کتاب ۲۱ درس برای قرن ۲۱
در همان ابتدای کار، در اولین جمله مقدمه کتاب، خواننده به سرعت متوجه میشود که این کتاب حرفهای خوبی برای گفتن دارد. حرفهایی که در این دنیای شلوغ میتواند بسیار کمککننده باشد. کتابهای یووال نوح هراری همیشه چالشی بودند و همیشه خواننده را درگیر خود میکند. جمله اول مقدمه نیز دقیقا نشان میدهد که دوباره با یک کتاب چالشی روبرو هستیم. جمله اول مقدمه چنین است:
«در دنیایی که گرفتار سیلاب انبوه اطلاعات بیربط است، شفافیت برتری است.»
بنابراین در همینجا به شما پیشنهاد میکنم اگر به دنبال شفافیت هستید، مطالعه این کتاب را از دست ندهید.
در کتاب ۲۱ درس برای قرن ۲۱ با حجم گستردهای از اطلاعات روبرو هستیم که یووال با همان سبک خاص خود در اختیار ما قرار میدهد به نحوی که کتاب به هیچ وجه خستهکننده و یا گنگ نیست، همهچیز در عین سادگی و شفافیت پیش روی شماست.
اما باید توجه داشته باشیم که در میان انبوه اطلاعات کتاب، برخی از آنها حقیقت علمی و یا موارد ثابتشده هستند و برخی دیگر صرفا نظرات شخصی نویسنده هستند. قاطی نکردن این دو مورد درنهایت باعث میشود خواننده دید بهتری به هر کدام از درسها داشته باشد.
نکته دیگری که درباره کتاب وجود دارد این است که آیا موضوعات این کتاب با کتابهای قبلی نویسنده همپوشانی دارد؟ پاسخ به این سوال «بله» است اما اگر شما کتابهای انسان خردمند و انسان خداگونه را مطالعه و از قلم و محتوای کتابهای یووال راضی هستید به شدت به شما پیشنهاد میکنم که این کتاب را نیز مطالعه کنید.
برخی از مطالب این کتاب به شکل مختصر در کتابهای انسان خردمند و انسان خداگونه بودند اما در اینجا به شکل وسیعتر به هرکدام از آن موضوعات اشاره شده است. پیشنهاد دیگر ما این است که به تازگی دو کتاب اول یووال را خواندهاید، مدتی صبر کنید و سپس مطالعه این کتاب را شروع کنید.
باید اشاره کنم که مطالب این کتاب برای کسی که نوشتههای یووال را مطالعه نکرده باشد، ممکن است سخت و یا تخصصی به نظر برسد اما واقعیت این است که مطالب کتاب به سادهترین شکل ممکن بیان شده است و بدون تردید هر خوانندهای را غرق خود میکند.
طبیعتا خواندن این کتاب را به همه پیشنهاد میکنیم اما به شکل ویژه مطالعه آن را به پدر و مادرها توصیه میکنیم. مطالعه این کتاب وسعت دید هر فردی را گستردهتر و کمک میکند به چیزهایی فکر کنیم که تا به حال به آنها فکر نکردهایم. همچنین باعث میشود نگران چیزهایی باشیم که تا پیش از مطالعه کتاب شاید اصلا از وجود آنها خبر نداشتیم.
اگر زمان خواندن کامل این کتاب را ندارید، پیشنهاد ما به شما این است از صفحه 365 میکروبوک رابینیا دیدن کنید تا هم خلاصه صوتی کتاب 21 درس برای قرن 21 و هم ده ها کتاب دیگر بهره مند شوید.
درباره نویسنده کتاب ۲۱ درس برای قرن ۲۱
پروفسور یووال نوح هراری مورخ، فیلسوف و نویسندهٔ کتابهای پرفروش انسان خردمند: تاریخ مختصر نوع بشر (۲۰۱۴)، انسان خداگونه: تاریخ مختصر آینده (۲۰۱۶) و ۲۱ درس برای قرن ۲۱(۲۰۱۸) است. او در این کتابها به پرسشهای مهمی دربارهٔ اختیار، آگاهی و هوش میپردازد.
کتابهای او در سراسر جهان ۲۷٫۵ میلیون نسخه فروش رفته و به ۶۰ زبان ترجمه شده است. او امروزه یکی از با نفوذترین روشنفکران عمومی جهان شناخته میشود. هراری در سال ۱۹۷۶ م. در شهر کریات عطا در حیفای اسرائیل متولد شد و در سال ۲۰۰۲ دکترای خود را از دانشگاه آکسفورد انگلستان دریافت کرد و در حال حاضر مدرس گروه تاریخ دانشگاه عبری اورشلیم است.
در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰، یووال نوح هراری سخنرانیهای اصلیاش درباره آیندهٔ بشریت را در سالن کنگره، در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس برگزار کرد.