نشانه های عجول بودن
یکی از مهم ترین نکات در آموزش اصول زندگی، صبور بودن است. عجول بودن باعث افزایش استرس، ترسهای مزمن، بیخوابی، تصمیمگیریهای هیجانی و نادرست است. بررسی ها نشان می دهد افراد مضطرب در زندگی بیش از حد عجول هستند. در ادامه مطلب با گروه رابینیا همراه باشید تا درباره ی نشانه های عجول بودن صحبت کنیم.
چرا شناخت نشانه های عجول بودن مهم است؟
عجله کردن گاهی اوقات می تواند بر اهداف و کار های مهم زندگی اثر مثبت بگذارد. اما در بسیاری از وضعیت های زندگی ممکن است اثرات منفی و مخربی داشته باشد. داشتن صبر و حوصله برای دستیابی به بهترین نتیجه، قانون مهم زندگی افراد موفق است. اگر بتوانید علائم عجول بودن را در خود بررسی کنید و بشناسید، بعد از مدتی می توانید با تمرین کردن راه حل ها آن را کنار بگذارید.
نشانه های عجول بودن عبات اند از:
1. زود عصبی شدن
تحریک پذیری بالا یکی از نشانه های عجول بودن است. یعنی سریع ناراحت و ناامید می شوید، که در واقع این وبژگی باعث اذیت شدن خودتان است. هر چیز کوچکی به شدت شما را نارحت می کند.
از کوچک ترین و بی اهمیت ترین حرف ها سریع به ضرر خود نتیجه گیری می کنید و همین عمل شما آزرده خاطر می کند. همچنین به آنها فرصت برطرف کردن سوءتفاهم را نمیدهید. حساسیت و تحریکپذیری بیش از حد فقط به احساسات شما آسیب میزند. در اصل عجله کردن از شما فردی پرخاشگر و عصبی میسازد.
2. گرفتن تصمیمگیریهای هیجانی
یکی دیگر از راه های کنار گذاشتن عجول بودن این است که برای برخی از اتفاقات مهم زندگی تصمیمگیری عاقلانه داشته باشید. وقتی صبور نباشید در برخورد با حوادث عاطفی در زندگیتان سریع تصمیم گیری می کنید.
تصمیمگیریهای هیجانی به دلیل اینکه خیلی سریع و بدون فکر قبلی گرفته میشود، عاقلانه و درست نیستند. هر تصمیم بزرگ و کوچکی که می خواهید برای زندگی بگیرید باید قبل از آن حتما خوب فکر کنید، نتایج آن را بسنجید تا درست و منطقی تصمیم بگیرید.
3. بی قراری زیاد
یکی دیگر از نشانه های عجول بودن بی قراری است. از دست دادن آرامش و تمرکز، نتیجه عجول بودن بی مورد است. وقتی تصمیمات اشتباه و عجولانه می گیرید، نتیجه آن استرس و اضطراب خواهد بود. از طرفی دچار بی قراری ذهنی شده و قدرت تمرکزتان را از دست میدهید. حتی اگر تصمیم هم نگیرید، عجول بودن شما را برای تصمیم گیری بی قرار می کند؛ که باعث بی خوابی و اضطراب های بی مورد می شود.
4. اعتیاد به کار کردن
یکی دیگر از علائم عجول بودن اینست که نمیدانید چه زمانی باید توقف کنید. بدون اینکه لحظهای بایستید تا بهتر تصمیمگیری کنید، مدام به کارتان ادامه میدهید. صبر و حوصله برای کار لازم است. سریع و تند و تند کار کردن باعث از دست دادن قدرت تمرکز می شود.
5. احساسِ نداشتن فرصت کافی
یکی دیگر از علامتها برای شناختن شخصیت عجول، توجه به رفتارها و برنامههای شخصی است. اگر فکر می کنید همیشه سرتان شلوغ است فرصت انجام کار ها را ندارید مطمئنا فرد عجولی هستید. از طرفی برای کار های مهم وقت صرف نمی کنید چون معتقد هستید، آنقدر کار برای انجام دادن دارید که فرصتی برای کارهای مهم باقی نمیماند.
6. رفتارهای فرار از زندگی
از نشانه های دیگر عجول بودن عادت به رفتار های ناپسند است. این رفتارها شامل: غذا خوردن با عجله که منجر به غذا خوردن بیش از حد میشود، حضور بیش از حد در شبکههای اجتماعی و افراط کردن در برخی از کارها مثل سیگار کشیدن. عجله کردن مدام این تفکر را در ذهنتان ایجاد می کند که به نتیجه دلخواه نرسیدهاید و باید بیشتر بمانید. نتیجه آن زیادهروی در برخی از کارهاست.
7. عدم مراقبت از بدن
از اصول اولیه زندگی، مراقبت از جسم است. اما از نشانه های عجول بودن این است که وقتی برای این قانون مهم ندارید و نسبت به آن بی اهمیت باشید. زیرا به دلیل استرس انجام نشدن کارها 8 ساعت در شبانه روز نمیخوابید، فرصتی برای ورزش کردن، تماشای فیلم و …. ندارید. در واقع فرصتی برای انجام هر کاری که برای سلامت بدن مفید است، برایتان وجود ندارد.
یکی از دلایل عجول بودن، داشتن استرس زیاد است. اگر همیشه برای انجام کارها عجله می کنید، ابتدا باید استرس خود را درمان کنید. به همین دلیل گروه رابینیا مطالعه ی مقاله ی 4روش درمان قطعی استرس را به شما پیشنهاد می کنند.