ویژگی های پرسشنامه ترومای دوران کودکی (CTQ)
- دارای پایایی و روایی (ایرانی/خارجی)
- دارای تفسیر و نمره گذاری
- دارای منبع (ایرانی / خارجی)
- دارای 5 خرده مقیاس است.
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه ترومای دوران کودکی (CTQ):
سنجش آسیب ها و ترومای دوران کودکی
پرسشنامه ترومای دوران کودکی (CTQ) شامل موارد زیر می باشد:
این پرسشنامه 28 سوال دارد که 25 سوال آن برای سنجش مولفه های اصلی پرسشنامه بکار می رود و 3 سوال آن برای تشخیص افرادی که مشکلات دوران کودکی خود را انکار می کنند بکار می رود.
در پژوهش برنستاین و همکاران (2003) ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه بر روی گروهی از نوجوانان برای ابعاد سوء استفاده عاطفی، سوء استفاده جسمی، سوء استفاده جنسی، غفلت عاطفی و غفلت عاطفی به ترتیب برابر با 87/0، 86/0، 95، 89/0، و 78/0 بود.
تروما چیست؟
پاز تجربه رویداد های آسیب زا در علم پزشکی و روان شناسی به عنوان تروما نام برده می شود.
تروما به یک رویداد شدید و ناگهانی که در آن شخص یا افراد شاهد یا قربانی شدهاند، اشاره دارد.
این رویداد ممکن است شامل تجربههایی مانند حوادث خشونتبار، تصادفات، تجربه نبرد در جنگ، آزار جنسی، سوء مصرف مواد، سوء مصرف جنسی، سوء مصرف روانشناختی، رفتارهای خشونتآمیز، فشار روانی، زندگی تحت فشار و نابودی طبیعتی یا غیرطبیعی خانواده یا دوستان باشد.
تروما ممکن است باعث ایجاد اختلالات روانی مانند اختلال استرس پس از سانحه، اختلال استرس پس از سانحه پیچیده، اختلال افسردگی، اختلال اضطراب، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال دوقطبی، اختلال وسواسی-اجباری و یا اختلالات خواب مانند کابوسها و بیخوابیها شود.
درمان تروما شامل مشاوره و درمان دارویی است که به کمک آن میتوان به مدت طولانیتری از تروما و اختلالات روانی ناشی از آن رهایی پیدا کرد.
تروما را آسیب و یا جراحت و یا صدمه ای توصیف کرده اند که ممکن است در اثر حادثه ای برای افراد به وجود بیاید.
تروما می تواند آسیب جسمی باشد و در نتیجه ی یک تصادف، ضرب و جرح و یا بدرفتاری به وجود بیاید و در مقابل هم ترومای روانی هم وجود دارد؛ این نوع از تروما در اثر آسیب روحی و روانی برای افراد به به وجود می آید.
تجربه تروما و رویداد های آسیب زای یکسان در افراد مختلف کاملا متفاوت است.
افراد می توانند پس از گذشت زمان هایی تجربه تروما را با خود حل و فصل کرده و با آن کنار بیایند و اما دسته دیگری از افراد ممکن است در پی تجربه یک رویداد تروماتیک در بهت و ناباوری و شوک فرو روند و نتوانند به راحتی و به تنهایی از پس این رویداد بر بیایند.
در این موارد می تواند از رویداد های تروماتیکی مانند جنگ و سیل و زلزله و … نام برد که این رویداد های تروماتیک می توانند آسیب های جبران ناپذیری به روان انسان وارد کنند.
در این صورت کمک گرفتن از یک فرد متخصص بهداشت و سلامت روانی می تواند به فرد کمک بزرگی کند.
ترومای دوران کودکی
ترومای دوران کودکی شامل رویدادهایی است که در دوران کودکی اتفاق میافتد و به طور قابل توجهی بر توسعه کودک تأثیر میگذارد.
درمان ترومای دوران کودکی شامل مشاوره و درمان دارویی میباشد. هدف این درمانها، کمک به کودکان و نوجوانان در تجربه ترمیم کردن تروماهایشان و تقویت مهارتهای مقابله و ارتقای سلامت روانی و جسمی آنها است.
لازم به ذکر است که ترومای دوران کودکی در صورت عدم درمان، ممکن است بر روی فرد تأثیرات منفی بسیار زیادی داشته باشد و به دلیل تأثیرات پیچیدهای که بر شخصیت فردی و اجتماعی ایجاد میکند، نیازمند درمان جدی و حرفهای است.
برای دریافت پرسشنامه رشد پس از سانحه تدسچی و کالهون کلیک کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.