ویژگی های پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین
- رده سنی : کودکان
- دارای پایایی و روایی (خارجی)
- دارای تفسیر و نمره گذاری
- دارای منبع (خارجی)
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین:
اندازه گیری میزان نیاز به تایید اجتماعی در کودکان
پرسشنامه مقبولیت اجتماعی کودکان دبستانی فورد و رابین شامل موارد زیر می باشد:
این پرسشنامه دارای 17 سوال بوده و هدف آن اندازه گیری میزان نیاز به تایید اجتماعی در کودکان است.
منظور از مقبولیت «پذیرش مردمی» است. اگر مردم به فریاد گروهی برای تمایل نشان دهند و خواستار اعمال گروهی از طرف آن فرد یا گروه باشند .
مقبولیت اجتماعی یکی از زمینه های رشد اجتماعی دوره ی کودکی است که توسط روان شناسان مورد مطالعه قرار گرفته است و شامل گرایش فرد به ارائه ی تصویری مطلوب از خویشتن به دیگران است که طی کنش های متقابل اجتماعی صورت می گیرد.
اگرچه برای سنجش مقبولیت اجتماعی ابزارهای مناسب و مشخصی در دست نیست لیکن در این راستا مقیاس مقبولیت اجتماعی مارلو – کران (1960) برای بزرگسالان و مقیاس مقبولیت اجتماعی فورد و رابین (1970) برای کودکان معرفی شده است.
مقبولیت اجتماعی کودکان
مقبولیت اجتماعی کودکان به وضعیت و استقبالی که در محیط اجتماعی خود از طرف همسالان و دیگران دریافت میکنند، اشاره دارد.
معمولاً کودکانی که در محیط اجتماعی خود مقبول هستند، توانایی برقراری روابط مثبت و دوستانه با همسالان خود را دارند و به طور کلی تحت تأثیر قرار گرفتن در گروهها و جامعه اطراف خود احساس رضایت و اعتماد به نفس بیشتری دارند.
مقبولیت اجتماعی کودکان میتواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد. برخی از این عوامل عبارتند از:
رفتارها و خصوصیات شخصیتی: کودکانی که مهربان، خوشرو، همکار، محترم و قابل اعتماد هستند، معمولاً در محیط اجتماعی خود مورد توجه و تحسین همسالان خود قرار میگیرند.
مهارتهای ارتباطی و اجتماعی: کودکانی که مهارتهای ارتباطی قوی دارند و توانایی برقراری روابط مثبت، شنیدن و فهمیدن دیگران، همکاری و حل مسائل را دارند، معمولاً برای همسالان خود جذاب هستند و به عنوان دوستان خوبی محسوب میشوند.
قدرتها و استعدادها: کودکانی که در زمینههای خاصی مانند ورزش، هنر، علم و غیره استعداد و قدرت نشان میدهند، معمولاً تحت توجه بیشتری قرار میگیرند و احتمالاً مورد تحسین و تمجید دیگران قرار میگیرند.
نحوه برخورد و رفتار والدین و مربیان: نحوه حمایت، توجه و همراهی والدین و مربیان نقش مهمی در ایجاد احساس مقبولیت در کودکان دارد. رشد در یک محیط حمایتکننده و محبتآمیز میتواند کودک را به ارتقاء روابط اجتماعی مثبت و مقبول کمک کند.
لازم به ذکر است که مقبولیت اجتماعی تنها یک عنصر از شخصیت و زندگی اجتماعی کودک است و باید به عوامل دیگر نیز توجه شود، مانند تواناییهای شخصی، توسعه هوش هیجانی، تجربه موفقیت و شکست و تأمین حمایت اجتماعی.
برای دریافت تست هوش IQ کتل کودکان – فرم B کلیک کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.