ویژگی های پرسشنامه استاندارد اختلال کمبود توجه – بیش فعالی سوانسون و همکاران
- دارای پایایی و روایی (ایرانی)
- دارای تفسیر و نمره گذاری
- دارای منبع (ایرانی)
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه استاندارد اختلال کمبود توجه – بیش فعالی سوانسون و همکاران :
سنجش اختلال کمبود توجه – بیش فعالی در کودکان
پرسشنامه استاندارد اختلال کمبود توجه – بیش فعالی سوانسون و همکاران شامل موارد زیر می باشد:
پرسشنامه اختلال کمبود توجه – بیش فعالی (SNAP-IV) توسط سوانسون، نولان و پلهام در سال (1980) برای سنجش اختلال کمبود توجه – بیش فعالی در کوکان طراحی و تدوین شده است و توسط والدین کودک تکمیل می شود.
این پرسشنامه دارای 18 سوال و 2 مولفه می باشد و بر اساس طیف سه گزینه ای لیکرت با سوالاتی مانند (کودک اغلب نمی تواند به جزئیات توجه کند و از روی بی دقتی اشتباه می کند.) به سنجش اختلال کمبود توجه – بیش فعالی در کوکان می پردازد.
اختلال کمبود توجه – بیش فعالی
اختلال توجه و بیشفعالی (ADHD) یک اختلال رفتاری است که افرادی که با آن مبتلا هستند، با مشکلات تمرکز، کنترل حرکتی، و یا هر دو مواجه میشوند. این اختلال معمولا در کودکان و نوجوانان شروع میشود، اما میتواند در بزرگسالان نیز وجود داشته باشد.
علایم و نشانههای ADHD ممکن است شامل عدم توانایی در تمرکز و توجه، فراموشیهای متناوب، بیانضباطی و بیقراری، افزایش فعالیت حرکتی و ناتوانی در نگهداشتن خود را برای مدت زمان طولانی به خوبی توصیف کند.
با توجه به اینکه ADHD یک اختلال پیچیده است، درمان آن نیز متفاوت است و ممکن است شامل مشاوره رفتاری، داروها، یا هر دوی آنها باشد.
اگر شما یا کودک شما با علایم ADHD مواجه هستید، بهتر است با یک پزشک، مشاور یا متخصص رفتاری مشورت کنید تا به شما راهنمایی کند که چگونه میتوانید با این اختلال کنار بیایید.
این اختلال که تحت عنوان (ای دی اچ دی) هم شناخته می شود، یکی از شایع ترین اختلالات دوران کودکی می باشد.
کودک دارای این اختلال سه ویژگی بارز رفتاری دارد و آن سه ویژگی عبارت اند از:
- عدم تمرکز و توجه که البته می تواند کمبود تمرکز و توجه هم باشد و کودک دارای این ویژگی به سختی می تواند بر روی مسائل و تکالیفش تمرکز داشته باشد.
- ویژگی دوم مربوط به رفتار های پر از تحرک و جنب و جوش در کودک است که تحت عنوان بیش فعالی نام گذاری شده است.
- مولفه سوم همان تکانشگری و رفتار های بدون فکر و تامل است.
یک کودک می تواند هر سه این نشانه ها را داشته باشد و یا می تواند یک یا دو نوع از این نشانه ها را داشته باشد.
تشخیص اختلال کمبود توجه – بیش فعالی
برای تشخیص ADHD، نیاز به تعامل با یک پزشک یا متخصص روانپزشکی دارید. این تشخیص معمولا بر اساس علائم و نشانههایی که شما یا کودک شما تجربه میکنید و همچنین تاریخچه پزشکی و خانوادگی شما استوار است. در برخی موارد، تستهای روانشناسی نیز ممکن است برای ارزیابی علائم ADHD استفاده شود.
اگر تشخیص ADHD برای شما یا کودک شما قطعی شد، درمان ممکن است شامل داروهای مختلف باشد. این داروها میتوانند به کاهش علائم ADHD کمک کنند، اما باید با دقت و توسط پزشک تجویز شوند.
در برخی موارد، درمان رفتاری نیز میتواند موثر باشد و به کودکان و بزرگسالان کمک میکند تا مهارتهای مدیریت رفتار خود را بهبود بخشند. این شامل مشاوره، آموزش مهارتهای ارتباطی و اجتماعی، و روشهای تحریک انگیزشی مثل تحفیز مثبت و منفی است.
به طور کلی، درک اینکه ADHD چیست و چگونه میتوان با آن کنار آمد، میتواند به شما یا کودک شما کمک کند تا بهبود یابید و به شما امکان میدهد تا بهترین تصمیمگیری درباره درمان بگیرید.
در صورتی که شما یا فردی دیگری در اطراف شما با علائم ADHD مواجه هستند، بهتر است که از آنها حمایت کنید و به آنها کمک کنید که منابع و درمانهای مورد نیاز را پیدا کنند.
برای دریافت مبانی نظری و پیشینه پژوهش اختلال بیش فعالی و نقص توجه کلیک کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.