تفسیر تست

خانهتفسیر تست

اطلاعات بیشتر

نتیجه تست در حساب کاربری شما نیز ذخیره میشود و میتوانید در هر زمانی وارد حساب کاربری خود شوید و از منوی مدیریت تست ها تفسیر خود را مشاهده کنید.

همچنین میتوانید لینک این صفحه را برای هرکسی که دوست دارید تفسیر تست شما را مشاهده کند ارسال کنید.

تست اضطراب کتل (CAQ)




نمرات شما در یک نگاه

16.7%
ناپایداری هیجانی
62.5%
بی اعتمادی اضطرابی
45.8%
گرایش به احساس گناه
56.3%
فقدان انسجام فردی
15%
تنش عصبی



0
اضطراب آشکار

0
اضطراب پنهان






نمره کل شما

نمره ای که در این تست به دست آورده اید 37.5 می باشد که نمره قابل قبولی است. به نظر می رسد که شما درک نسبتاً مناسبی از موقعیت ها و رویدادهای اطرافتان دارید و معمولاً قادر به تشخیص این مسئله هستید که کدام رخداد تهدید کننده است و باید در مقابل آن واکنش نشان دهید و کدام اتفاق چندان مهم نیست. شما در سطح شناخت ها و تحلیل های ذهنی تان، تا حدودی این توانایی را دارید که بیشتر اتفاقات و رویدادها، به ویژه اتفاقات مبهم مربوط به آینده را بزرگ نمایی نکرده و بیش از حد لازم به آنها توجه نکنید. با این وجود گاهی پیش می آید که به سبب دلایلی مانند تجربیات نامطلوب گذشته و یا خطاهای فکری نظیر تعمیم افراطی، در تشخیص صحیح موقعیت ها دچار مشکل شده و موقعیت های نامطلوب را بیش از آنچه که هستند، استرس آمیز و دشوار برآورد می کنید.

می توان گفت که شما به طور کلی از عزت نفس مناسبی برخوردارید و به توانایی های خود، در رویارویی با مسائل و مشکلات باور دارید. به همین خاطر، هنگامی که به شکل واقعی با یک مسئله ذاتاً تنش زا روبرو می شوید، معمولاً قادرید به شکل مناسبی تسلط خود را حفظ کرده و از پتانسیل های خود جهت مواجهه و حل آن مسئله و یا کنار آمدن با آن استفاده کنید. البته گاهی نیز پیش می آید که در چنین شرایطی این باور شما تحت تاثیر قرار گرفته و مدیریت استرس در آن شرایط برایتان دشوار می شود. با این حال میزان رخداد این گونه موارد تقریباً طبیعی و نرمال است. 




ناپایداری هیجانی

نمره ای که در این مقیاس کسب کرده اید 16.7 می باشد که نمره ی پایینی است. به نظر می رسد شما توانایی مناسبی در جهت بیان تنش ها و تلاش برای رفع آن ها دارید.

 شما بیشتر اوقات فرد واقع بینی بوده و اتفاقات پیرامونتان  را نه بر طبق حدسیات و احساسات خود، بلکه طبق شواهد موجود تحلیل می کنید. این موضوع سبب می شود تا واکنش های موثرتری را نسبت به رویداد هایی که برایتان رخ می دهد، داشته باشید.

احتمالاً فرد ثابت قدمی در رفتار و عملکرد خود، هستند. به این معنا که معمولاٌ وقتی تصمیم به انجام کاری بگیرید، حتماً پیگیرانه آن را دنبال می کنید. همچنین نظرتان درباره ی مسائل گوناگون معمولاً تغییر نمی کند. به همین دلیل دوستان و اطرافیانتان اغلب روی صحبت ها وقول ها ی شما حساب می کنند.

گرچه ممکن است مسائلی طبق نظر شما پیش نرفته باشد یا از بروز برخی اتفاقات دلخور باشید اما به نظر می رسد به طور کلی از وضعیت خود، محدودیت هایی که با آن مواجه بوده اید و  موقعیت خانوادگی تان رضایت دارید.

شما اغلب بیشتر از آن که تحت تاثیر افراد دیگر قرار بگیرید و یا آن ها شما را کنترل کنند، خود به عملکردتان نظارت داشته و مطابق اولویت هایتان رفتار می کنید.

بیشتر وقت ها تصور می کنید توانایی ها و مهارت های لازم برای رویارویی با مشکلات و حل آن ها را دارید. 




بی اعتمادی اضطرابی

نمره ی کسب شده توسط شما در این مقیاس 62.5 می باشد که نمره ی زیادی است. به نظر می رسد شما بسیاری از مواقع بدون دلایل چندان محکم، ارزیابی مثبتی نسبت به شرایط و افراد ندارید و این مسئله  از دلایل عمده ی اضطراب شما می باشد.

این احتمال وجود دارد که در هنگام کودکی والدین یا افرادی که مسئولیت مراقبت  از شما را بر عهده داشته اند، دارای رفتار چندان با ثبات و قابل پیش بینی نبوده باشند و این مسئله در بزرگسالی باعث ایجاد احساس ناایمنی نسبت به افراد در شما شده باشد.

شما بسیاری از اوقات تصور  می کنید که افرادی که با آن ها در ارتباط هستید، از صداقت کافی برخوردار نیستند. این نگرش سبب می شود تا تنش نسبتاً زیادی را تحمل کنید، معمولاً به آن ها اعتماد نکرده و قادر به برقراری روابط صمیمانه با آن ها نباشید.

هنگامی که مرتکب اشتباهی هر چند کوچک، می شوید، دائم آن اشتباه را با خود مرور کرده و بابت آن احساس شرمندگی می کنید؛ احتمالاً تصور می کنید که افرادی که شاهد آن اشتباه بوده اند، هیچ گاه آن را فراموش نکرده و همیشه به خاطر آن رفتار، نظر منفی درباره ی شما دارند. به احتمال زیاد ترس از قضاوت افراد دیگر و فکر به این موضوع که از نظر آن ها چگونه هستید، از دلایل اصلی نگرانی شما است.

شما تصور می کنید بدبینی نسبت به اتفاقات و افراد سبب می شود تا هنگامی که اتفاق بدی رخ داد، آمادگی داشته و صدمه ای به شما وارد نشود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که چنین باوری، نادرست بوده و تنها تنش شما را زیاد می کند. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که با بررسی باور های غیر منطقی خود و کنترل آن ها، قادر خواهید بود تا اضطراب خود را به اندازه ی زیادی، کاهش دهید.




گرایش به احساس گناه

نمره ی کسب شده توسط شما در این مقیاس 45.8 می باشد که نمره ی متوسطی است. احتمالاً شما گاهی اوقات بیش از حد لازم از خود انتقاد می کنید؛ برای مثال هنگامی که برای هدفی تلاش کرده وگرچه  نتیجه ی خوبی گرفته اید اما یک خطای کوچک داشته اید و به خاطر همان مدام خود را شماتت کرده و از کسب آن  نتیجه لذت کافی را نمی برید. شما در مواقعی ضعف های خود را بیشتر از ارزشی که دارند مشاهده کرده و خود را بابت آن ها سرزنش می کنید. این مسئله یکی از علل اضطراب در شما است.

احتمالاً اعتماد نفس شما در سطح متوسطی قرار دارد. شما در بعضی زمینه ها اعتماد به نفس چندانی ندارید. این مسئله سبب می شود که از رویارویی با آن موضوعات اجتناب کنید و یا اگر مجبور به انجام آن ها باشید، تمایل داشته باشید تا افراد دائم شما را تشویق کنند. همچنین ممکن است ظرفیت نسبتاً کمی برای شنیدن انتقاد هایشان داشته باشید.

به نظر می رسد درباره ی بعضی از جنبه های زندگی خود معیار های سر سختانه ای که چندان متناسب با توانایی هایتان نیست دارید و به دلیل امکان محدودی که برای برآورده شدن کامل آن انتظارات وجود ندارد، ممکن است احساس گناه داشته باشید.




فقدان انسجام فردی

نمره ی کسب شده توسط شما در این مقیاس 56.3 می باشد که نمره ی زیادی است. به نظر می رسد شما در رفتار های خود، طبق برنامه ریزی چندانی عمل نمی کنید. پیش بینی اتفاقات و همچنین عمل کردن  طبق یک برنامه ی از قبل مشخص شده برای شما کار نسبتاً دشواری است.

ممکن است شما در مواقع بسیار زیادی سریع واکنش نشان داده و یا  تصمیمات خود را عوض کنید. این گونه عملکرد ها از دلایل عمده ی اضطراب شما می باشند. 

احتمالاً شما بیشتر از آن که به بررسی موقعیت ها پرداخته و جواب هایی متناسب با رخداد ها را بدهید، متکی بر احساسات خود عمل می کنید. حتی ممکن است منطق چندان محکمی نیز پشت رفتار های خود احساس نکنید.

شما در زمان های نسبتاً زیادی به جای آن که برای دست یابی به اهداف خود تلاش کنید، تنبلی کرده و پیشامد آن را به شانس و تقدیر واگذار می کنید.

ممکن است اشخاص دیگری شما را فردی توصیف کنند که رفتار های نسبتاً غیر قابل پیش بینی از خود نشان می دهد. این رفتار های تکانشی در مدت طولانی سبب تشدید اضطراب شما می شوند.  




تنش عصبی

نمره ی کسب شده توسط شما در این مقیاس 15 است که  نمره ی کمی می باشد. به نظر می رسد شما دارای شخصیت آرامی هستید.

اغلب مواقع از فعالیت ها و تلاش هایی که انجام داده اید، رضایت کافی داشته و معمولاً خود را سرزنش نمی کنید. به نظر می رسد آستانه ی تحمل شما در سطح بالایی قرار دارد؛ به این معنا که معمولاً به خوبی قادر به تحمل شرایطی که خوشایند شما نمی باشد، هستید.




راهکار ها و پیشنهادات
    • هنگامی که احساس نگرانی می کنید به بدن خود توجه بیشتری داشته باشید. سعی کنید متوجه شوید که کدام قسمت بدنتان تنش بیشتری دارد. سپس آن قسمت را برای دقایقی لمس کرده و نفس عمیق بکشید.
    • نفس عمیق کشیدن را تمرین کرده و این رفتار را به یکی از عادت های زندگی خود تبدیل کنید.
    • احساسات خود را سرکوب نکنید. سعی کنید به همه ی آن ها توجه کنید و آن ها را نامگذاری کنید. توجه به احساساتتان باعث کاهش اضطراب شما می شود.
    • اگر شما فردی هستید که با اضطراب زیاد نفس هایتان تند و کوتاه می شود، پاکتی همراه خود داشته و زمانی که این حالت به شما دست داد، در آن پاک نفس بکشید و سعی کنید با نفس های عمیق، تمام تنش هایتان را از خود دور کنید.
    • موضوعاتی که شما را مضطرب می کنند را یادداشت کرده و به بررسی آن ها بپردازید. میزان تماس آن ها با واقعیت را بسنجید؛ بیشتر اوقات موضوعاتی که ما را مضطرب می سازند به خودی خود مشکل دردسر سازی نیستند اما با تفکرات و برداشت های اشتباه خودمان آن مشکل ساده را یک دردسر بزرگ می پنداریم. در هنگام مطالعه ی نوشته هایتان سعی کنید خطاهای شناختی خود مانند تعمیم افراطی(تعیم یک تجربه ی منفی به صورت قاعده ای کلی)، فاجعه سازی(انتظار رخ دادن واقعه ای ناخوشایند به دلیل یک احتمال ضعیف)، سوء برداشت، اغراق و نادید انگاری جنبه های مثبت را شناسایی کنید. بعد از آن که متوجه خطاهای شناختی خود شدید، افکار تحریف شده ی خود را با اندیشه هایی منطقی و مطابق با واقعیت جایگزین کنید.
    • هنگام رویارویی با یک مسئله ی استرس زا، سعی کنید آن را از جنبه های دیگری بررسی کنید سپس از خود سوالات زیر را پرسیده و جواب های آن را یادداشت کنید:
    1. آیا دلایل کافی برای فکر کردن به این موضوع نگران کننده وجود دارد؟( کمک به فهم علت نگرانی)
    2. آیا دلایل کافی برای عدم نگرانی نسبت به این موضوع وجود دارد؟(کمک به کاستن از نگرانی خود)
    3. بدترین اتفاقی که می تواند رخ دهد چیست؟(آماده کردن خود برای بدترین اتفاق وکمک به پذیرش موضوع و بررسی جنبه های مختلف آن)
    4. چطور می توانم با این شرایط مقابله کنم؟ (بررسی تمام راه حل های ممکن)
    • هنگامی که مضطرب می شوید فعالیت های بدنی سنگین مانند دویدن انجام دهید. تعرق سبب کاهش اضطراب می شود.
    • قدردان اتفاقات مثبت، داشته ها و دستاورد های زندگی تان باشید. 



پیوست ها




خروجی PDF
سبد خرید