ویژگی های پرسشنامه 5 وجهی ذهن آگاهی بائر و همکاران (FFMQ) :
- دارای پایایی و روایی (ایرانی / خارجی)
- دارای منبع (ایرانی / خارجی)
- دارای 5 خرده مقیاس است.
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه 5 وجهی ذهن آگاهی بائر و همکاران (FFMQ):
سنجش 5 عامل مشاهده، توصیف، عمل همراه با آگاهی، عدم قضاوت و عدم واکنش
سایر مطالب پرسشنامه 5 وجهی ذهن آگاهی بائر و همکاران :
این ابزار یک مقیاس خودسنجی 39 سوالی است که توسط بائر و همکاران (2006) از طریق تلفیق گویه هایی از پرسشنامه ذهن آگاهی فریبرگ (والاش و همکاران، 2006)، مقیاس هوشیاری و توجه ذهن آگاه (براون و ریان، 2003)، مقیاس ذهن آگاهی کنچوکی (بائر و اسمیت، 2004)، مقیاس تجدیدنظر شده ذهن آگاهی شناختی و عاطفی (کومر و همکاران، 2005) و پرسشنامه ذهن آگاهی سوتامپتون (چادویک و همکاران، 2007) با استفاده از رویکرد تحلیل عاملی تحول یافته است.
بائر (2006) تحلیل عاملی اکتشافی را بر نمونه ای از دانشجویان دانشگاه انجام داد. عامل های بدست آمده این چنین نامگذاری گردید: مشاهده، عمل توأم با هوشاری، غیرقضاوتی بودن به تجربه درونی، توصیف و غیر واکنشی بودن.
عامل مشاهده در برگیرنده توجه به محرک های بیرونی و درونی مانند احساسات، شناخت ها، هیجان ها، صداها و بوها می باشد.
توصیف به نامگذاری تجربه های بیرونی با کلمات مربوط می شود، عمل توأم با هوشیاری در برگیرنده عمل کردن با حضور ذهن کامل در هر لحظه است و در تضاد با عمل مکانیکی است که در هنگام وقوع ذهن فرد در جای دیگری است.
غیر قضاوتی بودن به تجربه درونی شامل حالت غیر قضاوتی داشتن نسبت به افکار و احساسات است و غیر واکنشی بودن به تجربه درونی اجازه آمد و رفت به افکار و احساسات درونی است بی آنکه فرد در آنها گیر کند.
پرسشنامه FFMQ یا همان ذهن آگاهی یک مقیاس خودسنجی است که توسط بائر و همکاران در سال 2006 ساخته شده است .
ذهن آگاهی
ذهن آگاهی (mindfulness) یک وضعیت ذهنی است که در آن فرد به طور هشیار و بیانگیزه به تجربههای حال حاضر خود توجه میکند.
این مفهوم بیشتر در محیط مدیتیشن و طبقهبندی شده به کار میرود، اما میتواند در طول روز در فعالیتهای روزمره نیز مورد استفاده قرار گیرد.
در وضعیت ذهن آگاهی، شما با تمرکز بر لحظهی حال و با توجه به تجربههای خود در زمان حاضر، به خودآگاهی دست مییابید. شما به درک درست از احساسات، افکار و حوادث کنونی خود میرسید و به خودتان بدون قضاوت یا تمایل به تغییر آنچه در حال حاضر رخ میدهد، میپردازید.
مزایای ذهن آگاهی
مزایای ذهن آگاهی عبارتند از:
کاهش استرس و اضطراب: با تمرکز بر لحظهی حاضر و قبول تجربههای خود بدون داوری، شما میتوانید استرس و اضطراب خود را کاهش دهید.
افزایش تمرکز و تمام توجه: ذهن آگاهی به شما کمک میکند تا به تمرکز بیشتر و بهبود قدرت تمرکز خود بر روی فعالیتهای روزمره بپردازید.
بهبود روابط: با به دست آوردن ذهن آگاهی، شما میتوانید بهترین نسخه از خودتان را در روابط با دیگران ارائه دهید. شما به بهترین شکل ممکن به نیازها و درخواستهای دیگران واکنش نشان میدهید.
افزایش رضایت و خوشبختی: با تمرین ذهن آگاهی، شما میتوانید به سادگی و آرامش در لحظهی حاضر پیدا کنید و به خوشبختی و رضایت بیشتری دست یابید.
تمرین ذهن آگاهی شامل تمرینات تنفس، مدیتیشن، و تمرکز بر تجربههای حال حاضر است. با تمرین و عملکرد مستمر، میتوانید ذهن آگاهی خود را بهبود بخشید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
همچنین شما می توانید از پرسشنامه ذهن آگاهی براون و رایان 2003 (MMAS) در رابینیا استفاده کنید .
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.