایع است.
هر چیزی که لازم است درباره این ویروس بدانید اینجاست کافیت کلیک کنید .
هرچیزی که لازم است درباره ی کرونا بدانید
منبع : مشرق نیوز