ویژگی های پرسشنامه مقیاس خود ارزشی مشروط
- رده سنی : بزرگسالان
- دارای پایایی و روایی (ایرانی)
- دارای تفسیر و نمره گذاری
- دارای منبع (ایرانی)
- دارای 7 خرده مقیاس است.
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه مقیاس خود ارزشی مشروط:
ارزیابی ابعاد خود ارزشی در افراد
پرسشنامه مقیاس خود ارزشی مشروط شامل موارد زیر می باشد:
این پرسشنامه 35 سوال داشته و هدف آن ارزیابی ابعاد خود ارزشی در افراد (تأیید دیگران، ظاهر، شكست دیگران در رقابت، صلاحیت و شایستگی تحصیلی، حمایت و عشق خانوادگی، پاكدامنی و اخلاقی بودن، عشق به خدا) می باشد.
خودارزشی چیست؟
خودارزشی به معنی ارزشگذاری به خود و قدردانی از ویژگیها، تواناییها و موفقیتهای شخصی است که یک فرد در زندگی خود تجربه میکند. برای داشتن خودارزشی بالا، شخص باید احساس موفقیت، قدرت شخصی، ارزشمندی و اعتماد به نفس داشته باشد.
بسیاری از عوامل مختلف میتوانند بر خودارزشی تأثیر بگذارند، از جمله تجربه موفقیتها، رفع اشکالات و نقصهای شخصی، وجود روابط صمیمی و مثبت، داشتن اهداف کوتاه و بلندمدت و داشتن اعتماد به نفس.
در برابر افرادی که خودارزشی بالایی دارند، افرادی با خودارزشی پایینتر احساس ناامیدی، عدم قدرت شخصی و ترس از شکست میکنند. از این رو، ارزش قائل شدن به خود، بهبود خودشناسی و ارتقای خودارزشی، میتواند به دستیابی به زندگی موفق و خوشبختی کمک کند.
روان شناسان، بر مفهوم خود ارزشی تاکید کرده و در مورد آن تحقیقات زیادی انجام داده اند؛ خود ارزشی به معنای ارزش قائل شدن برای خود است.
فردی که دارای سطوح خود ارزشی در سطح بالا می باشد، برای شخص خودش احتران زیادی قائل است، خودش را موجودی با ارزش می داند و برای خوشحالی خودش تلاش می کند.
احساس خوشایند خود ارزشمندی، بر سلامت روان افراد تاثیر ویژه ای می گذارد.
فردی که این احساس را در خود تقویت کرده باشد، از عزت نفس، اعتماد به نفس خوبی برخوردار خواهد بود. این فرد برای انجام فعالیت ها و امور مختلف به خودش تکیه می کند و چون خودش را موجودی با ارزش می داند، توانایی هایش را باور دارد.
فردی که از احساس خود ارزشمندی برخوردار است، به دنبال تایید گرفتن از دیگران نمی باشد.
در چه صورتی افراد دچار خودارزشی مشروط می شوند؟
افرادی که دچار خودارزشی مشروط میشوند وابسته به پاسخهای خارجی و عوامل بیرونی هستند که بر خودارزشی آنها تأثیر میگذارند. به عبارت دیگر، خودارزشی این افراد به میزان پاسخها، عملکردها، عقاید و انتظارات دیگران نسبت به آنها وابسته است.
به طور مثال، اگر یک فرد فقط از موفقیتهای خود در کار و تلاشهایش برای پاسخگویی به نیازهای دیگران برای تأیید و تشویق خود دریافت کند، او به مرور به یک خودارزشی مشروط میشود و وابسته به بازخوردها و نظرات بیرونی میشود.
افراد دچار خودارزشی مشروط احتمالاً به شدت وابسته به نظرات و عملکردهای دیگران هستند و در صورتی که تجربه شکست یا بازخورد منفی بگیرند، به سختی میتوانند این تأثیرات را پشت سر بگذارند و به خودارزشی قبلیشان بازگردند.
بنابراین، برای ارتقای خودارزشی بهتر است به محیط خود و نیازهای واقعی خود توجه کنیم و در مسیر رسیدن به اهداف و ارزشهای شخصی خود، از بازخوردها و نظرات دیگران به عنوان یک مسیر بهتر شدن استفاده کنیم، نه به عنوان یک منبع وابستگی به خودارزشی.
برای دریافت پرسشنامه خود ارزشیابی مرکزی (CSES) کلیک کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.