پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد

پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد
امتیاز محصول :
5/5

تعداد گویه : 31
روایی و پایایی : دارد
نمره گذاری : دارد
نوع فایل : Word , PDF
همراه با مقالات مرتبط

682 نفر در حال مشاهده این محصول هستند!

7,000 تومان

 ویژگی های پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد :

  • دارای منبع (ایرانی / خارجی)

  • دارای تفسیر و نمره گذاری

  • دارای 7 خرده مقیاس است.

  • موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی

  • فایل به صورت WORD / PDF می باشد.

  • فایل به همراه مقاله مرتبط  است .

 

هدف پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد :

سنجش سرمایه اجتماعی


 

 سایر مطالب پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد :

«سرمایه اجتماعی» یک مفهوم فرا رشته ای است که بر روابط و نیز کمیت و کیفیت این روابط در میان افراد، گروه‌ها، سازمان‌ها و اجتماعات تمرکز دارد. سرمایه اجتماعی انباشت منابع بالقوه و بالفعلی ست که مربوط به مالکیت یک شبکه بادوام از روابط کم و بیش نهادینه شده است. اهمیت این سرمایه در آن است که حضورش نوعی از کنش را میسر می‌سازد که برای افراد، گروه‌ها و سازمان‌ها مفید است.
مفهوم «سرمایه اجتماعی» در آغاز توسط جامعه‌شناسان معرفی گردید و در تحقیقات آن‌ها مورد استفاده قرار گرفت. این مفهوم به تدریج توجه اندیشمندان سایر رشته های علوم اجتماعی و رفتاری را به خود جلب کرد و در دهه های اخیر علاوه بر اینکه در حوزه‌هایی نظیر جامعه شناسی، علوم سیاسی و اقتصاد مورد استفاده قرار گرفته؛ در رشته های مدیریت و سازمان نیز، طرفداران زیادی پیدا کرده است (الوانی و سیدنقوی، 1383).
اندیشمندان بر مفهوم «سرمایه اجتماعی» به منزله یک شرح جامع برای بیان دلایل اینکه چرا برخی جوامع قادرند تا مشکلات جمعی خویش را با همکاری یکدیگر حل نمایند، در حالی که جوامع دیگر در متحد کردن اعضای خویش، حول هدف‌های مشترک ناتوانند؛ متمرکز می‌گردند،

با این رویکرد می‌توان گفت مفهوم سرمایه اجتماعی «به پیوندها و ارتباطات میان اعضای یک شبکه، به عنوان یک منبع با ارزش، اشاره دارد که با خلق هنجارها و اعتماد متقابل، موجب تحقق اهداف فردی و سازمانی می‌شود». طرح این رویکرد در بسیاری از مباحث اجتماعی و رفتاری، نشان دهنده اهمیت نقش این سرمایه در توسعه و پیشرفت جامعه، به ویژه توسعه اجتماعی دارد (درانی و رشیدی، 1387).

برخی از مهم‌ترین تعاریف ارائه شده توسط صاحب نظران و محققین حوزه‌ی سرمایه اجتماعی به شرح ذیل است:

  • «فوکویاما» (1385) سرمایه اجتماعی را «مجموعه منافع بالفعل و بالقوه می‌داند که با عضویت در شبکه های اجتماعی، کنش گران و سازمان‌ها به وجود می‌آید»، به عبارت دیگر به زعم وی، سرمایه اجتماعی «مجموعه معینی از هنجارها یا ارزش‌های غیررسمی است که اعضای گروهی که همکاری و تعاون میانشان مجاز است در آن سهیم هستند».

 

  • «سازمان ملل» (2001) در تعریف خود از سرمایه اجتماعی، این مفهوم را به عنوان «قوانین و ارزش‌های غیررسمی و روابط مدت‌داری تعریف می‌کند که اقدام هماهنگ را تسهیل کرده و مردم را قادر می‌سازد تا برای منافع دو جانبه، همکاری مخاطره‌آمیز را تقبل و عهده‌دار شوند».

 

  • «بانک جهانی» (1999) سرمایه اجتماعی را «به نهادها و روابط و هنجارهایی اطلاق می‌کند که به کمیت و کیفیت تعاملات اجتماعی در یک جامعه شکل می‌دهد و به مثابه چسبی است که آن‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند».

هم چنین بانک جهانی از سرمایه اجتماعی با تعابیری همچون؛ حلقه مفقوده توسعه، چسب اجتماعی، مطلوبیت اقتصادی، سرمایه جذّاب، مهارت اساسی امروزی، روح ملّی، ویژگی اصلی جوامع و ملت‌ها، ارتقاء دهنده انگیزه‌های فردی به عرف‌های هنجاری و نهادی و گروهی، یاد می‌کند (فاین بن، 1385).

  • «بوردیو»؛ سرمایه اجتماعی را «در برگیرنده روابط اجتماعی ارزشمند میان آدم‌ها می‌داند» (ریترز، 1389).
  • به عقیده «کلمن» (1998)؛ «سرمایه و منابعی که افراد و گروه‌ها از طریق پیوند با یکدیگر و با توجه به نوع ارتباطات می‌توانند بدست آورند، سرمایه اجتماعی نام دارد». کلمن هم چنین تصریح می‌کند که مفهوم سرمایه اجتماعی یک شیء واحد نیست، بلکه انواع چیزهایی است که دو ویژگی مشترک دارند؛ یکی اینکه همه آن‌ها جنبه‌ای از یک ساخت اجتماعی هستند و دیگر اینکه واکنش‌های معین عوامل اقتصادی را در این ساختار تسهیل می‌کنند.

 

  • «فیلد» (1386) تأکید می‌کند که مفهوم سرمایه اجتماعی سه کلمه بیشتر نیست: «ارتباطات مهّم هستند».
  • «پوتنام» (1993) می‌گوید؛ «سرمایه اجتماعی شبکه‌های اجتماعی و هنجارهای مربوط به آن است که بر بهره وری اجتماع اثر می‌گذارد».
  • «برت» سرمایه اجتماعی را «دوستان، همکاران و تماس‌های کلّی‌تری که از طریق آن‌ها فرصت‌های استفاده از سرمایه مالی و انسانی بدست می‌آید»، تعریف می‌کند (پورتس، 1382).
  • «پورتس» سرمایه اجتماعی را به عنوان «توانایی کنش گران برای بدست آوردن منافعی می‌داند که به وسیله عضویت در شبکه‌های اجتماعی و یا عضویت در دیگر ساختارهای اجتماعی حاصل می‌شود» (نارایان وکاسیدی، 2001).
  • «گروتر و فن‌بستلر» (2008)؛ «سرمایه اجتماعی را شامل نهادها، روابط، گرایش‌ها، ارزش‌ها و هنجارهایی می‌دانند که بر رفتار و تعاملات بین افراد حاکم است».
  • و در نهایت به «فالک وکیلک پاتریک» اشاره می‌کنیم که یک «تعریف نو» برای سرمایه اجتماعی عرضه می‌کنند که از آن می‌توان به عنوان «چارچوب نظری پژوهش» حاضر یاد کرد. به عقیده این دو؛ «سرمایه اجتماعی محصول تعاملات اجتماعی با قابلیت کمک به بهزیستی اجتماعی، مدنی و اقتصادی یک اجتماع هدفمند و دارای هدف مشترک است.

این تعاملات منابع دانش و هویت را ترسیم می‌کنند و همزمان از گنجینه‌های سرمایه اجتماعی بهره‌برداری می‌کنند و آن‌ها را می‌سازند. سرشت سرمایه اجتماعی به ابعاد کیفی تعاملاتی بستگی دارد که سرمایه اجتماعی در محدوده آن‌ها تولید می‌شود، مانند کیفیت تعاملات بیرونی- درونی، تاریخی بودن، آینده گرایی، تقابل، اعتماد و ارزش‌ها و هنجارهای مشترک» (فاین بن، 1385).


همچنین شما می توانید از سایر پرسشنامه های روابط بین فردی در رابینیا استفاده کنید .

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات مرتبط

نظر مشتریان ما :

سبد خرید
پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد

پرسشنامه سرمایه اجتماعی وزیری‌ راد

7,000 تومان