ویژگی های پرسشنامه خودکنترلی گراسمیک
- دارای پایایی و روایی (ایرانی)
- دارای تفسیر و نمره گذاری
- دارای منبع (ایرانی / خارجی)
- دارای 6 خرده مقیاس است.
- موارد استفاده : پژوهش،ارزیابی
- فایل به صورت WORD / PDF می باشد.
- فایل به همراه مقاله مرتبط است .
هدف پرسشنامه خودکنترلی گراسمیک:
ارزیابی میزان خودکنترلی از ابعاد مختلف
پرسشنامه خودکنترلی گراسمیک شامل موارد زیر می باشد:
این پرسشنامه دارای 24 سوال بوده و هدف آن ارزیابی میزان خودکنترلی از ابعاد مختلف (شتابزدگی، راحتطلبی، خطرپذیری، ترجیح فعالیت جسمانی، خودمحوری، ابراز خشم) می باشد.
تحقیقات پیرامون متغیر خود کنترلی در علم روان شناسی، مربوط به امروز و عصر حاضر نیست.
روان شناسان به متغیر خود کنترلی، از زمان های دور تا به امروز توجه خاصی داشته اند و به نقش مثبت آن در رشد و توسعه فردی همواره تاکید کرده اند.
از نظر متخصصان و صاحب نظران، وجود خود کنترلی در افراد، منجر به پیشرفت شده و احتمال انجام خطا را در آن ها کاهش می دهد.
خود کنترلی باعث می شود ما عادات غلط خود را در هر زمینه ای اصلاح کنیم و برای داشتن و البته ساختن یک زندگی خوب و سالم تلاش کنیم.
به عنوان مثال، فردی که در اثر اضافه وزن بیش از اندازه به بیماری جسمانی مبتلا شده است، تصمیم به رعایت رژیم غذایی می گیرد؛ خودکنترلی باعث می شود او بر انجام و عمل به رژیم غذایی پایبند باشد و در نهایت از انجام رژیم غذایی تخطی نکند.
بر اساس آنچه در متون علمی روان شناسی آمده است، خود کنترلی توانایی بالای فرد در تحمل انگیزه ها، دوری از وسوسه ها، احساسات و رفتارهای نامناسب برای رسیدن به خواسته ها و اهداف در بلند مدت است. با بررسی ساختار مغزی، به این نتیجه می رسیم که، بخش کورتکس در قسمت پیشانی مغز قرار دارد، در خود کنترلی، برنامه ریزی، تصمیم گیری و میان خوب و بد تفاوت قائل شدن، نقش دارد.
ابعاد مختلف خودکنترلی
خودکنترلی به معنای توانایی کنترل و مدیریت خود در مواجهه با شتابزدگی، راحتطلبی، خطرپذیری، ترجیح فعالیت جسمانی، خودمحوری و ابراز خشم است. در زیر به توضیح ابعاد مختلف خودکنترلی میپردازیم:
شتابزدگی
شتابزدگی به تمایل به فعالیتهای سریع، انجام چند کار به صورت همزمان و دریافت تحمیلهای زیاد اشاره دارد. خودکنترلی در این ابعاد به معنای توانایی مدیریت زمان، تعیین اولویتها و کنترل تعداد فعالیتها وظیفهمحور است.
راحتطلبی
راحتطلبی به تمایل به تسهیلات و راحتی، اجتناب از زحمت و تلاش بیشتر اشاره دارد. خودکنترلی در این ابعاد به معنای توانایی مدیریت انگیزه و اراده برای انجام وظایف دشوار و تسلط بر خود در مواجهه با تحمیلها و تعدیل نیاز به راحتی است.
خطرپذیری
خطرپذیری به تمایل به ریسکپذیری، جستجوی تجربههای جدید و قدرت تحمل خطر اشاره دارد. خودکنترلی در این ابعاد به معنای توانایی ارزیابی و مدیریت ریسکها، تصمیمگیری براساس اطلاعات و ارزیابی دقیق میزان خطر است.
ترجیح فعالیت جسمانی
ترجیح فعالیت جسمانی به تمایل به انجام فعالیتهای بدنی و ورزش اشاره دارد. خودکنترلی در این ابعاد به معنای توانایی مدیریت زمان و انرژی برای ورزش و فعالیتهای جسمانی است.
خودمحوری
خودمحوری به تمایل به تمرکز و توجه به نیازها و آرزوهای شخصی اشاره دارد. خودکنترلی در این ابعاد به معنای توانایی تعیین اولویتها، توجه به خود و ارزشهای شخصی، و انجام فعالیتها براساس خواستههای شخصی است.
ابراز خشم
ابراز خشم به تمایل به بروز و اظهار احساسات عصبانیت و خشم است. خودکنترلی در این ابعاد به معنای توانایی کنترل و مدیریت خشم، استفاده از راهکارهای مثبت برای حل اختلافات و مسائل ناشی از خشم و تسلط بر واکنشهای خود است.
در هر یک از این ابعاد، خودکنترلی به معنای توانایی مدیریت خود، تنظیم و کنترل عواطف و رفتارها، تصمیمگیری هوشمندانه و ارزیابی دقیق میزان خطر و مزیت است. با توسعه و تقویت خودکنترلی در این ابعاد، میتوانید در تصمیمگیریهای شغلی و حرفهای خود بهترین تصمیمات را بگیرید و با اعتماد به نفس به پیشرفت و موفقیت در زمینه شغلی دست یابید.
برای دریافت پرسشنامه خود کنترلی تانجی (Tanji-13) کلیک کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.