تست اختلالات روانی SCL-90

-11%جدید
تست اختلالات روانی SCL-90

تست اختلالات روانی SCL-90 یکی از معروف ترین تست ها برای بررسی علائم اختلالات روانشناختی است. این تست در سایت رابینیا با تفسیر کامل ارائه شده است.

  • نمودار اختلالات روانی
  • تفسیر نشانه های جسمانی، اضطراب و پرخاشگری
  • نشانه های افکار پارانوئیدی و روان پریشی
  • معرفی کتاب و راهکار و پیشنهاد
  • نمره GSI – PSDI – PST
امتیاز تست :
5/5

Original price was: 100,000 تومان.Current price is: 89,000 تومان.

115 نفر در حال مشاهده این محصول هستند!
برای دوستاتون بفرستید :

تعداد انجام

50,190

تعداد سوالات

90 سوال

زمان تقریبی

12 دقیقه

رده سنی

بزرگسالان – نوجوانان

برای مشاهده نمونه تفسیر تست اختلالات روانی SCL-90 روی لینک زیر کلیک کنید

تست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90)

تست چک لیست علائم روانی (symptom checklist SCL-90-R) معروف به تست SCL-90 پرسشنامه ای است که بسیار کاربردی بوده و توسط روانشناسان و پژوهشگران مورد استفاده قرار می گیرد. این تست نخستین بار توسط لئونارد دروگاتیس جهت سنجش تعداد زیادی از مشکلات روانشناختی تهیه شد. تست SCL-90 دارای طیف پاسخدهی 5 درجه ای است که میزان ناراحتی فرد را در جنبه های مختلف ارزیابی می کند. نسخه پیش رو آخرین ورژن این تست می باشد که بر اساس تجربیات بالینی و تحلیل های روانسنجی تجدید نظر شده است.

کاربردهای تست اختلالات روانی SCL-90

این تست با توجه به اینکه علائم اختلالات روانی را در طیف گسترده ای بررسی می کند برای ارزیابی روانشناختی کاربردهای فراوانی دارد. از تست SCL-90 می توان برای موارد زیر استفاده نمود:
  • تعیین وضعیت روانی عموم مردم
  • غربال اولیه بیماران با مشکلات روانشناختی
  • بررسی نتایج درمانی قبل و بعد از مداخلات روانشناختی
  • مطالعات علمی و بررسی روابط علائم با سایر جنبه های روانی-اجتماعی
تست SCL-90 در گروه های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. پژوهشگران و روانشناسان از تست SCL-90 برای ارزیابی روانشناختی بیماران سرطانی، بیماران قلبی عروقی، معتادین، افراد با ناتوانایی ها جنسی و سایر مشکلات جسمی استفاده نموده اند. همچنین مشاوران از این تست برای ارزیابی دانش آموزان و دانشجویان استفاده می کنند. در بسیاری از مراکز مشاوره از تست SCL-90 برای غربال های اولیه و به عنوان یک ابزار کمک تشخیصی استفاده می شود. با استفاده از این تست می توانید اختلالات روانی زیر را در خود ارزیابی کنید:   تست-اختلال-روانی-scl90  

اختلالات روانی چیست؟

اختلالات روانی (یا بیماری های روانی) شرایطی هستند که بر تفکر، احساس، روحیه و رفتار شما تأثیر می گذارند. آنها ممکن است گاه به گاه یا طولانی مدت (مزمن) باشند. این علائم می توانند بر توانایی شما در ارتباط با دیگران و عملکرد روزانه تأثیر بگذارند. برخی از انواع اختلالات روانی کدامند؟ انواع مختلفی از اختلالات روانی وجود دارد. برخی از مهمترین این اختلالات عبارتند از:
  • اختلالات اضطرابی
  • اختلالات شخصیتی
  • افسردگی و اختلال دو قطبی
  • اختلال وسواس فکری-عملی
  • اختلالات سایکوتیک، از جمله اسکیزوفرنی
توجه: گاهی ویژگی های شخصیت، توانایی و استعدادهای لازم برای موفقیت در یک حرفه خاص را داریم. اما هرگز فراموش نکنید که این قابلیت ها به تنهایی کافی نیست. مشکلات و علائم روانشناختی مانع بزرگی است که می تواند اثر تمامی استعدادها و ویژگی های ما را خنثی کند. چه عواملی باعث اختلالات روانی می شود؟ هیچ دلیل واحدی برای بیماری روانی وجود ندارد. تعدادی از عوامل می توانند در خطر ابتلا به این نوع بیماری ها نقش داشته باشند:
  • آسیب دیدگی مغزی
  • ژن ها و سابقه خانوادگی شما
  • استفاده از الکل یا داروهای غیرمجاز
  • داشتن یک بیماری پزشکی جدی مانند سرطان
  • عوامل بیولوژیکی مانند عدم تعادل شیمیایی در مغز
  • داشتن دوستان کم و احساس تنهایی یا منزوی بودن
  • قرار گرفتن مادر در معرض ویروس ها یا مواد شیمیایی سمی در هنگام بارداری
  • تجربیات زندگی شما، مانند استرس یا سابقه سوءاستفاده به ویژه اگر در کودکی اتفاق بیفتد.
اختلالات روانی در اثر نقص شخصیت ایجاد نمی شوند. آنها هیچ ربطی به تنبلی یا ضعیف بودن ندارند.

چه کسی در معرض اختلالات روانی است؟

اختلالات روانی بسیار شایع است. بیش از نیمی از مردم جهان در مدتی از زندگی خود به یک اختلال روانی مبتلا می شوند. بنابراین نیازی نیست ابتلاء به علائم و مشکلات روانشناختی خود را پنهان کنیم. کافی است با تشخیص بهنگام و درست برای بهبود و رهایی از آن تلاش کنیم. توجه داشته باشید:
  • به طور معمول 1 نفر از 5 نفر هر ساله بیماری روانی را تجربه می کند.
  • به طور معمول 1 نفر از 25 نفر هر ساله بیماری روانی جدی را تجربه می کنند.
  • به طور معمول 50 درصد از کل بیماریهای روانی در طول زندگی از 14 سالگی و 75 درصد در 24 سالگی شروع می شود.

اختلالات روانی چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص اختلالات روانی باید مراحل مختلفی مد نظر قرار گیرد. مراحل دریافت تشخیص شامل موارد زیر است:

اولین مرحله: تست روانشناسی

اولین مرحله برای ارزیابی روانشناختی استفاده از تست های تشخیصی است. در تست روانشناسی شما به سؤالات مربوط به تفکر، احساسات و رفتارهای خود پاسخ خواهید داد. پس از آن می توانید مطابق با نتایج به دست آمده تصمیم بگیرید. چنانچه علائم محدود باشد می توانید با استفاده از راهکارهای کاربردی و مطالعه منابع مفید به خوددرمانی بپردازید. در غیر این صورت لازم است مراحل بعد را طی نمایید.

دومین مرحله: ارزیابی پزشکی

در مرحله بعدی برای اینکه مطمئن شویم مشکلات روانشناختی ما ناشی از بدعملکردی جسمانی نیست لازم است تا به لحاظ پزشکی چک آپ شویم. گاهی اختلالات روانی به دلیل کم کاری یا پرکاری هورمون ها، غدد و یا سایر جنبه های فیزیولوژیک هستند. با مراجعه به روانپزشک می توان این موارد را ارزیابی و بررسی نمود.

سومین مرحله: ارجاع به روانشناس

در مرحله بعدی پس از ارزیابی روانپزشکی چنانچه مشکلات روانشناختی شما به دلایل جسمانی و فیزولوژیکی مربوط نباشد لازم است به روانشناس متخصص مراجعه نمایید. در این مرحله جهت ارزیابی دقیقتر و تشخیص مشکلات عمده مصاحبه های تشخیصی به عمل می آید.

درمان اختلالات روانی چیست؟

درمان بستگی به این دارد که کدام اختلال روانی را داشته باشید و تا چه اندازه جدی است. شما و درمانگرتان فقط روی یک طرح درمانی کار خواهید کرد. این طرح درمانی به مبنای نظری درمانگر و توانایی آن بستگی دارد. برای برخی از افراد به دلیل شدت علائم و به منظور کنترل اولیه دارو تجویز می شود. برخی از افراد نیز برای مدیریت شرایط خود به حمایت اجتماعی و آموزش نیاز دارند. هشدار: برای انتخاب روانشناس لازم است خیلی به دقت عمل نماییم. گاهی روانشناس غیرکارآمد می تواند مشکلات ما را بدتر کند. این در حالی است که روانشناس متبحر، واقعا حال شما را خوب خواهد کرد و می توانید به کمک آن تغییرات بزرگی را در خود احساس کنید. در پاره ای از موارد ممکن است شما به درمان مداومی نیاز داشته باشید. شاید لازم باشد که به بیمارستان اعصاب و روان بروید. این ممکن است به این دلیل باشد که بیماری روانی شما شدید است. یا ممکن است به این دلیل باشد که شما در معرض خطر صدمه زدن به خود یا دیگران هستید. در بیمارستان های روانپزشکی دارودرمانی در کنار مشاوره و درمان فردی، درمان گروهی و تعامل با متخصصان سلامت روان و سایر بیماران انجام می شود.   test

روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی

بر اساس مطالعات انجام شده توسط دروگاتیس ضریب اعتبار این تست بین 0/77 تا 0/99 گزارش شده است. همچنین در رابطه با روایی این تست بیشترین همبستگی برای بعد افسردگی 0/95 و کمترین برای مولفه ترس های مرضی 0/77 به دست آمده است. وی و همکاران (2018) همبستگی منفی بین نمره کل SCL-90 با تست ارزیابی عمومی و همبستگی مثبت با درونگرایی اجتماعی به دست آورده اند. در مطالعه رویز و همکاران در سال 2014 نشان داده شده است که این تست می تواند بین افراد بهنجار و بیماران سرپایی بخش اعصاب و روان تفکیک ایجاد کند.

 روایی و اعتبار بر اساس مطالعات داخلی

نتایج مطالعه مدبرنیا در سال 84 در ایران نشان می دهد که بین شاخص های تست scl-90 و مقیاس MMPI همبستگی معناداری وجود دارد. بیشترین همبستگی با 0/59 بین افسردگی و اضطراب در تست SCL-90 با نورآستنی در تست MMPI بوده است. بررسی های فتحی آشیتانی (1384) نشان می دهد که این تست در افراد عادی با بیماران سرپایی تفاوت قابل قبولی دارد. در ایران تحلیل عاملی تاییدی توسط عبیری و شعیری(1398) ساختار 9 عاملی این تست را تایید می نماید. 

تست اختلال روانی SCL_90 چه چیزی را می‌سنجد؟

این تست به طور ویژه 9 اختلال روانی را در شما ارزیابی می کند. این اختلالات عبارتند از؛ (1) افسردگی، (2) حساسیت در روابط، (3) وسواس، (4) مشکلات روان تنی، (5) روان پریشی، (6) افکار پارانوئیدی، (7) ترس مرضی، (8) پرخاشگری و (9) اضطراب.

تست اختلال روانی SCL_90 چه کاربردهایی دارد؟

از این تست معمولا برای معاینه وضعیت روانی استفاده می شود. برخی از روانشناسان از تست SCL-90 برای غربال اولیه بیمارانی که دارای مشکلات روانی هستند استفاده می کنند. همچنین در پژوهش ها و مطالعات علمی نیز از این تست استفاده می شود.

کاربرد سازمانی تست اختلال روانی SCL_90 چیست؟

توجه داشته باشید که عدم وجود نشانه های روانی برای عملکرد بهینه در هر شغلی اهمیت دارد. حتی اگر از هوش، استعداد و توانایی خوبی برخوردار باشیم اما مشکلات روانی ممکن است باعث کاهش بهره وری مان شود. بنابراین معمولا مدیران و کارفرمایان برای ارزیابی در مرحله جذب و استخدام و همچنین تعدیل نیرو از تست اختلال روانی استفاده می کنند.

تست اختلال روانی SCL_90 رابینیا چه ویژگی‌هایی دارد؟

این تست در سایت رابینیا با تفسیر کامل و منحصر به فرد تنظیم شده است. سیستم تحلیلی، نمره گذاری و توضیحات مفصل این آزمون که طی مراحل مختلف توسط متخصصان روان سنجی و درمانگران رابینیا تنظیم شده است به شما کمک می کند تا علاوه بر شناخت ویژگی های روانی خود، علت نمرات کسب شده و راهکارهای پیشنهادی را نیز دریافت کنید.

چرا باید تست اختلال روانی SCL_90 را انجام دهم؟

توجه داشته باشید که تمامی اتفاقات مهم در زندگی تحت تاثیر ویژگی های روانی است. تحصیل و شغل مناسب، ازدواج موفق، فرزندپروری سالم و بسیاری از مسائل دیگر همگی به سلامت روان شما بستگی دارند. بنابراین اختلال در سیستم روانی و هر گونه ناهنجاری ممکن است باعث ایجاد مشکلات مختلف در زندگی تان شود. با ارزیابی درست و دقیق ویژگی های روانی خود و به کمک راهکارهای اختصاصی که به شما می دهیم می توانید گام موثری برای ارتقاء کیفیت زندگی خود بردارید.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “تست اختلالات روانی SCL-90”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تست‌های مشابه

نظر کاربران درباره تست

سبد خرید
تست اختلالات روانی SCL-90

تست اختلالات روانی SCL-90

Original price was: 100,000 تومان.Current price is: 89,000 تومان. شروع تست