ویژگی های پرسشنامه استاندارد رضایت تحصیلی دانشجویان
- رده سنی : بزرگسالان
- دارای پایایی و روایی (ایرانی)
- دارای تفسیر و نمره گذاری
- دارای منبع (ایرانی)
- دارای 6 خرده مقیاس است.
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه استاندارد رضایت تحصیلی دانشجویان :
ارزیابی پیشرفت تحصیلی و رضایت از محیط تحصیل
پرسشنامه استاندارد رضایت تحصیلی دانشجویان شامل موارد زیر می باشد:
این مقیاس دارای 59 گویه و 6 بُعد رضایت از تحصیل؛ رضایت از استاد؛ رضایت از همکلاسی ها؛ رضایت از ارتقاء و پیشرفت تحصیلی؛ رضایت از ارزیابی پیشرفت تحصیلی و رضایت از محیط تحصیل می باشد.
رضایت از تحصیل می تواند به عنوان شاخصی تاثیرگذار در بهینه سازی عملکرد دانشجویان مانند تعهد نسبت به اهداف دانشگاه، اتمام موفقیت آمیز تحصیل، سازگاری با دانشگاه و رضایت کلی از زندگی و میزان موفقیت دانشگاه ها باشد.
رضایت از تحصیل عاملی اثرگذار در اندازه گیری کیفیت یادگیری و آموزش دانشجویان شناخته شده است.
منظور از رضایت تحصیلی میزان لذت و خشنودی فرد از نقش و تجربیات خود به عنوان دانشجوست.
رضایت از تحصیل یک حالت عاطفی است که در نتیجه رضایت از وضعیت موجود ایجاد شده در محیط و وضعیت شخصی دانشجو ایجاد می شود.
رضایت تحصیلی
این مفهوم بیانگر این است که دانشجویان چگونه تجارب یادگیریشان را ادراک میکنند بر این اساس، رضایت تحصیلی بیانگر میزان ادراک دانشجویان از دانشگاه و مطلوبیت هایی است که در آنجا به دست می آورند (کو، 2010؛ به نقل از محترم، 1390).
رضایت تحصیلی به معنای احساس رضایت و رویارویی مثبت دانشجویان از تحصیلات و تجربیات آموزشی است که در دوران تحصیل در محیط دانشگاه به دست میآورند.
این رضایت میتواند برای دانشجویان به عنوان یکی از اهداف اساسی تحصیلی در نظر گرفته شود و به طور غیر مستقیم، تأثیر بسزایی بر عملکرد تحصیلی و حتی سلامت روحی و جسمی آنها دارد.
عوامل متعددی بر رضایت تحصیلی دانشجویان تأثیر دارند، از جمله:
روابط اجتماعی: روابط با همدانشجویان، اساتید، مشاوران تحصیلی و کارکنان دانشگاه میتواند برای دانشجویان احساس رضایت تحصیلی بهبود بخشد.
کیفیت تدریس: کیفیت تدریس در دورههای تحصیلی، از جمله محتوای آموزشی، روشهای تدریس، انتقال اطلاعات و تعامل با اساتید، میتواند بر رضایت تحصیلی دانشجویان تأثیر بسزایی داشته باشد.
برنامههای پشتیبانی: برنامههایی مانند مشاوره تحصیلی، کمک درسی، ارائه خدمات بهداشتی و روانی و امکانات فرهنگی و ورزشی، میتواند به بهبود رضایت تحصیلی دانشجویان کمک کند.
سبک یادگیری: سبک یادگیری هر دانشجو نیز میتواند به تأثیر رضایت تحصیلی او داشته باشد. برخی افراد از روشهای یادگیری گروهی و برخی دیگر از روشهای یادگیری فردی استفاده میکنند.
تعهد به تحصیل: دانشجویانی که به تحصیلات خود تعهد دارند و تمایلی برای به دست آوردن دانش و مهارتهای لازم برای آینده خود دارند، به احتمال زیاد احساس رضایت تحصیلی بیشتری دارند.
میزان توانمندی و تجربه: میزان توانمندی و تجربه در زمینه تحصیلات، میتواند بر رضایت تحصیلی دانشجویان تأثیر بگذارد. برخی دانشجویان با داشتن توانایی و تجربههای کافی در رشته تحصیلی خود، به احتمال زیاد احساس رضایت بیشتری دارند.
امنیت و خیال راحتی: دانشجویانی که در محیطی امن و با خیال راحت تحصیل میکنند، احساس رضایت بیشتری نسبت به دانشجویانی که در محیطی ناامن و تهدیدکننده تحصیل میکنند، دارند.
فرصتهای شغلی: دانشجویانی که فرصتهای شغلی مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی خود دارند، به احتمال زیاد احساس رضایت تحصیلی بیشتری خواهند داشت.
رضایت تحصیلی به عنوان یک مفهوم پویا است و ممکن است در طول زمان تغییر کند. در ضمن، این مفهوم به شدت به رابطه بین دانشجویان و محیط دانشگاه و همچنین به میزان رضایت آنها از زندگی شخصی و اجتماعی آنها وابسته است.
بنابراین، ارزیابی و بهبود رضایت تحصیلی دانشجویان نیازمند رویکردهای چندگانه و سیستمی است که از مشارکت دانشجویان، اساتید و مدیران دانشگاه پشتیبانی میکند.
برای دریافت پرسشنامه میزان تعامل استاد و دانشجو در آموزش آنلاین کلیک کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.