ویژگی های پرسشنامه استاندارد راهبردهای مطالعه و یادگیری
- دارای پایایی و روایی (ایرانی)
- دارای تفسیر و نمره گذاری
- دارای منبع (ایرانی)
- دارای 10خرده مقیاس است.
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه استاندارد راهبردهای مطالعه و یادگیری :
ارزیابی راهبردهای مطالعه و یادگیری
پرسشنامه استاندارد راهبردهای مطالعه و یادگیری شامل موارد زیر می باشد:
پرسشنامه راهبردهای مطالعه و یادگیری، دارای 80 گویه و 10 مولفه می باشد که با یک مقیاس لیکرت پنج درجه ای (اصلا در مورد من صدق نمی کند تا کاملا در مورد من صدق می کند) و هر ماده دارای ارزشی بین 1 تا 5 است.
با سؤالاتی مانند: (برای کمک به یاد سپاری اصول جدیدی که در کلاس می آموزم، تمرین می کنم که آنها را به کار گیرم.) راهبردهای مطالعه و یادگیری را می سنجد.
راهبردهای یادگیری و مطالعه
یکی از دلایل افت و شکست تحصیلی می تواند به ضعف مهارت های مطالعه و یادگیری دانشجویان مربوط باشد.
در چند سال اخیر، پردازش اطلاعات به عنوان یکی از نظریه های یادگیری مورد توجه زیادی قرار گرفته است بر اساس این نظریه راهبردهای وجود دارد که با بهره گیری از آن ها می توان یادگیری را تسهیل نمود.
راهبردهای یادگیری شامل تفکر، رفتار، عقاید یا احساساتی است که کسب، درک، انتقال بعدی دانش و مهارت های جدید را تسهیل می کند.
راهبردهای یادگیری و مطالعه مجموعهای از روشها و تکنیکهایی هستند که به دانشآموزان و دانشجویان کمک میکنند تا بهترین عملکرد را در یادگیری و مطالعه خود داشته باشند.
در ادامه به برخی از راهبردهای یادگیری و مطالعه معرفی میکنیم:
تعیین هدف و برنامهریزی: قبل از شروع به مطالعه، باید هدف خود را مشخص کنید و برنامهریزی کنید که چه مطالبی را باید مطالعه کنید و در چه زمانی.
تمرکز و توجه: در هنگام مطالعه، بهتر است به محیط خود اهمیت دهید و از موانعی مانند تلفن همراه، تلویزیون و … دوری کنید. همچنین، برای بهبود تمرکز، میتوانید از روشهای مختلفی مانند تمرینات تنفسی، تمرینات چشمی و استفاده از موسیقی کمک بگیرید.
یادداشت برداری: در هنگام مطالعه، بهتر است یادداشتبرداری کنید. این کار به شما در بهتر به خاطر سپردن مطالب کمک میکند و برای مرور مطالب نیز مفید است.
تکرار: تکرار و مرور مطالب یکی از راههای مهم در یادگیری است. بهتر است پس از خواندن یک فصل یا یک درس، آن را مرور کنید تا مطمئن شوید که به خوبی آن را درک کردهاید.
استفاده از تصاویر و نمودارها: استفاده از تصاویر و نمودارها به شما در بهتر درک مطالب کمک میکند و باعث میشود که مطالب برای شما جذابتر شود.
یادگیری همزمان با دیگران: یادگیری در گروه و با دیگران میتواند به شما کمک کند تا مطالب را بهتر درک کنید و در برخی موارد حتی باعث میشود که به مطالبی که خودتان درک نکردهاید، دست پیدا کنید.
تدوین سؤالهای درست و مفید: پرسش برای یادگیری بسیار مهم است. با تدوین سؤالهای درست و مفید، بهتر میتوانید مطالب را درک کنید و نیز در حفظ مطالب بهترین کمک را به خودتان بکنید.
تکنولوژی و منابع آنلاین: با پیشرفت تکنولوژی، امروزه بسیاری از منابع آموزشی و دانشگاهی به صورت آنلاین در دسترس هستند. با استفاده از این منابع، میتوانید بهتر و با سرعت بیشتری به مطالب دسترسی داشته باشید.
آزمونهای شناختی: آزمونهای شناختی به شما کمک میکنند تا بهتر بدانید که در چه حدی از مطالب آگاهی دارید. با انجام این آزمونها، میتوانید نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و برای بهبود آنها تلاش کنید.
استفاده از تکنیکهای یادگیری خود: هر شخص برای یادگیری بهتر، تکنیکهای خاصی را دارد. بهتر است با آزمایش تکنیکهای مختلف، بهترین روشهای یادگیری خود را پیدا کنید و از آنها بهره ببرید.
در کل، با انجام راهبردهای یادگیری و مطالعه مناسب، میتوانید به بهترین نتیجه در یادگیری دست پیدا کنید. بهتر است هر کدام از این راهبردها را به صورت منظم در مطالعه خود به کار بگیرید.
برای دریافت تست عادت مطالعه پالسانی و شارما (PSSHI) کلیک کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.