معرفی کتاب کشف توانمندی ها اثر مارکوس باکینگهام و دونالد کلیفتون
نویسندگان این کتاب کارآمد که با تحقیق بر روی موفق ترین افراد در هر زمینه ای، به نقشه ای اثربخش و اساسی برای رسیدن به موفقیت دست یافته اند، از طریق ارائه ی راهکارهای عملی و مثال های مرتبط، در درجه ی اول چگونگی کشف استعدادهای ذاتی و در درجه ی دوم کشف و پرورش توانمندی ها را براساس این استعدادها شرح می دهند.
کتاب کشف توانمندی ها اثری مفید و ارزشمند است که علاوه بر فراهم آوردن زمینه ی کشف توانمندی ها، مسیر خودشناسی را نیز هموار می سازد.
در سازمانها بسیار شاهد حضور کارکنانی هستیم که از دانش و تخصص ارزشمندی برخوردارند، ولی سازمان بهره زیادی از دانش آنان نمیبرد. چنین مشاهداتی یک مدیر را به این اندیشه فرو میبرد که ملاک ارزیابی سازمان در جذب و آموزش کارکنان چه باید باشد.
کتاب کشف توانمندیها نتایج پژوهش وسیعی که توسط سازمان گالوپ در زمینه مدیریت منابع انسانی انجام شده است را در اختیار خوانندگان قرار میدهد.
نتایج این پژوهش ارزشمند که حاصل بررسی بیش از چهارصد شرکت موفق جهان، و مصاحبه با بیش از هشتاد هزار مدیر موفق و یک میلیون کارمند است، نشان میدهد که دانش و مهارت چنانچه در راستای هوشمندی فرد باشد منجر به توانمندی میشود هوشمندی از آن تنها عدهای خاص نیست، بلکه هر انسانی هوشمندیهای ویژه خود را دارد؛ لذا مهمترین کار مدیر در نقش یک مربی، نشاندن هر فرد در جایگاه خود و بهکارگیری هوشمندیهای اوست.
این کتاب با هدف به راه انداختن انقلاب توانمندیها نوشته شده است. سازمانهای انقلابی با دگرگونسازی روش گزینش، ارزیابی و پرورش انسانها، بایستی سراسر شرکت را برگرد توانمندیهای فرد فرد کارکنان سازمان قرار دهند.
در پی پژوهشی که سازمان گالوپ در ۷۹۳۹ کسب و کار گوناگون در ۳۶ شرکت بزرگ و بر روی ۱۹۸٬۰۰۰ کارمند انجام داده تنها ۲۰ درصد از این کارکنان شرکتهای بزرگ احساس میکردند که توانمندیهای آنان پیوسته به کار گرفته میشود. به بیان دیگر، ۸۰ درصد کارکنان احساس میکنند که در واگذاری نقش مناسب به آنان، بخشبندی درستی صورت نگرفته است.
قسمتی از کتاب کشف توانمندی ها
به مهمانی اخیری فکر کنید که در آن بیشتر مهمان ها را نمی شناختید. با چه کسی بیشترین زمان خود را میگذراندید، آنهایی که می شناختید یا آنهایی که نمی شناختید؟ اگر به سمت غریبه ها جذب می شوید، ممکن است برون گرایی طبیعی باشید و رفتارتان می تواند زمینه «جلب نظر» را بازتاب دهد که بعدا آن را به عنوان نیازی درونی به توفق بر دیگران تعریف می کنیم.
برعکس، اگر عامدانه به دنبال دوست های نزدیکتان بگردید و تمام عصر با آن ها وقت بگذرانید و از دخالت غریبه ها خوشتان نیاید این نشانه ی محکمی است که یکی از زمینه های اصلی شما رابطه ساز است: میلی طبیعی برای عمیق کردن روابط موجود.
آخرین باری را به خاطر بیاورید که یکی از کارمندانتان به شما گفت نمی تواند سر کار بیاید، چون بچه اش مریض است. اولین فکرتان چه بود؟ اگر بلافاصله روی بچه ی مریض تمرکز کردید، پرسیدید مشکل چیست و کی قرار است مراقبش باشد، این ممکن است نشانه ای باشد که همدلی یکی از قوی ترین زمینه های استعداد در شماست.
اما اگر ذهنتان به طور غریری به این سوال پرید که چه کسی جای کارمند را پر می کند، زمینه ی برنامه ریز توانایی کنترل متغیرهای زیاد با هم احتمالا استعدادی غالب در شماست.
یا آخرین باری که بدون این که همه ی حقایق را در اختیار داشتید باید تصمیم می گرفتید؟ اگر این عدم اطمینان را دوست داشتید، در باور خود مطمئن بودید که هر حرکت، حتی در جهت اشتباه، به آینده ای روشن تر ختم می شود، احتمالا از موهبت زمینه ی فعال کننده برخوردارید که تعریف آن جانب داری از اقدام کردن با وجود ابهام است.
اگر تا زمانی که حقایق بیشتری به دست بیاورید فعالیت را متوقف و مختصر کردید یا به تعویق انداختید، زمینه ی تفکر تحلیلی قوی می تواند توضیح این رفتارتان باشد. هرکدام از این واکنش هایی که اول به ذهن می رسند به الگوهای مشخص رفتاری اشاره دارد و بنابراین نشانه هایی از استعدادتان به دست می دهند.
حتما شما نیز برای کشف توانمندیهایتان اقداماتی انجام داده و به نتیجه نرسیدهاید، خلاصه کتاب صوتی کشف توانمندی ها در این زمینه به شما کمک شایانی میکند.
نویسندگان کتاب کشف توانمندی ها
مارکوس باکینگهام در سال 1966 در انگلستان متولد شد. او تحصیلات خود را در رشتهی علوم سیاسی و اجتماعی به پایان رسانده و به عنوان نویسنده، سخنران انگیزشی و مشاور مالی شناخته میشود.
باکینگهام با کارگران و کارمندان گوناگونی در سرتاسر دنیا گفتگو کرده و با استفاده از آمار این گفتگوها به این باور دست یافته که به دست آوردن بهترین نتیجه در زندگی مستلزم یافتن و تکیه بر توانمندیهای شخصی است.
دکتر دونالد او. کلیفتون در سال 1924 دیده به جهان گشود. وی پدر روانشناسی توانمندیمحور و ایجادکنندهی توانمندییاب کلیفتون در وبگاه گالوپ است. توانمندییاب کلیفتون برایند بیش از 50 سال کار حرفهای دکتر دونالد او. کلیفتون است: هدایت میلیونها نفر در سراسر دنیا به کشف توانمندیهایشان. او در 2002 به دریافت نشان عالی پدر روانشناسی توانمندیمحور از طرف انجمن روانشناسی آمریکا مفتخر شد. کلیفتون در سال 2003 از دنیا رفت.